10 Ocak 2022 Pazartesi

Ispanaklı Fırın Patates Tarifi

 

Ispanaklı Fırın Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 500 gram ıspanak
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 paket krema
  • 2 diş sarımsak
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Birer çay kaşığı muskat tozu, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber

Kabın yapışmasını önlemek için:

  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un

    Ispanaklı Fırın Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağını yapışmaz bir tavada iyice ısıtın.
  • Küp doğradığınız soğanları solana dek kavurun.
  • İnce ince küçük parçalar halinde doğradığınız patatesleri ekleyin ve ara ara karıştırarak renk değiştirip hafif kızarana dek kavurun.
  • Kıydığınız ıspanağı, rendelediğiniz sarımsağı, baharatları ve kremayı ekleyin ve karıştırın.
  • Altını kısın, ağzını kapatın ve patatesler pişene kadar yine ara ara karıştırın.
  • Tereyağını ekleyin, yağ eriyince karıştırıp altını söndürün.
  • 28×20 ebatlarında fırın kabını tereyağı ile yağlayın.
  • Harcın yapışmaması için kabı unlayın.
  • Kabı sallayarak unun her yere yayılmasını sağlayın, fazlasını dökün.
  • Hazırladığınız harcı kaba eşit şekilde yayın.
  • Önce rendelediğiniz kaşar peynirini ardından pul biberi harcın üzerine serpin.
  • 180° önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip kızarıncaya dek pişirin.
  • Dilimleyerek servis yapın.
  • Afiyet olsun. 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder