12 Ocak 2022 Çarşamba

Tavuk Dünyası Menüsü Şefin Tavası (Meydan Okuyan Tarif) Tarifi

 

Tavuk Dünyası Menüsü Şefin Tavası (Meydan Okuyan Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr tavuk kalça
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağ
  • 8-9 adet mantar
  • 10 adet kadar arpacık soğan
  • 1-2 adet kapya biber
  • 2-3 adet yeşil kapya ya da çarliston biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 5 çorba kaşığı soya sosu (2 çorba kaşığı pişerken eklenecek)
  • 3 çorba kaşığı sirke (elma sirkesi kullandım)
  • Yarım çay kaşığı kadar şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 silme çay kaşığı tuz (soya sosu olduğu için çok eklemeyin)

Makarna için;

  • Yarım paket makarna (dilediğiniz makarnayı kullabilirsiniz)
  • Bolca kaynar su
  • 1 dolu çay kaşığı zerdeçal (renk vermesi için)
  • Tuz
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı kadar kuru fesleğen (yoksa önemli değil)
  • Çay kaşığı ucuyla karabiber

Salata için;

  • Marul ya da kıvırcık
  • Havuç
  • 9-10 adet zeytin
  • 2-3 çorba kaşığı sirke
  • 3-4 çorba kaşığı zeytinyağ 

    Tavuk Dünyası Menüsü Şefin Tavası (Meydan Okuyan Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuğunuz marine edeceğiz. Bunun için tavuklarımızı çok küçük olmayacak şekilde kuşbaşı doğrayıp geniş bir kaba alalım.
  • Mantarları mısın kabuğunu soyalım ya da yıkayalım ve büyükse iki parçaya bölelim. Küçükse olduğu gibi bırakalım. Tavuğumuzun içine ekleyelim.
  • Biberlerimizi uzunlamasına ortadan ikiye bölüp, ikişer üçer cm aralıklarla keselim ve bunları da tavuğa ekleyelim.
  • Soğanlarımızı soyup, sarımsakları minik minik doğrayıp içine ekleyelim.
  • Diğer kalan malzemeleri de ekleyip güzelce karıştıralım ve strecleyip, buzdolabında en az 1 saat dinlendirelim.
  • Tavuğumuz marine olurken salatamızı hazırlayıp bir kenara koyalım. Fakat sosunu eklemeyelim.
  • Tavuklarımız marine olduktan sonra makarnamız için tencere bolca su ve tuz koyalım, zerdeçalı ekleyelim.
  • Daha sonra makarnamızı ekleyelim.
  • Makarnamızı eklediğimiz esnada tavuğumuzu pişireceğimiz tavayı iyice ısıtalım ve 1 çorba kaşığı kadar zeytinyağ ekleyelim.
  • İyice ısınan tavaya tavuğumuzu ekleyelim ve tavayı hafif sallayalım.
  • Tavuklar 2-3 dakika bu şekilde pissin, hiç karıştırmayın.
  • Tavuklarımızı biraz karıştıralım. Bunu yapmamızın sebebi suyunu çok fazla bırakmaması.
  • Tavuklarımız ortalama 9-10 dakikada posecektir.
  • Pişmesine yakın 2 çorba kaşığı soya sosunu da ekleyelim.
  • Pişen tavuğu ocaktan alalım.
  • Pişen makarnaları süzelim ve bir tavaya tereyağını alıp eritelim. İçine zeytinyağ, fesleğen ve karabiberi de alıp biraz döndürelim makarnamıza ekleyip karıştıralım.
  • Salatamızın soslarınıda ekleyip, karıştıralım ve dilediğiniz gibi servis edip sıcak bir şekilde tüketin.
  • Afiyet olsun👌🤤🧡.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder