Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kase geceden ıslanmış kurufasulye
- 2 adet orta boy kuru soğan
- Yettiği kadar kırmızı et
- Kuyruk yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Göz kararı su
Etli Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kuyruk ve etlerimizi doğrayalım .
- Tencereye kuyruk yağımızı alalım ,eriyene kadar iyice kavuralım .
- Kavrulduktan sonra üzerine kuşbaşı doğradığımız kırmızı etlerimizi ilave edelim.
- Kapağı kapalı bir şekilde sulanıp hafif suyunu çekinceye kadar etlerimizi kavuralım.
- Daha sonra içerisine küp doğradığımız kuru soğanlarımızı ilave edelim .
- Kuru soğanlarımızın üzerine salçamızı koyalım ,biraz kavurduktan sonra üzerine ısladığımız kuru fasülyelerimizi ilave edip bir 2 dakika kavuralım.
- Kavurduktan sonra üzerine suyumuzu ilave edelim.
- Su üzerine geçecek şekilde olması yeterli olacak.
- Tuzunuzu atıp isteye göre baharat de ekleyebilirsiniz .
- Düdüklü tenceremizin kapağını kapatalım kaynamaya başladıktan sonra 25 -30 dakika arası kontrollü bir şekilde pişirelim.
- Düdüklü tenceremizin pişme süresini ve fasulyenin tazeliğine göre değişebilir kontrollü bir şekilde pişirirseniz daha iyi olur afiyet olsun🌹🌹.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder