24 Aralık 2021 Cuma

Mayasız Katmer Tarifi

 

Mayasız Katmer Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Arasına sürmek için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ

Üzerine sürmek için;

  • 1 yumurta sarısı

    Mayasız Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık süt, tuz, kabartma tozu ve yoğurt bir kaba alınır.
  • Yavaş yavaş un eklenerek çok hafif ele yapışan bir hamur elde edilir.
  • Hamur 4 e bölünür her biri servis tabağı büyüklüğünde açılır.
  • Aralarına eritilmiş tereyağ ve zeytinyağ karışımı sürülerek üst üste koyulur.
  • Hamur tezgaha alınır oklava veya merdane yardımı ile genişçe açılır.
  • Tekrar tereyağ ve zeytinyağ karışımı sürülüp rulo şeklinde sarılıp kendi etrafında döndürülür.
  • Üzeri poşet yada streç ile örtülüp 20-30 dk dinlendirilir.
  • Dinlenen hamur tepsiye alınır.
  • Tepsinin ölçüsünde açılıp yumurta sarısı sürülür.
  • Çatal ile desen verilip 200 derece fırında 25-30 dk kızarana kadar pişirilir. Afiyet şifa olsun.

Ispanaklı Yaș Pasta Tarifi

 

Ispanaklı Yaș Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ıspanak püresi ( yarım demet yapraksız ıspanak hașlayıp, rondodan geçirin)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,2,5 su bardağı un kontrollü ekleyin

Kreması için;

  • 3,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nișasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sade krem șanti 

    Ispanaklı Yaș Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kabın içine yumurta ve toz şekeri ekleyip köpürene kadar mikserle çırpalım.
  • Sıvı yağ ekleyip tekrar çırpalım.
  • Un, vanilya, kabartma tozunu ekleyip tekrar karıștıralım.
  • Son olarak bir su bardağı ıspanak püresini ekleyip karıştıralım .
  • Fırın tepsisinde yapacaksanız altına yağlı kağıt serin kek kalıbında yapacaksanız sıvı yağ ile yağlayıp harcı dökün .
  • 180 dereceli fırında 20 -25 dk pişirelim.
  • Krema için vanilya, krem șanti hariç bütün malzemeleri tencereye alıp koyulașana kadar karıștırarak orta ateşte pişirelim.
  • Ocağın altını kapatıp vanilyayı ve krem șantiyi ekleyip mikserle çırpalım .
  • Soğuyan kekimizi kesme aparatıyla veya iple ikiye bölelim .
  • Ortasına kremanın yarısını koyalım kekin diğer yarısını üzerine kapatalım.
  • Kalan kremayı üzerine gezdirelim üzerini çam fıstığı veya ceviz fındık içiyle süsleyelim.
  • Not; isterseniz arasına istediğiniz meyveyi ekleyebilirsiniz.,

Kıymalı Garnitürlü Milföy Böreği Tarifi

 

Kıymalı Garnitürlü Milföy Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet milföy hamuru

İç harcı için;

  • 250 gr garnitür
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

Servis için;

  • Yoğurt

    Kıymalı Garnitürlü Milföy Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle böreğimizin iç harcını hazırlayalım. Bunun için tavaya zeytinyağını alalım.
  • Üzerine kıymayı ekleyerek rengi dönünceye kadar kavuralım.
  • Yemeklik doğranmış soğan, küçük küçük doğranmış kırmızı biber, yeşil biber, garnitür, tuz, karabiber, toz kırmızı biber ve kimyonu da ekleyerek karıştırarak pişirelim.
  • Pişen iç harcını ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Fırın kabına milföy hamurlarını kenarlardan taşacak şekilde yerleştirelim.
  • Kabarmaması için çatal ile milföy hamurunun tabanına delikler açalım.
  • Soğuyan iç harcını kalıba boşaltarak eşit bir şekilde yayalım.
  • Kenarlardan sarkan milföyü içe doğru kapatalım ve üzerine yumurta sarısı sürelim.
  • Ardından böreğimizi önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen kıymalı garnitürlü milföy böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun!

23 Aralık 2021 Perşembe

Kahvaltıya Enfes Peynirli Sebzeler Tarifi

 

Kahvaltıya Enfes Peynirli Sebzeler Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 – 20 adet cherry domates
  • 15 – 20 adet arpacık soğan
  • 10 – 15 adet minik taze biber
  • 1 baş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tozbiber
  • 1 çay kaşığı kekik ( şart değil )
  • 100 gram beyaz peynir
  • 1 küçük kutu labne peyniri

    Kahvaltıya Enfes Peynirli Sebzeler Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün sebzeleri temizleyin, biberlerin sadece sapını biraz kesin hepsini yıkayın ve fırın kabının içine alın.
  • Üzerine bol zeytinyağı ekleyerek, damak tadınıza göre tuz, karabiber, tozbiber, kekik serpin. Karıştırın.
  • Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 25 dakika kadar sebzelerin üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
  • Sebzeler pişerken peynir tabanını hazırlayın, labne peyniri ve beyaz peyniri beraberce ezin, tabağın altına yaydırın.
  • Pişen sebzeleri yağıyla beraber peynirin üzerine dökün, servis edin, afiyetler olsun. Not : sebzeleri dilerseniz aynı şekilde hazırlayarak yapışmaz bir tavada da kızarıncaya kadar soteleyerek yapabilirsiniz.

Çıtır Çıtır Sodalı Katmer Börek (Buzluk Böreği) Tarifi

 

Çıtır Çıtır Sodalı Katmer Börek (Buzluk Böreği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane yufka

Yufkaların arasına sürmek için sos;

  • 200 ml sıvı krema veya süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı maden suyu
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su

İçi için;

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

Sosu için;

  • 1 şişe maden suyu

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu, susam

    Çıtır Çıtır Sodalı Katmer Börek (Buzluk Böreği) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kaba su, maden suyu, sıvı yağ,süt ve tuzu aldım ve güzelce çırptım.
  • Bir yufkayı tezgaha serdim ve üzerine sostan gezdirip fırçayla yaydım.
  • Bu işlemi 4 kat yufkayada yaptım. (dördüncü kata da sos sürüyoruz).
  • Sonra bir bıçak yardımıyla yufkayı 4 e böldüm daha sonra istediğim büyüklükte tekrardan böldüm. (siz ne kadar büyüklükte istiyorsanız o şekilde bölebilirsiniz).
  • Soslu yufkanın geniş kenarına karışımımdan koydum ve düz bir şekilde rulo şeklinde sardım.
  • Katmer börekleri bir tepsiye aldım üstüne soda döktüm ve buzdolabında 1 saat beklettim.
  • Daha sonra başka bir fırın kağıdı serili tepsiye aldım ve üstüne yumurta sarısını sürdüm.
  • Üstüne susam veya çörek otu serptim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirdim.
  • Not: dondurucuda saklamak istiyorsanız üstüne soda dökmeyin.

Davet Sofralarına Yakışan Tavuklu Göbek Salata Tarifi

 

Davet Sofralarına Yakışan Tavuklu Göbek Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük göbek marul (Aysberg)
  • 1 parça haşlanmış tavuk göğsü
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez ( tarifim sayfamda var)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • Biraz kıyılmış dereotu
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır ,tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Davet Sofralarına Yakışan Tavuklu Göbek Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çukur bir kabın içerisine göbek marulu yıkayıp orta kalınlıkta doğrayalım.
  • Havucu rendeleyelim haşlanmış tavuk göğsünü didikleyelim.
  • Küçük bir kasede sarımsağı çok az tuzla ezelim, yoğurt ve mayonezle iyice karıştırıp, salatamıza ekleyelim, dereotunu (ben kavanozdan kullandım) ekleyelim, karıştıralım.
  • Zeytinyağını ve tuzunu ekleyip karıştıralım.
  • Servis tabağına alalım, haşlanmış mısırla (haşlanmış mısır dan ayıkladım) süsleyelim. Bu kadar kolay ve pratik salatayı denemenizi mutlaka tavsiye ederim.

Sarımsaklı Mısırlı (Bulgur Pilavı) Tarifi

 

Sarımsaklı Mısırlı (Bulgur Pilavı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır
  • 1 yemek kaşığı tepeli arpa şehriye
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz tepeli
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2.5 su bardağı kaynar su

    Sarımsaklı Mısırlı (Bulgur Pilavı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye yağları alıp ısıtalım.
  • Üzerine arpa şehriye ve ince doğradığımız sarımsağı ekleyip rengi dönene kadar kavuralım.
  • Kavrulan şehriyenin üzerine yıkadığımız bulguru ilave edip tane tane olana kadar kavuralım.
  • Tuzunu ve mısırları koyup karıştıralım kaynar suyunu koyup karıştıralım.
  • Kısık ateşte kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
  • Göz göz olunca ocaktan alalım dinlemeye bırakalım.
  • Daha sonra istediğiniz gibi servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Cennet Çorbası (Mısır Unu Çorbası) Tarifi

 

Cennet Çorbası (Mısır Unu Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • Yarım patates
  • 1 küçük soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu (veya sarımsak)
  • 1 litre sıcak su
  • Tuz
  • Üzerine: yağ + pul biber eritelim

    Cennet Çorbası (Mısır Unu Çorbası) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye tereyağını koyalım eritelim.
  • Mısır unu ekleyerek birkaç dakika kavuralım.
  • Üzerine soğan, patatesi ister doğrayarak ister rendeleyerek ekleyelim.
  • Karabiber, sarımsak tozu ekleyelim. Tozu yoksa sarımsak da olur.
  • Üzerine sıcak suyu ekleyelim karıştıralım.
  • Blender ile çorbayı pürüzsüz hale getiriyoruz .Kıvama göre artırıp azaltabilirsiniz.
  • Tuzunu da ekleyip pişmeye bırakalım.
  • Pişince servis ederken ocakta yağda pulbiberi 1-2 dakika karıştırıp üzerine dökelim. Afiyet olsun 🥰🙏🏻

Brokoli Salatası Nasıl Yapılır

 

Brokoli Salatası Nasıl Yapılır  İçin Malzemeler

  • 500 gr brokoli
  • 3-4 adet salatalık turşusu
  • 1 kutu konserve mısır (220 gr)
  • 2-3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 2 dal yeşil soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet limon suyu

    Brokoli Salatası Nasıl Yapılır  Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle brokolinin sap kısımlarını keselim ve ayırarak buhar tenceresinin içerisine alalım.
  • Ardından diğer malzemelerimizi hazırlayalım. Bunun için közlenmiş biber ve salatalık turşusunu doğrayalım.
  • Yeşil soğanı da ince ince doğrayalım. Malzemelerin miktarlarını sizler kişi sayınıza ya da damak zevkinize göre arttırabilirsiniz.
  • Brokolilerimizi buhar tenceresine alalım ve içerisine sıcak su koyduğumuz ocaktaki tencerenin üzerine yerleştirerek kapağını kapatalım ve 5 dakika kadar buharda haşlayalım.
  • Haşlanan brokolileri küçük parçalara ayırarak derin bir kap içerisine alalım.
  • Üzerine konserve mısır, doğranmış salatalık turşusu, kırmızı biber, yeşil soğanlar, ezilmiş ya da rendelenmiş sarımsak, tuz, limon suyu ve zeytinyağını alarak tüm malzemeler güzelce karışana kadar karıştıralım.
  • Salatamızı servis tabağına alarak servis edelim. Brokoli salatasını deneyeceklere afiyet olsun!

Köfte Patates Dizmesi Tarifi

 

Köfte Patates Dizmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kıyma
  • 1 su bardağı çekilmiş ekmek içi ( yada galeta unu )
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 adet rendelenmiş soğan
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
  • 7-8 adet patates
  • 2-3 adet domates

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Kara biber
  • Pul biber
  • Kekik
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

    Köfte Patates Dizmesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymamızı uygun bir kaba alıyoruz bütün malzemeleri ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  • Köfte harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlıyoruz.
  • Patatesleri soyup dilimliyoruz.
  • Tepsimize sırası ile diziyoruz.
  • Tepsimizin orta kısmına domates yerleştiriyoruz.
  • Salça su ve baharatları uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  • Daha sonra köfte ve patateslerin üzerine gezdiriyoruz.
  • 200 derece fırında bir saat 10 dk pişiriyoruz.
  • Patateslere çatal batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun.

Elmalı Tart Tarifi

 

Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un

Elmalı harcı için;

  • 3 tane elma
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Elmalı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce elmalı harcı hazırlayalım. Bir tavaya elmaları rendeleyelim. Şekeri ve tarçını da ekleyip ocağa alalım ve pişirmeye bırakalım.
  • Piştikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Daha sonra hamurunu hazırlamaya başlayalım. Yoğurma kabına margarin, yumurta ve şekeri iyice karıştıralım.
  • Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayalım. Hamuru 15 dakika kadar dinlendirelim. Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparalım. Kopardığımız hamurdan tart kalıbımızın boyutunda oklava ile hamur açalım.
  • Hamurumuzu yağladığımız kek kalıbımıza yerleştirelim. Harcımızı döküp düzeltelim. Hamurdan kalan diğer parçayı yine oklava yardımıyla açalım ve şeritler kesip üzerine koyalım.
  • Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 25-30 dakika pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakalım ve soğuduktan sonra üzerine pudra şekerini serpelim. Herkese afiyet olsun.