Havuçlu Portakallı Kremalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ceviz
- 2 adet rendelenmiş havuç
- 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
Kreması için
- 2.5 su bardağı süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tepeleme yemek kaşığı mısır yada buğday nişastası
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
Havuçlu Portakallı Kremalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce kekimizi hazırlıyoruz.Yumurtayı şekerle iyice köpürene kadar çırpıyoruz.
- İçine sırasıyla sıvı malzemeleri ekliyoruz.
- Havuçları ekliyoruz tarçını ekliyoruz.
- Hepsini hafif karıştırıyoruz unu ve kabartma tozu ilave edip hafifçe karıştırıyoruz.
- Kelepçeli kalıp normal kalıp orta boy borcam fırın tepsisi kalıpları kullanabiliriz.
- Kullanacağımız kalıbı kek kalıbıysa katı yağla iyice yağlıyoruz.
- Harcı içine döküyoruz.
- 160 derece fansız ayar fırında ortalama 50 dakika pişiriyoruz.
- Kremayı hazırlıyoruz.
- Bütün krema malzemelerini karıştırıp sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Soğuk keke ilk sıcaklığı çıkmış kremayı döküyoruz bir saat dinlenmeye bırakıyoruz. Afiyetle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder