5 Kasım 2021 Cuma

Yoğurtlu Sebze Çorbası Tarifi

 

Yoğurtlu Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük patates
  • 1 küçük kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam dereotu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4-5 su bardağı sıcak su

Terbiyesi için

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Yarım limon suyu

    Yoğurtlu Sebze Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm sebzeleri küçük küp küp doğrayın. Tencereye sıvı yağ ve soğanı alıp biraz kavurun. Sonra diğer sebzeleri ve tereyağını ekleyip birkaç dakika soteleyin.
  • Üzerine sıcak su ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişmeye bırakın. Terbiyesi için olan gerekli malzemeleri pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  • Çorba suyundan 3-4 kepçe alıp terbiyeye dökün ve iyice karıştırarak terbiyenin ılınmasını sağlayın. Pişen çorbaya karıştırarak terbiyeyi dökün ve kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
  • 5 dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra tuz, karabiber ve ince kıyılmış dereotu ekleyerek altını kapatın. Sebzeleri kontrol edin sertlik varsa kısık ateşte yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
  • Eğer çorba koyu olursa sıcak su ekleyebilirsiniz. Eğer duru olursa da kısık ateşte pişirmeye devam edin zaten dinlendikçe de kıvamını bulacaktır.
  • Sıcakken tencerenin kapağını tam kapatmayın, tencere kapağından çorbaya su damlayıp çorbayı kesmesin. Sıcak sıcak isterseniz kruton eşliğinde servis edin. Afiyet şifa olsun. 💕.

Herkesin Mutlaka Denemesi Gereken Bir Tarif Nutellalı Cevizli Kurabiye Tarifi

 

Herkesin Mutlaka Denemesi Gereken Bir Tarif Nutellalı Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • 3 çay bardağı un
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağı
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 kase iri çekilmiş ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı nutella 

    Herkesin Mutlaka Denemesi Gereken Bir Tarif Nutellalı Cevizli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabımızın içine un hariç bütün malzemeleri koyup karıştıralım ve azar azar unu da ilave edip yoğuralım. Hamurumuz kulak memesi yumuşaklığında olsun.
  • Yoğurduğumuz hamurdan beze yapıp oklava ile yarım cm kalınlığında açalım.
  • Kalıbımızla kesip fırın tepsimize dizelim.
  • Aynı şekilde açıp kesip tekrar ortadan bıçakla keselim ve tepsimize dizelim.
  • Hamurumuzun yarısı tüm yarısı yarım kesilmiş olacak.
  • Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında 12 dakika pişirelim.
  • Soğuyan kurabiyelerimizin tüm kare olanın üzerine nutella sürelim ve yarım kesilmiş kurabiyeyi üzerine kapatalım.
  • Kalan kısmına ceviz serpiştirip servis tabağımıza alalım. Ağızda dağılan ve gösterişli kurabiyelerimiz servise hazır şimdiden afiyet olsun.

Evde Kararmış Muzlarınız Varsa Hiç Durmayın Muzlu Kek Tarifi

 

Evde Kararmış Muzlarınız Varsa Hiç Durmayın Muzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumuşamış muz
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 50 gr tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Üzeri için

  • Ceviz, çikolata parçaları, damla çikolata evde elinizde ne varsa

    Evde Kararmış Muzlarınız Varsa Hiç Durmayın Muzlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle muzlar çatal yardımıyla iyice ezilir.
  • Üzerine 50 gram tereyağı eklenir iyice ezilen muzları mikser yardımıyla 5dakika iyice karıştırıp ardından süt ve yumurtayı da ekledikten sonra hafif karıştırıyoruz.
  • Sıvı yağ, toz şeker, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştırın unu da kontrollü bir şekilde ekleyip karıştırdıktan sonra(ben baton kek kalıbı kullandım)
  • Yağlanmış kalıbımıza harcımızı döküyoruz.
  • Üzerine ceviz ve çikolata parçaları ile süs dedikten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Pişme derecesini kürdan yardımıyla kontrol ettikten sonra fırından alınır.
  • Kek kalıbında dinlendikten sonra ters çevirip kalıptan alıyoruz dilimleyerek servise hazırdır. Evde sizin hangi kalıbınız varsa kullanabilirsiniz büyüklüğüne göre malzemeleri çoğaltabilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun

Pırasalı Tepsi Böreği (Efsane Bir Börek Mutlaka Deneyin) Tarifi

 

Pırasalı Tepsi Böreği (Efsane Bir Börek Mutlaka Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

İçi için;

  • 1 kg pırasa
  • 2 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Sıvı yağ,tuz, karabiber, pul biber, toz biber (Tercihe bağlı bir kase peynir)

Sosu için

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı maden suyu

Üzeri için

  • Susam veya çörek otu

    Pırasalı Tepsi Böreği (Efsane Bir Börek Mutlaka Deneyin) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pırasalar iyice temizlenip ince ince doğranır iyice yıkandıktan sonra süzgece alınır tavaya sıvı yağ alınır
  • Üzerine pırasaları ekledikten sonra biraz suyunu salıp çektikten sonra üzerine iki tane rendelenmiş havuçları ilave ediyoruz.
  • Tuzunu da ilave ettikten sonra pırasalar suyunu çekene kadar kavurun.
  • Salça ve baharatlar eklenir karıştırılır ocağın altı kapatılıp soğumaya bırakılır.
  • Bir adet yufka tezgaha serilir verilen sos malzemeleri iyice çırptıktan sonra yufkanın her yerine gelicek şekilde fırça yardımıyla sürülüp pırasalı harçtan koyup sarılır yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Bütün yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
  • Ardından kalan sosu da üzerine ekliyoruz.
  • Tercihe bağlı çörekotu veya susam serpilir.
  • Tepside sosunu iyice çektikten sonra 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Dilimleyip servise hazırdır. Deneyenlere afiyet olsun ♥️

Mükemmel Lezzetiyle Mercimek Çorbası Tarifi

 

Mükemmel Lezzetiyle Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 5 veya 6 su bardağı su

Sosu için;

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1,5 tatlı kaşığı nane

    Mükemmel Lezzetiyle Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle mercimeğimizi yıkayıp süzelim, ardından paten soğan ve sarımsağı soyup küp şeklinde doğrayalım.
  • Çorba tenceremizin içine bütün malzemeleri katıp suyunu da ekleyelim ve ocağa alalım.
  • Tuzunu da kattıktan sonra ocağımızı en yükseğe alıp kaynamaya bırakalım.
  • Kaynadıktan sonra altını kısalım ve patateslerle soğanlar pişene kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra blendırdan bütün katı malzemeler ezilene kadar geçirelim.
  • Bir yandan sosunu yapalım. Sos tenceresine tereyağını, pul biberi ve naneyi alıp iyice kızana kadar kavuralım.
  • Hemen ardından kaynayan çorbanın içine ilave edip bir iki taşım da o şekilde kaynatıp altını kapatalım. Servise hazır afiyet olsun🌼🥰

Kıymalı Taze Fasulye Yemeği (Anne Tarifi Çırtma Fasulye)

 

Kıymalı Taze Fasulye Yemeği (Anne Tarifi Çırtma Fasulye) İçin Malzemeler

  • 1 kilo taze yeşil fasulye
  • 300 gram yağsız dana kıyma
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

    Kıymalı Taze Fasulye Yemeği (Anne Tarifi Çırtma Fasulye) Nasıl Yapılır?

  • Fasulyeleri yıkayıp boyuna göre iki veya üçe bölüyoruz.
  • Böldüğümüz parçalardan boydan olacak şekilde kesiyoruz.
  • Kıymayı yağla tencereye alıp kavuruyoruz.
  • Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
  • Salça ve rondodan geçirilmiş domatesi ekleyerek kavurup fasulyeyi ilave ediyoruz.
  • Sıcak suyu ekleyerek orta dereceli ateşte pişiriyoruz.
  • Pişen yemeğe baharatlarını ilave edip bir iki tur kaynatarak altını kapatıyoruz.
  • Dinlendirerek sıcak servis ediyoruz. 😍Yazın taze fasulyeyle yapabileceğiniz farklı ve lezzetli bir anne tarifi.Bu yemek tanesiz düz fasulyeden yapılır tavsiye ederim.Deneyeceklere afiyet olsun ☺️.

Biberli Havuç Tarator (Hızlı Salata) Tarifi

 

Biberli Havuç Tarator (Hızlı Salata) Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 adet havuç
  • 3 adet renkli kapya biberi (Sarı-kırmızı-yeşil)
  • 8 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) su bardağı ceviz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Biberli Havuç Tarator (Hızlı Salata) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Renkli biberler ince ince jülyen doğranır.
  • Havuçlar rendelenir.
  • Zeytinyağı tavaya alınır ve önce biberler sotelenir.
  • Biberlerin üzerine havuçlar ilave edilerek yumuşayıncaya kadar kavrulmaya devam edilir.
  • Havuçlar da pişince ocaktan alınır ve soğuması beklenir.
  • Soğuyunca yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuz karışımı eklenerek karıştırılır.
  • Üzerine, zeytinyağında kırmızı toz biber ve ceviz yakılırsa servis edilir.

Soya Soslu Mantarlı Tavuk Sote Tarifi

 

Soya Soslu Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 250 gram mantar
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı soya sosu
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Baharat

    Soya Soslu Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavukları küp küp doğrayıp hafif yağ koyduğumuz tavaya alalım.
  • Suyunu salıp çekince biberleride ekleyelim ve kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • Öte yandan doğradığımız mantarları kızgın yağa atıp birkaç dakika şoklayalım.
  • Böylelikle mantarın suyu içine hapsolacak ve lezzetini kaybetmeyecek.
  • Mantarları da tavuklara ekleyip hep beraber pişirmeye devam edelim.
  • Baharatları ve soya sosunuda ekleyip altını kapatalım. Afiyet olsun.

Karnabahar Kızartması Tarifi

 

Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • Orta boy karnabahar

Sosu için:

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Bulamak için:

  • Mısır unu ( galeta unu da kullanabilirsiniz)

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Üzeri için:

  • Yoğurt
  • Sarımsak

    Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharımızın çiçeklerini tek tek ayıralım.
  • Sosumuzu hazırlayıp karıştıralım.
  • Daha sonra karnabahar çiçeklerini bu sosa güzelce yedirelim.
  • Mısır ununa bulayalım.
  • Yağda rengi dönene kadar kızartalım.
  • Hepsine bu işlemi uygulayalım.
  • Üzerine en son sarımsaklı yoğurt hazırlayalım. Ve üzerine yayalım.
  • Afiyet olsun.

Pembe Kurabiye Tarifi

 

Pembe Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tereyağ veya margarin
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • 2 tane yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Un
  • Yarım çay kaşığı gıda boyası

    Pembe Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemelerimizi yoğuralım.
  • Unumuzu kontrollü şekilde ilave edelim.
  • Normal kurabiye hamuru yumuşaklığında olmalı hamurumuz.
  • İstenilen şekli verelim.
  • Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dakika pişirelim.
  • Afiyet olsun.

Fırında Nefis Levrek Tarifi

 

Fırında Nefis Levrek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo levrek ( ben orta boy tercih ettim)
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tane kapya biber
  • 2 tane limon
  • Defne yaprağı ( ben kuru tercih ettim ) karabiber ve tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

    Fırında Nefis Levrek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Balıklarımızı güzelce yıkayıp süzelim.
  • Fırın tepsimizin altına yağlı kağıdı serelim ,sonra bir kuru soğanı ve limonu hilal şeklinde kesip tepsiye dizelim.
  • Ardından kapya biberide yuvarlak kesip dizelim.
  • Balıklarımızın içine biraz karabiber ve tuz atalım ardından sıra ile kalan kuru soğanı ve limonu doğrayıp birer parça balığın içine koyalım.
  • Son olarak bir parça defne yaprağı da ekleyip tepsiye dizelim.
  • Bu şekil balıkların hepsini yapalım, kalan karabiber ve tuzu üstüne serpelim.
  • En son zeytin yağını üstüne gezdirip 180 derece önceden ısıtılmış fırına atalım.
  • 35 dakika pişirelim. ( çok pişmiş sevenler süreyi biraz daha uzatabilir) ardından servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Fondant Au Chocolat (Çikolatalı Brownie Tadında) Tarifi

 

Fondant Au Chocolat (Çikolatalı Brownie Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 g bitter çikolata
  • 150 g tereyağ/margarinde olur
  • 150 g şeker
  • 50 g un
  • 5-6 adet yumurta (yumurtanın büyüklüğüne göre)

    Fondant Au Chocolat (Çikolatalı Brownie Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları ve şekeri iyice çırpıyoruz beyaz olana kadar.
  • Yağı ve çikolatayı eritiyoruz.
  • Ardından yumurtanın ve şekerin içine ekliyoruz.
  • Unu ve arzuya göre vanilya tozunu karıştırıyoruz.
  • Kalıbı yağlayıp unluyoruz , harcı döküyoruz.
  • Ortalama 20 -25 dakika 180 derecede pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun 😋.

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

 

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık baldo pirinç
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı tavuk suyu (yada normal su)
  • 2.yemek kaşığı tereyağı ( margarinde olur)
  • 2. yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

    Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pilavımızı pişireceğimiz tencereye tereyağı ve sıvı yağınıda koyup arpa şehriyeyi kavuruyoruz.
  • Daha sonra pirinçi ilave ederek hep aynı yöne doğru karıştırarak pirinçlerin kırılmamasına dikkat ederek kavuruyoruz.
  • Et suyunuda pirinçlerin üzerine ilave ediyoruz.
  • Tuzunuda ekleyip bir kez karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
  • Ardından ocağı kısıp ara sıra tencereyi sallayarak suyunu tamamen çekinceye kadar pişiriyoruz.
  • Ve pilavınız hazır istediğiniz gibi servis edebilirsiniz.