1 Kasım 2021 Pazartesi

Nefis Anne Kurabiyesi (Limon Aromalı) Tarifi

 

Nefis Anne Kurabiyesi (Limon Aromalı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Alabildiği kadar un

    Nefis Anne Kurabiyesi (Limon Aromalı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ,şeker ve yoğurdu karıştırma kabına alıp çırpalım.
  • Üstüne yağ, limon kabuğu rendesi ,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
  • Yavaş yavaş un ekleyip kekten daha koyu ama ele yapışan bi kıvam olsun. Çünkü içi yumuşacık dışı sert olsun istiyoruz.
  • Sonrasında elimizi yağa batırıp hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
  • Üzerine dilerseniz yumurta sarısı ve şeker dilersenizde sadece şeker dökebilirsiniz.
  • Ben yumurta sarısı sürmeden yaptım. Dilerseniz yumurtanın beyazını içine koyup sarısını üstüne sürebilirsiniz.
  • Önceden ısıttığımız 175 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.🍪🍪🍪
  • Deneyenlere afiyet olsun ….

Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi

 

Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet kuru incir
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nescafe

Muhallebisi için

  • 1 litre süt
  • 1 yumurta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket krem şanti 

    Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle incirleri 5 dakika sıcak suda bekletip çıkarın, minik küpler halinde doğrayın.
  • Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla çırpın, sıvı yağ ve suyu da ekleyip karıştırın.
  • İncirleri birbirine yapışmaması için hafif unlayıp kek karışımına ekleyin,cevizi,unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  • Yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcama kek harcını dökün 160 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Kek pişerken şerbeti için malzemeleri karıştırın 1 taşım kaynatın soğumaya bırakın.
  • Diğer yandan muhallebi için bütün malzemeleri karıştırın ve pişirin katılaşınca ocaktan alın soğumaya bırakın.
  • Kek fırından çıkınca ve soğuyunca şerbeti tam çekmesi için çatalla delikler açın şerbeti her yerine gezdirin.
  • Ardından soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiyi boşaltıp mikser yardımıyla çırpın, kekin her yanına eşit şekilde yayın.
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.

Simit Tarifi

 

Simit Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 5- 5 ,5 su bardağı un

Üzerine

  • Yarım çay bardağı pekmez
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı kadar kavrulmuş susam

    Simit Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Suyu ılıtın.
  • Karıştırma kabına maya ve şekeri alın.
  • Üzerine ılık suyu ilave edin ve 5 dakika bekleyin.
  • Sıvı yağ ve tuz ekleyin. Yavaş yavaş unu ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. 45 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Hamur mayalandıktan sonra cevizden biraz büyük parçalar koparıp beze yapın.
  • Bezeleri hafif unladığınız tezgahta elinizle şerit halinde uzatın. 2 şeritin baş kısımlarını birleştirin ve birbirlerinin etrafında dönderip burgu şeklini verin.
  • Son kısımları da birleştirin. İki ucunu bir araya getirip daire şekli elde etmiş olun.
  • Geniş ve biraz derin bir kasede pekmez ve suyu karıştırın.
  • Yine geniş bir kaba kavrulmuş susam koyun.
  • Hazırladığımız simit hamurlarını önce pekmezli suya sonra susama güzelce bulayın. Susama bularken hafif esnetip genişletin.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Hamur bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.
  • Fırını alt üst ayarda 230 derecede (önceden çok iyi ısınmış olması gerekiyor) pişirin.Harika çıtır simitlerimiz hazır 🌸.

Karamel Soslu Bardak Tatlısı Tarifi

 

Karamel Soslu Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 200 ml krema
  • 50 grm tereyağ
  • Bisküvi olarak tercih size kalmış
  • 1,5 paket spekülas bisküvi

Üzeri için

  • Karamel sosu

    Karamel Soslu Bardak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt ve tereyağ hariç diğer malzemeleri tencereye alıyoruz ve iyice karıştırıyoruz ve sütünü çırpıcı ile karıştırarak ilave ediyoruz.
  • Daha sonra kremasında ilave ediyoruz.
  • Yumurta sarısını da hepsini soğuk olarak iyice karıştırıyoruz.
  • Daha sonra pişirmeye başlıyoruz göz göz olunca tereyağını ilave ediyoruz ve altını kapattım.
  • Bir streç folyo ile ağzını kapatıyoruz bu arada bisküvileri robottan geçiriyoruz. Ben speculaas kullandım ama dilerseniz kakaolu petibör veya normal bisküvide kullanılabilir bardaklara birer yemek kaşığı bisküvi den ilave ediyoruz.
  • Üzerine muhallebiden tam doldurmuyoruz.
  • Yarıya kadar olacak ve yine bisküvi üzerine muhallebi ilave ediyoruz.
  • En üste karamel sosu ile süsleyip buzdolabında 2 saat dinlendikten sonra servis yapıyoruz. Afiyet şifa olsun 🥰.

Patates Dolgulu Ekmek Tarifi

 

Patates Dolgulu Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 2.5 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için

  • 3 adet patates
  • 100 gram kaşar peynir

    Patates Dolgulu Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce 2. 5 çay bardağı unu uygun bi kaba alalım ardından süt, tuz ve tereyağı ekleyip yoğuralım yoğurma işleme 5 dk kadar olursa iyi olur.
  • Ardından yoğurduğunuz hamuru hertarafını kapatıp buzdolabında 1 saat dinlendirelim.
  • Hamur dinlenirken 3 tane patates soyup uygun bi tencereye alıp kaynatalım.
  • Haşlanan patatese 3 kaşık mayonez ekleyelim karıştıralım.
  • Dinlenen hamuru çıkarıp merdane yardımı ile açalım.
  • Kaşar peyniri rendeleyin biraz kaşar peynir hamurun ortasına koyalım.
  • Ardından patates püresini hamurun ortasına koyduğunuz peynirin üzerine sıvayalım.
  • Ardından tekrardan kaşar peyniri ekleyelim.100- 200 gram kadar peynir kulandım siz bol severseniz daha fazla ekleyebilirsiniz.
  • Son olarak hamuru kenarlarından toplayarak kapatalım ters çevirip hamuru elimizle düzeltelim.
  • Uygun yanmaz bi tavaya biraz yağ ekleyip hamuru tavaya ekleyelim.
  • Kısık ateşte 5 dk kızarsın sonra arka yüzünü kızartın.5 dk sonra hazır afiyet olsun

Fındıklı Browni Tadında Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi

 

Fındıklı Browni Tadında Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 300 ml 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık
  • 2 su bardağı un (200ml )
  • 20 grm tereyağ

Üzeri için

  • 100 grm bitter çikolata
  • Yarım çay bardağı süt
  • Meyve

    Fındıklı Browni Tadında Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yumurta ve şekeri 5 dkk mikserle iyice çırpıyoruz.
  • Daha sonra sıvı yağı ve sütü ilave ediyoruz ve kakaosunu da ilave edip iyice çırpıyoruz.
  • Vanilya şekerinde ilave edip yine 3 dkk çırpıyoruz ve bu karışımdan bir su bardağı ayırıyoruz.
  • Daha sonra kek harcımıza iri çekilmiş fındıkları ilave ediyoruz.
  • En son unumuzu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip tereyağ ile yağlanmış olan kalıba harcımızı döküp 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dkk pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan kekimizin ilk sıcaklığını aldıktan sonra yani 5 dkk beklettikten sonra ayırmış olduğumuz sosu üzerine gezdirerek döküyoruz.
  • Daha sonra süt ve eritme çikolatayı tavada eritip kekimizin üst kısmına döküyoruz ve isteğe göre meyveler ile süsleyip 2 3 saat dinlendikten sonra servis yapıyoruz. Afiyet şifa olsun 🥰.

Tam Ölçülü Baklava Hamurundan El Açması Börek Tarifi

 

Tam Ölçülü Baklava Hamurundan El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

Baklava hamuru için;

  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ/margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1.5 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 adet yumurta
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 5.5 su bardağı un

Hamurları açmak için;

  • 1 kg nişasta

Aralarına sürmek için;

  • 250 gram eritilmiş tereyağ

İç patatesi için

  • 7-8 adet patates
  • 3 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber, pul biber, nane, tuz

    Tam Ölçülü Baklava Hamurundan El Açması Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle oda sıcaklığında tereyağını ve diğer tüm malzemeleri genişçe bir kapa alıp karıştıralım.
  • Ardından unu azar azar ekleyerek güzelce yoğuralım. Hamur bu ölçülerle çok güzel ve yumuşak olacaktır. Ununu fazla ekleyerek sert bir hamur yapmayın. Ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır.
  • Hamur haline geldikten sonra tezgaha alarak 5 dk yoğurup kabına alın ve üstüne kapatıp 1-1. 5 saat dinlendirin.
  • O esnada patatesleri doğrayıp suda haşlayın.
  • Soğanları da ince ince kıyıp tavada kısık ateşte sararana kadar kavuralım.
  • Soğanlar öldüğünde bir kaşık salça da ekleyerek bir kenara alalım.
  • Haşlanan patatesleri süzgece alıp soğumasını bekleyin.
  • Soğuduktan sonra ince küp küp doğrayıp, kavurduğumuz soğana ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Baharatlarını da ekledikten sonra altını kapatıp soğumaya alın.
  • Dinlenen hamuru tepsinin büyüklüğüne göre şerit şerit yapmak için eşit parçalara bölün. Mesela görselimdeki gibi 11 tane açacaksanız hamuru 11 eşit parçaya bölün.
  • Bölünen parçaları da tekrar 4 er parçalara ayırın nişastalı kapın içine atın.
  • Merdane ile teker teker açılan 4 adet bezeyi ara katlara nişasta sürerek üst üste getirin.
  • Katlı bezeleri artık oklavayla yavaşla genişleterek açın. Epeyce büyüttükten sonra orta kısmına veya kenarına patates harcı koyup, içi kuru kalmaması için eritilmiş 250 gram tereyağından 2-3 kaşık tereyağ sürerek sarın.
  • Toplamda 11 adet şerit şekiliniz olacak ve şeritler tepsiye dizmiş olacaksınız. Resimdeki gibi fazla kalan yerleri kesip tekrar tepsiye koyabilir ya da başka tepsiye de koyabilirsiniz.
  • Bu şekilde hepsini tamamladıktan sonra kalan eritilmiş tereyağını da böreklerin üstüne bolca gezdirip 170 derecede fırında 50-55 dk birişin. Kat kat çıtır çıtır bir börek olacak♥️ Afiyet olsun.

Elma Kompostosu Tarifi

 

Elma Kompostosu Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adet orta boy elma
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 adet limon
  • 7 su bardağı soğuk su

    Elma Kompostosu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle elmaların kabuklarını soyarak çekirdeklerini çıkartalım.
  • Daha sonra küp küp doğrayarak uygun bir tencereye alalım.
  • Üzerine  soğuk su ilave edelim ve elmalar yumuşayana kadar suyla birlikte orta ateşte yaklaşık 20 dakika kaynatalım.
  • Elmalar piştikten sonra şekeri ve bir adet limonun suyunu ilave edelim. Kısık ateşte kaynatmaya devam edelim.
  • 5-10 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Elma kompostomuz soğuduktan sonra servise hazırdır. Tercihe bağlı ılık olarak da tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
    Not: Kompostoyu ekşi elma ile yapacaksanız, limon suyu kullanmanıza gerek yoktur.

Birecik Nohutu (Nohutun En Lezzetli Hali) Tarifi

 

Birecik Nohutu (Nohutun En Lezzetli Hali) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 1 parça kemikli et
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Kimyon
  • Toz kırmızı biber
  • İsot
  • Pulbiber
  • Sumak
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yarım limonun suyu
  • Küçük demet maydanoz
  • 1 tane soğan

    Birecik Nohutu (Nohutun En Lezzetli Hali) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Nohutu 1 gece önceden ıslayalım.
  • Düdüklü tencerede kemikli et ve nohutu haşlayalım. Suyunu ve etini ziyan etmeyelim. Pilavda kullanabilirsiniz. Ben fazla haşlayıp buzluğa kaldırıyorum hazır oluyor.
  • Nohutu bir kaba alalım.
  • Tavaya zeytinyağını koyalım.
  • Biraz ısınınca nohutları ilave edelim.
  • Nohutları orta ateşte 5 dk kadar karıştırarak kavuralım.
  • Üzerine baharatlarını ve tuzunu ilave edip altını kısalım.
  • Biraz tavada karıştırarak homojen bir baharat dağılımı olduğunda altını kapatalım.
  • Soğanları ince doğrayalım acısı gitsin diye yıkayıp biraz tuzlayıp ovalım.
  • Maydanozları ince doğrayalım.
  • Tüm malzemeleri güzelce karıştıralım.
  • Limonu ilave edelim ve servis edelim.

Starbucks Mozaik Keki Tarifi

 

Starbucks Mozaik Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı süt

    Starbucks Mozaik Keki Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle  oda sıcaklığındaki tereyağı ve toz şekeri karıştırma kabına alarak iyice çırpalım.
  • Şeker eridikten sonra 1 yumurtayı ilave edelim ve tekrar çırpalım. Bu şekilde, toplamda 4 adet yumurtayı teker teker ilave ederek çırpma işlemini tamamlayalım.
  • Ardından sütü ilave edip karıştıralım ve un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip son kez çırpalım.
  • Kek hamurumuzun yarısını başka bir kaba alarak ayıralım. Üzerine kakao ve sütü ekleyerek çırpalım.
  • Pişirme kağıdından bir tane alalım ve baton kek kalıbının kenarlarını tam kaplayacak şekilde iki parça keselim.
  • Ardından kalıbımızı tereyağı ile güzelce yağlayalım ve kestiğimiz pişirme kağıdı parçalarını yerleştirelim. Baton kalıplarda pişirme kağıdını düzgün bir şekilde yerleştirebilmek için bu yöntemi tercih edebilirsiniz, böylece kek pişerken kalıbın şeklini tam olarak alabilecektir.
  • İlk olarak sade kek harcından bir miktarı kalıbımıza dökelim ve spatula ile üzerini düzeltelim.
  • Ardından kakaolu harçtan biraz dökelim ve yine düzeltelim. Bu şekilde tüm harç bitene kadar bir sade, bir kakaolu olacak şekilde kalıbımızı dolduralım.
  • Son olarak çöp şiş ya da kürdan yardımıyla hamurun üzerine S çizerek mozaik şeklini verelim.
  • Kekimizi, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, alt-üst fansız ayarda, 55 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen keki fırından çıkaralım ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra telin üzerine ters çevirerek kalıptan çıkaralım, dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Bamya Çorbası Tarifi

 

Bamya Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Bamyaları haşlamak için:

  • 100 gram kuru bamya
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su
  • 1.5 çay kaşığı limon tuzu
  • 150 gr et
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su

    Bamya Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kuru bamyalarımızı elimizle ovcalayarak üzerindeki küçük küçük tüylerin dökülmesini yanlarında bulunan saçakların temizlenmesini sağlıyoruz.
  • Temizlediğimiz bamyaları kaynar suyun içinde 10 dk haşlıyoruz.
  • Haşlarken içine bir çay kaşığı limon tuzu ekliyoruz ki bamyalarımız sünmesin.
  • Yumuşayan bamyalarımızın suyunu süzüp üzerine soğuk su ilave edip şokluyoruz.
  • Bamyalarımızın iplerini çıkarıyoruz.
  • Ardından tencereye soğanımızı küp küp doğruyoruz.
  • Sıvıyağ ekleyip soğanlarımız kavuruyoruz.
  • Ardından etimizi ekleyip suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
  • Sonra salçalarımızı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  • Bamyalarımızı ilave ediyoruz karıştırıyoruz.
  • Üzerine suyumuzu ekliyoruz.
  • Çorbamız kaynağınca tuzumuzu ilave edip ocağımızın altını kısıp kıvam alana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Sıcak servis yapıp afiyetle yiyoruz 🤗 en sevdiğim bamya tarifimi mutlaka denemelisiniz şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.