Turp Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane turp
Sosu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı isot
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı sumak
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 limon
Turp Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Turpları yıkıyoruz.
- Ardından ince ince dilimliyoruz.
- Sosumuzu hazırlayalım.
- Limonu sıkıp kaseye alalım.
- Üzerine zeytinyağı nar ekşisini sumak.
- Pul biberi isot ve tuzu ekleyerek güzelce karıştırın.
- Daha sonra turplarımızı sosumuzun içine alıp güzelce bir karıştırıyoruz.
- Ardından servis tabağına alıp kalan sosumuz da üzerine döküp servis ediyoruz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder