12 Ocak 2022 Çarşamba

Ev Yapımı Tavuk Tantuni (Dışarda Yediklerinizi Unutturacak Bir Tantuni) Tarifi

 

Ev Yapımı Tavuk Tantuni (Dışarda Yediklerinizi Unutturacak Bir Tantuni) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg minik minik doğranmış tavuk göğsü
  • 1 su bardağı sıvı yağ (isteğe göre yağı azaltıp çoğaltabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı yedibahar
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su

Tavada lavaş ekmeği için;

  • 4 su bardağı un
  • Yarım paket toz maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • Ilık su

    Ev Yapımı Tavuk Tantuni (Dışarda Yediklerinizi Unutturacak Bir Tantuni) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle lavaş ekmeği için geniş bir yoğurma kabına un ,tuz ,şeker, mayayı alalım.
  • Ortasını açıp yavaş yavaş su ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalanması için dinlenmeye bırakın.
  • Dinlenen hamuru mandalina büyüklüğünde parçalar alıp merdane veya oklavayla açarak bir servis tabağı büyüklüğüne getirin.
  • Tavayı ocağa bırakın ısınınca ince açtığınız lavaş ekmeğini tavaya alın ve önlü arkalı pişirin.
  • Temiz bir bez üzerine aldığınız lavaşlar tantunide kullanılmaya hazırdır.
  • Tavuk eti için uygun bir tencereye yada saç tavaya sıvı yağı alın içerisine minik minik doğranmış tavuk göğsü etini dökün ,suyunu verip yumuşayana kadar pişirin.
  • Daha sonra 2 su bardağı su ve baharatları ilave edip kısık ateşte biraz kavurduktan sonra ortasını açıp ekmeği yağa bandırıp ekmeği tabağa alalım.
  • Tavuk eti,domates, maydanoz ve soğanı üzerine sıralayıp ister durum yapar ister açık bir şekilde servis yaparsınız. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder