10 Ocak 2022 Pazartesi

Tuzlu Sebzeli Kek Tarifi

 

Tuzlu Sebzeli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt (ben yağlı kullandım)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım kase beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe göre)
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un(kontrollü ekleyin)

Üzeri için;

  • Susam ve çörek otu

    Tuzlu Sebzeli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kaba yumurta ,süt,sıvı yağ ve yoğurdu koyup çırpalım.
  • Üzerine küp küp doğranmış patates,soğan,biber ,beyaz peynir ve ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştıralım.
  • Daha sonra tuz ve pul biberide ekleyelim.
  • En son unumuzu ilave edip karıştıralım.
  • Cıvık bir kıvamı olacak o yüzden unu kontrollü ekleyelim.
  • Sıvı yağ ile yağladığımız borcama harcımızı eşit bir şekilde yayalım ve üzerine susam ,çörek otu ilave edip 180 derece fanlı önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar 15 dk pişirelim. 🌿🌿Afiyet olsun🌿🌿.

Kahvaltıya 5 Dakikada Kaşarlı Mantar Sote Tarifi

 

Kahvaltıya 5 Dakikada Kaşarlı Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 300-400 gram mantar
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet çarliston ya da sivri biber
  • 4-5 çorba kaşığı zeytinyağ ya da sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri (üzerini örtecek kadar)
  • Bir tutam kırmızı toz biber

    Kahvaltıya 5 Dakikada Kaşarlı Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle mantarlarımızın dışındaki ince kabuğu soyalım ve nemli bir bezle ya da peçeteyle temizleyelim.
  • Dilerseniz yıkayabilirsiniz fakat suyunu çok fazla bırakabilir.
  • Temizlediğimiz mantarları büyüklüğüne göre 2 ya da 4 parçaya bölelim.
  • Soğan ve biberleri de yemeklik bir şekilde doğrayıp kenara alalım.
  • Tavamıza tereyağ ve zeytinyağını alalım.
  • Biraz ısıtalım ve içine mantarlarımızı alıp, suyunu çekene kadar kavuralım.
  • Kavrulan mantarlara önce soğanı ekleyip biraz döndürelim, ardından biberleri ekleyelim ve yumuşayana birkaç dakika kavuralım.
  • Üzerine karabiber ve tuzunu ekleyip, karıştıralım.
  • En son üzerini kaplayacak şekilde kaşar peyniri yerleştirip, bir miktar kırmızı toz biber serpelim ve kapağını kapatıp, kısık ateşte kaşar peyniri eriyene kadar bekletelim.
  • Afiyet olsun 

Anne Sütlacı Tarifi

 

Anne Sütlacı Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 su bardağı süt
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

    Anne Sütlacı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iyice yıkadığımız pirinçleri 3 su bardağı sıcak su ile pirinçler şişene kadar haşlıyoruz.
  • Sonra 7 bardak sütümüzü ilave ediyoruz.
  • Ara ara karıştırarak kaynatmaya devam ediyoruz.
  • Şekerimizi ilave edip eriyene kadar kaynatıyoruz.
  • Diğer bir yandan 1 bardak süt ile birlikte nişasta ve vanilyamızı eritiyoruz.
  • Devamlı karıştırarak yavaş yavaş ekliyoruz.
  • 10 dk daha kaynatıp kaselerimize alıp ılımasını bekliyoruz.
  • İyice ılıyınca buzdolabına koyup soğuk servis edebiliriz. Afiyet olsun😍.

Kolay Bardak Tatlısı Tarifi

 

Kolay Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Kenarları için;

  • File badem
  • File Antep fıstığı

Üzeri için;

  • 60 gr sütlü çikolata
  • 60 gr bitter çikolata
  • 100 ml krema
  • Çilek dilimleri

    Kolay Bardak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak uygun bir tencereye süt, un, toz şeker ve nişastayı alarak karıştıralım.
  • Ardından ocağı açarak koyulaşıp kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  • Muhallebimiz istediğimiz kıvama gelince ocağı kapatalım ve tereyağı ile vanilyayı ilave ederek tereyağı eriyinceye kadar karıştıralım.
  • Bardaklarımızın içlerini su ile ıslatalım ve içerisine hazırladığımız muhallebimizden paylaştıralım. Burada kullandığınız bardakların ağzının geniş olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Streç film ile bardaklarımızın üzerini kapatalım. Bu sayede muhallebilerimizin üzeri kurumayacaktır.
  • 2-3 saat kadar bardaklarımızı dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
  • Sürenin sonunda bardakları buzdolabından alalım ve üzerlerindeki streç filmi çıkartalım.
  • Tatlıyı bardaktan kolaylıkla çıkarmak için parmağınızla hafifçe kenarlarını oynatarak hava aldırmanız yeterli olacaktır.
  • Bardaktan çıkardığımız tatlıları bir bıçak yardımıyla ikiye bölelim.
  • Ardından kenarlarını dilediğimiz malzeme ile süsleyelim. Ben bu aşamada file badem ve antep fıstığı kullandım.
  • Üzerini süslemek için sos tenceresine alıp ısıttığımız noktasına getirdiğimiz kremanın içerisine çikolataları ekleyerek karıştıralım ve eritelim.
  • Ardından ganajımızı tatlılarımızın üzerine kaşık yardımı ile sürelim ve çilek dilimi ile süsleyelim.
  • Bardak tatlımız servise hazır. Afiyet olsun!

Tavada Kaşarlı Patates Kavurma Tarifi

 

Tavada Kaşarlı Patates Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 2 adet domates
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Sarımsak tozu
  • Yeteri kadar rendelenmiş kaşar peyniri

    Tavada Kaşarlı Patates Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri ve domatesleri küçük küpler halinde doğrayın.
  • Uygun bir tavaya sıvı yağ alın patatesleri tavanın içerisine alın.
  • Patatesler pisene dek kavurun.
  • Pisen patateslerin üzerine tuz ve baharatları ekleyin karıştırın.
  • Ardından domatesleri ve maydanozu ekleyin 1-2 dakika kadar karıştırın.
  • En sonunda üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip tavanın kapağını kapatın.
  • Peynirler erdikten sonra ocağın altını kapatıp sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun 🤗❤️.

Örgü Poğaça Tarifi

 

Örgü Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3 adet yumurta sarısı üzerine beyazı hamura
  • Aldığı kadar un

    Örgü Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  • Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz .
  • Yumuşak bir hamur elde ediyoruz .
  • Hamurumuzu bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp beze yapıyoruz.
  • Elimizi sıvı yağa bandırıp bezelerimizi tezgahın üzerinde kıvırarak uzun şekilde yuvarlıyoruz .
  • 3 eşit parçayı örgü şeklinde örüp pişirme kağıdı sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz .
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 15 dk tepsi mayası yaptıktan sonrada 200 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz ,deneyenlere afiyet olsun.

Pazar Kahvaltısına Yumuşacık Sütlü Tava Ekmeği Tarifi

 

Pazar Kahvaltısına Yumuşacık Sütlü Tava Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket toz maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (dikkatli ekleyin ele yapışan bir hamur yapıyoruz)

Üzerine pişerken sürmek için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

    Pazar Kahvaltısına Yumuşacık Sütlü Tava Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru yapacağımız kabın içine ılık süt, şeker ve mayayı ekleyip karıştıralım.
  • Ağzını kapatıp 5 dakika bekletelim.
  • Daha sonra unu dikkatli ekleyerek tuzunu ilave edip ele yapışan bir hamur yapıyoruz ,mayalanması için sıcak bir ortamada bekletelim.
  • Mayalanan hamuru tezgaha un serperek havasını alıp toplayalım ve 8 eşit parçaya bölelim.
  • Böldüğümüz bezelerin üzerine bez örterek 5 dakika kadar kabarması için bekletelim.
  • Bu arada tavayı ocağa alalım ve ısıtalım iyice ısınınca orta ateşte alalım.
  • İlk yaptığımızdan başlayalım ve pasta tabağı büyüklüğünde açıp 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile tavayı yağlayalım.
  • Açtığımız ekmeği tavaya alıp üzeri kabarcıklar olunca tekrar fırçayla sıvı yağ sürüp çevirelim diğer tarafı kızarana kadar diğerini açalım.
  • Çevirdiğimiz tarafda kızarınca ekmeği tavadan havlu peçeteye alalım.
  • Hepsini aynı şekilde yapıp bitirelim sıcak olarak servis yapın çok çabuk oluyor yapacaklara şimdiden afiyet olsun.

Meyveli Lokum Şekerleme Tarifi

 

Meyveli Lokum Şekerleme Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı vişne suyu (200 ml)
  • Yarım su bardağı şeker (90 gram)
  • Yarım su bardağı nişasta (buğday ya da mısır) (60 gram)

Dışını bulamak için;

  • Yarım çay bardağı kadar şeker

    Meyveli Lokum Şekerleme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir sos tenceresine 1 su bardağı vişne suyunu alalım.Farklı meyve sularıyla da hazırlayabilirsiniz.
  • İçerisine şeker ve nişastayı ekleyip tamamen homojen oluncaya kadar karıştıralım.
  • Ardından ocağa alalım ve ocağımız orta ateşteyken sürekli karıştırarak pişirelim.Kısa sürede kıvam alacaktır.
  • Kıvam alıp kaynamaya başlayınca ocağı kısalım ve sürekli karıştırarak 15 dakika boyunca pişirelim.
  • Bu süre boyunca içindeki su miktarı azalıp güzel bir kıvam alacaktır.
  • Ardından şekil verme işlemine geçebiliriz.
  • Dilerseniz sıkma torbasına alarak şekil verebilirsiniz.
  • Ben bir kısmına sıkma torbasıyla bir kısmına da kaşıkla şekil verdim.
  • Kaşıkla şekil verirken ara ara kaşığı ıslatmanız gerekir.
  • Kaşıkla parça kopardıktan sonra elinizle yuvarlayarak uzun bir form oluşturabilirsiniz.
  • Şekil verdiğiniz lokumları yağlı kağıt üzerine almanızı öneririm.
  • Şekil verme işlemi bitince 20-30 dk kadar dinlendirelim, ardından lokumları toz şekere bulayalım.
  • Lokum şekerlemelerimiz hazır🤌 çocuklara hazır şekerlerden almak yerine bu tarifi deneyebilirsiniz✅ çok beğeneceğinizi düşünüyorum💯 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😊.

Fırınsız Tavuk Tandır (Fırını Unutturan Tarif) Tarifi

 

Fırınsız Tavuk Tandır (Fırını Unutturan Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet tavuk kalça (bütün tavuk da olabilir)
  • 1 adet soğan

Sosu için:

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı toz kekik
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 3 dal maydanoz sapı

    Fırınsız Tavuk Tandır (Fırını Unutturan Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk işimiz tavuğu yıkayıp süzmek. Onlar süzülürken biz yukarıda verilen malzemeler ile sosu hazırlayalım.
  • Hazırlanmış sosa tavuk kalçalarını resimdeki gibi beşer dakika sosun içine alalım ve her yerine bulanmasını sağlayalım.
  • En az 28-30 cm lik kapaklı tencereye yağlı kağıt serelim, tavukları dipdibe içine yerleştirelim.
  • Soyulup dörde bölünmüş soğanı aralarına yerleştirelim.
  • Kalan sosu da üzerlerine gezdirip başka bir yağlı kağıt ile sıkı sıkı kapatalım.
  • Son olarak tencerenin kapağını da kapatarak en az bir saat dinlenmeye bırakalım. 😴 dinlenme bitince ocağa alıp kısık ateşte 35 dakika pişirelim.
  • Kapağı açarak üstteki yağlı kağıdı alalım ve tavukları çevirelim.
  • Bu şekilde üstü açık olarak 25 dakika veya daha çok kızarmış seviyorsanız kontrollü çevirerek yarım saat daha pişirelim.
  • Artık servise hazır. Dilediğiniz gibi süsleyerek, yanına pilavla, salatayla veya patates ile sunum yapabilirsiniz. Ben pilav yemediğim için sade resimledim kendisini☺️.
  • Afiyet olsun 🙏🌼.

Turp Mezesi Tarifi

 

Turp Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane turp

Sosu

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 limon

    Turp Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Turpları yıkıyoruz.
  • Ardından ince ince dilimliyoruz.
  • Sosumuzu hazırlayalım.
  • Limonu sıkıp kaseye alalım.
  • Üzerine zeytinyağı nar ekşisini sumak.
  • Pul biberi isot ve tuzu ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Daha sonra turplarımızı sosumuzun içine alıp güzelce bir karıştırıyoruz.
  • Ardından servis tabağına alıp kalan sosumuz da üzerine döküp servis ediyoruz afiyet olsun 

Şifalı Kuru Soğan Çorbası Tarifi

 

Şifalı Kuru Soğan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 parça kuru domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet kurutulmuş acı süs biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 5 su bardağı tavuk suyu

    Şifalı Kuru Soğan Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye tereyağını alıp eritin ve üzerine yarım ay şeklinde doğranmış kuru soğanı ilave ederek soğanlar hafifçe yumuşayıncaya kadar kavurun.
  • Kuru domatesleri ve acı biberleri küçük küçük doğrayın sarımsakları kıyın.
  • Soğanın üzerine iki kaşık unu ekleyerek karıştırın ve iki dakika kadar daha kavurun.
  • Kuru domates acı biber ve sarımsakları ilave edin hepsini bir dakika daha çevirin.
  • Tavuk suyunu içine dökün karıştıra karıştıra pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca ocağı çok az kısın 10 dakika daha kaynatın.
  • En son tel şehriyeyi ekleyin sadece bir iki dakika kadar pişirin, nefis çorbamız hazırdır.
  • Sevenler içine karabiber ekleyebilir, üzerine limon sıkarak yiyebilir. Afiyetler şifalar olsun.

Ispanaklı Fırın Patates Tarifi

 

Ispanaklı Fırın Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 500 gram ıspanak
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 paket krema
  • 2 diş sarımsak
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Birer çay kaşığı muskat tozu, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber

Kabın yapışmasını önlemek için:

  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un

    Ispanaklı Fırın Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağını yapışmaz bir tavada iyice ısıtın.
  • Küp doğradığınız soğanları solana dek kavurun.
  • İnce ince küçük parçalar halinde doğradığınız patatesleri ekleyin ve ara ara karıştırarak renk değiştirip hafif kızarana dek kavurun.
  • Kıydığınız ıspanağı, rendelediğiniz sarımsağı, baharatları ve kremayı ekleyin ve karıştırın.
  • Altını kısın, ağzını kapatın ve patatesler pişene kadar yine ara ara karıştırın.
  • Tereyağını ekleyin, yağ eriyince karıştırıp altını söndürün.
  • 28×20 ebatlarında fırın kabını tereyağı ile yağlayın.
  • Harcın yapışmaması için kabı unlayın.
  • Kabı sallayarak unun her yere yayılmasını sağlayın, fazlasını dökün.
  • Hazırladığınız harcı kaba eşit şekilde yayın.
  • Önce rendelediğiniz kaşar peynirini ardından pul biberi harcın üzerine serpin.
  • 180° önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip kızarıncaya dek pişirin.
  • Dilimleyerek servis yapın.
  • Afiyet olsun. 😊