Patatesli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
İçi için;
- 3 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber ve pulbiber
Yufkaları ıslatmak için;
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Patatesli Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri haşlayalım.
- Haşlanmış patatesleri ezelim.
- Tavaya yağı koyalım ve ince ince doğradığımız soğanlarımızı kavuralım.
- Soğanlar kavrulunca ezdiğimiz patatesleri koyup kavurup tuz ve baharatlarını ekleyelim.
- 1 tane yufkayı serelim.
- Yufkaları ıslatmak için su, sirke, sıvı yağ ve nişastayı karıştırıp yufkanın yarısına sürelim.
- Yufkanın kalan yarısını da üstüne serip (yarım ay şeklinde olacak) tekrar soslayalım ,sigara böreği yapar gibi kesip patatesli harcı içine koyup saralım.
- Diğer yufkaya da aynısın yapalım.
- Dilerseniz üzerine susam veya çörekotu serpebilirsiniz.
- Önceden fansız 180° de ısıttığımız fırına verelim. Ve kızarana kadar pişirelim.
🌸 afiyet olsun 🌸.