12 Ocak 2022 Çarşamba

Tarhana Çorbası Tarifi

 

Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı toz tarhana
  • 1 su bardağı tavuk suyu(olmasa da olur)
  • 5 su bardağı kaynar su
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (tercih)
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Kuru nane
  • Pulbiber
  • Tuz

    Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çorbayı yaparken et suyunuz yoksa normal su kullanabilirsiniz.
  • Biber salçasını sevmiyorsanız yerine domates salçası kullanabilirsiniz.
  • Ben de ilk kez denedim ama yıllardır koktuğu için yiyemediğim bu çorbayı bu şekilde pişirince artık favorimiz oldu.
  • Sarımsağı rendeleyerek zeytinyağında kavurun ama sadece hafif kokusu çıkacak kadar. Sonrasında salçaları ve toz tarhanayı ekleyip yine karıştırın.
  • Bu aşamada tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip çırpma teliyle karıştırırken kaynar suyu ekleyin. ‼️Karıştırmaya devam edin ki topaklanmasın.
  • Kaynayınca isterseniz tereyağında yakıp naneyi öyle ekleyin ama ben tereyağı kullanmadığım için bu aşamada yakmadan direkt bol nane ve yarım çay kaşığı kekik ekleyip bir iki taşım kaynatıp kapattım altını.
  • ‼️Kıvamı bekleyince koyulaşırsa bir bardak kaynar su ekleyip öyle ısıtın ve servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder