6 Kasım 2021 Cumartesi

Kahvaltıya Pileli Çanak Poğaça Tarifi

 

Kahvaltıya Pileli Çanak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı instant maya ya da yarım yaş maya
  • 1 yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3.5 – 4 su bardağı kadar un

İçine;

  • 150-200 gram beyaz peynir
  • 150 gram kaşar peyniri
  • Sucuk dilimleri

Üzerine ;

  • 1 adet yumurta sarısı

    Kahvaltıya Pileli Çanak Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kaseye ılık süt, su, ve sıvı yağ, şeker, maya ve yumurta akı alınır. Özdeşleşene kadar çırpılır.
  • Üzerine elenerek kontrollü bir şekilde un ve tuz ilave edilir. Un kalitesine göre değişeceği için yavaş yavaş ekleyelim ve spatula ile biraz toparlayalım.
  • Spatula dönmeyince elimizle yoğuralım ve çok hafif ele yapışan kıvamda yumuşacık bir hamur elde edelim.
  • Hamuru tezgaha alarak biraz daha yoğurup tekrar kaseye alalım ve üzerini streç film ve bezle örterek 40 dakika kadar mayalandıralım.
  • Bu sırada iç dolgusu için peynirleri küçük doğrayalım. Dilerseniz kaşar peyniri rende yapabilirsiniz. Daha sonra sucukları da küçük doğrayıp harmanlayalım.
  • Hamur mayalanınca tezgaha alarak 1 2 çevirip mayasını alalım. Hamuru 16 bezeye ayıralım ve her bezeyi yuvarlayalım.
  • Bezeleri çay tabağı büyüklüğünde elle ya da merdane ile açalım. İçine iç dolgusunu koyup kenarını ortaya doğru getirelim.
  • Hamurun kenarlarının uç kısımları birbirine yapışacak biçimde pile pile yapalım.
  • Uç kısımlarına pile verirken bastırıp biraz inceltirseniz daha iyi olur. Yağlı kağıt serilir tepsiye tüm hamurları koyalım.
  • Üzerine yumurta sarısı sürerek 190-200 derece önceden ısıtılan fırında 20 ya da 25 dakika kadar pişirip alalım. Afiyet olsun 😊🤗.

Yufkalı Pizza Tarifi

 

Yufkalı Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • Sucuk
  • Biber
  • Mısır
  • Domates
  • Zeytin
  • Kaşar peynir

Salça sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 fincan su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yufkaya sürülecek sos
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yumurta (1 ini kenarlarına sürmek için ayırın)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

    Yufkalı Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Büyük boy yuvarlak borcamı yağlayın. 1 yufkayı yanlardan sarkacak şekilde tepsiye yerleştirin.
  • Yufkaya sürülecek sos malzemelerini bir kapta çırpın (1 adet yumurtayı kenarlarına sürmek için ayırın).
  • Sostan 1. Yufkanın üzerine gezdirin fırça yardımıyla yayın.
  • 2. Yufkayı büzüştürerek borcama yerleştirin ve tekrar sostan sürün, 3. Yufkayı büzüştürerek borcama yerleştirin sostan sürün(sostan 2 yemek kaşığı ayırın)
  • Salçalı sos için bütün malzemeleri karıştırın ve 3. Yufkanın üzerine sürün.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri serpip ufak doğranmış sebzeleri tepsiye dizin.
  • Kenarlardan sarkan yufkayı içe doğru rulo yapıp büzüştürerek yuvarlayın.
  • Yufkaya sürülen sostan 2 yemek kaşığı ayırın ve kalan 1 yumurtayı bu sosa ekleyip fırça yardımıyla kenarlara sürün.
  • 180 derece fırında pişirin. Pişince fırından alın üzerine az miktarda rendelenmiş kaşar peyniri serpin eriyince servis edin.

Ev Yapımı Muzlu Puding Tarifi

 

Ev Yapımı Muzlu Puding Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 ml süt
  • 250 ml su
  • 1 tepeli çorba kaşığı un
  • 1,5 çorba kaşığı nişasta
  • 1 büyük fincan şeker damak zevkinize göre artıra bilirsiniz
  • 1.5 muz kulandım biraz ufaktı muz tadı çok olsun istedim
  • Yarım vanilya
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı hindistan cevizi koymayabilir ben sevdiğim için kulandım

    Ev Yapımı Muzlu Puding Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muz su un ve nişasta blendırda güzel püre haline getiriyoruz.
  • Sonra sütün içine bütün malzemeyi ekleyip pişiriyoruz, karıştıralım topaklanma olmasın.
  • Puding pişince 3 dakika kadar mikserle çırpalım ve kuplara bölelim.
  • Soğuyunca arzuya göre süsleyin bu kadar kolay deneyecek olanlara afiyet olsun 🤗🤗
  • Not: Dileyen hepsini süt kulana bilir benim doğal sütü oldukça yağlıydı.

Köfteli Avcı Kebabı (Nefis Lezzette) Tarifi

 

Köfteli Avcı Kebabı (Nefis Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Sebzeli kısım için;

  • 3 adet patates
  • 3 adet havuç
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 12 adet mantar
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 15 adet arpacık soğan
  • 2 adet domates (Konserve sos kullandım.)

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Pul biber

    Köfteli Avcı Kebabı (Nefis Lezzette) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köftesi için; verilen malzemeleri karıştırıp güzelce yoğuruyoruz. Harçtan cevizden biraz küçük parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Bu şekilde üzerini kapatıp sebzeleri kızartana kadar dolapta dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Patatesi, havucu ve biberleri küp küp doğrayıp sıvı yağda kızartıyoruz. Mantarları da ister bütün olarak istersenizde doğrayarak kızartıyoruz. Kızaran sebzeleri yemeği pişireceğimiz fırın kabına alıyoruz.
  • En son, köfteleri de kızartıp sebzelerin üzerine yerleştiriyoruz (Fırında da pişeceği için fazla kızartmayalım) ayrı bir tavaya az zeytinyağı koyup arpacık soğanları soteliyoruz.
  • Daha sonra, üzerine domates rendesini koyup soğanlar çok hafif yumuşayana kadar pişiriyoruz. Pişince yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz.
  • Son olarak sosu için salçayı sıcak suda açıp baharatlarını ekleyerek yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirdikten sonra fırından alıyoruz. Afiyet olsun.

Çikolatalı Fındıklı Pamuk Açma Tarifi

 

Çikolatalı Fındıklı Pamuk Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yumurta akı ( sarılar üzerine)
  • 2/3 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çk tuz
  • 5-6 su bardağı un
  • Bardak ölçüsü 250 ml

Arası için

  • 1-2 yemek kaşığı tereyağ ( oda sıcaklığında)
  • 2-3 yemek kaşığı kakaolu fındık kreması ( nutella)

Üzeri için

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çk pekmez
  • 2 yemek kaşığı fındık içi (kırılmış)
  • Susam, mavi haşhaş tohumu

    Çikolatalı Fındıklı Pamuk Açma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru hazırlayalım. Hamuru için malzemeler yoğurma kabına alınır. Güzel bir kıvam elde edene kadar yoğrulur. Un kontrollü bir şekilde eklenir. Yumuşak, orta kıvamlı bir hamur yapılır. Üzeri streçlenir ve 20-30 dakika mayalanmaya bırakılır.
  • Hamur iki katına çıkınca maya kokmaması için havası alınıp tekrar yoğrulur. Çalışacağınız tezgah veya hamur matı sıvı yağ ile yağlanır. Hamur kare formda açılıp genişletilir. (35*35).
  • Üzerine tereyağı yayılır. Tereyağı aşırı yumuşak olmasın. Çeyrek kısmına çikolata kreması sürülür. Ben yarısını sade hazırladım. O yüzden kalan kısmı boş bıraktım. Dilerseniz hepsini çikolatalı hazırlayabilirsiniz.
  • Hamurun yarısı üzerine kapatılır. Önce ikiye daha sonra her bir parça altıya bölünür. Her bir şerit kıvrılır ve rulo yapılır. Uçları birleştirilir. Fırın tepsisine yerleştirilir. 30-40 dakika tepside mayalandırılır. Ortam sıcaksa daha hızlı kabarabilirler.
  • Tepsi mayası çok önemli. Yoksa puf puf kabarmazlar. Yumurta sarısı pekmezle çırpılıp üzerlerine sürülür. Çikolatalı olanlara fındık kırığı serpiştirilir. Sade olanlara susam vs serpiştirilir.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180-190 derecede üzerleri kızarana kadar sırayla pişirilir. İlk sıcağı geçip dinlendikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun 🌸.

Şalgamlı Kuskus Salatası Tarifi

 

Şalgamlı Kuskus Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuskus
  • 5 su bardağı şalgam
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 4 tane közlenmiş kırmızı biber
  • 5 tane kornişon turşu
  • 1 su bardağı süt mısır
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Yarım limon suyu

    Şalgamlı Kuskus Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce tencereye şalgam suyunu koyuyoruz kaynatmaya başlıyoruz.
  • Kaynayınca içerisine kuskuslarımızı döküp iyice haşlıyoruz.
  • Haşlanan kuskuslarımızı sudan geçirip solmaya bırakıyoruz.
  • Daha sonra maydanoz dere otunu minik minik doğruyoruz aynı şekilde kırmızıbiber ve turşuyu da o şekilde doğruyoruz.
  • Süt mısırı ekleyip, kuskusları ilave ediyoruz. Sıvı yağ, tuz, pulbiberini, limon suyunu ekleyip karıştırıyoruz.

Lokum Gibi Tavada Pirzola Eşliğinde Fırında Baharatlı Patates Tarifi

 

Lokum Gibi Tavada Pirzola Eşliğinde Fırında Baharatlı Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet büyük dal pirzola
  • 1 adet domates
  • 6 adet sivri biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Fırında patates için;

  • 3 adet patates
  • 1 adet kapya biber (Biber olmadan da olabilir)
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 diş sarımsak

    Lokum Gibi Tavada Pirzola Eşliğinde Fırında Baharatlı Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce pirzolaları sıvı yağ ve baharatlar ile boca edelim. Tavaya çok az sıvı yağ ekleyelim ısınınca pirzolaları tavaya alalım arkalı önlü yüksek ısıda mühürleyelim.
  • Sonra biberleri de tavaya alalım kapağı kapalı kısık ateşte pişirmeye bırakalım. Patatesleri soyalım dilim dilim doğrayalım üzerine baharatları, bir diş sarımsağı rendeleyelim ve sıvı yağı ekleyerek güzelce harmanlayalım.
  • Fırın tepsisine pişirme kağıdı serelim patatesleri tepsiye alalım. Kapya biberleri de üzerine halka halka doğrayalım.
  • Pişirme kağıdını ıslatıp sıkalım tepsinin üzerine kapatalım 210 derecede ısınmış fırında 20-25 dakika üzeri kapalı sonra üstü açık olarak kızartalım ve fırından alalım.
  • Tavadaki pirzolalar suyunu çekmeye başlayınca diğer yüzlerini çevirelim domates dilimlerini aralarına koyalım. Yine tavanın kapağı kapalı şekilde etler istediğimiz gibi pişince baharatlı patatesle birlikte servis edelim afiyet olsun.

5 Kasım 2021 Cuma

Yoğurtlu Sebze Çorbası Tarifi

 

Yoğurtlu Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük patates
  • 1 küçük kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam dereotu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4-5 su bardağı sıcak su

Terbiyesi için

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Yarım limon suyu

    Yoğurtlu Sebze Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm sebzeleri küçük küp küp doğrayın. Tencereye sıvı yağ ve soğanı alıp biraz kavurun. Sonra diğer sebzeleri ve tereyağını ekleyip birkaç dakika soteleyin.
  • Üzerine sıcak su ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişmeye bırakın. Terbiyesi için olan gerekli malzemeleri pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  • Çorba suyundan 3-4 kepçe alıp terbiyeye dökün ve iyice karıştırarak terbiyenin ılınmasını sağlayın. Pişen çorbaya karıştırarak terbiyeyi dökün ve kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
  • 5 dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra tuz, karabiber ve ince kıyılmış dereotu ekleyerek altını kapatın. Sebzeleri kontrol edin sertlik varsa kısık ateşte yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
  • Eğer çorba koyu olursa sıcak su ekleyebilirsiniz. Eğer duru olursa da kısık ateşte pişirmeye devam edin zaten dinlendikçe de kıvamını bulacaktır.
  • Sıcakken tencerenin kapağını tam kapatmayın, tencere kapağından çorbaya su damlayıp çorbayı kesmesin. Sıcak sıcak isterseniz kruton eşliğinde servis edin. Afiyet şifa olsun. 💕.

Herkesin Mutlaka Denemesi Gereken Bir Tarif Nutellalı Cevizli Kurabiye Tarifi

 

Herkesin Mutlaka Denemesi Gereken Bir Tarif Nutellalı Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • 3 çay bardağı un
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağı
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 kase iri çekilmiş ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı nutella 

    Herkesin Mutlaka Denemesi Gereken Bir Tarif Nutellalı Cevizli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabımızın içine un hariç bütün malzemeleri koyup karıştıralım ve azar azar unu da ilave edip yoğuralım. Hamurumuz kulak memesi yumuşaklığında olsun.
  • Yoğurduğumuz hamurdan beze yapıp oklava ile yarım cm kalınlığında açalım.
  • Kalıbımızla kesip fırın tepsimize dizelim.
  • Aynı şekilde açıp kesip tekrar ortadan bıçakla keselim ve tepsimize dizelim.
  • Hamurumuzun yarısı tüm yarısı yarım kesilmiş olacak.
  • Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında 12 dakika pişirelim.
  • Soğuyan kurabiyelerimizin tüm kare olanın üzerine nutella sürelim ve yarım kesilmiş kurabiyeyi üzerine kapatalım.
  • Kalan kısmına ceviz serpiştirip servis tabağımıza alalım. Ağızda dağılan ve gösterişli kurabiyelerimiz servise hazır şimdiden afiyet olsun.

Evde Kararmış Muzlarınız Varsa Hiç Durmayın Muzlu Kek Tarifi

 

Evde Kararmış Muzlarınız Varsa Hiç Durmayın Muzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumuşamış muz
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 50 gr tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Üzeri için

  • Ceviz, çikolata parçaları, damla çikolata evde elinizde ne varsa

    Evde Kararmış Muzlarınız Varsa Hiç Durmayın Muzlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle muzlar çatal yardımıyla iyice ezilir.
  • Üzerine 50 gram tereyağı eklenir iyice ezilen muzları mikser yardımıyla 5dakika iyice karıştırıp ardından süt ve yumurtayı da ekledikten sonra hafif karıştırıyoruz.
  • Sıvı yağ, toz şeker, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştırın unu da kontrollü bir şekilde ekleyip karıştırdıktan sonra(ben baton kek kalıbı kullandım)
  • Yağlanmış kalıbımıza harcımızı döküyoruz.
  • Üzerine ceviz ve çikolata parçaları ile süs dedikten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Pişme derecesini kürdan yardımıyla kontrol ettikten sonra fırından alınır.
  • Kek kalıbında dinlendikten sonra ters çevirip kalıptan alıyoruz dilimleyerek servise hazırdır. Evde sizin hangi kalıbınız varsa kullanabilirsiniz büyüklüğüne göre malzemeleri çoğaltabilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun

Pırasalı Tepsi Böreği (Efsane Bir Börek Mutlaka Deneyin) Tarifi

 

Pırasalı Tepsi Böreği (Efsane Bir Börek Mutlaka Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

İçi için;

  • 1 kg pırasa
  • 2 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Sıvı yağ,tuz, karabiber, pul biber, toz biber (Tercihe bağlı bir kase peynir)

Sosu için

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı maden suyu

Üzeri için

  • Susam veya çörek otu

    Pırasalı Tepsi Böreği (Efsane Bir Börek Mutlaka Deneyin) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pırasalar iyice temizlenip ince ince doğranır iyice yıkandıktan sonra süzgece alınır tavaya sıvı yağ alınır
  • Üzerine pırasaları ekledikten sonra biraz suyunu salıp çektikten sonra üzerine iki tane rendelenmiş havuçları ilave ediyoruz.
  • Tuzunu da ilave ettikten sonra pırasalar suyunu çekene kadar kavurun.
  • Salça ve baharatlar eklenir karıştırılır ocağın altı kapatılıp soğumaya bırakılır.
  • Bir adet yufka tezgaha serilir verilen sos malzemeleri iyice çırptıktan sonra yufkanın her yerine gelicek şekilde fırça yardımıyla sürülüp pırasalı harçtan koyup sarılır yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Bütün yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
  • Ardından kalan sosu da üzerine ekliyoruz.
  • Tercihe bağlı çörekotu veya susam serpilir.
  • Tepside sosunu iyice çektikten sonra 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Dilimleyip servise hazırdır. Deneyenlere afiyet olsun ♥️