En Garantili Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 5 su bardağı su
- 1.5 su bardağı ince bulgur
Salçalı sos için
- 2 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
- Birraz sıvı yağ
- Kimyon, tuz, pulbiber
- 5-6 adet taze soğan
- 1 tutam maydanoz
- Kıvırcık ve limon
En Garantili Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kırmızı mercimeği bir tencereye alalım üzerine suyumuzu ekleyelim kaynamaya bırakalım.
- Kaynadıktan sonra ince bulguru ekleyip altını kapatalım.
- Bir tavanın içerisine soğanlarımızı doğrayıp hafif yağda kavurmaya bırakalım üzerine salçayı ekleyip güzelce karıştırıp suyunu da ekleyelim bir 2 dakika kaynadıktan sonra altını kapatalım.
- Bu sırada maydanoz ve taze soğanı doğrayalım.
- Bir kabın içerisine mercimeklerimizi alalım üzerine salçalı sosu ilave edip karıştıralım.
- Baharatları ve yeşilliği ekleyip güzelce yoğuralım.
- Kıvırcıkları serdiğimiz tabağın üzerine mercimek köftelerimizi güzelce şekil verip koyabiliriz.Herkese afiyet olsun.
Mercimek Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kase haşlanmış yeşil mercimek
- 1 orta boy kapya biber
- 6_7 adet kornişon turşu
- 2 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 2 dal taze soğan (isteğe bağlı)
- Zeytinyağı
- Limon
- Tuz
Mercimek Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış mercimeği bir kaba alalım, kapya biberi ve kornişon turşuları minik minik doğrayıp ekleyelim.
- İnce kıydığımız yeşillikleri ekleyelim.
- Zeytinyağı limon ve tuzunu ekleyip iyice karıştıralım. Dilediğiniz gibi servis yapın. Afiyet şifa olsun. 😊
Not; mercimeği dağılmayacak şekilde kontrollü haşlayalım.
El Açması Kıymalı Patatesli Porsiyonluk Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 12 Türk kahvesi fincanı un
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı süt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
İçi için;
- 1 buçuk kg patates
- 2 adet kuru soğan
- 300 gram kıyma
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Arası için;
- Yarım su bardağı zeytinyağı
Üzerine;
- Yumurta sarısı ve susam
El Açması Kıymalı Patatesli Porsiyonluk Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle instant maya, 1 yemek kaşığı toz şeker ve ılık suyla aktifleştirilir.
- Geniş bir kaba un ve diğer malzemeler tek tek eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Ağzı kapatılarak 40 dk mayalandırılır.
- İçi için ;soğanlar rendelenerek zeytin yağı ile kavrulur ,üzerine patatesler rendelenerek eklenir ve kavurmaya devam edilir.
- Kıyma da eklenerek kıymalar pişene kadar kavrulur baharatları da eklenerek soğumaya bırakılır.
- Mayalanan hamurdan küçük bezelere alarak ince bir şekilde oklava ile açılır.
- Ortadan ikiye kesilen yufkaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir.
- Soğuyan iç malzemesinden düz kısma koyulacak sarılır ve kırılarak yuvarlak şekil verilerek yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülerek susam serpilir.
- 200 derecede altı üstü kızarana kadar yaklaşık 35- 40 dk da pişirilir.
- Patatesli böreğin en güzel hali bana göre denemenizi tavsiye ederim😊😊.
Aşçıbaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü ( 250 gram )
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 6 su bardağı tavuk suyu
- 1 lt kaynamış su ( su miktarını çorbanın koyuluğuna göre ayarlanabilirsiniz )
- Tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay bardağı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kekik
Aşçıbaşı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü yıkayıp uygun bir tencereye alıyoruz.
- 6 su bardağı su ilave edip ocakta haşlıyoruz.
- Tavuk etini sudan alıp küçük parçalara ayırıyoruz, suyunu çorba için ayırıyoruz.
- Tereyağ ve sıvı yağ uygun bir tencereye alıyoruz .
- Soğanı yemeklik doğrayıp ekliyoruz ocakta hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra un ekleyip tekrar 1-2 dk daha kavurduktan sonra salça ekleyip karıştırıyoruz.
- Mercimeği yıkayıp ekliyoruz .
- 2-3 tur daha karıştırdıktan sonra tavuk suyunu ilave edip mercimek pişene kadar pişiriyoruz.
- Pişen mercimeği blendırdan geçirip kaynar su ekliyoruz.
- Tavuk etini ,tel şehriye ,domatesi küçük doğrayıp ekliyoruz.
- Tuz ve baharatlarını ilave edip şehriye pişene kadar orta ateşte pişiriyoruz.Deneyenlere afiyet şifa olsun.
Kızartmanın Sağlıklı Rakibi Bergama Çığırtması Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane ince kemer patlıcan
- 5 tane çekirdekleri temizlenmiş sivri biber
- Tuz
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
Sosu için
- 3 tane orta boy domates
- 4 diş sarımsak
- Tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
Kızartmanın Sağlıklı Rakibi Bergama Çığırtması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanımızı dört tarafından alacalı soyuyoruz.
- Daha sonra bıçağımızla patlıcanın altından yukarıya doğru çok derinden olmayacak şekilde resimdeki gibi patlıcanı çevirerek şekil veriyoruz.
- Patlıcanın altından ve üstünden çendik atıyoruz.
- Daha sonra sivri biberlerin çekirdekleri temizliyoruz domateslerimizi soyup irice doğruyoruz.
- Tavamıza zeytinyağımızı alıp patlıcanlarımızı yerleştiriyoruz.
- Biberleri de aynı şekilde tavamıza alıyoruz ateşi çok kısık açıyoruz yavaş yavaş pişip lokum gibi olsun diye patlıcanların üstüne tuz serpiştirip bir çorba kaşığı kadar zeytinyağı dökelim ve kapağını kapatalım.
- 20 dakikanın sonunda kontrol edelim.
- Patlıcanların yönünü değiştirelim tekrar kapağını kapatıp pişirmeye bırakalım.
- 15 dakika daha pişirip kapağını açalım.
- Domates i şekerini ekleyip sarımsakları da ekleyip tekrar kapağını kapatıp domatesler yumuşayıncaya kadar 10 dakikanın sonunda lokum gibi pişen patlıcanımız çığırtmamız servise hazır. Afiyet olsun 🌹.
Patatesli Ispanak Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane küçük boy patates
- 2 tane küçük boy soğan
- 1 kg ıspanak
- Tuz, karabiber
Beşamel sos :
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 3.5 su bardağı süt
- Muskat rendesi
Üzeri için
- Kaşar peynir
Patatesli Ispanak Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri küçük küçük doğrayın.
- Tavaya çok az yağ koyup biraz kavurun.
- Üzerine yarım ay şeklinde doğranan soğanları ilave edip kavurmaya devam edin.
- Bu karışımı büyük borcama dökün.
- Aynı tavada ıspanakları soteleyin.
- Ispanaklar suyunu çekene kadar pişirin.
- Bu aşamada baharatları ekleyin.
- Borcamdaki patatesli soğan karışımın üzerine dökün.
- Beşamel sos hazırlayın.Tavaya yağı koyun eriyince unu ilave edin.Kokusu çıkana kadar kavurun.
- Üzerine sütü yavaş yavaş ilave edin.Çırpın.
- Muskat rendeleyin( varsa )Sıvı bir beşamel sos olacak.
- Sosu borcamdaki yemeğin üzerine boşaltın.
- 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
- Üzeri kızardığında kaşar peyniri rendeleyin üzerine ekleyin.
- Peynirler eridiğinde yemeğimiz hazır.
Yapacak olanlara afiyet olsun.
Mantar Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 350 gram un
- 150 gram pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 250 gram nişasta
- 300 gram tereyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Mantar Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Unu havuz şeklinde açıyoruz ve pudra şekeri, nişasta, kabartma tozu, vanilyayı unun üzerine döküyoruz.
- Yumurtayı ve tereyağını havuzun tam ortası kırıyoruz.
- Güzelce bütün malzemeleri karıştırıyoruz.
- Önce iç kısımdan başlayalım ve yavaşta diğer malzemeleri de yumurta ve tereyağının içine alarak yoğurmaya devam edelim.
- Hamurumuz toparlandıktan sonra ceviz büyüklüğünde yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizelim.
- Duyu ucu ile kakaoya banıp yuvarlak yaptığımız kurabiyelerimiz üstüne basalım.
- 160 derece 20 dk alt üst çalıştırdığımız fırında pişirelim.
Fasulye Kurusu Kavurması (Yufka Banıp Yemelik) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çorba kasesi kurutulmuş yeşil fasulye
- 1 tane soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Sıcak su
Fasulye Kurusu Kavurması (Yufka Banıp Yemelik) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fasulyeyi yıkayalım tencereye alalım.
- Üzerine sıcak su ilave edip 30 dk haşlayalım.
- Haşlanan fasulyeyi süzelim.
- Tencereye zeytinyağını ince doğranmış soğanı ilave edelim kavuralım.
- Üzerine salçaları ekleyip karıştırarak kavuralım.
- Fasulyeyi ekleyelim birkaç dakika sürekli karıştırarak kavuralım.
- Üzerine 1. 5 su bardağı sıcak su ilave edelim.
- Baharatlarını ve tuzunu ekleyelim.
- Kapağını kapatalım ve en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Üzerine sarımsaklı yoğurtla servis edelim.
Anne Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (1 inin akı kurabiyeleri batırmak için)
- Yarım su bardağı zeytin yağ
- Yarım su bardağı erimiş margarin
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 3 su bardağı un
Üzeri için
- 1 su bardağı ceviz içi ve yumurta akı
Anne Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabımıza yumurtaları kırıyoruz birinin akını batırmak için ayrı bir kaba alıyoruz.
- Sonra şeker ,yağ,yoğurt iyice karıştırıyoruz.
- Şekerin erimesi için iyice erittiktikten sonra nişasta,un,vanilya,kabartma tozu ve ununu da ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Limon kabuğu rendesini de ekleyip iyice yoğuruyoruz.
- İstediğimiz büyüklükte koparıp yuvarlıyoruz.
- Önce yumurta akına sonra ceviz içine batırıp tepsiye diziyoruz.
- 180 derece ısıttığım fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.
- Fırını kapatıp içini çektikten sonra kurabiyelerimizi servis tabağına alıyoruz. Afiyet şifa olsun deneyeceklere şimdiden.
Fırında Hamsili Yemek Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo hamsi
- 4-5 adet patates
- 1 adet büyük soğan
- Tuz
- Pul biber
- Sıvı yağ
Fırında Hamsili Yemek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamsileri kesip temizliyoruz.
- Patatesleri kızartmalık doğruyoruz.
- Soğanları ay şeklinde doğruyoruz.
- Hepsini fırın tepsisine alıyoruz.
- Tuzunu biberin yağını koyup harmanlıyoruz.
- 200 derecede pişene kadar bekletiyoruz.Afiyet olsun :)).
Kutur Kutur Karışık Turşumuz Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet küçük boy turşuluk lahana
- Yarım kilo havuç
- Yarım dan az karnabahar
- Yazın tuzlu suda beklettiğim yeşil domates
- Yazdan basılı süsü biberi
- 4 diş sarımsak
- 2 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 çay bardağından biraz aksik tuz
- Yarım demet maydanoz
Kutur Kutur Karışık Turşumuz Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kışın en güzel probiyotik olan turşu turşu suyu hazırlıyorum başlayalım.
- Lahanayı yıkıyalım.
- Havuçları soyalım halka halka doğrayalım.
- Daha sonra karnabaharı yıkayıp küçük küçük ayıralım ben cam şişe kullandım doğrayıp hafif tuzladığım lahanayı önce altına koyuyorum şişemin iyice bastırıyorum ki suyu üste kalmasın.
- Sonra sırayla her malzemeden üzerine ekliyorum sıkıca basıyorum.
- Üzerine sırayla devam ediyoruz.
- En sonuna üzerine maydanozu koyup sirkeyi direk üzerine alıyoruz.
- Daha sonra tuzu yetecek miktarda suyla eritip üzerine ekleyip kapağını kapatıp karanlık serin bi yerde muhafaza ediyoruz bir hafta sonra afiyetle yiyoruz.
Restoran Usulü Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 dilim bal kabağı
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 baş soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- Yeterince sıvı yağ
- 5 su bardağı su
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Restoran Usulü Bal Kabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sebzeler yıkanıp soyulur küp, küp doğranır.
- Uygun bir tencereye sıvı yağ, doğranmış soğan konur kavrulur.
- Ardından kabak ilave edilir kavrulur.
- Havuç ilave edilir kavrulur.
- Patates sarımsak ilave edip kavrulur.
- Sırasıyla kavrulan sebzelere 1 çay kaşığı tuz, 5 su bardağı su ilave edip kaynamaya bırakılır.
- Kaynadıktan sonra blenderden geçirilir.
- Kıvamına gelen çorbayı çorba tabağına alınır.
- Sosu hazırlanıp üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun. 🌹.