28 Ocak 2022 Cuma

Ekşili Salata Tarifi

 

Ekşili Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet domates
  • 2 adet salatalık
  • 2 adet havuç
  • Çeyrek mor lahana
  • 1 orta boy turp
  • Yarım demet yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • Yarım demet dereotu

Sos için:

  • 1 dolu yemek kaşığı kuru reyhan
  • 1 büyük limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Çok az sıvı yağ veya zeytinyağı
  • Tuz

    Ekşili Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm salata malzemelerini güzelce yıkayıp bir kenarı alalım.
  • Salatamızı yapmaya başlayalım.
  • Salatalıkları alacalı soyup önce ortadan ikiye sonra her dilimi 3e bölüp ince doğrayalım ,uygun bir kaba alalım .
  • Domatesleri ufak küpler halinde doğrayalım .
  • Havuç ve turbun kabuklarını soyup rendeleyelim.
  • Mor lahanayı da rendeleyelim.
  • Yeşil soğan, taze nane ,maydanoz ve dereotunu ince kıyalım.
  • Tüm malzemeleri aynı kapda birleştirdikten sonra üzerine sos için ufak bir kapda limonun suyunu ,biraz sıvı yağ ,nar ekşisi ,tuz ve avcumuzda ufaladığımız kuru reyhanı ekleyip karıştıralım .
  • Salataya ilave edip güzelce karıştıralım salatamız hazır.
  • Afiyet olsun

Ocakta Izgara Lezzetinde Soslu Tavuk Kanat Tarifi

 

Ocakta Izgara Lezzetinde Soslu Tavuk Kanat Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk kanat

Sosu için

  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı hardal sos
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı köri, kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik

    Ocakta Izgara Lezzetinde Soslu Tavuk Kanat Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kanatları iyice yıkayıp üzerlerine bıçakla iki çizik atıyoruz.
  • Sonra sosunu hazırlıyoruz.
  • Salça,süt,sıvı yağ ve baharatların hepsini ilave ederek sosunu hazırlıyoruz.
  • Sarımsağı rendeleyip sosa ilave ediyoruz.
  • Hazırlamış olduğumuz tavukların üzerine sosu döküp çok iyi elimizle harmalıyoruz.
  • Üzerini sitreç filmle kapatıp 2 saat dolapta dinlendiriyoruz.
  • Uygun bir tavaya üç yemek kaşığı kadar sıvı yağ ilave edip tavukları diziyoruz.
  • Orta ateşte alt üst kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyetle.Not illa ki benim gibi bir tava kullanmanız şart değil yapışmaz olan her tavada tavuklarınız pişirebilirsiniz.

Bulgurlu Yoğurt Çorbası Tarifi

 

Bulgurlu Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük kase yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un (Tepeleme)
  • 1 tane küçük kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 kahve fincanı bulgur
  • 1 tane limon suyu
  • 5 su bardağı su (2 su bardağını tavuk suyu kullandım)
  • Dereotu
  • Kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • Zeytinyağı veya tereyağı
  • Tuz
  • Hazırda haşlanmış nohut olmadığı için eklemedim, çok yakışıyor eklemek isterseniz

    Bulgurlu Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye 3 su bardağı su ,2 su bardağı tavuk suyu ekleyip ,bulguru ilave edip kaynamaya bıraktım.
  • Geniş bir kasede yoğurt, yumurta, limon suyu ve  unu iyice çırptım.   kaynayan çorbanın suyundan bir kepçe alıp karıştırdım.
  • Ocağın altını iyice kısıp terbiyeyi yavaş yavaş tencereye ekleyerek hızlıca karıştırdım.
  • Tavaya zeytinyağı ekleyip ince ince doğradığım soğanı pembeleşene kadar soteleyip çorbaya ekledim.
  • Bir taşım daha kaynatıp,tuz,ince kıyılmış dereotu ekleyip çorbamı tamamladım.Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun

Kapış Kapış Giden Pratik Pizza Börek Tarifi

 

Kapış Kapış Giden Pratik Pizza Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 adet yufka

İç harcı için;

  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 100 gr sucuk
  • 200 gr kaşar peyniri
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta
  • Galeta unu

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Kapış Kapış Giden Pratik Pizza Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Böreğimizin iç harcı için kırmızı, yeşil biberi ve domatesi doğrayalım ve derin bir karıştırma kabına alalım.
  • Kaşar peynirini ve sucu da  küp küp doğrayalım, diğer malzemelerin üzerine ekleyelim.
  • Kekik ve pul biberi de ekledikten sonra güzelce karıştıralım.
  • 4 veya 6 eşit parça böldüğümüz yufkalardan her birine iç harcımızdan yerleştirelim, kenarlarını içe doğru katladıktan sonra sıkı olmayacak şekilde saralım. Bütün yufkalarımız bitinceye kadar aynı işleme devam edelim.
  • Şekillendirdiğimiz yufkalarımızı önce çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa bulayarak bir tabak içerisine alalım.
  • Pişirmek için tavaya sıvı yağı alalım, kızdıktan sonra böreklerimizi tavaya alalım ve iki yüzeyini de güzelce kızartalım.
  • Pişen böreklerimizi sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun!

Çıtır Tavuk Kanatları Tarifi

 

Çıtır Tavuk Kanatları Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kg tavuk kanatı
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 / 2 tatlı kaşığı kekik
  • 2 adet ezilmiş sarımsak
  • Yeterince tuz

    Çıtır Tavuk Kanatları Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk kanadını ikiye ayırın.
  • Üzerine çizikler atın.
  • Uygun bir kaseye bütün sos malzemelerini ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Tavuk kanatlarını içine atın ve iyice sosla karıştırın. Vakit varsa buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • Kanatları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • 200 derece alt üst ayar fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Ustasından Yağ Çekmeyen Çi Börek Tarifi

 

Ustasından Yağ Çekmeyen Çi Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su (300 ml)
  • 2 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 350 gr kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı su (60 ml)

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Ustasından Yağ Çekmeyen Çi Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için yoğurma kabına un ve tuzu alarak karıştıralım.
  • Ardından suyu boşaltalım ve hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Hamurumuzun kıvamı sert olacaktır, gerekirse su ekleyebilirsiniz.
  • Hamurumuzun üzerini streçleyelim ve 30 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  • İç harcı için karıştırma kabına kıymayı, doğranmış soğanı, karabiber, tuz ve suyu alarak karıştıralım.
  • Hamurumuz dinlendikten sonra tezgahı unlayalım ve hamurumuzu üzerine alalım.
  • Elimizle tekrar yoğurarak toparlayalım.
  • Daha sonra hamurumuzu önce 4 eşit parçaya ardından her parçayı da 5’e bölerek 20 adet beze elde edelim.
  • Bezelerimizi elimizle yuvarlayalım ve kurumaması için üzerine temiz bir bez örtelim.
  • Bezelerimizi tek tek yaklaşık bir karış büyüklüğünde unlayarak oklava yardımı ile açalım.
  • Hamurumuzun yarısını dolduracak şekilde iç harcımızdan yerleştirelim ve yayalım.
  • Hamuru ‘D’ şeklinde kapatalım ve kenarlarının açılmaması için elimizle bastıralım.
  • Tavaya aldığımız bol kızdın yağda hazırladığımız böreklerimizi çevirerek dikkatli bir şekilde kızartalım.
  • Pişen ve puf puf kabaran çi böreklerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Mantar Sote Tarifi

 

Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr mantar
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı tatlı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

    Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ocağa aldığımız tavanın içerisine mantarlarımızı alalım ve kapağını kapatarak suyunu salıp çekene kadar soteleyelim. Mantarları yıkayarak temizleyebileceğiniz gibi temiz bir bez ile  silebilirsiniz de.
  • Daha sonra tereyağını ekleyelim ve karıştıralım.
  • Ardından soğanlarımızı piyazlık doğrayalım ve onları da tavamıza alarak karıştıralım.
  • Doğradığımız kırmızı biber ve yeşil biberi de ekleyerek sotelemeye devam edelim.
  • Kekik, toz kırmızı biber, tuz ve karabiberi de ekleyerek son kez karıştıralım ve 1-2 dakika daha soteleyerek ocaktan alalım, servis edelim. Afiyet olsun!

27 Ocak 2022 Perşembe

Tavuklu Makarna Haşlaması Tarifi

 

Tavuklu Makarna Haşlaması Tarifi İçin Malzemeler

  • ️3 adet tavuk göğsü
  • ️500 gr makarna
  • ️3 adet patates (Küçük doğranmış)
  • ️3 adet havuç (İnce rendelenmiş)
  • ️4 adet yeşil soğan (Küçük doğranmış)
  • ️3 adet sebze bulyon
  • ️Biraz ince doğranmış maydanoz
  • ️1,5-2 litre su
  • ️4 yemek kaşığı zeytinyağ 

    Tavuklu Makarna Haşlaması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğüslerini 2 litre su içinde kaynatıyorsunuz.
  • Ayrı bir tencerede makarnayı haşlıyorsunuz.
  • Tavuk suyunu ayrı bir kaba koyup,tavukları ellerinizle ince doğruyorsunuz.
  • Tencerede ufak doğranmış soğanımızı,patatesimizi ve havucumuzu zeytinyağ ile kavuruyorsunuz.
  • Tavuk etlerini ekleyip bütün malzemeleri güzelcene kavuruyorsunuz.
  • 2 litre tavuk suyunu ekledikten sonra 3 sebze bulyonumuz ile tadlandırıyoruz.
  • En son kaynamış makarnayı koyup kısık ateşte 15 dak. Kaynatıyorsunuz.

Pastane Usulü Alman Pastası Tarifi

 

Pastane Usulü Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 150 gr tereyağı
  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı ılık su (200 ml)
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 5 su bardağı un

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt (600 ml)
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için;

  • Pudra şekeri
  • Toz Antep fıstığı

Çikolata sosu;

  • 100 gr tereyağı veya margarin
  • 100 gr bitter çikolata
  • 20 gr kahvaltılık çikolata

    Pastane Usulü Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir karıştırma kabına yumurta, su ve şekeri alarak güzelce çırpalım.
  • Üzerine instant maya, tereyağı ve unun bir kısmını ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım. Kalan unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
  • Yoğurduğumuz hamuru tezgaha alalım, toparlayalım ve önce 2 eşit parçaya bölelim. Ardından birbirine eşit 14 beze olacak şekilde hamurlarımzı bölelim.
  • Her bezeyi elimizde yuvarlayalım ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Şekillendirme işlemi bittikten sonra hamurların üzerine elimizle hafifçe bastıralım ve temiz bir bez örterek yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırakalım. Ben Alman pastalarımızı iki seferde pişireceğim.
  • Kreması için uygu bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı tencereye alalım, güzelce karıştıralım.
  • Ocağı açalım ve üzeri göz göz olup kıvamı koyulaşana kadar pişirelim.
  • Kremamızı ocaktan alalım, içerisine tereyağı ve vanilya ekleyerek karıştıralım.
  • Daha sonra streç film muhallebiye değecek şekilde üzerini streçleyerek soğumaya bırakalım.
  • Güzelce soğuduktan sonra krem şantiyi ilave edelim ve çırpalım.
  • Üzerinin sosu için uygun bir tencerede tereyağını eritelim.
  • Üzerine çikolataları ekleyelim ve eriyene kadar karıştıralım. Ben bu aşamada bitter çikolata kullandım ancak siz damak tadınıza göre tercih edebilirsiniz.
  • Son olarak kahvaltılık çikolatayı da ekleyelim ve karıştırarak ocaktan alalım.
  • Mayası gelen hamurlarımızı fırına yerleştirelim ve 100°C fırında yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda fırını 170°C’ye alalım ve 15 dakika daha pişmeye bırakalım. Bu ölçülerle hazırladığımda ben 2 tepside pişirdim. İlk tepsi piştikten sonra fırın sıcak olduğu için 100°C de 10 dakika bekletmeden direkt 170 derece de pişirdim. Bu aşamada siz de fırınınıza göre kontrollü bir şekilde pişirebilirsiniz.
  • Pişen pastaları fırından alalım. Soğuduktan sonra ortadan keselim.
  • Taban kısmının üzerine sıkma torbasına doldurduğumuz kremayı sıkalım ve üzerlerini kapatalım.
  • Pastaların üzerlerini soğuyan çikolata sosuna batırarak servis tabağına alalım. Diğer pastalar içinde aynı işlemi uygulayalım.
  • Üzerini toz antep fıstığı ile süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!

Ispanaklı Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Ispanaklı Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 10 adet ıspanak yaprağı+sıvı yağı ile püre haline getirilecek
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 3,5-4 su bardağı un

Bulamak için

  • Nişasta veya pudra şekeri

    Ispanaklı Çatlak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şeker ile yumurta iyice çırptıktan sonra diğer malzemeler ilave edilir.
  • Rondodan geçirilip püre haline gelmiş ıspanaklar eklenir iyice yoğurulur.
  • Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp nişastaya bulanır.
  • Sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • 180°fırında 15-20 dk kadar pişirilir

Baklava Yufkasından Patatesli Börek Tarifi

 

Baklava Yufkasından Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 5 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
  • 1 su bardağı su

İçi için;

  • 4 adet patates
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz,karabiber,toz kırmızı biber

    Baklava Yufkasından Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sosu için suyu,yoğurdu ve yağı karıştırıyoruz.
  • İç harcı için patatesleri haşlayıp eziyoruz. Yemeklik doğranmış soğanları az yağla kavuruyoruz.
  • Kavrulan soğanlara salçayı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra ezdiğimiz patatesleri ekliyoruz.
  • Baharatlarını attıktan sonra karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  • Baklavalık yufkalardan birini alıp tezgaha seriyoruz.
  • Hazır olan sostan 1 yemek kaşığı gezdirip fırça yardımıyla yufkaya sürüyoruz.
  • Daha sonra üzerine bir kat daha yufka serip yine sostan sürüyoruz.
  • Üçüncü yufkayı da serip sos sürdükten sonra son yufkayı da seriyoruz.
  • Bu şekilde dört kat elde ediyoruz.
  • En üst yufkaya da sos sürdükten sonra iç harcından kısa tarafına gelecek şekilde uzunlamasına koyuyoruz. Yufkayı çok fazla sıkıştırmadan rulo şeklinde sarıyoruz.
  • Rulodan istenilen büyüklükte parçalar kesip fırın tepsisine diziyoruz. (börekleri yaparken bekleyen yufkaların üzerine hafif nemli bir bez örtelim. Böylelikle yufkalar kurumamış olur. )
  • Son olarak fırına vermeden önce kalan sosu da böreklerin üzerine sürüyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Humus Tarifi

 

Humus Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut Ben hazır haşlanmış nohut kullandım
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 1 limon suyu
  • Çeyrek çay bardağı su
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine için

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 10-15 adet haşlanmış nohuttan ayırdım

    Humus Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Humus için gerekli bütün malzemeleri rondodan geçirdim.
  • Homojen bir kıvam alana kadar tadına tuzuna bakıp istediğiniz gibiyse servis tabağına alın.
  • Üzerine için bir tavanın içerisinde zeytin yağını hafif kızdırın.
  • Pul biber ve ayırmış olduğunuz nohutları ekleyip bir iki kez karıştırıp humusun üzerine istediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun