19 Ocak 2022 Çarşamba

Nefis Soslu Yumuşacık Tavuk But Tarifi

 

Nefis Soslu Yumuşacık Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kalçalı but

Sosu için

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kajun baharatı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz

    Nefis Soslu Yumuşacık Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sos için derin bir kabın içerisine tüm malzemeleri ekleyip karıştırdım.
  • Daha sonra yıkanıp suyu süzülmüş tavuklarımı bıçakla kesikler atıp, sosun içerisine ekleyip güzelce karıştırarak her yerine bulanmasını sağladım.
  • Daha sonra üzerini kapatarak dolaba kaldırdım. (ben geceden hazırlayıp dinlendirmeye bıraktım. Sizin o kadar vaktiniz yok ise en az 3 saat dinlendirilecek şekilde bu işlemi uygulayın).
  • Pişirme aşaması için marine olan tavukları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizdim ve üzerine ıslatmış olduğum yağlı kağıdı da kapatarak önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 35 dakika pişirdim.
  • Daha sonra üzerinden yağlı kağıdı alarak kızarana kadar pişirdim. Afiyet olsun 

Domates Çorbası (Leziz Çabuk Çorba) Tarifi

 

Domates Çorbası (Leziz Çabuk Çorba) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük su bardağı dolusu domates sosu(yazdan yaptığım menemenlik sos)
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı süt
  • Çay kaşığı ucu ile karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 litre su

    Domates Çorbası (Leziz Çabuk Çorba) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını ve sıvı yağı tencereye alalım ,unu ilave edelim kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Salçasını ve domates sosunu,tuzunu,karabiberini ilave edelim bir iki tur çevirelim ve suyunu ilave edelim iyice karıştıralım.
  • Blender ile pürüzsüz hale gelmesini sağlayalım.
  • 5 dakika kaynadıktan sonra sütü ilave edelim.
  • 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
  • Servis yaparken arzuya bağlı olarak üzerine rendelenmiş kaşar serpelim sıcak sıcak servis edelim.
  • Afiyet olsun

Ispanaklı Patatesli Çıtır Börek Tarifi

 

Ispanaklı Patatesli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet böreklik (Günlük) yufka
  • 500 gram ıspanak
  • 4-5 adet patates(haşlanmış)
  • 1 adet soğan
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pulbiber

Sosu için

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 2 adet yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı sirke (Olmasada olur)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un

Üzeri için

  • Susam

    Ispanaklı Patatesli Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanı yemeklik doğrayın zeytinyağında kavurun.
  • Yıkanıp sapları ile beraber doğranmış ıspanağı kavrulmuş soğanın üzerine ekleyip yaklaşık 10 dakika kavurun, ocağı kapatıp haşlanmış ezilmiş patatesleri ekleyip karıştırın soğumaya bırakın.
  • Sosu için un hariç bütün malzemeleri karıştırın.
  • 1 adet yufkayı tezgaha serin sostan aşırı olmayacak şekilde her yerine sürün ve çay süzgeci veya elinizle yufkanın her yerine az miktarda un serpin.
  • Yufkayı köşelerinden içe hafifçe katlayın dikdörtgen şekli verin harcı yufkanın uzun kenarına koyun ve rulo şeklinde sarın.
  • Bütün yufkaları rulo yaptıktan sonra yanyana dizip 4 parmak uzunluğunda kesin tepsiye yerleştirin üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
  • 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Fırınsız Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi

 

Fırınsız Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 1 paket petibör bisküvi
  • 80 gram tereyağı

Ortası için;

  • 400 gram labne peyniri
  • 4.5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 paket krema (200 ml sıvı krema)
  • Yarım çay bardağı su + 2 yemek toz jelatin

Üzeri için;

  • 300 gram bal kabağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağından 1 parmak az su
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 1 yemek kaşığı nişasta + 3 yemek kaşığı su
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı pudra şekeri

Süslemesi için;

  • Krem şanti + süt (sadece cheesecakemi süsleyecek kadar krem şanti çırptım)

    Fırınsız Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 1 paket kakaolu bisküviyi (175 gram) robotla çekin. İsterseniz kakaolu petibör bisküvi kullanabilirsiniz.
  • Çekilmiş bisküviye 80 gram tereyağı ekleyin. Ve iyice karıştırın. Ardından bisküviyi kelepçeli kek kalıbına (28 cm) dökün.
  • Bisküviyi kaşıkla dağıtıp bardağın arkasıyla ezin. Ve bisküvili alt tabanı buzdolabında 20 dakika soğutun.
  • 400 gram labne peynirini ve 4. 5 yemek kaşığı pudra şekerini uygun bir kaba alın. Peyniri ve pudra şekerini mikserle çırpın.
  • Ardından 1 çay kaşığı tarçını ve 1 çay kaşığı zencefili ekleyip çırpmaya devam edin. Peynir parçaları kalmayana kadar çırpın.
  • Daha sonra 1 kutu sıvı kremayı (200 mililitre) ekleyin. Ve çırpmaya devam edin. Çırptıkça krema köpürecektir. Krema, kıvamının iki katına çıkıncaya kadar çırpın.
  • Mikseriniz yoksa çırpma teli kullanabilirsiniz. Çırpma teli kullanırsanız süre uzayacaktır. Çırpma teli kullanırsanız bu süre 15-20 dakikaya çıkacaktır.
  • Daha sonra 1/2 çay bardağı suya (50 mililitre) 2 yemek kaşığı toz jelatin ekleyip kaseyi sallayın. Mikrodalga fırında suyu 1 dakika ısıtıp, jelatini çözdürün. Çözülen jelatini kremaya ekleyin.
  • Son kez kremayı çırpın. Jelatin kullanmazsanız tatlınızın kreması asla koyulaşmaz. Jelatini ocakta ısıtarakta çözdürebilirsiniz. Sıradaki adımda kremayı bisküvinin üzerine dökün. Ve üzerini düzeltin.
  • Kremanın üzeri düz olmazsa bal kabaklı sos akacaktır. Mümkünse benim gibi spatula kullanarak kremayı düzletin.
  • Jelatinin koyulaşması için tatlıyı 1 gece buzdolabında soğutun. (1 gece soğutmazsanız jelatin tatlıyı koyulaştıramaz. ).
  • Küp küp doğranmış 300 gram bal kabağına 1 çay bardağı toz şeker ve 1 çay bardağından bir parmak az su ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp bal kabağını 25 dakika pişirin.
  • Pişen bal kabağını hiçbir parça kalmayana kadar blenderla çekin. Bal kabağı kıvam olarak tam bir püre olmalı. Sos tamamen pürüzsüz olmalı.
  • Daha sonra 1 tatlı kaşığı tarçın ve 1 tatlı kaşığı zencefil ekleyin. Baharatların karışması için hızlıca sosu çırpın.
  • 1 yemek kaşığı nişastaya 3 yemek kaşığı su ekleyip, nişastayı suda çözdürün. Ekleyeceğiniz su oda sıcaklığında olmalı. Nişastalı su karışımı bal kabaklı sosa ekleyin. Kısık ateşte çırparak sosu karıştırın.
  • Son olarak 1 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyin. Pudra şekeri eriyene kadar çırpın. Nişasta bal kabaklı sosu koyulaştırmalı. Sosunuz koyulaşmazsa 1/2 yemek kaşığı nişasta ekleyebilirsiniz.
  • Son olarak 3 yemek kaşığı krem şantiye biraz süt ekleyin. Krem şanti koyulaşana kadar çırpın. Krem şantiyi cheesecakenin üzeri için kullanacağız.
  • Koyulaşan krem şantiyi buzdolabında 15 dakika soğutun. 1 gece buzdolabında soğumuş olan cheesecake jelatin sayesinde koyulaşmış olacaktır.
  • Biraz soğuyan sosu az az ekleyin. Sosun hepsini tek seferde eklemeyin. Öncelikle istediğiniz kadar ekleyin. Devamını sonradan ekleyin.
  • Kalıbı sallayarak sosu dağıtın. Sosu dağıtırken kalıbı sallamanız yeterli. Bal kabaklı cheesecakei son kez 1 saat buzdolabında soğutun.
  • 1 saat sonra kalıbı buzdolabından çıkartın. Üzerine krem şantiyi sıkma aparatı yardımıyla sıkın. Krem şantiyi de her bir dilimin üzerine bir tane olacak şekilde sıkın.
  • Bal kabaklı nefis cheesecakemiz hazır.

Kremasız Fırında Tavuk Lavaş Tarifi

 

Kremasız Fırında Tavuk Lavaş Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 adet lavaş ekmeği
  • 500 gr kemiksiz tavuk pirzola
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 çay bardağı süt (250 ml)
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri rendesi

    Kremasız Fırında Tavuk Lavaş Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuk pirzolamızı küp küp doğrayalım.
  • Ocağa aldığımız uygun bir tavanın içerisine sıvı yağımızı alalım ve üzerine tavuklarımızı ekleyerek kavuralım.
  • Bir yandan da soğanımızı, kırmızı biberimizi, yeşil biberimizi ve sarımsağımızı doğrayalım.
  • Tavuklarımızın rengi döndükten sonra üzerine doğradığımız sebzelerimizi ekleyelim ve karıştırarak sotelemeye devam edelim.
  • Sosu için uygun bir kapta nişasta ve sütü karıştıralım, tavuklarımızın üzerine dökerek kaynamaya bırakalım.
  • Karabiber, köri, zerdeçal ve tuzu ilave ederek karıştıralım. Krema kıvamını aldıktan sonra ocaktan alalım.
  • Lavaşlarımızın üzerine yuvarlak bir kalıp yerleştirelim. Bıçak ile keserek daire şeklinde lavaşlar elde edelim.
  • Kestiğimiz daire şeklindeki lavaşların içerisine çok olmayacak şekilde iç harcımızdan yerleştirelim ve fırın tepsisine sıkı bir şekilde yan yana dizelim. Tüm lavaşlarımıza aynı işlemi uygulayalım.
  • Tüm lavaşları tepsiye dizdikten sonra üzerine kaşar peyniri rendesi ilave edelim ve önceden ısıttığımız 190°C fırında yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen tavuklu lavaşlarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Tatlı Ponçik Tarifi

 

Tatlı Ponçik Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıcak süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

Arası için:

  • Kahvaltılık çikolata

Üzeri için:

  • Yumurtanın sarısı
  • Ceviz kırığı

    Tatlı Ponçik Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir kaseye sütü, yoğurdu, şekeri ve mayayı ekleyip çırpıcıyla güzelce karıştıralım.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalanmasını bekleyelim. Bu arada kahvaltılık çikolatayı buzdolabında bekletelim.
  • Kalıbın heryerini güzelce yağlayalım.
  • Mayalanan hamuru 12 bezeye ayırıp yuvarlayalım.
  • Her bir bezeyi tezgahta elimizle bastırarak biraz büyütelim.
  • Ortasına çikolatadan bir tatlı kaşığı kadar bırakıp kenarlarını çikolataya değdirmeden kapatalım. Yuvarlayalım.
  • Çikolatalı kısım yukarıda kalacak şekilde kalıbımıza yerleştirelim.
  • Tüm hamurları bu şekilde dizdikten sonra temiz bir örtü ile üzerini örtüp 10-15 dakika tepsi mayasının gelmesini bekleyelim.
  • Mayası gelen hamurların üzerine yumurta sarısı sürelim.
  • Ceviz kırığı serpelim.
  • 185 derecede 25 dakika kadar pişirelim.
  • Fırından çıkaralım ve servis tabağına alalım.
  • Afiyet olsun💞.

18 Ocak 2022 Salı

Pırasalı Börek (Çok Basit Müthiş) Tarifi

 

Pırasalı Börek (Çok Basit Müthiş) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

İç malzeme;

  • 750 gram pırasa
  • 2 adet havuç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Sos için;

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu

    Pırasalı Börek (Çok Basit Müthiş) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Güzelce yıkanan pırasaları, havuçları ve yağı tavaya koyup kavuruyoruz.
  • Kavrulan ürünlerin üzerine diğer ürünleri dahil edip, biraz daha kavurup, soğumaya alıyoruz.
  • Yufkaları önce tam açıp soslayalım.
  • Sonra ikiye katlayıp, tekrar sos sürelim.
  • Görselde olduğu gibi iç malzemeyi koyup, rulo şeklinde sarıyoruz.
  • Her yufkada bu işlemi yapıp, yağlı tepsimize diziyoruz.
  • Yufkalar bitince kalan sosu üzerine sürüp, sonrasında yumurta sarısı sürüyoruz ve çörek otu atıyoruz.
  • 190 derece önceden ısıtılmış fırına vererek, üzeri kızarana kadar pişiyoruz.
  • Çıkan böreği, dinlenmeye alıp 15 dk sonra servis edebiliriz,. Afiyet olsun :))).

Fırınlanmış Nar Ekşili Sebze Salatası Tarifi

 

Fırınlanmış Nar Ekşili Sebze Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 400-500 gram brüksel lahanası
  • 3 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 adet soğan
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber, kırmızı toz biber, sarımsak tozu
  • 1 tatlı k susam
  • 4-5 yemek kaşığı narekşisi 

    Fırınlanmış Nar Ekşili Sebze Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Brüksel lahanaları temizleyip ayıklayın ve ikiye bölün.
  • Kaynar suda 10 dakika kadar haşlayın süzüp kenara alın.
  • Patates soğan ve havuçları dilediğiniz şekilde doğrayın.
  • Haşlanmış brüksel lahanaları ve diğer sebzeleri tepsinin içine alalım.
  • Üzerine sıvı yağ, tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.
  • En sonunda susam serpiştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra fırından alıyoruz.
  • Servis tabağına alınır üzerine narekşisi gezdirip afiyetle yiyebilirsiniz.

İki Renkli Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi

 

İki Renkli Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı rondodan çekilmiş badem
  • 1 paket sanayağ veya tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için

  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker

Islatmak için

  • 1 su bardağı süt

Bulamak için

  • 1 su bardağı sarı haşhaş
  • 2 yemek kaşığı mavi haşhaş

Üzeri için

  • Çikolata sosu
  • Badem

    İki Renkli Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tenceremize şeker ve suyu ekleyip şerbetimizi hazırlayalım.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Hazır olan şerbetten 1 kepçe alıp kaseye bademleri ekleyip şerbetin içinde bekletin. Şerbet soğurken hamurumuzu yapalım.
  • Öncelikle yağlar, yumurta, irmik,badem, kabartma tozu, hindistan cevizi yoğurma kabına alın güzelce karıştırın.
  • Daha sonra unu kontrollü olarak ekleyin yumuşacık ele yapışmayan bir hamur olacak tahminen 2 2. 5 su bardağı kadar un.
  • Daha sonra ceviz büyüklüğünde hamurlar koparıp yuvarlayın.
  • Yuvarladığınız hamuru önce süte daha sonra haşhaşa batırıp tepsiye dizin. (1 kaseye sütü başka bir kaseye iki haşhaş karışımını ekleyin)
  • Hazır olan hamurlarımızı önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp ilk sıcağı çıkmış olan tatlımıza şerbeti dökün.
  • Tatlımız soğuduktan sonra önce çikolata sosunu daha sonra bademleri üzerine yerleştirin. Afiyet şeker olsun

Çikolatadan Pasta Süsü Taç Tarifi

 

  • Çikolatadan Pasta Süsü Taç Tarifi İçin Malzemeler

    • 1 paket bitter kurvertur çikolata
    • Toz gıda boyası renk gold
    • Suluboya fırçası
    • Yağlı kağıt

    Çikolatadan Pasta Süsü Taç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce bir kağıda yapıcağınız modeli çizin ben taç resmi çizdim.
  • Sonra bu çizimi yağlı kağıt altına koyun kenarlarından toplu iğne ile sabitleyin model olan kağıt kaymasın.
  • Sonra benmari usulü çikolatayı eritin.
  • Sıkma torbası na koyup ucunu istediğiniz incelikte kesin ben biraz küçük kestim.
  • Sonra taç çiziminin üstünden çikolatayı sıkarak çizimi tamamlayın ben iki kere sıktım çikolatayı.
  • Burda püf noktası çikolata ince olmasın kalın çizgi gibi olsun yoksa taç çabuk kırılır.Ben instgram video daki gibi kalınlıkta sıktığım halde yinede kırıldı 🙈tekrar çikolata sıkıp yapıştırdım.
  • Çikolatayı sıkınca bi on dakika bekleyip sonra kaşığı bi kalıp içine koyup yuvarlak şekil almasını sağlayın
  • Buzdolabında bekletin iyice donunca dikkat le çikolata tacı kağıttan ayırıp temiz bir suluboya fırçası ile toz gıda boyasıyla boyayın pastanın üzerine yerleştirin.
  • Bunu yaparken hızlı olun sıcak ortamda çikolata çabuk kırıla bilir boyayınca tekrar buzdolabına koyun.