Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanyası için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı + 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
(kullandığım borcam ölçüsü: 28×19)
Sütlü şerbeti için;
- 3,5 su bardağı süt
- 1 paket krema (200ml)
- 3 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
Krem şanti için;
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı soğuk süt
- 1 paket toz krem şanti
Üzeri için;
- Karamel sos veya meyveli sos
Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pandispanya için bir kapta yumurta ve şekeri beyazlaşıp mayonezimsi kıvam alana kadar mikserle çırpın.
- Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve vanilini en az 2 defa eleyin ve diğer harca ekleyin.
- Bu aşamadan sonra spatulayla katlaya katlaya alttan üste doğru yavaşça, söndürmeden karıştırın.
- Harcı borcama aktarın ve yere birkaç kere vurarak havasını çıkarın.
- Önceden ısıttığınız 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar kontrollü olarak pişirin. (benim fırınımda 35-40 dakikada pişiyor).
- Piştikten sonra fırını kapatıp 10 dk sonra fırının kapağını açın. Ve pandispanya oda sıcaklığına geldikten sonra sütlü şerbetini verin.
- Sütlü şerbet için; bir kapta oda sıcaklığındaki süt, krema ve toz şekeri karıştırın. Şeker tamamen erimeli. Oda sıcaklığına gelen pandispanyaya kürdanla delikler açın ve sütlü şerbeti her yerine gelecek şekilde dökün. 2-3 saat buzdolabında dinlendirin.
- Krem şantiyi soğuk süt ile hazırlayın. Üzerini süslemek için 2 yemek kaşığı krem şantiyi ayırın. Buzdolabında 2-3 saat dinlenmiş olan pandispanyanın üzerine krem şantiyi eşit bir şekilde döküp düzeltin. Krem şantili şekilde de 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.
- Tamamen soğumuş karamel sos veya meyveli sosunuzu krem şantinin üzerine eşit bir şekilde dökün. (krem şanti erimemesi için sosun soğuması lazım).
- Ayırdığınız krem şantiyi sıkma torbasına alıp sosun üzerine şeritler halinde sıkıp kürdanla şekil verin.
Not: karamel veya meyveli sosu döktükten sonra beklemeden krem şantiyle şekil verme işlemini yapın, bekleyince üzeri kuruyor ve kürdanla çekince düzgün görüntü olmuyor.
Afiyet olsun 😊.