3 Kasım 2021 Çarşamba

En Garantili Mercimek Köftesi Tarifi

 

En Garantili Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 5 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı ince bulgur

Salçalı sos için

  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • Birraz sıvı yağ
  • Kimyon, tuz, pulbiber
  • 5-6 adet taze soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Kıvırcık ve limon

    En Garantili Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kırmızı mercimeği bir tencereye alalım üzerine suyumuzu ekleyelim kaynamaya bırakalım.
  • Kaynadıktan sonra ince bulguru ekleyip altını kapatalım.
  • Bir tavanın içerisine soğanlarımızı doğrayıp hafif yağda kavurmaya bırakalım üzerine salçayı ekleyip güzelce karıştırıp suyunu da ekleyelim bir 2 dakika kaynadıktan sonra altını kapatalım.
  • Bu sırada maydanoz ve taze soğanı doğrayalım.
  • Bir kabın içerisine mercimeklerimizi alalım üzerine salçalı sosu ilave edip karıştıralım.
  • Baharatları ve yeşilliği ekleyip güzelce yoğuralım.
  • Kıvırcıkları serdiğimiz tabağın üzerine mercimek köftelerimizi güzelce şekil verip koyabiliriz.Herkese afiyet olsun.

Mercimek Salatası Tarifi

 

Mercimek Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 orta boy kapya biber
  • 6_7 adet kornişon turşu
  • 2 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 2 dal taze soğan (isteğe bağlı)
  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Tuz

    Mercimek Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış mercimeği bir kaba alalım, kapya biberi ve kornişon turşuları minik minik doğrayıp ekleyelim.
  • İnce kıydığımız yeşillikleri ekleyelim.
  • Zeytinyağı limon ve tuzunu ekleyip iyice karıştıralım. Dilediğiniz gibi servis yapın. Afiyet şifa olsun. 😊
    Not; mercimeği dağılmayacak şekilde kontrollü haşlayalım.

El Açması Kıymalı Patatesli Porsiyonluk Börek Tarifi

 

El Açması Kıymalı Patatesli Porsiyonluk Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 Türk kahvesi fincanı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı

İçi için;

  • 1 buçuk kg patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 300 gram kıyma
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Arası için;

  • Yarım su bardağı zeytinyağı

Üzerine;

  • Yumurta sarısı ve susam

    El Açması Kıymalı Patatesli Porsiyonluk Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle instant maya, 1 yemek kaşığı toz şeker ve ılık suyla aktifleştirilir.
  • Geniş bir kaba un ve diğer malzemeler tek tek eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Ağzı kapatılarak 40 dk mayalandırılır.
  • İçi için ;soğanlar rendelenerek zeytin yağı ile kavrulur ,üzerine patatesler rendelenerek eklenir ve kavurmaya devam edilir.
  • Kıyma da eklenerek kıymalar pişene kadar kavrulur baharatları da eklenerek soğumaya bırakılır.
  • Mayalanan hamurdan küçük bezelere alarak ince bir şekilde oklava ile açılır.
  • Ortadan ikiye kesilen yufkaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir.
  • Soğuyan iç malzemesinden düz kısma koyulacak sarılır ve kırılarak yuvarlak şekil verilerek yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülerek susam serpilir.
  • 200 derecede altı üstü kızarana kadar yaklaşık 35- 40 dk da pişirilir.
  • Patatesli böreğin en güzel hali bana göre denemenizi tavsiye ederim😊😊.

Aşçıbaşı Çorbası Tarifi

 

Aşçıbaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü ( 250 gram )
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 1 lt kaynamış su ( su miktarını çorbanın koyuluğuna göre ayarlanabilirsiniz )
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay bardağı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik

    Aşçıbaşı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü yıkayıp uygun bir tencereye alıyoruz.
  • 6 su bardağı su ilave edip ocakta haşlıyoruz.
  • Tavuk etini sudan alıp küçük parçalara ayırıyoruz, suyunu çorba için ayırıyoruz.
  • Tereyağ ve sıvı yağ uygun bir tencereye alıyoruz .
  • Soğanı yemeklik doğrayıp ekliyoruz ocakta hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra un ekleyip tekrar 1-2 dk daha kavurduktan sonra salça ekleyip karıştırıyoruz.
  • Mercimeği yıkayıp ekliyoruz .
  • 2-3 tur daha karıştırdıktan sonra tavuk suyunu ilave edip mercimek pişene kadar pişiriyoruz.
  • Pişen mercimeği blendırdan geçirip kaynar su ekliyoruz.
  • Tavuk etini ,tel şehriye ,domatesi küçük doğrayıp ekliyoruz.
  • Tuz ve baharatlarını ilave edip şehriye pişene kadar orta ateşte pişiriyoruz.Deneyenlere afiyet şifa olsun.

Kızartmanın Sağlıklı Rakibi Bergama Çığırtması Tarifi

 

Kızartmanın Sağlıklı Rakibi Bergama Çığırtması Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane ince kemer patlıcan
  • 5 tane çekirdekleri temizlenmiş sivri biber
  • Tuz
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı

Sosu için

  • 3 tane orta boy domates
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker

    Kızartmanın Sağlıklı Rakibi Bergama Çığırtması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanımızı dört tarafından alacalı soyuyoruz.
  • Daha sonra bıçağımızla patlıcanın altından yukarıya doğru çok derinden olmayacak şekilde resimdeki gibi patlıcanı çevirerek şekil veriyoruz.
  • Patlıcanın altından ve üstünden çendik atıyoruz.
  • Daha sonra sivri biberlerin çekirdekleri temizliyoruz domateslerimizi soyup irice doğruyoruz.
  • Tavamıza zeytinyağımızı alıp patlıcanlarımızı yerleştiriyoruz.
  • Biberleri de aynı şekilde tavamıza alıyoruz ateşi çok kısık açıyoruz yavaş yavaş pişip lokum gibi olsun diye patlıcanların üstüne tuz serpiştirip bir çorba kaşığı kadar zeytinyağı dökelim ve kapağını kapatalım.
  • 20 dakikanın sonunda kontrol edelim.
  • Patlıcanların yönünü değiştirelim tekrar kapağını kapatıp pişirmeye bırakalım.
  • 15 dakika daha pişirip kapağını açalım.
  • Domates i şekerini ekleyip sarımsakları da ekleyip tekrar kapağını kapatıp domatesler yumuşayıncaya kadar 10 dakikanın sonunda lokum gibi pişen patlıcanımız çığırtmamız servise hazır. Afiyet olsun 🌹.

Patatesli Ispanak Graten Tarifi

 

Patatesli Ispanak Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane küçük boy patates
  • 2 tane küçük boy soğan
  • 1 kg ıspanak
  • Tuz, karabiber

Beşamel sos :

  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3.5 su bardağı süt
  • Muskat rendesi

Üzeri için

  • Kaşar peynir

    Patatesli Ispanak Graten Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri küçük küçük doğrayın.
  • Tavaya çok az yağ koyup biraz kavurun.
  • Üzerine yarım ay şeklinde doğranan soğanları ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Bu karışımı büyük borcama dökün.
  • Aynı tavada ıspanakları soteleyin.
  • Ispanaklar suyunu çekene kadar pişirin.
  • Bu aşamada baharatları ekleyin.
  • Borcamdaki patatesli soğan karışımın üzerine dökün.
  • Beşamel sos hazırlayın.Tavaya yağı koyun eriyince unu ilave edin.Kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Üzerine sütü yavaş yavaş ilave edin.Çırpın.
  • Muskat rendeleyin( varsa )Sıvı bir beşamel sos olacak.
  • Sosu borcamdaki yemeğin üzerine boşaltın.
  • 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Üzeri kızardığında kaşar peyniri rendeleyin üzerine ekleyin.
  • Peynirler eridiğinde yemeğimiz hazır.
    Yapacak olanlara afiyet olsun.

Mantar Kurabiye Tarifi

 

Mantar Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 gram un
  • 150 gram pudra şekeri
  • 2 adet yumurta
  • 250 gram nişasta
  • 300 gram tereyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

    Mantar Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Unu havuz şeklinde açıyoruz ve pudra şekeri, nişasta, kabartma tozu, vanilyayı unun üzerine döküyoruz.
  • Yumurtayı ve tereyağını havuzun tam ortası kırıyoruz.
  • Güzelce bütün malzemeleri karıştırıyoruz.
  • Önce iç kısımdan başlayalım ve yavaşta diğer malzemeleri de yumurta ve tereyağının içine alarak yoğurmaya devam edelim.
  • Hamurumuz toparlandıktan sonra ceviz büyüklüğünde yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizelim.
  • Duyu ucu ile kakaoya banıp yuvarlak yaptığımız kurabiyelerimiz üstüne basalım.
  • 160 derece 20 dk alt üst çalıştırdığımız fırında pişirelim.

Fasulye Kurusu Kavurması (Yufka Banıp Yemelik) Tarifi

 

Fasulye Kurusu Kavurması (Yufka Banıp Yemelik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çorba kasesi kurutulmuş yeşil fasulye
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Sıcak su

    Fasulye Kurusu Kavurması (Yufka Banıp Yemelik) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fasulyeyi yıkayalım tencereye alalım.
  • Üzerine sıcak su ilave edip 30 dk haşlayalım.
  • Haşlanan fasulyeyi süzelim.
  • Tencereye zeytinyağını ince doğranmış soğanı ilave edelim kavuralım.
  • Üzerine salçaları ekleyip karıştırarak kavuralım.
  • Fasulyeyi ekleyelim birkaç dakika sürekli karıştırarak kavuralım.
  • Üzerine 1. 5 su bardağı sıcak su ilave edelim.
  • Baharatlarını ve tuzunu ekleyelim.
  • Kapağını kapatalım ve en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurtla servis edelim.

Anne Kurabiyesi Tarifi

 

Anne Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (1 inin akı kurabiyeleri batırmak için)
  • Yarım su bardağı zeytin yağ
  • Yarım su bardağı erimiş margarin
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı nişasta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 3 su bardağı un

Üzeri için

  • 1 su bardağı ceviz içi ve yumurta akı

    Anne Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabımıza yumurtaları kırıyoruz birinin akını batırmak için ayrı bir kaba alıyoruz.
  • Sonra şeker ,yağ,yoğurt iyice karıştırıyoruz.
  • Şekerin erimesi için iyice erittiktikten sonra nişasta,un,vanilya,kabartma tozu ve ununu da ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Limon kabuğu rendesini de ekleyip iyice yoğuruyoruz.
  • İstediğimiz büyüklükte koparıp yuvarlıyoruz.
  • Önce yumurta akına sonra ceviz içine batırıp tepsiye diziyoruz.
  • 180 derece ısıttığım fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Fırını kapatıp içini çektikten sonra kurabiyelerimizi servis tabağına alıyoruz. Afiyet şifa olsun deneyeceklere şimdiden.

Fırında Hamsili Yemek Tarifi

 

Fırında Hamsili Yemek Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo hamsi
  • 4-5 adet patates
  • 1 adet büyük soğan
  • Tuz
  • Pul biber
  • Sıvı yağ

    Fırında Hamsili Yemek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamsileri kesip temizliyoruz.
  • Patatesleri kızartmalık doğruyoruz.
  • Soğanları ay şeklinde doğruyoruz.
  • Hepsini fırın tepsisine alıyoruz.
  • Tuzunu biberin yağını koyup harmanlıyoruz.
  • 200 derecede pişene kadar bekletiyoruz.Afiyet olsun :)).

Kutur Kutur Karışık Turşumuz Tarifi

 

Kutur Kutur Karışık Turşumuz Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy turşuluk lahana
  • Yarım kilo havuç
  • Yarım dan az karnabahar
  • Yazın tuzlu suda beklettiğim yeşil domates
  • Yazdan basılı süsü biberi
  • 4 diş sarımsak
  • 2 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 çay bardağından biraz aksik tuz
  • Yarım demet maydanoz

    Kutur Kutur Karışık Turşumuz Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kışın en güzel probiyotik olan turşu turşu suyu hazırlıyorum başlayalım.
  • Lahanayı yıkıyalım.
  • Havuçları soyalım halka halka doğrayalım.
  • Daha sonra karnabaharı yıkayıp küçük küçük ayıralım ben cam şişe kullandım doğrayıp hafif tuzladığım lahanayı önce altına koyuyorum şişemin iyice bastırıyorum ki suyu üste kalmasın.
  • Sonra sırayla her malzemeden üzerine ekliyorum sıkıca basıyorum.
  • Üzerine sırayla devam ediyoruz.
  • En sonuna üzerine maydanozu koyup sirkeyi direk üzerine alıyoruz.
  • Daha sonra tuzu yetecek miktarda suyla eritip üzerine ekleyip kapağını kapatıp karanlık serin bi yerde muhafaza ediyoruz bir hafta sonra afiyetle yiyoruz.

Restoran Usulü Bal Kabağı Çorbası Tarifi

 

Restoran Usulü Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 dilim bal kabağı
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 baş soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yeterince sıvı yağ
  • 5 su bardağı su

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    Restoran Usulü Bal Kabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sebzeler yıkanıp soyulur küp, küp doğranır.
  • Uygun bir tencereye sıvı yağ, doğranmış soğan konur kavrulur.
  • Ardından kabak ilave edilir kavrulur.
  • Havuç ilave edilir kavrulur.
  • Patates sarımsak ilave edip kavrulur.
  • Sırasıyla kavrulan sebzelere 1 çay kaşığı tuz, 5 su bardağı su ilave edip kaynamaya bırakılır.
  • Kaynadıktan sonra blenderden geçirilir.
  • Kıvamına gelen çorbayı çorba tabağına alınır.
  • Sosu hazırlanıp üzerine gezdirilir.
    Afiyet olsun. 🌹.