10 Ocak 2022 Pazartesi

Meyveli Lokum Şekerleme Tarifi

 

Meyveli Lokum Şekerleme Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı vişne suyu (200 ml)
  • Yarım su bardağı şeker (90 gram)
  • Yarım su bardağı nişasta (buğday ya da mısır) (60 gram)

Dışını bulamak için;

  • Yarım çay bardağı kadar şeker

    Meyveli Lokum Şekerleme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir sos tenceresine 1 su bardağı vişne suyunu alalım.Farklı meyve sularıyla da hazırlayabilirsiniz.
  • İçerisine şeker ve nişastayı ekleyip tamamen homojen oluncaya kadar karıştıralım.
  • Ardından ocağa alalım ve ocağımız orta ateşteyken sürekli karıştırarak pişirelim.Kısa sürede kıvam alacaktır.
  • Kıvam alıp kaynamaya başlayınca ocağı kısalım ve sürekli karıştırarak 15 dakika boyunca pişirelim.
  • Bu süre boyunca içindeki su miktarı azalıp güzel bir kıvam alacaktır.
  • Ardından şekil verme işlemine geçebiliriz.
  • Dilerseniz sıkma torbasına alarak şekil verebilirsiniz.
  • Ben bir kısmına sıkma torbasıyla bir kısmına da kaşıkla şekil verdim.
  • Kaşıkla şekil verirken ara ara kaşığı ıslatmanız gerekir.
  • Kaşıkla parça kopardıktan sonra elinizle yuvarlayarak uzun bir form oluşturabilirsiniz.
  • Şekil verdiğiniz lokumları yağlı kağıt üzerine almanızı öneririm.
  • Şekil verme işlemi bitince 20-30 dk kadar dinlendirelim, ardından lokumları toz şekere bulayalım.
  • Lokum şekerlemelerimiz hazır🤌 çocuklara hazır şekerlerden almak yerine bu tarifi deneyebilirsiniz✅ çok beğeneceğinizi düşünüyorum💯 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder