27 Ekim 2021 Çarşamba

Beşamel Soslu Karnabahar Graten Tarifi ( Anlatım )

 

Beşamel Soslu Karnabahar Graten Tarifi ( Anlatım ) İçin Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeterince su

    Beşamel Soslu Karnabahar Graten Tarifi ( Anlatım ) Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karnabaharları küçük parçalar halinde kesiyoruz. Daha sonra güzelce yıkıyoruz.
  • Kaynamış olan suyumuzun içine atıp çok az miktarda dağılmayacak şekilde haşlama yapıyoruz.
  • Haşlamış olduğumuz karnabaharları süzüyoruz. Tepsimize diziyoruz.
  • Sosumuza geçerek tereyağında unumuzu kavuruyoruz.
  • Sütümüzü ekleyerek kavurmuş olduğumuz unu topaklanmadan açıyoruz.
  • Tuzunu, karabiberini ekleyerek muhallebiden daha az yumuşak kıvamlı şekilde beşamel sosumuzu pişiriyoruz.
  • Tepsiye dizdiğimiz karnabaharların üstüne döküp fırına atıyoruz. Biraz pişirip üzerine kaşar rendesini ilave ederek tekrar fırına atıyoruz.Pişince afiyetle yiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder