27 Ekim 2021 Çarşamba

Patatesli Çıtır Börek Tarifi

 

Patatesli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka

İçi için;

  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber ve pulbiber

Yufkaları ıslatmak için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

    Patatesli Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesleri haşlayalım.
  • Haşlanmış patatesleri ezelim.
  • Tavaya yağı koyalım ve ince ince doğradığımız soğanlarımızı kavuralım.
  • Soğanlar kavrulunca ezdiğimiz patatesleri koyup kavurup tuz ve baharatlarını ekleyelim.
  • 1 tane yufkayı serelim.
  • Yufkaları ıslatmak için su, sirke, sıvı yağ ve nişastayı karıştırıp yufkanın yarısına sürelim.
  • Yufkanın kalan yarısını da üstüne serip (yarım ay şeklinde olacak) tekrar soslayalım ,sigara böreği yapar gibi kesip patatesli harcı içine koyup saralım.
  • Diğer yufkaya da aynısın yapalım.
  • Dilerseniz üzerine susam veya çörekotu serpebilirsiniz.
  • Önceden fansız 180° de ısıttığımız fırına verelim. Ve kızarana kadar pişirelim.
  • 🌸 afiyet olsun 🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder