16 Ocak 2022 Pazar

Tavuk Dünyası Menüsü Şefin Tavası (Meydan Okuyan Tarif) Tarifi

 

Tavuk Dünyası Menüsü Şefin Tavası (Meydan Okuyan Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr tavuk kalça
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağ
  • 8-9 adet mantar
  • 10 adet kadar arpacık soğan
  • 1-2 adet kapya biber
  • 2-3 adet yeşil kapya ya da çarliston biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 5 çorba kaşığı soya sosu (2 çorba kaşığı pişerken eklenecek)
  • 3 çorba kaşığı sirke (elma sirkesi kullandım)
  • Yarım çay kaşığı kadar şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 silme çay kaşığı tuz (soya sosu olduğu için çok eklemeyin)

Makarna için;

  • Yarım paket makarna (dilediğiniz makarnayı kullabilirsiniz)
  • Bolca kaynar su
  • 1 dolu çay kaşığı zerdeçal (renk vermesi için)
  • Tuz
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı kadar kuru fesleğen (yoksa önemli değil)
  • Çay kaşığı ucuyla karabiber

Salata için;

  • Marul ya da kıvırcık
  • Havuç
  • 9-10 adet zeytin
  • 2-3 çorba kaşığı sirke
  • 3-4 çorba kaşığı zeytinyağ 

    Tavuk Dünyası Menüsü Şefin Tavası (Meydan Okuyan Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuğunuz marine edeceğiz. Bunun için tavuklarımızı çok küçük olmayacak şekilde kuşbaşı doğrayıp geniş bir kaba alalım.
  • Mantarları mısın kabuğunu soyalım ya da yıkayalım ve büyükse iki parçaya bölelim. Küçükse olduğu gibi bırakalım. Tavuğumuzun içine ekleyelim.
  • Biberlerimizi uzunlamasına ortadan ikiye bölüp, ikişer üçer cm aralıklarla keselim ve bunları da tavuğa ekleyelim.
  • Soğanlarımızı soyup, sarımsakları minik minik doğrayıp içine ekleyelim.
  • Diğer kalan malzemeleri de ekleyip güzelce karıştıralım ve strecleyip, buzdolabında en az 1 saat dinlendirelim.
  • Tavuğumuz marine olurken salatamızı hazırlayıp bir kenara koyalım. Fakat sosunu eklemeyelim.
  • Tavuklarımız marine olduktan sonra makarnamız için tencere bolca su ve tuz koyalım, zerdeçalı ekleyelim.
  • Daha sonra makarnamızı ekleyelim.
  • Makarnamızı eklediğimiz esnada tavuğumuzu pişireceğimiz tavayı iyice ısıtalım ve 1 çorba kaşığı kadar zeytinyağ ekleyelim.
  • İyice ısınan tavaya tavuğumuzu ekleyelim ve tavayı hafif sallayalım.
  • Tavuklar 2-3 dakika bu şekilde pissin, hiç karıştırmayın.
  • Tavuklarımızı biraz karıştıralım. Bunu yapmamızın sebebi suyunu çok fazla bırakmaması.
  • Tavuklarımız ortalama 9-10 dakikada posecektir.
  • Pişmesine yakın 2 çorba kaşığı soya sosunu da ekleyelim.
  • Pişen tavuğu ocaktan alalım.
  • Pişen makarnaları süzelim ve bir tavaya tereyağını alıp eritelim. İçine zeytinyağ, fesleğen ve karabiberi de alıp biraz döndürelim makarnamıza ekleyip karıştıralım.
  • Salatamızın soslarınıda ekleyip, karıştıralım ve dilediğiniz gibi servis edip sıcak bir şekilde tüketin.
  • Afiyet olsun👌🤤🧡.

Kaşık Kaşık Yediren Havuç Salatası Tarifi

 

Kaşık Kaşık Yediren Havuç Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı arpa şehriye
  • Tuz
  • 3 adet salatalık turşusu
  • Bir tutam maydanoz

Üzeri için :

  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tepeleme çay kaşığı toz biber

    Kaşık Kaşık Yediren Havuç Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuçların dış kabukları soyulur ince halkalar halinde doğranır.
  • Tavaya sıvı yağ serpilir.
  • Üzerine havuçlar alınarak havuçlar hafif kızarana kadar kavrulur.
  • Ardından şehriye eklenerek şehriyelerin rengi dönene kadar kavrulmaya devam edilir.
  • Üzerini hafif geçecek şekilde sıcak su dökerek tuzu eklenip kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır.
  • Piştikten sonra doğranmış salatalık turşusu ve ince kıyılmış maydanoz eklenip karıştırılıp servis tabağına alınır.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp tereyağı ve kırmızı toz biber kızdırılır ve yoğurdun üzerine gezdirilir 👌.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ☺️

15 Ocak 2022 Cumartesi

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi

 

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı çiğ köfte bulguru
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (gün salçasiysa 1 yemek kaşığı salça kullanın)
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Yeteri kadar tuz
  • Silme 1 yemek kaşığı çiğ köfte baharatı
  • Yarım yemek kaşığı pul biber
  • Yarım yemek kaşığı isot
  • Yarım tatlı kaşığı yedi türlü baharat
  • 1 su bardağı kaynar su
  • Sıvı yağ
  • Zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi

    Etsiz Çiğ Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvı yağ/ zeytinyağ / nar ekşisi hariç bütün malzemeleri ilave edelim.
  • Kaynar suyunu da ilave edip karıştıralım üzerini örtüp 5- ila 10 dk. Dinlendirelim
  • Sonra karıştıralım ve geri kalan malzemeleri ilave edelim yoğuralım.
  • Sonra şeklini verelim servis edelim buzdolabında bir haftaya kadar saklaya bilirsiniz afiyet olsun deneyin derim. Afiyet olsun 🤤.

Mayasız Tel Tel Ayrılan Pamuk Gibi Katmer Tarifi

 

Mayasız Tel Tel Ayrılan Pamuk Gibi Katmer Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5,5 su bardağı un

Bezelere sürmek için;

  • 100 gram tereyağı

    Mayasız Tel Tel Ayrılan Pamuk Gibi Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri alalım.
  • Üzerine unu yavaşca ekleyerek hamuru yoğuralım ve toparlayalım.
  • Ardından hamuru un serperek tezgahta iyice yoğuralım.
  • Sonra toparlanan hamurumuzu eşit şekilde bezelere ayıralım.
  • Elimize bir tepsi alalım tabanına az sıvı yağ gezdirelim.
  • Bezelerimizi tepsideki yağa bulayarak tepsiye dizelim ve streçleyerek 15 dakika kadar dinlendirelim.
  • Daha sonra tereyağını bir sos tavasında yakmadan eritelim.
  • Ardından bezelerden bir tane alıp yağlı tezgaha alıp elimizle dikdörtgen şeklinde açalım.
  • Açtığımız hamura erittiğimiz tereyağından sürüp elimizle her yerine yedirelim.
  • Ardından hamurumuzu rulo şeklinde saralım.
  • Sonra hafif çekip üzerine parmağımızla hafif bastırarak rulo yu bir ucundan gül şeklinde saralım ve kalan ucunu altına koyup bir tabağa koyalım.
  • Tüm bezelerimize aynı işlemi uygulayalım.
  • Hepsini gül şekline getirdiğimiz hamurları tekrar streçleyip buz dolabında yaklaşık 1 saat dinlendirelim.
  • Daha sonra unladığımız tezgaha hamurumuzdan alıp tavanın boyutuna göre açalım.
  • Hamurumuzu ısıtılmış tavaya alalım pişen tarafını çevirip yağlayalım diğer tarafını da pişirelim.
  • Pişirip iki yüzünü de yağladığımız katmeri servis tabağına alalım.
  • Kalan katmerlerimizi de aynı şekilde kızartalım. Afiyet olsun.

Sebze Çorbası Tarifi

 

Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yeşil kabak
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • Yeteri kadar tuz

    Sebze Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sebzelerin hepsini küçük küçük doğruyoruz.
  • Yağı tencereye alıp önce soğanı kavuruyoruz.
  • Ardından patates, kabak, biber ve sarımsağı ekleyip 5 dakika kavurmaya devam ediyoruz.
  • Kavrulan sebzelere suyunu ilave ediyoruz ve kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
  • Yumuşayan sebzeleri ocağı kapatıp blendırdan geçiriyoruz ve tekrar kısık ateşe koyuyoruz içine mısraları ilave ediyoruz.
  • Diğer tarafta tereyağını eritiyoruz ve unu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Üzerine sütü ekleyip topaklanmaması için hemen karıştırıyoruz.
  • Karışımı çorbaya yavaş yavaş ilave ediyoruz ve karıştırıp 5 dk kaynamaya bırakıyoruz.
  • Çorbamız servise hazırdır dilerseniz üzerine dereotu ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Çikolatalı Vişneli Muffin Tarifi

 

Çikolatalı Vişneli Muffin Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilin
  • 2/3 su bardağı yoğurt
  • 1 +1/4 (çeyrek) su bardağı un

İçi için

  • Vişne ve çikolata parçaları

    Çikolatalı Vişneli Muffin Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığındaki tereyağ ve şekeri kremamsı olna dek 5-6 dakika kadar çırpalım.
  • Yumurtaları teker teker ilave edip çırpalım.
  • Yoğurt ve vanilyayı ilave esip tekrar çırpalım.
  • Elenmiş kakao un ve kabartma tozunu ilave edip mikserin en düşük ayarında yada spatula yardımıyla karıştıralım.
  • Muffin kağıtlarının yarısından biraz fazla kek harcımızdan dökelim.
  • Araları da birkaç vişne ve çikolata ilave edip hafif karıştıralım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 18-20 dakika pişirelim. Kürdan testine tabi tutalım. Afiyet olsun.

Mor Lahana Ve Havuç Tarator Tarifi

 

Mor Lahana Ve Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy havuç
  • Orta boy bir lahananın yarısı
  • Yarım kase süzme yoğurt
  • 3-4 kaşık mayonez (İsteğe bağlı)
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

    Mor Lahana Ve Havuç Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuç ve mor lahanayı ayrı ayrı rendeleyin.
  • Ayrı kaplarda 2 yemek kaşığı zeytinyağında 4-5 dakika kavurup, ayrı kaselere alın ve soğumaya bırakın.
  • Yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuzu bir kasede karıştırın, yarısını havuç ile diğer yarısını lahana ile karıştırın.
  • Servis tabağına 1 kaşık havuçlu karışımdan koyun.
  • Üzerine 1 kaşık lahana karışımından koyup dereotu ve cevizle süsleyebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.

Sarımsaklı Ekmek Tarifi

 

Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram yumuşacık tereyağ
  • 4-5 yemek kaşığı kaşar rendesi
  • 1 baş sarımsak benim baş küçücüktü iki tane kulandım normal bir sarımsağın bir tanesi yetecektir
  • Üzerine gezdirmek için zeytin yağı
  • Tuz
  • Ekmek dilimleri yada ortadan kesilmiş yarım ekmek
  • Maydanoz yada taze soğan

    Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sarımsağın başını kesip üzerine az bi zeytinyağı gezdiriyoruz.
  • Alüminyum folyo (sağlıklı değil biliyorum) yada ıslatılmış fırın kağıdına sarıyoruz ve 220 derecelik fırında iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Daha sonra yumuşamış tereyağını ,kaşar rendesi ,tuzu geniş bir tabağa alalım ve pişen sarımsakları içine sıkalım.
  • Dikkat edin fırından çıkan sarımsaklar çok sıcak bir bez yardımıyla sıkın.
  • Güzelce karıştırın tüm tatlar birbirine girsin.
  • Daha sonra ekmeklerimizi alalım yaklaşık 6 ekmek dilimi çıkacaktır ben baget ekmek kulandım ve ortadan kesip iki dilim elde ettim. Fazla ince kesilmemiş somun ekmekle de olacaktır.
  • Karışımımızı ekmeğin üzerine sürüyoruz. Eğer az gelecek olursa biraz daha tereyağ ilave edebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz nefis oluyor.
  • Afiyet bal şeker olsun.

Parlak Ve Lezzet Bombası Mor Lahana Salatası Tarifi

 

Parlak Ve Lezzet Bombası Mor Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım mor lahana
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet limon
  • 1/2 (yarım) çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 adet havuç
  • 1/2 (yarım) demet dereotu
  • Nar ekşisi
  • Zeytinyağı

    Parlak Ve Lezzet Bombası Mor Lahana Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mor lahananın en üst kabuğunu çıkarıp ortadan ikiye bölerek doğrayabildiğiniz kadar ince doğrayın.
  • Üzerine tuz ve şeker ekleyerek yaklaşık 10-15 dakika yumuşayana kadar yoğurun. Parlaklığı şeker verecek mutlaka ekleyin.
  • Üzerini kapatarak 15-30 dakika arasında dinlenmeye bırakın.
  • Bu sırada havucu rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Dere otunu kıyın. Narı ayıklayıp 1 çay bardağı kullanmak için ayırın. Limonu sıkın.
  • Hazırladığınız tüm malzemeleri mor lahana ile birleştirip karıştırın.
  • Servis tabağına alıp üzerine nar ekşisi ve zeytinyağı gezdirin

Patates Yatağında Tavuk Sote (Nefis Tad Bayılcaksınız) Tarifi

 

Patates Yatağında Tavuk Sote (Nefis Tad Bayılcaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

5 porsiyon patates topları için:

  • 800 gram patates
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı kasar peyniri
  • Tuz, kekik, muskat ve karabiber

Tavuk sotesi için;

  • 400 gram adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı bezelye
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet küçük kapya
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • İsteğe göre baharat benim kullandığım> kekik, kırmızı toz biber, köri, karabiber ve tuz

Salçalı sosu için:

  • 1 tatlı kaşığı salça + yarım su bardağı
  • Sıcak su

    Patates Yatağında Tavuk Sote (Nefis Tad Bayılcaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patatesler yumuşayana kadar haşlayalım. Bu arada tavuk sote için sıvı yağ tavaya ilave edip kızdıralım. Ardından kuş başı doğranmış tavukları tavaya alıp rengi dönene kadar kavuralım.
  • Soğan ve sarımsak ekleyip devam soteleyelim. Biberleride ekleyip 1-2 dk daha soteleyelim. Son olarak bezelye salça, tuz ve baharatlar ekleyip ve bir iki aşım daha pişirip ocaktan alalım.
  • Haşlanan ve ılık olan patateslerin kabuğu soyup ezelim. Üzerine kasar peyniri, süt, tuz ve baharat eklenir, tekrar harmanlandırır.
  • Harçtan eşit parçalar alıp top şekli verelim. Sonra ortasına çukur acalım (ister bardakla ister kaşıkla) ve üzerine tavuk soteden yerleştirelim.
  • Kaşar peyniri üzerine serpip, suyla açtığımız salça sosu fırın kabına dökelim.
  • Önceden işitilmiş 200 derece fırında sadece peyniri eriyip renk alana kadar pişirelim.
  • Porsiyonluk olduğu için daha rahat servis yapılıyor. Mutlaka ilk sıcağı çıktığında servis edin!.

Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi

 

Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 3,5 bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

    Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sıvı yağımızı tencere koyup üzerine tel şehriyeyi atıp rengi dönene kadar kavuruyoruz. Bu aşamada ocağı çok yüksek ateşte açarak şehriyeleri yakmamaya dikkat edelim.
  • Bulguru ve tereyağınıda ekleyip birkaç dakika daha kavuruyoruz.
  • Tuzunu ve kaynamış suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Dilerseniz suyun bir kısmını tavuk suyu veya et suyu da kullabilirsiniz.
  • Pilavın üzeri göz göz olup suyu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Ocağı kapattıktan sonra tencerenin ağzını kağıt havluyla kapatıyoruz. 10-15 dk dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
  • AFİYET OLSUN.