Kolay Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Kenarları için;
- File badem
- File Antep fıstığı
Üzeri için;
- 60 gr sütlü çikolata
- 60 gr bitter çikolata
- 100 ml krema
- Çilek dilimleri
Kolay Bardak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak uygun bir tencereye süt, un, toz şeker ve nişastayı alarak karıştıralım.
- Ardından ocağı açarak koyulaşıp kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
- Muhallebimiz istediğimiz kıvama gelince ocağı kapatalım ve tereyağı ile vanilyayı ilave ederek tereyağı eriyinceye kadar karıştıralım.
- Bardaklarımızın içlerini su ile ıslatalım ve içerisine hazırladığımız muhallebimizden paylaştıralım. Burada kullandığınız bardakların ağzının geniş olmasına dikkat etmelisiniz.
- Streç film ile bardaklarımızın üzerini kapatalım. Bu sayede muhallebilerimizin üzeri kurumayacaktır.
- 2-3 saat kadar bardaklarımızı dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
- Sürenin sonunda bardakları buzdolabından alalım ve üzerlerindeki streç filmi çıkartalım.
- Tatlıyı bardaktan kolaylıkla çıkarmak için parmağınızla hafifçe kenarlarını oynatarak hava aldırmanız yeterli olacaktır.
- Bardaktan çıkardığımız tatlıları bir bıçak yardımıyla ikiye bölelim.
- Ardından kenarlarını dilediğimiz malzeme ile süsleyelim. Ben bu aşamada file badem ve antep fıstığı kullandım.
- Üzerini süslemek için sos tenceresine alıp ısıttığımız noktasına getirdiğimiz kremanın içerisine çikolataları ekleyerek karıştıralım ve eritelim.
- Ardından ganajımızı tatlılarımızın üzerine kaşık yardımı ile sürelim ve çilek dilimi ile süsleyelim.
- Bardak tatlımız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder