Pazar Kahvaltısına Yumuşacık Sütlü Tava Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 1 paket toz maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (dikkatli ekleyin ele yapışan bir hamur yapıyoruz)
Üzerine pişerken sürmek için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Pazar Kahvaltısına Yumuşacık Sütlü Tava Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru yapacağımız kabın içine ılık süt, şeker ve mayayı ekleyip karıştıralım.
- Ağzını kapatıp 5 dakika bekletelim.
- Daha sonra unu dikkatli ekleyerek tuzunu ilave edip ele yapışan bir hamur yapıyoruz ,mayalanması için sıcak bir ortamada bekletelim.
- Mayalanan hamuru tezgaha un serperek havasını alıp toplayalım ve 8 eşit parçaya bölelim.
- Böldüğümüz bezelerin üzerine bez örterek 5 dakika kadar kabarması için bekletelim.
- Bu arada tavayı ocağa alalım ve ısıtalım iyice ısınınca orta ateşte alalım.
- İlk yaptığımızdan başlayalım ve pasta tabağı büyüklüğünde açıp 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile tavayı yağlayalım.
- Açtığımız ekmeği tavaya alıp üzeri kabarcıklar olunca tekrar fırçayla sıvı yağ sürüp çevirelim diğer tarafı kızarana kadar diğerini açalım.
- Çevirdiğimiz tarafda kızarınca ekmeği tavadan havlu peçeteye alalım.
- Hepsini aynı şekilde yapıp bitirelim sıcak olarak servis yapın çok çabuk oluyor yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder