İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1/2 (yarım) su bardağı irmik
- 3 su bardağı kaynar su
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı un
- Tuz, pul biber,karabiber
İç malzemesi;
- 300 gram az yağlı dana kıyma
- 3 adet küçük doğranmış kuru soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 tutam maydanoz
- Karabiber,tuz, kimyon, yenibahar
İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğan ile kıyma suyunu çekinceye kadar kavrulur, suyunu çekmesine yakın sıvı yağ konulur.
- Ceviz, baharatlar ve ince doğranmış maydanoz ilave edilir karıştırılır, soğumaya bırakılır.
- Buzdolabında iyice soğutulur. Bir gün önceden hazırlayabilirsiniz.
- Bulgur ve irmik bir kaba alınır.
- Üzerine kaynar su ilave edilir, karıştırılır, kapak kapatılır, bekletilir.
- Bulgur yumuşadığında diğer malzemeler ilave edilir 10-15 dakika iyice yoğurulur.
- Yumurtadan büyük parçalar alınır, elimiz ıslatılır.
- Sol avuç içinde hamur döndürülerek sağ elimizin işaret parmağı ile içi oyulur.
- Soğutulmuş iç harcımız sıkılıp küçük köfte yapılarak hamurun içine yerleştirilir. Yavaş yavaş yine ıslatılmış elimiz ile ağzı kapatılır.
- Tepsiye sıkışmadan hazırlanan köfteler dizilir, ( ben içli köfte aperatı kullanarak yaptım. )
- Bol yağda döndüre döndüre kızartılır. Ya da haşlanacak ise, kaynayan tuzlu suya sıkışık olmayacak şekilde köfteler atılır.
- Köfteler su yüzüne çıktıktan sonra 2 dakika kadar bekletilir sonra servis tabağına alınır.