Portakallı Pamuk Lokum (Krem Şantili) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane portakalın suyu +su toplam 3 su bardağı
- 7,5 yemek kaşığı irmik
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 portakalın kabuğunun rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Piştikten sonra soğuyunca;
- 75 gramlık 1 paket krem şanti
Lokumları bulamak için;
- Hindistan cevizi ,badem içi
Portakallı Pamuk Lokum (Krem Şantili) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Portakalların suyunu sıkalım ,3 bardağa tamamlamak için suyu ilave edelim tencereye alalım.
- İrmiği ve şekeri ilave edelim karıştırıp pişirelim.
- Kaynamaya başlayınca tereyağını ve vanilyasını dökelim ,2 dakika kısık ateşte karıştırmaya devam ederek yeterince koyulaşınca ocaktan alalım.Soğumaya bırakalım.
- Portakallı irmik tamamen soğuyunca toz krem şantiyi içine dökelim güzelce karıştıralım.
- 20 dakika buzdolabında bekledikten sonra elimizle ceviz büyüklüğünde toplar yapalım.Servis tabağına dizelim .
- Topların daha düzgün olması için elimizi arada hafif ıslatabiliriz.
- Hepsini bitirdikten sonra hindistan cevizine bulayarak üzerine bademleri koyalım hepsi bu kadar☺️ pamuk lokumlarımız servise hazırdır.Afiyet olsun.