Beşamel Soslu Karnabahar Graten Tarifi ( Anlatım ) İçin Malzemeler
- 1 orta boy karnabahar
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2,5 yemek kaşığı un
- 250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yeterince su
Beşamel Soslu Karnabahar Graten Tarifi ( Anlatım ) Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karnabaharları küçük parçalar halinde kesiyoruz. Daha sonra güzelce yıkıyoruz.
- Kaynamış olan suyumuzun içine atıp çok az miktarda dağılmayacak şekilde haşlama yapıyoruz.
- Haşlamış olduğumuz karnabaharları süzüyoruz. Tepsimize diziyoruz.
- Sosumuza geçerek tereyağında unumuzu kavuruyoruz.
- Sütümüzü ekleyerek kavurmuş olduğumuz unu topaklanmadan açıyoruz.
- Tuzunu, karabiberini ekleyerek muhallebiden daha az yumuşak kıvamlı şekilde beşamel sosumuzu pişiriyoruz.
- Tepsiye dizdiğimiz karnabaharların üstüne döküp fırına atıyoruz. Biraz pişirip üzerine kaşar rendesini ilave ederek tekrar fırına atıyoruz.Pişince afiyetle yiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder