7 Kasım 2021 Pazar

Evde Kolaylıkla Yapabileceğiniz Meşhur Dalgona Kahvesi Tarifi

 

Evde Kolaylıkla Yapabileceğiniz Meşhur Dalgona Kahvesi Tarifi İçin Malzemeler

1 bardaklık ölçüsünü veriyorum

  • 2 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 bardak süt

    Evde Kolaylıkla Yapabileceğiniz Meşhur Dalgona Kahvesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kaba kahve,şeker ve suyu alıp mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpalı.
  • Daha sonra 1su bardağı sıcak sütü bardağımıza alıp üzerine hazırladığımız kremadan döküyoruz ve servise hazır.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Elmalı Rulo Pasta Tarifi

 

Elmalı Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilin ve kabartma tozu
  • 1 +1/2 (yarım) su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt

İç harcı için;

  • 5 tane elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • 100 gram ceviz içi

    Elmalı Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Elmaları rendeleyip tavamıza alalım ve üzerine şeker ilave edelim suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  • Ocağı kapatıp cevizi ekleyelim.
  • Karıştırma kabımıza şeker ve yumurtayı alıp beyazlayana kadar çırpalım.
  • Daha sonra süt,kabartmatozu ve unu ilave edip karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine elmalarımızı alıp yayalım.
  • Üzerine kek harcımızı dökelim eşit şekilde dağıtalım.
  • Önceden ısıtılmış 170° fırında pişmeye bırakalım.
  • Kekimiz piştikten sonra üzerine yağlı kağıt serip ters çevirelim.
  • Soğumadan sıcak olacak şekilde saralım.
  • 2 saat dinlendirilir ve üzerine pudra şekeri serpilir ve servis edilir. Afiyet olsun 🤗.

Farklı Ve Güzel Tarif Arayanlara Elmalı Kek Tarifi

 

Farklı Ve Güzel Tarif Arayanlara Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 190 gram un
  • 190 gram toz şeker
  • 190 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 60 gram badem unu
  • 30 gram mascarpone yada labne
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 adet elma
  • Dilerseniz üstüne pudra şekeri atabilirsiniz

    Farklı Ve Güzel Tarif Arayanlara Elmalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak fırını 210° derecede ısıtalım.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı ile toz şekeri çırpalım.
  • Yumurtaları teker teker ilave edelim.
  • Un, badem unu, kabartma tozu, vanilya, mascarpone yada labne peynurini ilave edip, çırpalım.
  • Tereyağınla yağladığımız kek kalıbına hamuru dökelim.
  • Kabuğunu soyduğumuz elmayı dilimleyip, hamura batıralım.
  • Üstüne toz şeker atıp fırına verelim. 10dk. 210° derecede pişirip, daha sonra 180° dereceye alıp yaklaşık 40 dk. Pişirelim. Afiyet olsun.

Su İle Yaptım Kabardıkça Kabaran Pamuk Kek Tarifi

 

Su İle Yaptım Kabardıkça Kabaran Pamuk Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su (içme suyu kıvamında)
  • 3 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı su

    Su İle Yaptım Kabardıkça Kabaran Pamuk Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bir derin kaba yumurta ve şekeri koyup mikserle 4-5 dk çırpın.
  • Sıvı yağ ve suyu da koyun çırpın.
  • Daha sonra 3 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve normal çırpma aparatıyla yavaş yavaş karıştırın. Ben 3 su bardağı un kullandım siz kontrollü ekleyin unun kalitesine göre değişiklik gösterebilir.
  • İstediğiniz kek kalıbına katı yağla güzelce ve bolca yağlayıp kek hamurunu dökün.
  • Kek hamurundan biraz ayırın ayırdığımız kek hamuruna 2 yemek kaşığı kakaoyu koyun.
  • Kakaoyu koyunca biraz hamur katılaşıcak ve yüzden 3 yemek kaşığı su ile karıştırın ve kekimizin üzerine dökün.
  • Birtane kaşıkla rastgele karıştırın ve 160 – 170 derece ısıtılmış fırında pişirin ama ilk yarım saat fırının kapağını açmıyoruz güzel kabarması için kekimizi bir çatal batırarak pişip pişmediğini kontrol ediyoruz.
  • Çatal temiz çıkıyorsa kekimiz pişmiştir 10-15 dk soğuduktan sonra kalıptan çıkarabilirsiniz inşallah dener beğenirsiniz şimdiden deneyenlere afiyet olsun.

Pastırmalı Paçanga Böreği (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi

 

Pastırmalı Paçanga Böreği (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı süt

Kızartmak için;

  • 2 su bardağı sıvı yağ

İç harcı için;

  • 120 gram pastırma
  • 200 gram kaşar peyniri
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biberi
  • 1 adet domates

    Pastırmalı Paçanga Böreği (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce iç harcını hazırlayalım. Biberleri yıkadıktan sonra küçük doğrayalım. Bir tavaya alalım 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile yüksek ateşte pişirelim.
  • Geniş bir kaseye alıp soğumaya bırakalım. Soğuyan biberlerin üzerine doğradığımız domates, pastırma ve rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip karıştıralım.
  • Tuz atmadım çünkü pastırma ve peynirin tuzu yeterli olacaktır. İç harcımız hazır. Yumurta ve sütü iyice çırpalım, ayrı bir tabağa da galeta ununu alalım. 2 su bardağı sıvı yağı tavaya alalım.
  • Börekleri önce sosa sonra galeta ununa bulayıp arkalı önlü kızartalım. Sıcak olarak servis yapalım. İnanılmaz lezzetli oluyor. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet şifa olsun 🤗.

Kaygana Tarifi

 

Kaygana Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta (Yumurta ölçüsü büyükse 3 adette kullanılabilir)
  • 1 su bardağı süt
  • 3-4 dal maydanoz
  • 3-4 dal dereotu
  • 2 dal yeşil soğan
  • Yeterince tuz
  • 1 su bardağı un (Bardak ölçüm 220ml)

    Kaygana Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak karıştırma kabına yumurta süt alınıp çırpılır.
  • Un, tuz eklenip iyice pürüzsüz olana kadar çırpılır.
  • Yeşillikler ince kıyılır eklenip karıştırılır.
  • Tavaya çok az sıvı yağ koyulur (1,5-2 yemek kaşığı)
  • Hamurdan biraz dökülür ve tavayı sağa sola doğru eğimli hareketler yaparak hamurun tabanını düz bir şekilde yayılmasını sağlayın.
  • Orta ateşte arkalı önlü kızartın (Ben diğer yüzünü çevirirken çok az yine yağ damlattım tavaya)
  • Kızarttığınız kayganaların üzerini kağıt peçete yada bezle örtün bu sayede hem sıcak kalıyor hemde yumuşaklığını koruyor.
  • Hamurunuzu çok fazla tencereye kalın dökmeyin eğer kalın dökerseniz pişirme süresini göz önünde bulundurun. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun.

Mor Soğan Turşusu Tarifi

 

Mor Soğan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet mor soğan
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 litrelik kavanozu dolduracak kadar kaynar içme suyu

Not; Tuz ve şeker miktarı damak zevkine göre değişiklik gösterebilir

Mor Soğan Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanlar yarım ay şeklinde kesilir parçalara ayrılır ve kavanoz doldurulur.
  2. Üzerine sirke, şeker ve tuz ilave edilir.
  3. En son kavanoz dolana kadar kaynar içme suyu doldurulur.
  4. 24 saat sonra turşu hazır olacaktır.
  5. Tüketirken buzdolabında muhafaza edilir. Afiyet olsun.

Dereotlu Fit Pizza Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Fit Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı mavi haşhaş (Olmasa da olur)
  • 2 çorba kaşığı yulaf
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • Aldığı kadar tam buğday unu
  • Dereotu
  • Kekik
  • Tuz

İçi için;

  • Kaşar ve zeytin

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Not: Eğer yoğun olmasını istemiyorsanız bir paket kabartma tozu koyabilirsiniz.

Dereotlu Fit Pizza Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için un hariç tüm malzemeler yoğurma kabına alınır.
  2. En son un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  3. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamur parçalara bölünür ve istenilen malzemeler içine alınarak şekil verilir.
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına dizilir ve üzerine yumurta sarısı sürülerek susam/çörek otu serpilir.
  5. 180-200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

️Not: Oldukça yoğun bir poğaça olduğu için doyurucu olacaktır.

Ebruli Maden Sulu Baton Kek Tarifi

 

Ebruli Maden Sulu Baton Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 şişe sade maden suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • Kakao

Üzeri için;

  • Çikolatalı sos
  • Pudra şekeri vs.

    Ebruli Maden Sulu Baton Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce yumurtaların beyazları ve sarıları birbirinden ayrılır. Beyazları küçük bir çırpma kabında mikserle iyice çırpılır (Kap ters çevrildiğinde dökülmeyecek kıvama gelene kadar)
  • Başka derin bir kapta un, kakao, vanilya ve kabartmalı tozu hariç tüm malzemeler mikserle çırpılır.
  • Sıvılar karıştıktan sonra kakao hariç un, vanilya ve kabartma tozu elenerek kaba ilave edilir tekrar çırpılır.
  • En son yumurta beyazları ilave edilir ve bir spatula yardımı ile kek hamuru ile özdeşleşene kadar aynı yönde karıştırılır.
  • Yağlanmış baton kek kalıbına kek hamurunun 3’de 2’si dökülür. Kalan kek hamuruna istenilen miktarda kakao eklenir ve iyice karıştırılır.
  • Kakaolu kek harcı da kek kalıbına dökülür ve spatula yardımı ile kek kalıbının dibine değdirerek uzunlamasına yılan şeklinde geçilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 ve daha sonra 200 derecelik fırında içi çekene kadar pişirilir (İlk 20-30 dakika kek sönmemesi için fırının kapağı açılmaz, arada bıçak yardımıyla kontrol edilmelidir) afiyet olsun.

Bisküvili Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket pötibör bisküvi (1 paket sade, 1 paket kakaolu)

Üzeri için;

  • Kalan bisküviler

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tereyağını tencereye alarak eritelim.
  • Ardından üzerine unu ekleyelim ve hızlıca karıştırarak kavuralım.  Bu aşamada ocağın çok yüksek ateşte olmamasına dikkat etmelisiniz.
  • Toz şekeri de ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
  • Tel çırpıcı ile bir yandan karıştırırken bir yandan da yavaş yavaş sütümüzü ekleyelim.
  • Muhallebimiz koyulaşıp göz göz olana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
  • Muhallebimiz kaynadıktan sonra içerisine vanilya ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
  • Daha sonra ocaktan alalım ve 5 dakika kadar mikserle çırpalım. Bu aşamada muhallebinizin sakız gibi olmasını sağlayacaktır.
  • Bisküvilerimizi kabımızın tabanına bir sıra dizelim. Ben bir sıra sade bir sıra kakaolu bisküvi kullandım. Siz dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
  • Üzerine 2-3 kepçe hazırladığımız muhallebiden gezdirelim. Toplamda 4 kat bisküvi olacak bir sıra bisküvi bir sıra muhallebi ekleyelim.
  • En üst katıda muhallebi ile kapladıktan sonra üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Ben üzeri için kalan bisküvileri rondo da geçirdim ve cupcake kalıpları ile farklı bir süsleme denedim.
  • Oda sıcaklığına gelen tatlımızı 3-4 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!

6 Kasım 2021 Cumartesi

Cevizli Kurabiye (Glutensiz) Tarifi

 

Cevizli Kurabiye (Glutensiz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ceviz
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı tereyağı erimiş
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Çiğ karabuğday unu aldığı kadar ( kıvamı hafif yumuşak olacak şekilde ayarlayın)

Üzerine;

  • Hindistan cevizi unu ve tarçın

    Cevizli Kurabiye (Glutensiz) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Cevizleri robotta kıyıyoruz ardından üzerine tahin, bal, tereyağı ekleyip karıştırıyoruz. İyice karışınca kalan diğer malzemeleri ekliyoruz.
  • Ardından bir kaba alıyoruz elimizi çok hafif yağlayıp ceviz kadar toplar yapıp tepsiye diziyoruz, toplam 15 adet çıkıyor.
  • 150 derecede ilk 5 dk piştikten sonra çıkartıp çay bardağı altı ile hafifçe bastırıyoruz tekrar fırına koyuyoruz üzeri hafif kızarınca çıkartıyoruz.
  • Üzerine hindistan cevizi unu ve tarçın serpiyoruz. Afiyetler olsun :).

Fırın Sütlaç Tarifi

 

Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 buçuk çay bardağı kırık pirinç
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı kırılmış ceviz

    Fırın Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 1 litre sütü kaynayana kadar pişirelim.
  • Kaynadıktan sudan geçirdiğimiz pirinçi içerisine koyalım.
  • Pirinç piştikten sonra şekeri ilave edip biraz karıştıralım. Vanilya ekleyelim.
  • Küçük güveçlere koyarak fırın tepsisinin içine koyalım.
  • Fırın tepsisinin içine su ekleyelim 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar bekleyelim.

Patates Çorbası Tarifi (Çok Pratik Çok Kolay Ve Lezzetli)

 

Patates Çorbası Tarifi (Çok Pratik Çok Kolay Ve Lezzetli) İçin Malzemeler

  • 4 orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 2 yemek kaşığı un

    Patates Çorbası Tarifi (Çok Pratik Çok Kolay Ve Lezzetli) Nasıl Yapılır?

  • Patatesler yıkanıp soyulur küp küp, doğranır.
  • Soğan yıkanıp soyulur küp küp doğranır. Uygun bir tencereye soğan, zeytin yağı, tereyağı alıp kavrulur.
  • Un ilave edip kavrulur. Ardından patatesleri ilave edip 1 tatlı kaşığı zerdeçal, tuz ilave edip karıştırılır kavrulur.
  • 7 su bardağı su ilave edip kaynamaya bırakılır.
  • Malzemeler pişince blenderdan geçirip 1,2 dk daha kaynatıp ocaktan alıp servis yapılır.
  • Afiyet olsun.