Tarçınlı Rulo (Cinnamon Rolls) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 paket Dr. Oetker Instant Kuru Hamur Mayası
- Yarım su bardağı ılık su (100 ml)
- Yarım su bardağı ılık süt (100 ml)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (62,5 ml)
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
İçi için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı tarçın
- 1,5 çay bardağı esmer şeker
Üzeri için;
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
- 1 paket vanilya
- Yarım paket labne peyniri (100 gr)
Nasıl Yapılır?
- Hamuru için uygun bir yoğurma kabına elenmiş unu alalım, üzerine mayayı ilave ederek karıştırarak ortasını çukurlaştıralım.
- Açtığımız çukura süt, sıvı yağ, su, yumurta, şeker ve tuzu ekleyerek güzelce yoğuralım. Hafif ele yapışan yumuşak kıvamda bir hamur elde etmiş olacağız.
- Hamurumuz toparlandıktan sonra üzerini streçleyelim ve temiz bir bez örterek 30 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayası gelen hamurumuzu tezgaha alalım ve yoğuralım.
- Daha sonra tezgahı unlayalım ve hamurumuzu merdane yardımı ile dikdörtgen şeklinde açalım.
- İç harcı için uygun bir tencereye tereyağını alarak eritelim.
- Ardından üzerine esmer şeker ve tarçını ilave ederek karıştıralım ve kıvam aldıktan sonra ocaktan alalım.
- İç harcımızdan açtığımız hamurun üzerine her yerine gelecek şekilde yayalım.
- Daha sonra hamurumuzu uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde saralım.
- Rulomuzu yaklaşık 2 parmak genişliğinde dilimleyelim ve pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye alalım. 10-15 dakika daha mayasının gelmesi için bekletelim.
- Sürenin sonunda tarçınlı rulolarımızı 175°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Üzerinin sosu için karıştırma kabına labne peyniri, tereyağı, pudra şekeri ve vanilyayı ilave ederek mikser ile çırpalım. Bu aşamada malzemelerin oda ısısında olmasına dikkat edelim.
- Hazırladığımız krema kıvamındaki sosumuzu pişen ve ilk sıcaklığı çıkan çöreklerimizin üzerine gezdirelim ve spratula ile yaydıralım.
- Sosunu çeken nefis tarçınlı rulolarımız servise hazır. Afiyet olsun!