Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 5 yemek kaşığı toz tarhana
- 1 su bardağı tavuk suyu(olmasa da olur)
- 5 su bardağı kaynar su
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası (tercih)
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- Kuru nane
- Pulbiber
- Tuz
Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çorbayı yaparken et suyunuz yoksa normal su kullanabilirsiniz.
- Biber salçasını sevmiyorsanız yerine domates salçası kullanabilirsiniz.
- Ben de ilk kez denedim ama yıllardır koktuğu için yiyemediğim bu çorbayı bu şekilde pişirince artık favorimiz oldu.
- Sarımsağı rendeleyerek zeytinyağında kavurun ama sadece hafif kokusu çıkacak kadar. Sonrasında salçaları ve toz tarhanayı ekleyip yine karıştırın.
- Bu aşamada tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip çırpma teliyle karıştırırken kaynar suyu ekleyin. ‼️Karıştırmaya devam edin ki topaklanmasın.
- Kaynayınca isterseniz tereyağında yakıp naneyi öyle ekleyin ama ben tereyağı kullanmadığım için bu aşamada yakmadan direkt bol nane ve yarım çay kaşığı kekik ekleyip bir iki taşım kaynatıp kapattım altını.
- ‼️Kıvamı bekleyince koyulaşırsa bir bardak kaynar su ekleyip öyle ısıtın ve servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder