12 Ocak 2022 Çarşamba

Havuçlu Portakallı Kremalı Kek Tarifi

 

Havuçlu Portakallı Kremalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın

Kreması için

  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tepeleme yemek kaşığı mısır yada buğday nişastası
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

    Havuçlu Portakallı Kremalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce kekimizi hazırlıyoruz.Yumurtayı şekerle iyice köpürene kadar çırpıyoruz.
  • İçine sırasıyla sıvı malzemeleri ekliyoruz.
  • Havuçları ekliyoruz tarçını ekliyoruz.
  • Hepsini hafif karıştırıyoruz unu ve kabartma tozu ilave edip hafifçe karıştırıyoruz.
  • Kelepçeli kalıp normal kalıp orta boy borcam fırın tepsisi kalıpları kullanabiliriz.
  • Kullanacağımız kalıbı kek kalıbıysa katı yağla iyice yağlıyoruz.
  • Harcı içine döküyoruz.
  • 160 derece fansız ayar fırında ortalama 50 dakika pişiriyoruz.
  • Kremayı hazırlıyoruz.
  • Bütün krema malzemelerini karıştırıp sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  • Soğuk keke ilk sıcaklığı çıkmış kremayı döküyoruz bir saat dinlenmeye bırakıyoruz. Afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder