8 Kasım 2021 Pazartesi

Sebzeli Rulo Börek Tarifi

 

Sebzeli Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 tane yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 tane yumurta

İç harcı için;

  • 3-4 tane haşlanmış patates
  • 2 tane soğan
  • Tuz – karabiber – kırmızı toz biber
  • 100 gram beyaz peynir
  • 100 gram lor peyniri
  • 3 çorba kaşığı süt
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Yarım kg ıspanak
  • 2 tane soğan
  • Tuz – pulbiber

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4-5 çorba kaşığı yoğurt

    Sebzeli Rulo Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sos malzemelerini iyice çırpın.
  • Yufkanın birini tezgaha veya masaya serin sostan dökün ve her yerine gelecek şekilde fırçayla sürün.
  • Bir kat daha yufka serin onunda üzerine sostan döküp yayın.
  • İç harçların hazırlanışı patatesi haşlayın ve ezin.
  • İçine soğanları kavurduktan sonra ilave edin. Baharat ve tuzunu da atıp iyice karıştırın.
  • Peynirli harçtan için 2 çeşit peyniri süt ve yağ ile iyice karıştırın. Dilerseniz içine yarım demek maydanoz da ekleyebilirsiniz.
  • Ispanaklı harçtan için soğanı kavurun. İçine ince doğranmış ıspanakları ekleyin.
  • Suyunu salıp çekene kadar pişirin ve baharatlarını ekleyin.
  • Ispanaklı iç harçtan yufkanın ucuna koyun bir kaç tur döndürüp rulo yapın ve peynirli harcı koyun.Onu da bir kaç tur çevirin.
  • En son patatesli harcı koyun ve ruloyu bitirin. Resimlerde açıklamalı hali var.
  • Roluyu ortadan ikiye kesin ve tepsiye koyun.
  • Diğer yufkalara da aynı şekilde iç harçlarla hazırlayın.
  • Dilerseniz aynı yöntemle tek iç harcıda kullanabilirsiniz.
  • Dolapta 1 gece üstünü örterek bekletin.
  • Fırına vermeden önce ruloları kesin.
  • Tepsiye dizin üzerine yağ yumurta ve yoğurt karışımı sürün.
  • 180 derecede fırınlayın.
  • Afiyet ve şifa ile kalın. 🍃💕.

Yöresel Etli Tandır Çorbası (Anadolu Mutfağı) Tarifi

 

Yöresel Etli Tandır Çorbası (Anadolu Mutfağı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram dana incik ya da dana eti
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 9-10 su bardağı haşlanan et suyu

Terbiyesi:

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı soğuk su
  • 1 küçük su bardağı sıcak su (kesilmemesi için)

Sosu:

  • 2-3 yemek kaşığı sirke
  • Birkaç damla limon suyu

Üzerine :

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    Yöresel Etli Tandır Çorbası (Anadolu Mutfağı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Düdüklü tencereye etler alınarak içine içine 1. 5 litreye yakın su koyulur.
  • Daha sonra kuru soğan ve sarımsaklar soyulup bütün şekilde tencereye alınır, kaynatılır. Varsa defne yaprağı da atmanızı öneririm.
  • Et haşlandıktan sonra suyu çorba tenceresine alınır.
  • İçine pirinçler atılarak kaynamaya bırakılır. Su azalırsa sıcak su ekleyiniz.
  • Haşlanan et doğranır. İsterseniz didikleyebilirsiniz. Ben lime lime doğradım çünkü tencerede de bir süre pişerken kendiliğinden dağılarak tandır kıvamına geliyor.
  • Terbiyesi için yoğurt kaseye alınır ve yumurta kırılır. Üzerine un, 1 çay bardağı su ve birkaç damla limon suyu eklenerek çırpılır.
  • Pirinç pişince içine etler eklenir. Bir süre karıştırılır. Kaynadığında meyane içine kesilmesin diye 1 su bardağı sıcak su eklenir ve çırpılır. Biraz da çorbanın suyundan eklenir, çırpılıp çorbaya verilir.
  • Çorba kaynayınca tuzuna bakılıp tuz ihtiyacı varsa atılır. Çorba kısık ateşteyken başka bir tencerede tereyağı kızdırılır.
  • İçine tepeleme ölçüde kırmızı toz biber atılır. Kaynayan çorbaya tereyağı eklenir.Sosu için malzemeler karıştırılır.
  • Çorbanın altı kapatılıp biraz dinlendirilir, üzerine sosu gezdirilip servis edilir.
  • Afiyet olsun😍🥰.

Karnabahar Kızartması Tarifi

 

Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo karnabahar

Sosu için;

  • 2 adet yumurta
  • 2.5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı tuz( tercihen)

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

    Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kapta hamur malzemelerimizi çırpma teliyle karıştırıyoruz.
  • Haşladığımız karnabaharları ezmeden küçük parçalara ayırarak hamurun içine alıyoruz ve kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
  • Bir tavaya tabanını kaplayacak kadar sıvı yağ koyup ısıtıyoruz.
  • Derin yağda olmayacak tavanın tabanını kaplayacak kadar yağda olması yeterli.
  • Daha sonra hazırladığımız harcı ocakta ısıttığımız tavada arkalı önlü kızartıyoruz.
  • Ve işte harika karnabahar kızartmamız hazır, afiyet olsun🌸.

Fırınsız Bisküvi Pastası Tarifi

 

Fırınsız Bisküvi Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket bisküvi

İlk katı için;

  • 3.5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1.5 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

2.katı için;

  • 3.5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin

3.kat için;

  • 1 su bardağı su
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 80 gram çikolata
  • 1 çorba kaşığı

    Fırınsız Bisküvi Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce 26 cm kelepceli kek kalıbına bisküviyi dizelim.
  • Kenarlarına bisküviyi dizelim fotoğraf paylaştım bakarsınız.
  • Tencereye yarım su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı un ,nişasta, 1. 5 yemek kaşığı kakao ve sütü alarak karıştıralım .
  • Tencereyi ocağa alıp karıştırmaya devam edelim.
  • Kaynayınca 1 paket vanilin ve çorba kaşığı tereyağı ekleyip tencereyi ocaktan alalım.Kek kalıbına dökelim.
  • Zemini düz olsun harcımızın ardından bi kenara alıp soğumaya bırakalım.
  • 2. Katı için yarım su bardağı şeker, 2. yemek kaşığı nişasta, 3 yemek kaşığı un ve 3. 5 su bardağı sütü tencereye alalım karıştırıp ocağa koyalım .
  • Kaynayana kadar karıştırın kaynayınca 1 çorba kaşığı tereyağı ve vanilini ekleyip ocaktan alalım .
  • Soğuyan kek kalıbındaki harcımızın üzerine dökelim bu 2. Katımız oldu.
  • 3. Kata geçelim; 1. 5 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı nişasta ve 1.yemek kaşığı kakao, 1 su bardağı suya karıştıralım .
  • Kaynamaya başlayınca 1 çorba kaşığı tereyağı ve 80 gram çikolata ekleyip erimesini sallayınca ocaktan alalım.
  • 3. Katımızı kek kalıbına dökelim.
  • 3 saat dinlenmeye alalım pastanızı hazır .
  • 3. saat sonra kalıptan çıkarıp istediğiniz gibi süsleyin.

Bir Hamurla İki Çeşit Poğaça (Saçaklı Poğaça ,Kaşarlı Susamlı Poğaça Tarifi

 

Bir Hamurla İki Çeşit Poğaça (Saçaklı Poğaça ,Kaşarlı Susamlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Bu ölçüyle 1.5 tepsi çıktı

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yumurta 2 tanesinin sarısı dışına
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya (yaşda olabilir)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı kavrulmuş susam
  • 1 su bardağı rende kaşar peyniri

    Bir Hamurla İki Çeşit Poğaça (Saçaklı Poğaça ,Kaşarlı Susamlı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık süt maya,ılık su ve toz şekeri iyice karıştırıp aktifleşmesiniz bekliyoruz.
  • Yoğurma kabının içine yumurta aklarını ,sıvı yağı koyup aktiflesen karışım ile buluşturup en son tuzunu atıp unla yoğurmaya başlıyoruz.
  • Yumuşak çok ele yapışmayan bir hamur yoğurup sıvı yağ elimizi batırarak hamuru toparlayıp mayalanmaya bırakıyoruz.
  • 1 saat hamur mayalanınca mandalina büyüklüğünde bezeler ayırıyoruz.
  • Saçaklı poğaça için hiç bir işlem yapmadan yuvarlak şekil verip üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
  • 20 dakika tepsi mayası yaptırdıktan pişiriyoruz.
  • Soğuduktan sonra içine kaşar peyniri koyup salam yada etrafına krem peynir sürüp maydanoza ve rende kaşar peynirine kenarlarını buluyoruz.
  • Kaşarlı poğaça için; Pekmezli su hazırlı hazırlıyoruz poğaça şeklinde bezeleri açıp içine dilim kaşar koyup kapatıyoruz.
  • Önce pekmezli suya sonra kavrulmuş susama buluyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun ❤️.

Maliyetsiz Patates Köftesi Tarifi

 

Maliyetsiz Patates Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet küçük soğan
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • 2 adet yumurta
  • Sıvıyağ

    Maliyetsiz Patates Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesli haşlayalım soğutup rendeleyelim.
  • Yoğurma kabına alalım.
  • Soğanı rendeleyip ekleyelim.
  • Maydonozu ince kıyalım ve ekleyelim.
  • Ezilmiş sarımsağı, yumurta, salça, galeta unu, baharatlar ve tuzu da ekleyelim.
  • Elimizle güzelce yoğurup şekil verelim.
  • 2 yumurtayı çatal ile güzelce çırpalım.
  • Köfteleri yumurtaya batırıp kızgın yağa bırakalım.
  • Her iki tarafı güzelce kızarınca servis tabağına alalım.
  • İster ketçap-mayonez ile, ister pilav ile, isterseniz makarna ile servis edelim. 🥰
  • Ben 4 patates kullandım isterseniz patates miktarını kişi sayısına göre artırabilirsiniz 😊 herkese afiyet olsun.

Fırında Tavuk Kanat (Mangal Tadında) Tarifi

 

Fırında Tavuk Kanat (Mangal Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

Marine sosu için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kg tavuk kanat

Patatesler için;

  • 5 adet patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

    Fırında Tavuk Kanat (Mangal Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mangal tadında fırında tavuk kanat ve patates tarifi için; ilk olarak tavuk kanatlarını güzelce yıkayıp, iyice suyunu süzdürelim.
  • Patateslerin kabuklarını soyalım ve dilimleyelim.
  • Tavuk kanatları bir kabın içerisine alalım ve baharatlarını ve sarımsağı da ezip ekleyelim.
  • Ardından güzelce elimizle karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsimize kanatları yan yana yerleştirelim.
  • Patatesleri de soyup dilimledikten sonra bir kap içerisine alalım.
  • Tuzlayıp yağlayarak karıştıralım ve onları da tavukların yanına yerleştirip, önceden ısıtmış olduğumuz 200 derece fırında tavuk ve patatesler kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Afiyet olsun☺️

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 200 gram margarin veya tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 kahve fincanı pudra şekeri (Türk kahvesi fincanı)
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 kabartma tozu ve vanilya
  • Un

Elma dolgusu için;

  • 6 tane elma
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 kabuk tarçın
  • 1/2 (yarım) limon

    Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce iç dolgusunu yapalım. Elmaları soyup iç cekirdeklerinden arındıralım.
  • İri iri doğrayıp 2 su bardağı su olan tencereye koyup ocakta kaynatalım.
  • İyice yumuşayınca ocaktan alalım.
  • Tel süzgeçten geçirelim ve tencereye tekrar alalım.
  • Şekeri ve kabuk tarçın ekleyip suyunu sekip koyulaşana kadar pişirelim.
  • Arada karıştırmayı unutmayalım.
  • Koyulaşınca ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Lütfen çok katılaşmasını beklemeyin. Çünkü soğuma aşamasında da koyulaşma devam edecektir.
  • Hamuru için; Margarini oda ısısında yumuşak bir hal alana kadar bekleyelim.
  • İçine şekeri koyup iyice karıştıralım.
  • Yoğurt yumurta ekleyip karıştıralım.
  • Unu, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Tezgaha az un serpelim ve hamurun üzerine yağlı kağıt kapatarak merdane yardımı ile açalım.
  • Bir bardak yardımı ile yuvarlaklar yapalım.
  • Soğuyan elmalı dolgudan alıp hamurların içine koyalım ve ikiye kapatalım.Kenarlarına bastırmaya gerek yok.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  • 180 derecede üzenleri hafif kızarmaya başlayınca alalım.
  • Üzerine soğuduktan sonra bolca pudra şekeri serpip servis yapın.
  • Afiyet ve şifa ile kalın 🍃💕.

Fırında Tavuk Kanat (Mangal Tadında) Tarifi

 

Fırında Tavuk Kanat (Mangal Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

Marine sosu için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kg tavuk kanat

Patatesler için;

  • 5 adet patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

    Fırında Tavuk Kanat (Mangal Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mangal tadında fırında tavuk kanat ve patates tarifi için; ilk olarak tavuk kanatlarını güzelce yıkayıp, iyice suyunu süzdürelim.
  • Patateslerin kabuklarını soyalım ve dilimleyelim.
  • Tavuk kanatları bir kabın içerisine alalım ve baharatlarını ve sarımsağı da ezip ekleyelim.
  • Ardından güzelce elimizle karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsimize kanatları yan yana yerleştirelim.
  • Patatesleri de soyup dilimledikten sonra bir kap içerisine alalım.
  • Tuzlayıp yağlayarak karıştıralım ve onları da tavukların yanına yerleştirip, önceden ısıtmış olduğumuz 200 derece fırında tavuk ve patatesler kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Afiyet olsun☺️

Mayasız Lokmalık Mini Poğaça Tarifi

 Mayasız Lokmalık Mini Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;


100 gr tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)

1 çay bardağı yoğurt

1 tatlı kaşığı tuz

1 adet yumurta akı

1 paket kabartma tozu

3,5 su bardağı un

İç harcı için;


2 adet büyük boy patates

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kuru nane

Üzeri için;


1 adet yumurta sarısı

Susam

Çörek otu

Mayasız Lokmalık Mini Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İç harcı için kabuklarını soyduğumuz patatesleri küp küp doğrayalım ve tencereye alalım.
  2. Üzerini geçecek kadar su ilave ederek haşlanmaya bırakalım.
  3. 10-15 dakika sonra yumuşayan patatesleri süzgeçten geçirelim ve kaseye aktaralım.
  4. Üzerine tuz, pul biber, nane ve karabiberi ekleyerek ezici yardımı ile patatesleri ezelim. Baharatlarla güzelce harmanlanan ç harcımızı kenara alarak bekletelim.
  5. Hamuru için uygun bir yoğurma kabına tereyağı, yumurta akı, yoğurt ve sıvı yağı alarak karıştıralım.
  6. Ardından un, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  7. Ardından hamurumuzu 30 eşit parçaya bölerek elimizle yuvarlayalım ve beze haline getirelim.
  8. Bezelerimizi avuç içerisinde açalım ve soğuyan patatesli harcımızdan 1 çay kaşığı kadar koyarak hamurumuzu ortada birleştirelim ve elimizle yuvarlayalım, fırın tepsisine yerleştirelim. Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edelim.
  9. Bir fırça yardımıyla ayırdığımız yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürelim.
  10. Daha sonra üzerlerine çörekotu ve susam serpiştirelim.
  11. Hazırladığımız poğaçalarımızı ısıttığımız 175°C fırında, alt üst fansız ayarda 25 dakika pişmeye bırakalım.
  12. Pişen lokmalık poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Poğaça Tarifi

 

Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 4 adet yumurta ( beyazı içine sarısı üstüne sürülecek)
  • 7 çorba kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 küçük paket yaş maya veya 1.5 paket maya
  • Alabildiği kadar un (ben 12 su bardağı un kullandım ama yavaş yavaş koyun)

Arası için;

  • İsteğe göre beyaz peynir

    Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Poğaçanın hamuru için su, süt, sıvı yağ, yumurtanın beyazı, toz şeker, mayayı, ununu azar azar ilave ediniz kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıp üzerini streç folyo ile kapatın sonra sıcak tutacak kalın bir bez örtü ile iyice örtün ve kabarmasını bekleyin.
  • Hamurunuzu yumurtadan büyük bezeler yapın, bezeleri eliniz ile uzunlamasına açın arasına beyaz peynir yerleştirip kapatın .
  • Uzunlamasına şekil verin, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  • Üzerine temiz bir bez örtüp 25 dakika kadar dinlendirin.
  • Dinlendirmiş olan poğaçalara yumurtanın sarısını sürün önceden ısıtılmış 200° fırında pişirin.
  • Benimkiler 18 dakika felan o surede pişti fakat siz poğaçaların pişme durumuna göre takip edin.
  • Şimdiden yapan deneyecek olan herkeze afiyet olsun.