28 Ekim 2021 Perşembe

Fırında Sebzeli Soslu Tavuk Tarifi

 

Fırında Sebzeli Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yarım parça tavuk göğsü( 600- 700 gram )
  • 5- 6 tane orta boy patates (500 gr)
  • 500 gram brokoli
  • 500 ml süt
  • 1 kaşık nişasta
  • Nişastayı açmak için; 1 su bardağı su
  • Yeterince tuz

Üzeri için ;

  • Rendelenmiş kaşar

Marinesi için:

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı  kırmızı toz biber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kekik
  • Yeterince tuz

    Fırında Sebzeli Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Marine için bütün malzemeler bir kaba alınır göğüs eti marine edilir. Vakit varsa 2-3 saat buzdolabında bekletilir.
  • Patates soyulup doğranır. ( ben küp küp doğradım) brokoli parçalara ayırılır.
  • Malzemeler tencereye alınır, üzerine 500 ml süt ve tuzu eklenerek 5 dk haşlanır(çok fazla haşlanmaz. Çünkü fırında da pişecek).
  • Ardından 1 bardak suda açılmış nişasta tencereye eklenir ve bir fırt kaynatılır, ocaktan alınır. Fırın tepsisine dökülür.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar ilave edilir.
  • Marine olmuş tavuk göğsü tavada kızartılır, patates ve brokolinin üzerine eklenir. ( ben keserek ekledim)
  • Tekrar üzerine biraz kaşar ilave edilir ve yarım saat 200 derece alt -üst ayar fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder