3 Ocak 2022 Pazartesi

Tarçınlı Rulo (Cinnamon Rolls) Tarifi

 

Tarçınlı Rulo (Cinnamon Rolls) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 paket Dr. Oetker Instant Kuru Hamur Mayası
  • Yarım su bardağı ılık su (100 ml)
  • Yarım su bardağı ılık süt (100 ml)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (62,5 ml)
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

İçi için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı tarçın
  • 1,5 çay bardağı esmer şeker

Üzeri için;

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket labne peyniri (100 gr)


  • Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için uygun bir yoğurma kabına elenmiş unu alalım, üzerine mayayı ilave ederek karıştırarak ortasını çukurlaştıralım.
  • Açtığımız çukura süt, sıvı yağ, su, yumurta, şeker ve tuzu ekleyerek güzelce yoğuralım. Hafif ele yapışan yumuşak kıvamda bir hamur elde etmiş olacağız.
  • Hamurumuz toparlandıktan sonra üzerini streçleyelim ve temiz bir bez örterek 30 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Mayası gelen hamurumuzu tezgaha alalım ve yoğuralım.
  • Daha sonra tezgahı unlayalım ve hamurumuzu merdane yardımı ile dikdörtgen şeklinde açalım.
  • İç harcı için uygun bir tencereye tereyağını alarak eritelim.
  • Ardından üzerine esmer şeker ve tarçını ilave ederek karıştıralım ve kıvam aldıktan sonra ocaktan alalım.
  • İç harcımızdan açtığımız hamurun üzerine her yerine gelecek şekilde yayalım.
  • Daha sonra hamurumuzu uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde saralım.
  • Rulomuzu yaklaşık 2 parmak genişliğinde dilimleyelim ve pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye alalım. 10-15 dakika daha mayasının gelmesi için bekletelim.
  • Sürenin sonunda tarçınlı rulolarımızı 175°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Üzerinin sosu için karıştırma kabına labne peyniri, tereyağı, pudra şekeri ve vanilyayı ilave ederek mikser ile çırpalım. Bu aşamada malzemelerin oda ısısında olmasına dikkat edelim.
  • Hazırladığımız krema kıvamındaki sosumuzu pişen ve ilk sıcaklığı çıkan çöreklerimizin üzerine gezdirelim ve spratula ile yaydıralım.
  • Sosunu çeken nefis tarçınlı rulolarımız servise  hazır. Afiyet olsun!

Yoğurt Çorbası Tavuk Suyuyla Muhteşem Lezzet Tarifi

 

Yoğurt Çorbası Tavuk Suyuyla Muhteşem Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt (Koyu tarafından )
  • 2 yemek kaşığı dolusu un (Tepeleme )
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 su bardağı (Tavuk Suyu)
  • Tuz

Üzerine :

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tozbiber
  • 1 çay kaşığı nane

    Yoğurt Çorbası Tavuk Suyuyla Muhteşem Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağı alıp üzerine unu ekleyerek kısık ateşte unun kokusu çıkıncaya kadar üç dört dakika kavurun.
  • Un kavrulurken bir kasenin içinde yoğurdu çırpın, tavuk suyunu yavaş yavaş ilave edin, pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırın.
  • Unun üzerine yoğurtlu tavuk suyunu dökün ve kaşığı hiç bırakmadan karıştıra karıştıra pişirin.
  • Koyulaşmaya başlayınca damak tadınıza göre tuzunu atıp birkaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
  • Küçük bir tavada tereyağını eritin, tozbiber ve nanesini ekleyerek biraz kavurun, sonrasında bu sosu çorbanın içine karıştırın. Ve artık çorbanız hazırdır.
  • Yoğurdun kendine has tadıyla hafif ekşimsi bu lezzetli çorbaya limon suyu ilave etmenize gerek kalmıyor, afiyetler olsun.

Hazır Yufkadan Sosuna Bayılacağınız Ispanaklı Peynirli Börek (Kabarmaya Doymuyor) Tarifi

 

Hazır Yufkadan Sosuna Bayılacağınız Ispanaklı Peynirli Börek (Kabarmaya Doymuyor) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane yaş yufka
  • 500 gram ıspanak
  • 400 gram beyaz peynir
  • 1 er çay kaşığı karabiber
  • Kırmızı pul biber

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200ml bardak)
  • 2 adet yumurta

Üzeri için;

  • Susam

    Hazır Yufkadan Sosuna Bayılacağınız Ispanaklı Peynirli Börek (Kabarmaya Doymuyor) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ispanakları yıkayıp ince doğrayın.
  • Peynir ve baharatlarla karıştırın.
  • Sosu için malzemeleri çırpın.
  • Yufkayı tezgaha serin üzerine bol sostan dökün sonra yufkanın yarısına ıspanaklı karışımdan bol döküp yayın rulo yapın yağlanmış tepsiye yerleştirin.
  • İstediğiniz şekli verebilirsiniz .Hatta porsiyonluk gül böreği şeklindede yapabilirsiniz. Yada aynı şekilde tavada yağda kızartabilirsiniz.
  • Bütün yufkaları tamamlayınca kalan sosu üzerine döküp varsa 10 dakika zamanınız 10 dakika dinlendirin yada bir gece önceden hazırlayabilirsiniz çok daha güzel olur.
  • Üzerine arzuya göre susam döküp önceden ısınmış 200derece alt üst ayar fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Biraz ılıtıp afiyet kesip yiyin tadına bayılacaksınız hele kabarmasına çok güzel oluyor bu börek.

Biberleri Ekmek (Hatay'ın Meşhur Lezzeti) Tarifi

 

Biberleri Ekmek (Hatay'ın Meşhur Lezzeti) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz
  • Aldığı kadar un (3 su bardağı kadar)

Biberli harcı için;

  • 2 adet orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı susam
  • Yarım çay bardağı kırılmış ceviz (Olmasada olur)
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Biberleri Ekmek (Hatay'ın Meşhur Lezzeti) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Derin bir kaseye un hariç diğer malzemeleri alıp karıştıralım.
  • Unu kontrollü bir şekilde ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru üzeri kapalı 40 dakika mayalandırmaya bırakalım.
  • Bu arada iç harcımızı hazırlayalım. Tavaya az sıvı yağ alıp ince doğradığımız soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavuralım.
  • Ocaktan alıp diğer iç malzemelerini ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Mayalanan hamuru bezelere ayırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Hafif elimizle bastırıp harcımızdan 1 yemek kaşığı üzerine yayalım.
  • Bütün hamuru bu şekilde hazırlayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Sarımsaklı Un Çorbası Tarifi

 

Sarımsaklı Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı un
  • 9 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 büyük sarımsak
  • 1 et bulyon (1 bardak eritmek için sıcak su )
  • Karabiber
  • Tuz

Üzerine;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Arzu edenler sirke

    Sarımsaklı Un Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağ döküp, unu güzelce kavuralım. 1 bardak sıcak suda et bulyonu eritelim.
  • Kavrulan unu kenara çekip hızlı hızlı soğuk suyumuzu ekleyip, çırpıyoruz.
  • Topaklanmamasına dikkat edelim 👍 Olursa eğer blendırdan geçirelim.
  • Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  • Son olarak rendelediğimiz sarımsağı ekleyip karıştıralım, 1-2 dakika daha pişirelim. Ocağın altını kapatalım.
  • Tavada yağımızı kestirip. Çorbamızın üzerine dökelim🥣🥄 Nane ile süsleyelim 😉
  • Bilgi: Biraz sirkede ilave ederseniz işkembe çorbasına benziyor 🙂 Toplamda 10 su bardağı su ekliyoruz 👍 Aynı satın çorbalara benziyor 🙂 Kekik te çok yakışıyor ✌️ Deneyenlere kolay gelsin. Afiyetler olsun

Tadına Doyulmayan Soslu Kış Salatası Tarifi

 

Tadına Doyulmayan Soslu Kış Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy kereviz
  • 2 tane havuç
  • 6 küçük ağaç dalı kadar brokoli
  • 1 aysberg marul yaprağı ya da normal marul yaprağı yoksa 1 tutam dere otu
  • Yarım limon
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak

Üzerine :

  • Zeytinyağı
  • Kırmızı toz biber
  • Varsa 5 adet ceviz

    Tadına Doyulmayan Soslu Kış Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kerevizler ve havuç soyularak rendenin iri tarafı ile rendelenir. Kerevizler kararmasın diye üzerine yarım limon sıkılır.
  • Brokoli 5 – 6 tane küçük ağaçlara ayrılıp tencereye su alınarak biraz diriliğini kaybedene kadar haşlanır.
  • Ardından tavaya zeytinyağı alınarak havuçlar öncelikle atılarak biraz sotelenir.
  • Üzerine kerevizler eklenir 5 dakika kadar sotelenir.
  • Yumuşayınca geniş bir kaseye alınır. Biraz yumuşayan brokoli yarım ay biçiminde bıçakla doğranıp kereviz kasesinde eklenir.
  • Marul yaprakları jülyen olacak biçimde incecik doğranır. Sebzelerin olduğu kaba eklenir. Tuz eklenir.
  • Sos için gereken malzemeler kabın içinde karıştırılır.
  • Sarımsak ezilerek sosa eklenir.
  • Sos sebzelerin üzerine gezdirilip iyice karıştırılıp harmanlanır.
  • Sebzeler servis edilecek tabağa alınır.
  • Küçük bir tavada zeytinyağı ve kırmızı toz biber kızdırılır.
  • Salatanın üzerine gezdirilir.
  • Dilerseniz üzerine kırılmış ceviz serpebilirsiniz.
  • Afiyet olsun 🥰🤩.

Lokanta Usulü Orman Kebabı Tarifi

 

Lokanta Usulü Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 su bardağı bezelye
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, kekik, pulbiber  

    Lokanta Usulü Orman Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Eti düdüklü tencerede haşlayın.
  • Haşlanan eti kevgir yardımı ile sudan çıkarıp ayrı bir tencerede yağda 2 dakika kavurun, ardından yemeklik doğranmış soğanı ilave edip kavurun.
  • Havuçları da ekleyip 5 dakika kavurun, salçaları ilave edip kavurun.
  • Patates, bezelye ve baharatları ekleyip eti haşladığımız haşlama suyunu ilave edin pişirin.
  • Suyu az gelirse sıcak su ilave edebilirsiniz.
  • Patates ve havuçlar yumuşayınca ocaktan alın. Afiyet şifa olsun.

2 Ocak 2022 Pazar

Efsane Lezzet Ispanaklı Kömbe Tarifi

 

Efsane Lezzet Ispanaklı Kömbe Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 2 su bardağı beyaz un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağına yakın su

Ara katlar için;

  • 1,5 su bardağı zeytinyağı

İç harç için;

  • 2 kg ıspanak
  • 1 büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Efsane Lezzet Ispanaklı Kömbe Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için; malzemeleri yoğurma kabına alıp, hepsini karıştırın ve kulak memesi kıvamında bir hamur yapın üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirin. O arada iç harcı hazırlayın.
  • Sıvıyağı tencereye alın ince doğranmış soğanı içine atın ve kavurun. Pembeleşen soğana yıkanıp süzülmüş ıspanağı ilave edin.
  • Tuz, baharat ve salça da ekleyin ve karıştırın. Ispanak suyunu çekince altını kapatın.
  • Dinlenen hamuru tahtaya alın ve mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp 7 tane eşit beze yapın. Bir bezeyi oklava ile açıp yağlanmış tepsiye serin üzerine zeytinyağı sürün ve ikinci yufkayı açıp serin.
  • Üzerine ıspanaklı harcın yarısından biraz azını dökün. İki yufkada bir ıspanak olacak şekilde ayarlayın ve en üste de bir son bezeden yufkayı açıp serelim.
  • Hazır olan kömbeyi kesip üzerine zeytinyağı sürün ve önceden 180 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.

Elmalı Kek (İnanın Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi

 

Elmalı Kek (İnanın Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

Kek hamuru için

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Elmalı harcı için

  • 3 adet küp doğranmış orta boy elma
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın

Üzeri için

  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 2 yemek kaşığı(silme)hindistan cevizi
  • 200 ml lik su bardağı kullandım

    Elmalı Kek (İnanın Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle keki için, yumurta ve şekeri beyaz bir kıvam alana kadar iyice çırpalım.
  • İçine yoğurdu, sıvı yağ, ekleyelim, kuruları eleyerek ekleyelim.
  • Yağlanmış orta boy bir tepsiye kek harcını dökelim. Ben kare borcam kullandım.
  • Elmaların kabuklarını soyalım ortadan ikiye bölelim.
  • Sonra küçük küçük küp parçalar halinde doğrayalım.
  • Elmalara iki yemek kaşığı toz şeker ve tarçını ilave edelim iyice harmanlayalım.
  • Elmalı harcı kekik üzerine eşit yayalım.
  • Üzerine ufalanmış cevizleri serpiştirelim hindistan cevizini serpiştirelim.
  • 160 derece fırında içine çekene kadar pişirelim ortalama 35-40 dakika kontrol ederek pişirelim. İlk 15 dakika fırının kapağını hiç açmıyoruz. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Soslu Mantar (Et Yemeklerinin Mükemmel Yancısı) Tarifi

 

Soslu Mantar (Et Yemeklerinin Mükemmel Yancısı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram mantar
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 baş soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı sebze tozu
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Az tuz

Sosu için

  • 250 ml (1 su bardağı ) soğuk su
  • 1 silme yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1-2 damla limon suyu

    Soslu Mantar (Et Yemeklerinin Mükemmel Yancısı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir kapta sosun malzemelerini karıştırdım.
  • Güzelce ısıttığım tavaya az yağı aldım ve iri doğranmış mantarı yüksek ateşte kavurdum.
  • Mantarların rengi dönünce kapya biberi ilave edip biraz daha kavurdum.
  • Sonra soğanı ilave edip yine yüksek ateşte hafif kahverengi olana kadar kavurdum.
  • Tavanın altını kısıp ve sarımsakları ekledim.
  • Biraz çevirdim ve baharatları ilave ettim.
  • Az daha çevirdim ve suyunu ilave edip kapağını kapattım. Kısık ateşte mantar pişene kadar pişirdim. Afiyet olsun.