27 Ekim 2021 Çarşamba

Fıstık Ezmeli Kurabiye (Unsuz) Tarifi

 

Fıstık Ezmeli Kurabiye (Unsuz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram fıstık ezmesi
  • 150 gram toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 cimdik tuz

    Fıstık Ezmeli Kurabiye (Unsuz) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeleri karıştırma kabına alıp kaşık ile karıştıralım.
  • 10 dk buzdolabında bekletelim.
  • Bekleyen harçtan parçalar alıp yuvarlayalım. Tepsiye dizelim.
  • Elimiz ile yuvarlakları bastırıp düz hale getirelim.
  • Üzerine çatal ile şekil verelim.
  • 170 derece fırında 10 dk pişirelim.
  • Fırından çıkınca yumuşak olacaktır soğumaya bırakalım. Soğuyunca hazır.

Orjınal Alman Pastası Tarifi

 

Orjınal Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 2 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık 5 su bardağı ele yapışan bir hamur olmalı)

Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz kremşanti

Arası için;

  • Arzuya göre çilek yada damla çikolata koyabilirsiniz.

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Orjınal Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için şeker ve yumurtayı derin bir kaseye alıp blendırla çırpalım. Ardından sırasıyla diğer malzemeleri ilave edip en son unu kontrollü ekleyelim. Hamur kesinlikle ele yapışan bir kıvamda olmalı. Sert bir hamur olmayacak.
  • Hamuru üzeri kapalı 30 dakika dinlendirelim. Dinlenen hamurdan un yardımıyla ortalama 20 -22 beze hazırlayalım.
  • Hazırladığımız bezeleri yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. 10 dakika tepsi mayası yapalım. Pişireceğimiz fırının alt kısmına ısıya dayanıklı bir kase su bırakalım.
  • Hamurun çatlamamasını sağlayacak. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim. Fırından alıp soğumaya bırakalım.
  • Kreması için tencereye kremşanti hariç diğer malzemeleri alıp pişirelim. Pişen kremayı ocaktan alıp ilk sıcağı geçince toz kremşantiyi ilave edelim. Blandrla pürüz kalmayacak şekilde çekip soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan hamurları keskin bir bıçakla ortadan keselim. Sıkma torbasına doldurduğumuz kremayı ortasına sıkıp arzuya göre çilekte koyabilirsiniz. Üzerine pudra şekeri serpip servis edelim. Afiyet olsun.

Kakaolu Kremasıyla Kakaolu Tart Kek Hafta Sonu Keki Tarifi

 

Kakaolu Kremasıyla Kakaolu Tart Kek Hafta Sonu Keki Tarifi İçin Malzemeler

Keki için :

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un

Kakaolu kreması için :

  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 poşet kremşanti
  • 3 yemek kaşığı kakao

    Kakaolu Kremasıyla Kakaolu Tart Kek Hafta Sonu Keki Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tart kalıbını tereyağı ile yağlayın ve unlayın, fırını 180 derecede ısıtın.
  • Yumurtaları tozşekerle tel çırpıcı ile elinizde iki dakika kadar çırpın.
  • Süt ve sıvı yağı ekleyerek karıştırın.
  • Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu ilave edin kek hamurunu hazırlayın.
  • Kalıba dökün, fırında 20, 25 dakika kadar pişirin.
  • Kek pişerken kakaolu kremasını hazırlayın, tencerenin içine un, nişasta, tereyağı, kakao ve vanilyayı alın.
  • Sütü yavaş yavaş ekleyerek, telle çırparak karıştırın, orta ateşte karıştıra karıştıra pişirin.
  • Pişen kremayı beş dakika kadar bekletin arada kabuk tutmaması için karıştırın daha sonra sıcakken içine kremşantiyi ilave edin, telle çırparak kremayla beraber homojen bir kıvama gelinceye kadar çırpın.
  • Keki kalıptan çıkarın, hemen ortasına sıcak kremayı dökün, düzeltin, üzerine dilediğiniz birşeyler ekleyebilirsiniz (Kavrulmuş fındık parçaları, bisküvi kırıntısı gibi ) veya sadece kakao eleyebilirsiniz.
  •  Bundan sonrası kekinizi en az üç saat kadar dinlendirin, ne kadar uzun süre bekletirseniz tadı lezzeti yaş pasta gibi olacaktır ,, afiyetler olsun.

En Sevdiğim Meyveli Kurabiye Tarifi

 

En Sevdiğim Meyveli Kurabiye Tarifim İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 17 yemek kaşığı un (tepeleme) (300-350 gr)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

İçi için:

  • 3 adet kuru kayısı
  • 3 adet kuru incir
  • 3 tane elma
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için:

  • Yumurta akı
  • Fındık
  • Üzüm pekmezi

    En Sevdiğim Meyveli Kurabiye Tarifim Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir kap içerisine kuru incir ve kayısıları alarak üzerine sıcak su ilave edelim ve yumuşamaları için bekletelim.
  • Ardından elmaların kabuklarını soyalım ve rendeleyelim.
  • Suda beklettiğimiz kuru meyvelerimizi küçük küçük doğrayalım.
  • Ocağa aldığımız tavaya rendelediğimiz elmaları, kuru inciri, kayısıyı ve şekeri alarak şekerler eriyene kadar kavuralım.
  • Son olarak tarçını ilave edip iyice karıştırarak ocaktan alalım.
  • Daha hızlı soğuması için harcımızı ayrı bir kaseye aktaralım ve soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için yoğurma kabına un, sıvı yağ, yumurta sarısı, sirke, yoğurt, tereyağı, kabartma tozu ve pudra şekerini alarak hamuru yoğurmaya başlayalım. Ne çok sert ne de çok yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
  • Tezgaha streç filmden bir parça alalım ve hazırladığımız hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde bir parça koparalım ve strecin üzerine yerleştirelim.
  • Merdane yardımı ile hamurumuzu daire şeklinde genişletelim ve ortasına hazırladığımız iç harçtan yerleştirelim.
  • Streç filmi kenarlardan yukarı kaldırarak, kurabiyemize şeklini verelim. Tüm malzemelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Şekillendirdiğimiz kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım.
  • Üzerine ayırdığımız yumurtanın akından bir fırça  yardımı ile sürelim.
  • Son olarak orta kısımlarına fındık batıralım ve önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 35 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen kurabiyeleri fırından alalım ve üzerine çok az artı şeklinde üzüm pekmezi gezdirelim.
  • Meyveli kurabiyelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Mantarın Bu Halini Çok Seveceksiniz Tereyağlı Karamelize Mantar Tarifi

 

Mantarın Bu Halini Çok Seveceksiniz Tereyağlı Karamelize Mantar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket mantar (küçük olanları seçin)
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil dolmalık biber
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

    Mantarın Bu Halini Çok Seveceksiniz Tereyağlı Karamelize Mantar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mantarları temizleyip kızgın tavaya alın.
  • Kapağını kapatıp kısık ateşte ara ara karıştırıp yumuşamasını sağlayın.
  • Yarım ay şeklinde doğranmış soğanları, tuz ve tereyağını ilave edip orta ateşte kavurun.
  • Soğanlar yumuşayınca büyükçe doğradığınız biberleri ilave edip karıştırın.
  • Baharatlarını ilave edip ocaktan alın. Afiyet olsun🤍

Tavada Soslu Tavuk (Yağ Çekmez ) Tarifi

 

Tavada Soslu Tavuk (Yağ Çekmez ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk bonfile

Sosu için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı köri,karabiber,kırmızı biber,kekik
  • 2 adet rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Bulamak için;

  • 2 yemek kaşığı beyaz un
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kızartmak için; sıvı yağ

    Tavada Soslu Tavuk (Yağ Çekmez ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce sosu hazırlıyoruz, uygun bir kaba önce sütü ,sonra sıvı yağ ve baharatları sarımsağı ilave edip çırpıyoruz.
  • Etleri iyice yıkayıp uzun olarak julyen kesiyoruz.
  • Sosa ilave edip iyice harmanlıyoruz ,bir saat dolapta sosta bekletiyoruz.
  • Sonra etleri uç kısmından başlayarak dalgalı şekil vererek şişe diziyoruz ,una buluyoruz.
  • Bir tavada yağı kızdırıyoruz.
  • Etleri arkalı önlü pişiriyoruz afiyetle.

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi

 

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı süt
  • 2 emek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 avuç ince kıyılmış dereotu veya 1 yemek kaşığı kurusu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3,5 -4 su bardağı kaynar su (750ml)

    Sütlü Kabak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabak ve havuçlar rendelenir.
  • Tencere ocağa alınır sıvı yağ̆ ve tereyağ eritilir.
  • Havuç ve kabak ilave edilerek 3-4 dakika kavrulur.
  • Un eklenir kokusu çıkana kadar çevrilir.
  • Kaynar su eklenir hızlıca topak oluşmaması için karıştırılır.
  • 10 dakika kısık ateşte kaynatılır.
  • Süt eklenir, tuz karabiber en sonda dereotu eklenir.
  • 1 dakika sonra ocaktan alınır.
  • Afiyet şifa olsun✨.

Spagetti Napoliten Tarifi

 

Spagetti Napoliten Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) paket spagetti makarna
  • 2 adet domates rendesi
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen veya varsa taze fesleğen
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber

    Spagetti Napoliten Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sos için domatesi rendeleyin.
  • Sıvı yağı tencereye alın, sarımsakları ince ünce doğrayın.
  • Sarımsak kokusu çıkınca domates rendesini ekleyin.
  • Domatesin üzerine kuru fesleğeni ( eğer taze fesleğen kullanacaksanız ince ince kıyıp ekleyin) ekleyin.
  • Salçayı, tuzu, karabiber ekleyip 5 dakika daha pişirin, ocağı kapatın.
  • Makarnayı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklediğiniz suyu kaynatın.
  • Bütün olarak makarnaları tencereye alıp, haşlayın.
  • Ben spagetti makarnayı 10 dakika haşlıyorum.
  • Haşladıktan sonra suyunu süzün, servis tabağına alın.
  • Üzerine napoliten sostan dökün.
  • Afiyet olsun 😋.

Etli Kuru Fasulye Tarifi

 

Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase geceden ıslanmış kurufasulye
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • Yettiği kadar kırmızı et
  • Kuyruk yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Göz kararı su

    Etli Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kuyruk ve etlerimizi doğrayalım .
  • Tencereye kuyruk yağımızı alalım ,eriyene kadar iyice kavuralım .
  • Kavrulduktan sonra üzerine kuşbaşı doğradığımız kırmızı etlerimizi ilave edelim.
  • Kapağı kapalı bir şekilde sulanıp hafif suyunu çekinceye kadar etlerimizi kavuralım.
  • Daha sonra içerisine küp doğradığımız kuru soğanlarımızı ilave edelim .
  • Kuru soğanlarımızın üzerine salçamızı koyalım ,biraz kavurduktan sonra üzerine ısladığımız kuru fasülyelerimizi ilave edip bir 2 dakika kavuralım.
  • Kavurduktan sonra üzerine suyumuzu ilave edelim.
  • Su üzerine geçecek şekilde olması yeterli olacak.
  • Tuzunuzu atıp isteye göre baharat de ekleyebilirsiniz .
  • Düdüklü tenceremizin kapağını kapatalım kaynamaya başladıktan sonra 25 -30 dakika arası kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Düdüklü tenceremizin pişme süresini ve fasulyenin tazeliğine göre değişebilir kontrollü bir şekilde pişirirseniz daha iyi olur afiyet olsun🌹🌹.

Beşamel Soslu Karnabahar Brokoli Tarifi

 

Beşamel Soslu Karnabahar Brokoli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta brokoli
  • 1 orta karnabahar
  • Haşlamak için kaynar su
  • Tuz

Beşamel sos için ;

  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber

Üzeri için ;

  • Kaşar rendesi

    Beşamel Soslu Karnabahar Brokoli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Brokoli ve karnabaharı parçalayın ayıklayıp yıkayın .
  • Sıcak su kaynatın, içine tuz atın .
  • Karnabahar ve brokoliyi 10 dakika haşlayın süzün .Büyük bir tepsiye alın.
  • Büyükler bıçakla küçültün.
  • Beşamel sos için; yağı eritin içine un ekleyip biraz kavurun ,sütü ekleyin.
  • Kaynayana kadar karıştırın.
  • Kaynadıktan sonra karabiber ,tuz ekleyip altını kapatın.
  • Sebzelerin üstüne her yerine gezdirin .
  • 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Fırından almadan 5 dakika önce kaşar rendesi döküp tekrar fırında kızartın afiyet olsun😍💯.

Lahana Havuç Turşusu Tarifi

 

Lahana Havuç Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg sarı havuç
  • 2 kg siyah havuç
  • Büyük lahana
  • 2.5 kg sirke
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 yemek kaşığı limon tuzu
  • Lahana
  • Su

    Lahana Havuç Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuçlarımızı güzelce kabuğunu soyalım ve güzelce doğruyalım.
  • İstediğiniz boyutta doğrayabilirsiniz .
  • Büyük bir lahananın ilk kabuklarını alalım ve yine istediğimiz şekilde doğrayalım.
  • Limon tuzu ve şekeri koyalım karıştıralım .
  • 2 litre su ve 2. 5 litre sirkeyi lahana ve havuçlarımızın olduğu kabımızın üzerine gezdirerek dökelim .
  • Üzerini bastıralım 2 saat beklesin.
  • Daha sonra güzelce kaplarımıza koyalım ve 1 hafta bekleyelim ve hazır👌.

Havuçlu Kabak Tarator Tarifi

 

Havuçlu Kabak Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 orta boy kabak
  • 2 orta boy havuç
  • Zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Dereotu

    Havuçlu Kabak Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabak ve havuçlar ayrı yerlerde rendeleyelim.
  • Havucu ve kabağı ayrı tavalarda 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile soteleyin.
  • Soteleme işlemi bitince birleştirip soğuması için bekleyelim.
  • Soğuduktan sonra içine yoğurt, mayonez ve sarımsağı da rendeleyip dereotu ile süsleyip servis yapalım. 🙂.