Kahvaltıya 5 Dakikada Kaşarlı Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 300-400 gram mantar
- 1 adet küçük soğan
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet çarliston ya da sivri biber
- 4-5 çorba kaşığı zeytinyağ ya da sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri (üzerini örtecek kadar)
- Bir tutam kırmızı toz biber
Kahvaltıya 5 Dakikada Kaşarlı Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mantarlarımızın dışındaki ince kabuğu soyalım ve nemli bir bezle ya da peçeteyle temizleyelim.
- Dilerseniz yıkayabilirsiniz fakat suyunu çok fazla bırakabilir.
- Temizlediğimiz mantarları büyüklüğüne göre 2 ya da 4 parçaya bölelim.
- Soğan ve biberleri de yemeklik bir şekilde doğrayıp kenara alalım.
- Tavamıza tereyağ ve zeytinyağını alalım.
- Biraz ısıtalım ve içine mantarlarımızı alıp, suyunu çekene kadar kavuralım.
- Kavrulan mantarlara önce soğanı ekleyip biraz döndürelim, ardından biberleri ekleyelim ve yumuşayana birkaç dakika kavuralım.
- Üzerine karabiber ve tuzunu ekleyip, karıştıralım.
- En son üzerini kaplayacak şekilde kaşar peyniri yerleştirip, bir miktar kırmızı toz biber serpelim ve kapağını kapatıp, kısık ateşte kaşar peyniri eriyene kadar bekletelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder