5 Kasım 2021 Cuma

Elma Parçacıklı Kek Tarifi

 

Elma Parçacıklı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 pk kabarma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Elmalı karışım için;

  • 2 adet elma
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

    Elma Parçacıklı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun kaba şeker ve yumurtamızı alalım. Köpürene kadar çırpalım.
  • Sırasıyla sıvı yağ,süt,vanilya kabartma tozunu ve unu ekleyelim.
  • Elmalarımızı küçük küçük doğrayalım.
  • İçerisine un tarçın ve şeker ekleyip karıştıralım.
  • Hazırladığımız kekimize ekleyip spatulayla karıştıralım.
  • Katı yağla kalıbımızı yağlayıp hafif un serpelim.
  • Kek harçımızı kalıbımıza dökelim.
  • 180 derecelik fırında pişirelim.

Kandil Simidi Tarifi

 

Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin ya da tereyağı (250 gr)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (sarısı iç hamuruna, beyazı da ayırın dışı için)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Simidin dışı için :

  • Susam
  • Çörek otu
  • 1 yumurta akı

    Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvı olan tüm malzemeler iyice karıştırılır.
  • Daha sonrasında kalan tüm malzemeler eklenerek hamur yoğurulur.
  • Ceviz küçüklüğünde bezelere ayrılıp, simit şekli verilir.
  • Susam ile çörek otu bir kapta karıştırılır.
  • Simit şekli verilmiş olan hamur, önce yumurta akına, sonrasında susam+çörek otu karışımına batırılır.
  • Fırın kağıdı serilmiş olan tepsiye dizilir.
  • 180 derecelik fırında üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Afiyet olsun :).

Fırında Alabalık Tarifi

 

Fırında Alabalık Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet alabalık(miktarı size kalmış)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Kekik,toz kırmızıbiber,karabiber,tuz
  • Yarım limon
  • Tercihe gör;Patates ve soğan

    Fırında Alabalık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Balıklarımızı temizleyip güzelce yıkayalım, süzülen balıkları tuzlayalım.
  • Sosu için zeytinyağı, sarımsak, limon ve baharatları karıştıralım.
  • Balıkların her tarafına sürelim.
  • İsteğe bağlı balıklar yanına soğan ve patates dilimleyelim.
  • Kalan sosumuzu patateslere ve soğanlara sürelim.
  • Dilimlemiş olduğumuz limonlarıda koyarak 200 derecelik fırında pişirelim.
  • Afiyet olsun.

Kabak Tatlısı Tarifi

 

Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,750 kg bal kabağı (helvacı kabak)
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu

Servis önerisi:

  • Tahin,ceviz 

    Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabukları soyulup iri iri dilimlenen kabaklar geniş bir tencereye alınır ve üzeri toz şeker ile örtülüp (reçel yapar gibi) 8 saat veya en az 4 saat bekletilir. (geceden yaparsanız da olur).
  • Suyunu bırakan kabaklar ocağa alınır ve kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirilir.
  • Kaynayınca yarım limon suyu eklenir.
  • 1 saat sonra çatalla kontrol edilir. Piştiyse ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
  • İsteğe göre üzerine tahin ve ceviz eklenip soğuk servis edilir.

Beşamel Soslu Tavuklu Krep Tarifi

 

Beşamel Soslu Tavuklu Krep Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk harcı için:

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet küçük soğan
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pul biber

Krep için:

  • 3 adet yumurta ( büyük boy )
  • 1.5 su su bardağı süt (300 ml)
  • Yarım su bardağı su (100 ml )
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 2.5 bardak süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • Bir kase kaşar rendesi

    Beşamel Soslu Tavuklu Krep Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Krep yapılışı:Yumurtayı 1-2 dk çırpalım üzerine süt, su, yoğurt ve tuzu ekleyip tekrar çırpalım.
  • Son olarak yavaş yavaş unu ekleyerek çırpalım sıvı yağ ile teflon tavanızı ısıtın 1 kepçe tavaya krep hamurundan koyup yayın alt üst pişirin :) ❤️.
  • Beşamel sos yapılışı:Beşamel sos için yağları tavaya alıp eritelim içerisine unu alıp kavuralım.
  • Kokusu çıkmadan sütünü ilave edip devamlı karıştıralım.
  • Son olarak tuz ve az karabiber ekleyip fokurdayınca kapatalım.
  • Tavukları küçük küp küp doğrayalım .
  • Kızgın tavaya alıp sıvı yağını ekleyelim .
  • Rengi dönene kadar kavuralım .
  • İçerisine ince minik doğranmış soğan ,minik doğranmış biberleri ve salçayı ekleyip son olarak baharatları ekleyelim.
  • 4-5 dk kavuralım ,altını kapatalım.
  • Kenara alalım ,sıra krepleri yapalım.
  • Her krebin arasında 2 kaşık kadar tavuk harcından koyup benim gibi bohça yapın kenara alın .
  • Beşamel sosu hazırlayıp kaşar rendesini de hazırlayıp her krep bohçasının üzerine önce beşamel sos yayıp kaşar rendesi serpelim.
  • 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim enfes bir lezzet yapacak olanlara afiyet olsun.

Kaşık Tatlısı Tarifi

 

Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 125 gram teremyağı
  • 1 paket vanilya

Supangle için malzemeler :

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 tepeleme kaşık un
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • 60 gram bitter çikolata
  • Yarım su bardağı soğuk su

    Kaşık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Terayağını eritelim unu ekleyelim.Güzelce kavuralım.
  • Sonra sütü ekleyelim sürekli karıştırarak pişirelim.
  • İyice ısınınca şekeri ekleyelim ocağı kapatıp vanilyayı ekleyelim .
  • Ardından birkaç dakika çırpalım kup veya borcama dökelim.
  • Çikolata ve su hariç tüm malzemeyi karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim.
  • Çikolata ekleyelim ve bir kaç dakika soğutup suyu ekleyip çırpalım .
  • Kup veya borcama döktüğümüz karışımın üzerine supangleyi ekleyelim.
  • Üzerini ceviz veya fındıkla süsleyip servis yapalım afiyet olsun.

Unlu Cevizli İrmik Helvası Tarifi

 

Unlu Cevizli İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağından az un
  • 1 çay bardağından biraz fazla toz şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı dolusu margarin veya tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kırık ceviz

    Unlu Cevizli İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Su, süt ve toz şekeri sos tenceresine katıp karıştırıp ısıtalım.
  • Margarin ve sıvı yağ tencereye katalım ısındıktan sonra irmik ve unu ekleyip rengi dönene kadar kavuralım.
  • İstediğimiz renge gelince ceviz ekleyip karıştıralım.
  • Altını kısıp hazırladığımız karışımından ilave edip karıştıralım.
  • Suyunu çektikten sonra servis edilmeye hazırdır.
  • Dilerseniz sıcakken yiyebilirsiniz veya üzerine kapatıp sonra yiyebilirsiniz.

Pizza Poğaça Tarifi

 

Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

(bardak ölçüsü 200 ml)

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (Beyazları içine, sarıları dışına)
  • 1 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1-1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 6-7 su bardağı un

Üzerine

  • Kaşar peyniri
  • Sucuk
  • Domates
  • Yeşilbiber
  • Mısır veya isteğe bağlı olarak eklenecek diğer pizza malzemeleri

    Pizza Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına alınan maya ve şekerin üzerine ılık su ve süt dökülür, 3-4 dakika beklenir.
  • Daha sonra yumurtaların beyazları, tuz, sıvı yağ ve un eklenir. (unu 6 su bardağından itibaren yavaş yavaş ekleyelim. )
  • Ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur yoğrulur ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
  • Daha sonra mandalina büyüklüğünde veya daha küçük bezeler alınır, yuvarladıktan sonra tepsiye aralıklı olarak dizilir.
  • Üzeri bir örtüyle kapatılıp 15-20 dakika daha mayalanmaya bırakılır.
  • Bu arada üzerine yerleştireceğimiz pizza malzemeleri hazırlanır. Tepsi mayasından sonra çay bardağının altıyla bezelerin üzerine bastırılır.
  • Ortadaki boşluğa peynir, sucuk, yeşilbiber, domates ve mısır yerleştirilir.
  • Kenarlarına yumurta sarısı sürdükten sonra (isteğe bağlı olarak kenarlara bol miktarda kavrulmuş susam da serpilebilir. )
  • 200 derecede ısınmış fırında pişirilir.
  • Geceden yoğurup buzdolabına kaldırdığımız hamurla ister kahvaltıya, ister çay saatine hazırlanabilecek uzun süre yumuşak kalabilen tarifi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Su Keki Tarifi

 

Su Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta sarısı ayrı akı ayrı olacak
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su

    Su Keki Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtanın sarısını ve akını ayrı çırpma kabına koyalım.
  • Önce akını krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • 1 su bardağı şekerin yarısını ilave ederek diğer tarafta yumurtanın sarısını kalan şekerle birlikte rengi dönene kadar çırpalım.
  • Çırptığımız yumurta sarısına kalan malzemeleri sırayla koyup kek kıvamına getirelim.
  • En son krema kıvamına gelen yumurta beyazını üç seferde diğer malzemeyle buluşturalım.
  • Spatula yardımıyla alttan üste doğru çok karıştırıp yumurtanın akını söndürmeden karıştıralım ve yağlanmış borcama dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü birşekilde pişirelim.
  • En son iyice soğuyan keke pudra şekeri serpiştirip servis yapalım afiyet olsun 😋.

Ağızda Dağılan Poğaça Tarifi

 

Ağızda Dağılan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (1’inin sarısını poğaçaların üstüne sürmek için ayırın)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardak un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 kalıp beyaz peynir veya lor maydanoz

Üzeri için :

  • Yumurta sarısı
  • Susam

    Ağızda Dağılan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce poğaçaların iç harcını hazırlayın. Peynir ince ince doğradığınız maydanozları ekleyip hamur yoğuracağınız kaba, sıvı yağ, tuz,şeker karıştırın.
  • Karbonatı koyup, karıştırın. 1 yumurta ve 1 beyazını ekleyerek ve en son un, kabartma tozunu eleyerek yoğurma.
  • Kabına ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur haline gelene kadar yoğurun.
  • Hamuru 15 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamurdan, limon büyüklüğünde parçalar koparıp, avuçlarınızın arasında yuvarlayıp, bastırarak açın.
  • İçine peynirli harçtan koyup kapatın, kapattığınız kısım yukarıya geçecek şekilde tepsiye dizin.
  • Ayırdığınız yumurta sarısını çatalla iyice çırparak, bir fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün.
  • Susam ya da çörek otu kullanarak hem enfes görünümü hemde tadını iki katına çıkarın.

Ballı Pekmezli Pastil Tarifi

 

Ballı Pekmezli Pastil Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 vanilya
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 5 adet karanfil (ince dövülmüş)

    Ballı Pekmezli Pastil Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Toz şekeri bir teflon tavaya alın.
  • Kısık ateşte kenarlarını eritin ve erdikten sonra zencefil, tarçın, karanfil ekleyin.
  • Ardından pekmez, bal, limon suyu ekleyin.
  • Son olarak nişasta ve vanilya ekleyip iyice karıştırın.
  • Bir yağlı kağıt üzerine çok çok az yağ dökün ve bir fırça yardımıyla yayın.
  • Hazırladığınız pastili bir çay kaşığı yardımıyla küçük küçük kağıda dökün. Çabuk donacaktır bu yüzden hızlı olmanız gerekir.
  • Tavayı bi kaynar su üzerinde bekleyerek de yapabilirsiniz.
  • Buzdolabında küçük bir kavanozda muhafaza edebilirsiniz. Şifa olsun.

Subway Hindi Göğüs Sandviç Tarifi

 

Subway Hindi Göğüs Sandviç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 instant maya (veya yarım yaş maya)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 175 gram yumuşak tereyağ
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 4 su bardağı kadar un

Serpmek için:

  • Susam, çörek otu, yulaf ezmesi, çekirdek vb.

Ayrıca:

  • Ekşili-tatlı sos
  • Marul
  • Domates
  • Kırmızı biber
  • Kornişon turşu
  • Soğan
  • Fesleğen
  • Füme hindi göğsü
  • Cheddar peyniri

    Subway Hindi Göğüs Sandviç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sütü, suyu ve mayayı geniş bir kaba alıp karıştırıyoruz. Undan yarım su bardağı kadar karışıma ilave edip karıştırıyoruz.
  • Üzerini kapatıp 15 dakika ön mayalanmasını bekliyoruz.
  • Daha sonra un hariç tüm malzemeleri ilave ediyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz.
  • Unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak ve elastik bir hamur yoğuruyoruz.
  • Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmasını bekliyoruz.
  • Mayalanan hamurdan 5-6 adet bezeler yapıyoruz ve elimizle açıyoruz. Açtığımız hamuru rulo şeklinde sarıp yağlı kağıt serili bir tepsiye alıyoruz. Üzerini pamuk bezle örtüp 20 dakika tepsi mayasını bekliyoruz.
  • En son bir fırça yardımıyla hamura su sürüyoruz.
  • Dilerseniz susam, çörek otu vb serpebilirsiniz ve keskin bir bıçakla çizikler atabilirsiniz.
  • 180 dereceye önceden ısıttığımız fırında fansız alt-üst ayarda yaklaşık 25-30 dakika pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan poğaçaları bir pamuk bezle örtüp oda sıcaklığına gelince servis ediyoruz. Ben içine ekşili-tatlı sos – marul – domates – kırmızı biber – kornişon turşu – soğan – fesleğen – füme hindi göğsü – cheddar peyniri ile doldurdum. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun 🤤.