10 Ocak 2022 Pazartesi

Kolay Bardak Tatlısı Tarifi

 

Kolay Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Kenarları için;

  • File badem
  • File Antep fıstığı

Üzeri için;

  • 60 gr sütlü çikolata
  • 60 gr bitter çikolata
  • 100 ml krema
  • Çilek dilimleri

    Kolay Bardak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak uygun bir tencereye süt, un, toz şeker ve nişastayı alarak karıştıralım.
  • Ardından ocağı açarak koyulaşıp kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  • Muhallebimiz istediğimiz kıvama gelince ocağı kapatalım ve tereyağı ile vanilyayı ilave ederek tereyağı eriyinceye kadar karıştıralım.
  • Bardaklarımızın içlerini su ile ıslatalım ve içerisine hazırladığımız muhallebimizden paylaştıralım. Burada kullandığınız bardakların ağzının geniş olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Streç film ile bardaklarımızın üzerini kapatalım. Bu sayede muhallebilerimizin üzeri kurumayacaktır.
  • 2-3 saat kadar bardaklarımızı dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
  • Sürenin sonunda bardakları buzdolabından alalım ve üzerlerindeki streç filmi çıkartalım.
  • Tatlıyı bardaktan kolaylıkla çıkarmak için parmağınızla hafifçe kenarlarını oynatarak hava aldırmanız yeterli olacaktır.
  • Bardaktan çıkardığımız tatlıları bir bıçak yardımıyla ikiye bölelim.
  • Ardından kenarlarını dilediğimiz malzeme ile süsleyelim. Ben bu aşamada file badem ve antep fıstığı kullandım.
  • Üzerini süslemek için sos tenceresine alıp ısıttığımız noktasına getirdiğimiz kremanın içerisine çikolataları ekleyerek karıştıralım ve eritelim.
  • Ardından ganajımızı tatlılarımızın üzerine kaşık yardımı ile sürelim ve çilek dilimi ile süsleyelim.
  • Bardak tatlımız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder