12 Ocak 2022 Çarşamba

Trileçe Tarifi

 

Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanyası için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı + 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

(kullandığım borcam ölçüsü: 28×19)

Sütlü şerbeti için;

  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 paket krema (200ml)
  • 3 tepeleme yemek kaşığı toz şeker

Krem şanti için;

  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı soğuk süt
  • 1 paket toz krem şanti

Üzeri için;

  • Karamel sos veya meyveli sos

    Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pandispanya için bir kapta yumurta ve şekeri beyazlaşıp mayonezimsi kıvam alana kadar mikserle çırpın.
  • Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve vanilini en az 2 defa eleyin ve diğer harca ekleyin.
  • Bu aşamadan sonra spatulayla katlaya katlaya alttan üste doğru yavaşça, söndürmeden karıştırın.
  • Harcı borcama aktarın ve yere birkaç kere vurarak havasını çıkarın.
  • Önceden ısıttığınız 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar kontrollü olarak pişirin. (benim fırınımda 35-40 dakikada pişiyor).
  • Piştikten sonra fırını kapatıp 10 dk sonra fırının kapağını açın. Ve pandispanya oda sıcaklığına geldikten sonra sütlü şerbetini verin.
  • Sütlü şerbet için; bir kapta oda sıcaklığındaki süt, krema ve toz şekeri karıştırın. Şeker tamamen erimeli. Oda sıcaklığına gelen pandispanyaya kürdanla delikler açın ve sütlü şerbeti her yerine gelecek şekilde dökün. 2-3 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Krem şantiyi soğuk süt ile hazırlayın. Üzerini süslemek için 2 yemek kaşığı krem şantiyi ayırın. Buzdolabında 2-3 saat dinlenmiş olan pandispanyanın üzerine krem şantiyi eşit bir şekilde döküp düzeltin. Krem şantili şekilde de 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Tamamen soğumuş karamel sos veya meyveli sosunuzu krem şantinin üzerine eşit bir şekilde dökün. (krem şanti erimemesi için sosun soğuması lazım).
  • Ayırdığınız krem şantiyi sıkma torbasına alıp sosun üzerine şeritler halinde sıkıp kürdanla şekil verin.
  • Not: karamel veya meyveli sosu döktükten sonra beklemeden krem şantiyle şekil verme işlemini yapın, bekleyince üzeri kuruyor ve kürdanla çekince düzgün görüntü olmuyor.

    Afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder