12 Ocak 2022 Çarşamba

Toz Çikolata Soslu Kurabiye Tarifi

 

Toz Çikolata Soslu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram margarin yada tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket toz çikolata sos
  • 1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı un

Üzerine;

  • İsteğe bağlı çikolata sosu

    Toz Çikolata Soslu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle un hariç tüm malzemeler derin bir kase içerisinde yoğrulur.
  • Daha sonra un ilave edilir yoğrulur. Yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamur ceviz büyüklüğünde yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  • Ortasına çukur açılır.
  • 180 derece ısıtılmış fırında 20 dk pişirilir.
  • Fırından çıkardıktan sonra hafif yumuşak oluyorlar soğuyana kadar dokunmayınız durdukça sertleşecektir.
  • Soğuyan kurabiyelerin ortasına çikolata sosu sıkılır.
  • İsteyen sadece yuvarlak yapıp çikolata sosu sıkmayabilir. Servis edilir.

Trileçe Tarifi

 

Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanyası için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı + 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

(kullandığım borcam ölçüsü: 28×19)

Sütlü şerbeti için;

  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 paket krema (200ml)
  • 3 tepeleme yemek kaşığı toz şeker

Krem şanti için;

  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı soğuk süt
  • 1 paket toz krem şanti

Üzeri için;

  • Karamel sos veya meyveli sos

    Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pandispanya için bir kapta yumurta ve şekeri beyazlaşıp mayonezimsi kıvam alana kadar mikserle çırpın.
  • Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve vanilini en az 2 defa eleyin ve diğer harca ekleyin.
  • Bu aşamadan sonra spatulayla katlaya katlaya alttan üste doğru yavaşça, söndürmeden karıştırın.
  • Harcı borcama aktarın ve yere birkaç kere vurarak havasını çıkarın.
  • Önceden ısıttığınız 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar kontrollü olarak pişirin. (benim fırınımda 35-40 dakikada pişiyor).
  • Piştikten sonra fırını kapatıp 10 dk sonra fırının kapağını açın. Ve pandispanya oda sıcaklığına geldikten sonra sütlü şerbetini verin.
  • Sütlü şerbet için; bir kapta oda sıcaklığındaki süt, krema ve toz şekeri karıştırın. Şeker tamamen erimeli. Oda sıcaklığına gelen pandispanyaya kürdanla delikler açın ve sütlü şerbeti her yerine gelecek şekilde dökün. 2-3 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Krem şantiyi soğuk süt ile hazırlayın. Üzerini süslemek için 2 yemek kaşığı krem şantiyi ayırın. Buzdolabında 2-3 saat dinlenmiş olan pandispanyanın üzerine krem şantiyi eşit bir şekilde döküp düzeltin. Krem şantili şekilde de 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Tamamen soğumuş karamel sos veya meyveli sosunuzu krem şantinin üzerine eşit bir şekilde dökün. (krem şanti erimemesi için sosun soğuması lazım).
  • Ayırdığınız krem şantiyi sıkma torbasına alıp sosun üzerine şeritler halinde sıkıp kürdanla şekil verin.
  • Not: karamel veya meyveli sosu döktükten sonra beklemeden krem şantiyle şekil verme işlemini yapın, bekleyince üzeri kuruyor ve kürdanla çekince düzgün görüntü olmuyor.

    Afiyet olsun 😊.

Tavuk Dünyası Menüsü Şefin Tavası (Meydan Okuyan Tarif) Tarifi

 

Tavuk Dünyası Menüsü Şefin Tavası (Meydan Okuyan Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr tavuk kalça
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağ
  • 8-9 adet mantar
  • 10 adet kadar arpacık soğan
  • 1-2 adet kapya biber
  • 2-3 adet yeşil kapya ya da çarliston biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 5 çorba kaşığı soya sosu (2 çorba kaşığı pişerken eklenecek)
  • 3 çorba kaşığı sirke (elma sirkesi kullandım)
  • Yarım çay kaşığı kadar şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 silme çay kaşığı tuz (soya sosu olduğu için çok eklemeyin)

Makarna için;

  • Yarım paket makarna (dilediğiniz makarnayı kullabilirsiniz)
  • Bolca kaynar su
  • 1 dolu çay kaşığı zerdeçal (renk vermesi için)
  • Tuz
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı kadar kuru fesleğen (yoksa önemli değil)
  • Çay kaşığı ucuyla karabiber

Salata için;

  • Marul ya da kıvırcık
  • Havuç
  • 9-10 adet zeytin
  • 2-3 çorba kaşığı sirke
  • 3-4 çorba kaşığı zeytinyağ 

    Tavuk Dünyası Menüsü Şefin Tavası (Meydan Okuyan Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuğunuz marine edeceğiz. Bunun için tavuklarımızı çok küçük olmayacak şekilde kuşbaşı doğrayıp geniş bir kaba alalım.
  • Mantarları mısın kabuğunu soyalım ya da yıkayalım ve büyükse iki parçaya bölelim. Küçükse olduğu gibi bırakalım. Tavuğumuzun içine ekleyelim.
  • Biberlerimizi uzunlamasına ortadan ikiye bölüp, ikişer üçer cm aralıklarla keselim ve bunları da tavuğa ekleyelim.
  • Soğanlarımızı soyup, sarımsakları minik minik doğrayıp içine ekleyelim.
  • Diğer kalan malzemeleri de ekleyip güzelce karıştıralım ve strecleyip, buzdolabında en az 1 saat dinlendirelim.
  • Tavuğumuz marine olurken salatamızı hazırlayıp bir kenara koyalım. Fakat sosunu eklemeyelim.
  • Tavuklarımız marine olduktan sonra makarnamız için tencere bolca su ve tuz koyalım, zerdeçalı ekleyelim.
  • Daha sonra makarnamızı ekleyelim.
  • Makarnamızı eklediğimiz esnada tavuğumuzu pişireceğimiz tavayı iyice ısıtalım ve 1 çorba kaşığı kadar zeytinyağ ekleyelim.
  • İyice ısınan tavaya tavuğumuzu ekleyelim ve tavayı hafif sallayalım.
  • Tavuklar 2-3 dakika bu şekilde pissin, hiç karıştırmayın.
  • Tavuklarımızı biraz karıştıralım. Bunu yapmamızın sebebi suyunu çok fazla bırakmaması.
  • Tavuklarımız ortalama 9-10 dakikada posecektir.
  • Pişmesine yakın 2 çorba kaşığı soya sosunu da ekleyelim.
  • Pişen tavuğu ocaktan alalım.
  • Pişen makarnaları süzelim ve bir tavaya tereyağını alıp eritelim. İçine zeytinyağ, fesleğen ve karabiberi de alıp biraz döndürelim makarnamıza ekleyip karıştıralım.
  • Salatamızın soslarınıda ekleyip, karıştıralım ve dilediğiniz gibi servis edip sıcak bir şekilde tüketin.
  • Afiyet olsun👌🤤🧡.

Tarhana Çorbası Tarifi

 

Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı toz tarhana
  • 1 su bardağı tavuk suyu(olmasa da olur)
  • 5 su bardağı kaynar su
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (tercih)
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Kuru nane
  • Pulbiber
  • Tuz

    Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çorbayı yaparken et suyunuz yoksa normal su kullanabilirsiniz.
  • Biber salçasını sevmiyorsanız yerine domates salçası kullanabilirsiniz.
  • Ben de ilk kez denedim ama yıllardır koktuğu için yiyemediğim bu çorbayı bu şekilde pişirince artık favorimiz oldu.
  • Sarımsağı rendeleyerek zeytinyağında kavurun ama sadece hafif kokusu çıkacak kadar. Sonrasında salçaları ve toz tarhanayı ekleyip yine karıştırın.
  • Bu aşamada tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip çırpma teliyle karıştırırken kaynar suyu ekleyin. ‼️Karıştırmaya devam edin ki topaklanmasın.
  • Kaynayınca isterseniz tereyağında yakıp naneyi öyle ekleyin ama ben tereyağı kullanmadığım için bu aşamada yakmadan direkt bol nane ve yarım çay kaşığı kekik ekleyip bir iki taşım kaynatıp kapattım altını.
  • ‼️Kıvamı bekleyince koyulaşırsa bir bardak kaynar su ekleyip öyle ısıtın ve servis edin.

Tahinli Kek Tarifi

 

Tahinli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı tahin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 silme çay kaşığı tarçın
  • 2.5 – 3 su bardağı un (kontrollü koyalım)
  • İsteğe göre ceviz içi de koyabilirsiniz ben koymadım

Üzerinin sosu için;

  • Yarım çay bardağı tahin
  • 2 tatlı kaşığı pudra şekeri

    Tahinli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtayı ve şekeri güzelce köpürtelim.
  • Sıvıyağı, sütü ve tahini ilave edip çok az karıştıralım.
  • Üzerine unu, kabartma tozunu ve tarçını koyup karıştıralım unu kontrollü koyalım.
  • Kalıbımızı güzelce yağlayıp unlayalım.
  • Dilerseniz biraz susam serpebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 165 derece fırında pişirelim.
  • Kek pişerken sosumuzu hazırlayalım.
  • Tahin ve pudra şekerini bir kasede karıştıralım kıvamı koyu olursa az sıvı yağ ile inceltebilirsiniz.
  • Kek fırından çıkınca sosu üzerine gezdirelim.

Özel Soslu Tavuk Şiş Tarifi

 

Özel Soslu Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram tavuk göğsü

Marinesi için;

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Araları için ;

  • Domates, biber, soğan size kalmış tamamen.

    Özel Soslu Tavuk Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü küp küp doğranır.
  • Marinesi için tüm malzemeler mutfak robotu içerisine alınır ve sos kıvamına gelene dek çekilir.
  • Sosu tavuklara ekleyelim iyice karıştırıp ağzını streçleyip 2-3 saat marine olmasını sağlayalım.
  • Sonra çöp sislere dilediğiniz gibi sebzelerle dizip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  • Üzerini ıslatılmış yağlı kağıt ile kapatın.
  • 180 derecede 30 dakika pişirelim son 15 dk üzerindeki kağıdı alıp pişirin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ❤️🤗.

Havuçlu Portakallı Kremalı Kek Tarifi

 

Havuçlu Portakallı Kremalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın

Kreması için

  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tepeleme yemek kaşığı mısır yada buğday nişastası
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

    Havuçlu Portakallı Kremalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce kekimizi hazırlıyoruz.Yumurtayı şekerle iyice köpürene kadar çırpıyoruz.
  • İçine sırasıyla sıvı malzemeleri ekliyoruz.
  • Havuçları ekliyoruz tarçını ekliyoruz.
  • Hepsini hafif karıştırıyoruz unu ve kabartma tozu ilave edip hafifçe karıştırıyoruz.
  • Kelepçeli kalıp normal kalıp orta boy borcam fırın tepsisi kalıpları kullanabiliriz.
  • Kullanacağımız kalıbı kek kalıbıysa katı yağla iyice yağlıyoruz.
  • Harcı içine döküyoruz.
  • 160 derece fansız ayar fırında ortalama 50 dakika pişiriyoruz.
  • Kremayı hazırlıyoruz.
  • Bütün krema malzemelerini karıştırıp sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  • Soğuk keke ilk sıcaklığı çıkmış kremayı döküyoruz bir saat dinlenmeye bırakıyoruz. Afiyetle.

Ev Yapımı Tavuk Tantuni (Dışarda Yediklerinizi Unutturacak Bir Tantuni) Tarifi

 

Ev Yapımı Tavuk Tantuni (Dışarda Yediklerinizi Unutturacak Bir Tantuni) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg minik minik doğranmış tavuk göğsü
  • 1 su bardağı sıvı yağ (isteğe göre yağı azaltıp çoğaltabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı yedibahar
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su

Tavada lavaş ekmeği için;

  • 4 su bardağı un
  • Yarım paket toz maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • Ilık su

    Ev Yapımı Tavuk Tantuni (Dışarda Yediklerinizi Unutturacak Bir Tantuni) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle lavaş ekmeği için geniş bir yoğurma kabına un ,tuz ,şeker, mayayı alalım.
  • Ortasını açıp yavaş yavaş su ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalanması için dinlenmeye bırakın.
  • Dinlenen hamuru mandalina büyüklüğünde parçalar alıp merdane veya oklavayla açarak bir servis tabağı büyüklüğüne getirin.
  • Tavayı ocağa bırakın ısınınca ince açtığınız lavaş ekmeğini tavaya alın ve önlü arkalı pişirin.
  • Temiz bir bez üzerine aldığınız lavaşlar tantunide kullanılmaya hazırdır.
  • Tavuk eti için uygun bir tencereye yada saç tavaya sıvı yağı alın içerisine minik minik doğranmış tavuk göğsü etini dökün ,suyunu verip yumuşayana kadar pişirin.
  • Daha sonra 2 su bardağı su ve baharatları ilave edip kısık ateşte biraz kavurduktan sonra ortasını açıp ekmeği yağa bandırıp ekmeği tabağa alalım.
  • Tavuk eti,domates, maydanoz ve soğanı üzerine sıralayıp ister durum yapar ister açık bir şekilde servis yaparsınız. Afiyet olsun.

Brownie Kurabiye Tarifi

 

Brownie Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su (200 ml)

    Brownie Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kurabiyemizin şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye su ve şekeri alarak şeker eriyene kadar karıştıralım, ardından kanamaya bırakalım.
  • Kaynadıktan 5-6 dakika sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için yoğurma kabına tereyağı, yumurta, sıvı yağ, pudra şekeri ve vanilyayı alarak çırpalım.
  • Daha sonra kakao, kabartma tozu ve unu ekleyerek güzelce karıştıralım. Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  • Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım ve elimizle yuvarlayarak fırın tepsisine alalım.
  • Tüm hamuru şekillendirdikten sonra önceden ısıttığımız 200°C fırında yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen kurabiyelerimizi fırından alalım ve ilk sıcaklığının çıkması için bekletelim.
  • Ardından ılık şerbete daldıralım ve 2-3 saniye bekleterek servis tabağına alalım.
  • Üzerini toz fıstıkla süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!