Ekşili Salata Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet domates
- 2 adet salatalık
- 2 adet havuç
- Çeyrek mor lahana
- 1 orta boy turp
- Yarım demet yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet taze nane
- Yarım demet dereotu
Sos için:
- 1 dolu yemek kaşığı kuru reyhan
- 1 büyük limonun suyu
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- Çok az sıvı yağ veya zeytinyağı
- Tuz
Ekşili Salata Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm salata malzemelerini güzelce yıkayıp bir kenarı alalım.
- Salatamızı yapmaya başlayalım.
- Salatalıkları alacalı soyup önce ortadan ikiye sonra her dilimi 3e bölüp ince doğrayalım ,uygun bir kaba alalım .
- Domatesleri ufak küpler halinde doğrayalım .
- Havuç ve turbun kabuklarını soyup rendeleyelim.
- Mor lahanayı da rendeleyelim.
- Yeşil soğan, taze nane ,maydanoz ve dereotunu ince kıyalım.
- Tüm malzemeleri aynı kapda birleştirdikten sonra üzerine sos için ufak bir kapda limonun suyunu ,biraz sıvı yağ ,nar ekşisi ,tuz ve avcumuzda ufaladığımız kuru reyhanı ekleyip karıştıralım .
- Salataya ilave edip güzelce karıştıralım salatamız hazır.
Afiyet olsun
Ocakta Izgara Lezzetinde Soslu Tavuk Kanat Tarifi İçin Malzemeler
Sosu için
- 1 çay bardağı süt
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı hardal sos
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı köri, kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
Ocakta Izgara Lezzetinde Soslu Tavuk Kanat Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kanatları iyice yıkayıp üzerlerine bıçakla iki çizik atıyoruz.
- Sonra sosunu hazırlıyoruz.
- Salça,süt,sıvı yağ ve baharatların hepsini ilave ederek sosunu hazırlıyoruz.
- Sarımsağı rendeleyip sosa ilave ediyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz tavukların üzerine sosu döküp çok iyi elimizle harmalıyoruz.
- Üzerini sitreç filmle kapatıp 2 saat dolapta dinlendiriyoruz.
- Uygun bir tavaya üç yemek kaşığı kadar sıvı yağ ilave edip tavukları diziyoruz.
- Orta ateşte alt üst kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyetle.Not illa ki benim gibi bir tava kullanmanız şart değil yapışmaz olan her tavada tavuklarınız pişirebilirsiniz.
Bulgurlu Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük kase yoğurt
- 1 yemek kaşığı un (Tepeleme)
- 1 tane küçük kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 1 kahve fincanı bulgur
- 1 tane limon suyu
- 5 su bardağı su (2 su bardağını tavuk suyu kullandım)
- Dereotu
- Kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- Zeytinyağı veya tereyağı
- Tuz
- Hazırda haşlanmış nohut olmadığı için eklemedim, çok yakışıyor eklemek isterseniz
Bulgurlu Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye 3 su bardağı su ,2 su bardağı tavuk suyu ekleyip ,bulguru ilave edip kaynamaya bıraktım.
- Geniş bir kasede yoğurt, yumurta, limon suyu ve unu iyice çırptım. kaynayan çorbanın suyundan bir kepçe alıp karıştırdım.
- Ocağın altını iyice kısıp terbiyeyi yavaş yavaş tencereye ekleyerek hızlıca karıştırdım.
- Tavaya zeytinyağı ekleyip ince ince doğradığım soğanı pembeleşene kadar soteleyip çorbaya ekledim.
- Bir taşım daha kaynatıp,tuz,ince kıyılmış dereotu ekleyip çorbamı tamamladım.Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun
Kapış Kapış Giden Pratik Pizza Börek Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet domates
- 100 gr sucuk
- 200 gr kaşar peyniri
- 2 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için;
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Kapış Kapış Giden Pratik Pizza Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Böreğimizin iç harcı için kırmızı, yeşil biberi ve domatesi doğrayalım ve derin bir karıştırma kabına alalım.
- Kaşar peynirini ve sucu da küp küp doğrayalım, diğer malzemelerin üzerine ekleyelim.
- Kekik ve pul biberi de ekledikten sonra güzelce karıştıralım.
- 4 veya 6 eşit parça böldüğümüz yufkalardan her birine iç harcımızdan yerleştirelim, kenarlarını içe doğru katladıktan sonra sıkı olmayacak şekilde saralım. Bütün yufkalarımız bitinceye kadar aynı işleme devam edelim.
- Şekillendirdiğimiz yufkalarımızı önce çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa bulayarak bir tabak içerisine alalım.
- Pişirmek için tavaya sıvı yağı alalım, kızdıktan sonra böreklerimizi tavaya alalım ve iki yüzeyini de güzelce kızartalım.
- Pişen böreklerimizi sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun!
Çıtır Tavuk Kanatları Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 kg tavuk kanatı
- Yarım çay bardağı zeytin yağ
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 / 2 tatlı kaşığı kekik
- 2 adet ezilmiş sarımsak
- Yeterince tuz
Çıtır Tavuk Kanatları Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk kanadını ikiye ayırın.
- Üzerine çizikler atın.
- Uygun bir kaseye bütün sos malzemelerini ekleyin ve iyice karıştırın.
- Tavuk kanatlarını içine atın ve iyice sosla karıştırın. Vakit varsa buzdolabında 1 saat dinlendirin.
- Kanatları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- 200 derece alt üst ayar fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Ustasından Yağ Çekmeyen Çi Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 4,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı su (300 ml)
- 2 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- 350 gr kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı su (60 ml)
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Ustasından Yağ Çekmeyen Çi Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için yoğurma kabına un ve tuzu alarak karıştıralım.
- Ardından suyu boşaltalım ve hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Hamurumuzun kıvamı sert olacaktır, gerekirse su ekleyebilirsiniz.
- Hamurumuzun üzerini streçleyelim ve 30 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
- İç harcı için karıştırma kabına kıymayı, doğranmış soğanı, karabiber, tuz ve suyu alarak karıştıralım.
- Hamurumuz dinlendikten sonra tezgahı unlayalım ve hamurumuzu üzerine alalım.
- Elimizle tekrar yoğurarak toparlayalım.
- Daha sonra hamurumuzu önce 4 eşit parçaya ardından her parçayı da 5’e bölerek 20 adet beze elde edelim.
- Bezelerimizi elimizle yuvarlayalım ve kurumaması için üzerine temiz bir bez örtelim.
- Bezelerimizi tek tek yaklaşık bir karış büyüklüğünde unlayarak oklava yardımı ile açalım.
- Hamurumuzun yarısını dolduracak şekilde iç harcımızdan yerleştirelim ve yayalım.
- Hamuru ‘D’ şeklinde kapatalım ve kenarlarının açılmaması için elimizle bastıralım.
- Tavaya aldığımız bol kızdın yağda hazırladığımız böreklerimizi çevirerek dikkatli bir şekilde kızartalım.
- Pişen ve puf puf kabaran çi böreklerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr mantar
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı tatlı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ocağa aldığımız tavanın içerisine mantarlarımızı alalım ve kapağını kapatarak suyunu salıp çekene kadar soteleyelim. Mantarları yıkayarak temizleyebileceğiniz gibi temiz bir bez ile silebilirsiniz de.
- Daha sonra tereyağını ekleyelim ve karıştıralım.
- Ardından soğanlarımızı piyazlık doğrayalım ve onları da tavamıza alarak karıştıralım.
- Doğradığımız kırmızı biber ve yeşil biberi de ekleyerek sotelemeye devam edelim.
- Kekik, toz kırmızı biber, tuz ve karabiberi de ekleyerek son kez karıştıralım ve 1-2 dakika daha soteleyerek ocaktan alalım, servis edelim. Afiyet olsun!
Tavuklu Makarna Haşlaması Tarifi İçin Malzemeler
- ️3 adet tavuk göğsü
- ️500 gr makarna
- ️3 adet patates (Küçük doğranmış)
- ️3 adet havuç (İnce rendelenmiş)
- ️4 adet yeşil soğan (Küçük doğranmış)
- ️3 adet sebze bulyon
- ️Biraz ince doğranmış maydanoz
- ️1,5-2 litre su
- ️4 yemek kaşığı zeytinyağ
Tavuklu Makarna Haşlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğüslerini 2 litre su içinde kaynatıyorsunuz.
- Ayrı bir tencerede makarnayı haşlıyorsunuz.
- Tavuk suyunu ayrı bir kaba koyup,tavukları ellerinizle ince doğruyorsunuz.
- Tencerede ufak doğranmış soğanımızı,patatesimizi ve havucumuzu zeytinyağ ile kavuruyorsunuz.
- Tavuk etlerini ekleyip bütün malzemeleri güzelcene kavuruyorsunuz.
- 2 litre tavuk suyunu ekledikten sonra 3 sebze bulyonumuz ile tadlandırıyoruz.
- En son kaynamış makarnayı koyup kısık ateşte 15 dak. Kaynatıyorsunuz.
Pastane Usulü Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 150 gr tereyağı
- 1 paket instant maya
- 1 su bardağı ılık su (200 ml)
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 5 su bardağı un
Kreması için;
- 3 su bardağı süt (600 ml)
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Üzeri için;
- Pudra şekeri
- Toz Antep fıstığı
Çikolata sosu;
- 100 gr tereyağı veya margarin
- 100 gr bitter çikolata
- 20 gr kahvaltılık çikolata
Pastane Usulü Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir karıştırma kabına yumurta, su ve şekeri alarak güzelce çırpalım.
- Üzerine instant maya, tereyağı ve unun bir kısmını ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım. Kalan unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
- Yoğurduğumuz hamuru tezgaha alalım, toparlayalım ve önce 2 eşit parçaya bölelim. Ardından birbirine eşit 14 beze olacak şekilde hamurlarımzı bölelim.
- Her bezeyi elimizde yuvarlayalım ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
- Şekillendirme işlemi bittikten sonra hamurların üzerine elimizle hafifçe bastıralım ve temiz bir bez örterek yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırakalım. Ben Alman pastalarımızı iki seferde pişireceğim.
- Kreması için uygu bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı tencereye alalım, güzelce karıştıralım.
- Ocağı açalım ve üzeri göz göz olup kıvamı koyulaşana kadar pişirelim.
- Kremamızı ocaktan alalım, içerisine tereyağı ve vanilya ekleyerek karıştıralım.
- Daha sonra streç film muhallebiye değecek şekilde üzerini streçleyerek soğumaya bırakalım.
- Güzelce soğuduktan sonra krem şantiyi ilave edelim ve çırpalım.
- Üzerinin sosu için uygun bir tencerede tereyağını eritelim.
- Üzerine çikolataları ekleyelim ve eriyene kadar karıştıralım. Ben bu aşamada bitter çikolata kullandım ancak siz damak tadınıza göre tercih edebilirsiniz.
- Son olarak kahvaltılık çikolatayı da ekleyelim ve karıştırarak ocaktan alalım.
- Mayası gelen hamurlarımızı fırına yerleştirelim ve 100°C fırında yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda fırını 170°C’ye alalım ve 15 dakika daha pişmeye bırakalım. Bu ölçülerle hazırladığımda ben 2 tepside pişirdim. İlk tepsi piştikten sonra fırın sıcak olduğu için 100°C de 10 dakika bekletmeden direkt 170 derece de pişirdim. Bu aşamada siz de fırınınıza göre kontrollü bir şekilde pişirebilirsiniz.
- Pişen pastaları fırından alalım. Soğuduktan sonra ortadan keselim.
- Taban kısmının üzerine sıkma torbasına doldurduğumuz kremayı sıkalım ve üzerlerini kapatalım.
- Pastaların üzerlerini soğuyan çikolata sosuna batırarak servis tabağına alalım. Diğer pastalar içinde aynı işlemi uygulayalım.
- Üzerini toz antep fıstığı ile süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!
Ispanaklı Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 10 adet ıspanak yaprağı+sıvı yağı ile püre haline getirilecek
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 3,5-4 su bardağı un
Bulamak için
- Nişasta veya pudra şekeri
Ispanaklı Çatlak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeker ile yumurta iyice çırptıktan sonra diğer malzemeler ilave edilir.
- Rondodan geçirilip püre haline gelmiş ıspanaklar eklenir iyice yoğurulur.
- Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp nişastaya bulanır.
- Sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- 180°fırında 15-20 dk kadar pişirilir
Baklava Yufkasından Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 5 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
- 1 su bardağı su
İçi için;
- 4 adet patates
- 1 adet büyük boy soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz,karabiber,toz kırmızı biber
Baklava Yufkasından Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sosu için suyu,yoğurdu ve yağı karıştırıyoruz.
- İç harcı için patatesleri haşlayıp eziyoruz. Yemeklik doğranmış soğanları az yağla kavuruyoruz.
- Kavrulan soğanlara salçayı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra ezdiğimiz patatesleri ekliyoruz.
- Baharatlarını attıktan sonra karıştırıp ocaktan alıyoruz.
- Baklavalık yufkalardan birini alıp tezgaha seriyoruz.
- Hazır olan sostan 1 yemek kaşığı gezdirip fırça yardımıyla yufkaya sürüyoruz.
- Daha sonra üzerine bir kat daha yufka serip yine sostan sürüyoruz.
- Üçüncü yufkayı da serip sos sürdükten sonra son yufkayı da seriyoruz.
- Bu şekilde dört kat elde ediyoruz.
- En üst yufkaya da sos sürdükten sonra iç harcından kısa tarafına gelecek şekilde uzunlamasına koyuyoruz. Yufkayı çok fazla sıkıştırmadan rulo şeklinde sarıyoruz.
- Rulodan istenilen büyüklükte parçalar kesip fırın tepsisine diziyoruz. (börekleri yaparken bekleyen yufkaların üzerine hafif nemli bir bez örtelim. Böylelikle yufkalar kurumamış olur. )
- Son olarak fırına vermeden önce kalan sosu da böreklerin üzerine sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Humus Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı haşlanmış nohut Ben hazır haşlanmış nohut kullandım
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı tahin
- 1 limon suyu
- Çeyrek çay bardağı su
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine için
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 10-15 adet haşlanmış nohuttan ayırdım
Humus Tarifi Nasıl Yapılır?
- Humus için gerekli bütün malzemeleri rondodan geçirdim.
- Homojen bir kıvam alana kadar tadına tuzuna bakıp istediğiniz gibiyse servis tabağına alın.
- Üzerine için bir tavanın içerisinde zeytin yağını hafif kızdırın.
- Pul biber ve ayırmış olduğunuz nohutları ekleyip bir iki kez karıştırıp humusun üzerine istediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun