27 Ekim 2021 Çarşamba

Mayasız Poğaça Tarifi

 

Mayasız Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta beyazı içine, sarısı üzerine
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)

İç harcı için;

  • Bir küçük kase beyaz peynir
  • 6-7 dal maydanoz

Üzeri için;

  • Ayırdığımız yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörekotu

    Mayasız Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için tüm malzemeleri bir kabın içine alalım.
  • En son unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Bir kaseye peynirleri ezelim.
  • Maydonozu ince ince doğrayalım ve peynirle karıştıralım.
  • Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp içlerine peynirli harçtan koyalım ve kapatalım.
  • Benim hamurumdan 16 tane mini poğaça çıktı.
  • Fırın tepsisine dizip yumurta sarısını sürelim.
  • Susam ve çörekotu serpip 200 derece fırında 15-20 dk pişirelim.
  • Fırından çıkan poğaçalarımızı sıcak çay ile ikram edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder