27 Ekim 2021 Çarşamba

Etli Kuru Fasulye Tarifi

 

Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase geceden ıslanmış kurufasulye
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • Yettiği kadar kırmızı et
  • Kuyruk yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Göz kararı su

    Etli Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kuyruk ve etlerimizi doğrayalım .
  • Tencereye kuyruk yağımızı alalım ,eriyene kadar iyice kavuralım .
  • Kavrulduktan sonra üzerine kuşbaşı doğradığımız kırmızı etlerimizi ilave edelim.
  • Kapağı kapalı bir şekilde sulanıp hafif suyunu çekinceye kadar etlerimizi kavuralım.
  • Daha sonra içerisine küp doğradığımız kuru soğanlarımızı ilave edelim .
  • Kuru soğanlarımızın üzerine salçamızı koyalım ,biraz kavurduktan sonra üzerine ısladığımız kuru fasülyelerimizi ilave edip bir 2 dakika kavuralım.
  • Kavurduktan sonra üzerine suyumuzu ilave edelim.
  • Su üzerine geçecek şekilde olması yeterli olacak.
  • Tuzunuzu atıp isteye göre baharat de ekleyebilirsiniz .
  • Düdüklü tenceremizin kapağını kapatalım kaynamaya başladıktan sonra 25 -30 dakika arası kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Düdüklü tenceremizin pişme süresini ve fasulyenin tazeliğine göre değişebilir kontrollü bir şekilde pişirirseniz daha iyi olur afiyet olsun🌹🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder