28 Ekim 2021 Perşembe

4 Kişilik Yumuşak Pankek Tarifi

 

4 Kişilik Yumuşak Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı yağ
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

    4 Kişilik Yumuşak Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şeker, yağ ve sütü çırpıyoruz.
  • Azar azar unu çırparak ekliyoruz ardından vanilya ve kabartma tozuda koyup güzelce çırpıyoruz hamurumuz hazır.
  • Pankeke uygun bir tavaya ilk defasında fırça yardımıyla sıvı yağ sürüyoruz ve bir yemek kaşığı yada küçük yarım kepçeyle azar azar hamurumuz dan döküyoruz. (diğerlerinde yağ sürmüyoruz. )
  • Tek tarafları göz göz olunca arkasını çevirerek pişiriyoruz.
  • Tamamı bittiğinde servise hazır.
  • İster bal, çikolata isterseniz meyve hatta kuruyemişle servis edebilirsiniz. Fındık önerimdir ;) afiyet olsun :).

Tavuk Köftesi Tarifi

 

Tavuk Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • Parça tavuk göğsü
  • 1 tane soğan (rendelenmiş suyu sıkılmış)
  • 1 tane yumurta
  • 2 tane kapya biber(rondodan çekilmiş)
  • 1/2 (yarım) çay bardağı rondodan çekilmiş kuru ekmek veya galeta unu
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı salça(biber salçası kullandım)
  • 2 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kekik

    Tavuk Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsü rondodan çekilip kıyma haline getirilir.
  • Büyükçe bir kabın içine konan tavuk kıymasının üzerine, yumurta, rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, kapya biber, kaşar peyniri, maydanoz, salça, tuz ve baharatları konup yoğrulur.
  • Köfte şeklini verdikten sonra fırça yardımıyla üzerlerine zeytinyağı sürülür.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.

Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi

 

Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 20-22 adet kuru patlıcan, biber… tercihe bağlı

İç malzemesi için:

  • 2 orta boy soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 1 çay bardağı kadar zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • 1 su bardağından biraz fazla pirinç (su bardağı ölçüsü 200 ml)
  • 1 su bardağı kadar sıcak su
  • 1/2 (yarım) limon
  • Yemek pişerken eklenecek sıcak su

    Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Doğranan soğan ve sarımsaklar yağda iyice kavrulur.
  • Şeker, tuz, salçalar ve baharatlar eklenir; kavurmaya devam edilir.
  • Yıkayıp süzdüğümüz pirinç de eklendikten sonra 2-3 dakika daha kavrulur.
  • 1 su bardağı kadar sıcak suyla 5 dakika kadar pişen iç malzemesi, kaynayan suda 2-3 dakika tutup süzdüğümüz kuru patlıcan ve biberlerin içine ağız kısmında 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurulur.
  • Tencereye dizdiğimiz dolmaların üzerini biraz geçecek şekilde sıcak su eklenir, bir tabak veya kapakla bastırılır.
  • Tencerenin kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır.
  • 20 dakika süre tutulur.
  • Sürenin sonunda 1/2 limonun suyu sıkılır ve dolmaların üzerine gezdirilir.
  • 10 dakika daha pişirdikten sonra altı kapatılır; yemek ılıyınca servis edilir.
  • Afiyet olsun.

Simit Tarifi

 

Simit Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket toz maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-5,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Pekmezli su
  • Kavrulmuş susam

    Simit Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç bütün malzemeleri derin bir kaba alıp 5-10 dk kadar ön mayalandırmak yapıyoruz.
  • Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu uzunca yoğuruyoruz.
  • Ele yapışmayan hafif sert bir hamur olacak.
  • Daha sonra bir saat myayalandırmaya bırakıyoruz.
  • Hamurumuz mayalandıktan sonra 12 beze yapıyoruz.
  • Her bir bezeyi de iki eşit parçaya bölüp elimizle rulo yapıyoruz.
  • İki ucunu birleştirip simit şeklini veriyoruz.
  • Önce pekmezli suya sonra susama bulayıp tepsiye diziyoruz.
  • 10 dk kadar tepside mayalandırıp önceden ısıtılmış fırında 180 derece de pişiriyoruz.
  • Pekmezli suyu göz kararı ayarladım yarım çay bardağı kadar anca kullanmışımdır.
  • Bir de kavrulmuş susamım yoktu tavada kısık ateşte kendim kavurdum. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌸.

Patatesli Gonca Gül Böreği Tarifi

 

Patatesli Gonca Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

Sosu için;

  • 1 şişe soda
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

İç harcı için;

  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz,karabiber,toz kırmızı biber

    Patatesli Gonca Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri haşlayıp eziyoruz.
  • Bir tavaya az sıvı yağ koyup ince doğradığımız soğanları kavurmaya başlıyoruz.
  • Kavrulan soğanları salçayı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra patatesleri ve baharatları ekleyip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  • Sosu için verilen malzemeleri karıştırıyoruz.
  • Yufkaları dörde bölüyoruz.
  • Bir parçayı alıp elimizle tam ortadan burkarak sarıyoruz.
  • Daha sonra sostan döküp fırçayla biraz yayıyoruz.
  • Yine aynı yöne burkarak sarıp ortada oluşan çukur kısmına harcımızdan koyuyoruz.
  • Kenarda kalan yufkalarıda sararak orta kısmını kapatıyoruz.
  • Fırın tepsisine ters çevirip koyuyoruz.
  • Bütün yufkalar bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
  • Hazır olan böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpiyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.

Mantarlı Bulgur Pilavı (Lezzet Ötesi ) Tarifi

 

Mantarlı Bulgur Pilavı (Lezzet Ötesi ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet soğan
  • 10-15 adet kültür mantarı
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı dolu dolu domates salçası
  • 2 su bardağı bulgur
  • 4 su bardağı su
  • Tuz,karabiber 

    Mantarlı Bulgur Pilavı (Lezzet Ötesi ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağını ekleyip, ısıtın.
  • Ardından yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar soteleyin.
  • Çok pembeleşmesen yemeklik doğradığımız kapya biberi ilave edelim ve birlikte sotelemeye devam edelim.
  • Ardından mantar, salçaları ekleyip bir tur çevirin ardından tuz, karabiber, pilavlık bulguru ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Suyunu ilave edip, su kaynayana kadar harlı, su kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.
  • Suyunu çektiğinde kapağını açıp üzerine kâğıt havlu kapatıp demlenmeye bırakın.
  • Sıcak servis edin.

Lezzet Garantili Cocostar Pasta Tarifi

 

Lezzet Garantili Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • ️1,5 paket petibör bisküvi
  • ️2,5 yemek kaşığı kakao
  • ️1 çay bardağı eritilmiş tereyağı

Kreması için;

  • ️1 paket kremşanti
  • ️1,5 çay bardağı süt
  • ️1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • ️2,5 su bardağı hindistan cevizi

Ganajı için;

  • ️100 ml sıvı krema
  • ️80 gram bitter çikolata
  • ️80 gram sütlü çikolata

Üzeri için;

  • 4 afet muz
  • Fıstık, çilek

    Lezzet Garantili Cocostar Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bisküvileri bardakla kıralım veya robottan geçirelim.
  • İçerisine eritilmiş tereyağ, kakao ve sütü kontrollü bir şekilde ekleyip karıştıralım.
  • 26 cm kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serelim ve kalıbın tabanına kaşıkla bastırarak yayalım. Dolaba kaldıralım.
  • Karıştırma kabına kremşanti ve soğuk sütü alalım katılaşsana kadar çırpalım.
  • Hindistan cevizi ve pudra şekerini ekleyip çırpalım.
  • Dolaba kaldırdığımız pasta tabanının üzerine yayalım.
  • Vaktiniz varsa üzerini kapatıp bir gece bu şekilde dolapta bekletirseniz daha güzel olur. 3-4 saatte bekletebilirsiniz.
  • Ganajı için kremayı ısıtalım ve çikolataları ekleyip karıştıralım ganaj oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim.
  • Muzları ortadan ikiye bölelim ve pastamızın üzerine dizelim ganajı dökelim.
  • 2-3 saat dolapta bekletip çilek ve fıstıkla süsleyip servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Fırında Sebzeli Soslu Tavuk Tarifi

 

Fırında Sebzeli Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yarım parça tavuk göğsü( 600- 700 gram )
  • 5- 6 tane orta boy patates (500 gr)
  • 500 gram brokoli
  • 500 ml süt
  • 1 kaşık nişasta
  • Nişastayı açmak için; 1 su bardağı su
  • Yeterince tuz

Üzeri için ;

  • Rendelenmiş kaşar

Marinesi için:

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı  kırmızı toz biber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kekik
  • Yeterince tuz

    Fırında Sebzeli Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Marine için bütün malzemeler bir kaba alınır göğüs eti marine edilir. Vakit varsa 2-3 saat buzdolabında bekletilir.
  • Patates soyulup doğranır. ( ben küp küp doğradım) brokoli parçalara ayırılır.
  • Malzemeler tencereye alınır, üzerine 500 ml süt ve tuzu eklenerek 5 dk haşlanır(çok fazla haşlanmaz. Çünkü fırında da pişecek).
  • Ardından 1 bardak suda açılmış nişasta tencereye eklenir ve bir fırt kaynatılır, ocaktan alınır. Fırın tepsisine dökülür.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar ilave edilir.
  • Marine olmuş tavuk göğsü tavada kızartılır, patates ve brokolinin üzerine eklenir. ( ben keserek ekledim)
  • Tekrar üzerine biraz kaşar ilave edilir ve yarım saat 200 derece alt -üst ayar fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.

Mantarlı Çıtır Ekmek Tarifi

 

Mantarlı Çıtır Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 dilim buğday ekmeği
  • 1 tane yumurta
  • 1 tane kapya biber
  • 300 gram mantar
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Dilimlenmiş kaşar peyniri
  • Tuz ve karabiber

Üzeri için ;

  • Ketçap mayonez(isteğe göre)

    Mantarlı Çıtır Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mantarları yıkayıp doğrayalım .
  • Kapya biberide küçük küpler halinde doğrayalım.
  • Tavaya yağını koyarak pişirelim ve tuzunu karabiberini ekleyelim.
  • Ekmekleri tepsiye dizelim.
  • Mantarlı soteden üzerlerine koyalım ve 1 yumurtayı kasede çırpalım .Üzerlerine dökelim .
  • Son olarak kaşar peyniri dilimleride üzerlerine ekleyerek 200 derece fırında peynirler eriyinceye kadar kızartalım.
  • Servis ederken üzerlerine ketçap mayonez sıkalım. Afiyet olsun.

Tencerede Karnıyarık Tarifi

 

Tencerede Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan

İç Harcı İçin;

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet biber
  • 200 gram yarım yağlı kıyma
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  •  1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Sosu için;

  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su

    Tencerede Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlarımızı  saplarından ayırıp bütün olarak  kızgın yağda çevirerek kızartıp kağıt havluya alalım.
  • İç harcı için biberleri ve soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağla beraber tavaya alalım ve kavuralım.
  • Daha sonra kıymayı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
  • En son küçük doğranmış domatesleri ilave edip baharatları ekleyelim, karıştıralım.
  • Ocağı kapatıp dinlenmeye bırakalım.
  • Patlıcanların üzerlerine çizik atıp içini iyice açalım.
  • Açılan kısma iç harcı dolduralım.
  • Tüm patlıcanlara aynı işlemi uygulayıp karnıyarık tenceresine dizelim.
  • Üzerlerini dilimlenmiş domates ve biberlerle süsleyelim.
  • Sosu için bir kapta salçaya  dövülmüş sarımsak ve tuz ekleyip 1 su bardağı sıcak suda açalım.
  • Salçalı suyu patlıcanların üzerine gezdirelim.
  • Tencereyi ocağa alarak önce harlı sonra kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirelim. Afiyet bal şeker olsun…:))

Terbiyeli Köfte Çorbası Tarifi

 

Terbiyeli Köfte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı un

Köftesi için;

  • 250 grm kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı köftelik bulgur
  • 2 diş sarımsak
  • 1 büyük soğan
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz

Diğer malzemeler;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • 7.5 su bardağı su

Üzerine;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı nane

    Terbiyeli Köfte Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce soğanı ister rendeleyip ister keserek kavurmaya başlayalım.
  • Biraz kavurduktan sonra bir kaşık salça ilave edip 1-2 dakika karıştıralım.
  • Suyunu katıp kaynamasını bekleyelim.
  • Bu arada köftemizi malzemelerini katıp yoğuralım.
  • Bir kaba un koyalım. Yuvarladığımız köfteleri onun içine atalım sallayarak hepsine ulaşmasını sağlayalım.
  • Çorbamız kaynadıktan sonra köftelerimizi ilave edip 5-6 dakika yani köfteler pişince tadına bakarım pisti ise eğer hemen terbiyemizi hazırlayalım.
  • Terbiyesi için; Yoğurt, yumurta ve un bir kasede karıştıralım.
  • Çorbadan alıştırıp karıştıralım.
  • Sonra tencereye yavaş yavaş dökerek ilave edelim 5-6 dakika kaynadıktan sonra altını kapatalım ve tuzunu ilave edelim.
  • 3 yemek kaşığı tereyağını istersek sıvı yağda ilave edip kavrulduktan sonra nanesini katıp üzerine yakalım.
  • Çorbamız hazır🍵🍵.