Mahluta Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı mercimek
- 2 yemek kaşığı dolusu pirinç
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı sebze tozu ( isteğe bağlı
- 7-8 su bardağı su
Mahluta Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tencereye yıkanmış mercimek ve pirinç alıp üzerine suyunu ilave edip tuz ve kimyon ekleyerek kaynamaya başlayınca altını hafif kısıp yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Kaynayıp pişmiş olan çorbamızı çok ezmeden blendırdan geçiriyoruz.
- Bir sos tavasının içerisine sıvı yağ ekleyip incecik doğranmış soğanları alıp kavurmaya başlıyoruz.
- Bir yemek kaşığı tereyağ ekleyip devam kavurun.
- Salça, nar ekşisi ve baharatları ekleyip güzelce kavrulan sosumuzu çok az suyla açıp kaynayan sosumuzu çorbamıza ekleyip bir çırbıcıyla karıştırın .
- Çorbanızın kıvamı koyu ise biraz daha su ekleyip bir iki taşım kaynadıktan sonra altını kapatabilirsiniz .
- İstediğiniz şekilde sıcak sıcak servis edebilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet şifa olsun 😋.
Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 5-6 dal pırasa (beyaz kısımları kullanılacak)
- 2 adet havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5-6 yemek kaşığı domates sosu
- Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Sıcak su
Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır?
- Pırasa yemeği yapmak için pırasalar temizlenerek 1 cm uzunluğunda doğranır.
- Bol su ile yıkanarak suyunun süzülmesi sağlanır.
- 2 adet orta boy havucun dış kısmı soyulur ve ince ince halka şeklinde dilimlenir.
- Tencereye sıvı yağ alınarak salça eklenir ve kavrulur.
- Rendelenmiş domates eklenerek 1-2 tur çevirelim.
- Daha sonra havuç ilave edilir ve 2-3 dk hep birlikte kavrulması sağlanır.
- Suyu süzülen pırasalar ilave edildikten sonra karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır.
- Orta ateşte pırasalar suyunu salıp, suyunu çekene kadar bu şekilde pişirilir.
- Son olarak yıkanmış pirinç ilave edilir, tuzu ayarlanır ve yemekle aynı hizaya gelecek kadar sıcak su eklenir. Su miktarı gerekirse eğer sonradan ilave ederek ayarlayabilirsiniz.
- Tencerenin kapağı kapatılarak havuçlar ve pırasalar pişene kadar kısık ateşte pişirilir. Tüm sebzeler yumuşadıktan sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Tavuk Paça Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk suyu için;
- 2 adet tavuk budu
- 2 litre su
- Tuz
Terbiyesi için;
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı dolusu un
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı kırmızı pul biber
Sos için;
- 6-7 yemek kaşığı sirke
- (İsteğe göre) yarım limon suyu
- 3 diş sarımsak rendelenmiş veya dövülmüş
Tavuk Paça Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuğumuzun istediğiniz herhangi bir yerini haşlıyoruz. Ben but kısımlarını tercih ettim. Haşlanan tavuk etini ayrı bir tabağa didikliyoruz.
- Et suyunu bir süzgeçten geçirip tekrar tencereye alıyoruz (Süzgeçten geçirmesenizde olur)
- Terbiyesi için 4 yemek kaşığı yoğurt, 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı dolusu unu güzelce çırpıyoruz topaklanmadan.
- Terbiyenin üzerine ocakta kaynayan et suyundan bir iki kepçe koyup hızlıca çırpıyoruz.
- Daha sonra hazırladığımız terbiyeyi kaynayan suyumuzun üzerine çorbayı hızlı hızlı karıştırarak ilave ediyoruz, terbiyeyi ilave ederken çorbayı karıştırmadan kesinlikle ilave etmeyin çorbanız kesilebilir.
- Yaklaşık 10dk kaynadıktan sonra kıvama geldiyse bir kase tavuğumuzu ilave ediyoruz altını kapatıyoruz.
- Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı eritip köpük köpük olduktan sonra toz biber pul biber ilave ediyoruz ve çorbanın üzerine servis ederken gezdiriyoruz ve tabi sirkeli sarımsaklı sosu üzerine gezdiriyoruz afiyet olsun.
Havuçlu Pırasa Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 sap pırasa
- 2 adet havuç
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 2 dolu yemek kaşığı mısır unu
- Yarım demet dereotu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
Üzeri için;
Beraber yemek için;
- Sarımsaklı veya sade yoğurt
Havuçlu Pırasa Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pırasaları ilk önce boydan ikiye bölün. Sonra böldüğünüzü tekrar bölüp, yani dörde bölmüş oluyorsunuz. İnce ince doğrayın. Havucu da rendenin küçük tarafı ile rendeleyin.
- Derin bir kaseye yumurtaları, sıvı yağ ve yoğurdu alıp çırpın. Üzerine diğer malzemeleri de ekleyip pırasa ve havucu ekleyin iyice karıştırın.
- Yağlanmış kare borcama döküp, yayın üzerine susam ve çörek otu serpip, 180 derece fırında 55 dakika 1 saat kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp, ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyip servis tabağına alın üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis yapın.
Pizza Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1’er su bardağı ılık su ve süt
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (5-6 su bardağı)
Üzerine;
- Sucuk (Halka doğranmış)
- 1/2 (yarım) ince halka doğranmış soğan
- 1 kırmızı kapya biber (Halka doğranmış )
- Taze bebek mısır (Şart değil konserve mısır da olur)
- 1 paket konserve ton balığı
- 1/2 (yarım) paketten fazla kaşar peynir (Ben rondodan geçirdim)
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı domates püresi (konserve kullandım ben)
- 1 çay kaşığının ucuyla karabiber kekik tuz sarımsak tozu ve biber salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı su
Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?
- Su şeker süt ve mayayı karıştıralım. Unu ekleyip yoğurmaya başlayalım. Tuzu ekleyip unu az az eklemeye devam edelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
- Kıvam alınca üzerini kapatıp en az 1 saat mayalandıralım. O arada üzerine ekleyeceğimiz malzemelerini hazırlayalım.
- Sos için tüm malzemeleri bir tencereye alıp bir tur kaynatalım. Mayalanan hamuru 1-2 dakika daha yoğurup havasını alalım.
- Tepsimizin büyüklüğüne göre bezeler yapıp unlayarak açalım. Tepsiye yerleştirip üzerine önce sostan sürelim.
- Üzerine malzemeleri serpip 180 dere derece ısınmış fırında kaşarlar tamamen kızarmayacak şekilde pişirelim.
- Bir tanesini fotoğraflarda gördüğünüz gibi kenarları kaşar dolgulu yaptım. Deneyin çok lezzetli oluyor.
Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1/2 (yarım) eritilmiş margarin
- 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya (1 çay kaşığı elmalı harca kullanılacak)
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Elmalı harç için;
- 3 orta boy elma
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1/2 (yarım) çay bardağı ceviz içi (İri olacak)
- 1 yemek kaşığı şeker (Elmanızın tadına göre arttırabilir ya da azaltabilirsiniz)
Elmalı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak elmalı harcı hazırlıyoruz. Elmaları soyup, rendeliyoruz. Harç için olan tüm malzemeleri bir tavaya alıp, suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Hamur için un hariç tüm malzemeleri bir kaba alıyoruz. El çırpıcısı ya da mikser ile tüm malzemeler özleşip, şeker eriyen dek çırpıyoruz.
- Daha sonra unu azar azar ekleyip yoğuruyoruz. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Portakal büyüklüğünde bir parçayı ayırıp kalan hamuru yağladığımız kalıbın kenarlarını da kapatacak şekilde kalıba yayıyoruz.
- Üzerine soğuyan harcı yayıyoruz. Ayırdığımız hamuru sertleşmesi için ister buzdolabında bekletin isterseniz 1/2 yemek kaşığı un ekleyip yoğurun. Ben unu tercih ettim.
- Unla yoğurup iki yağlı kağıt arasında merdane ile açıp çiçek kalını ile kestim ve üzerine dizdim. Yaprakları 🍂 🍃 da bıçak ile kendim şekil vererek kestim. Onları da aralara dizin.
- 175 derece ısınmış fırında hafif pembeleşene dek pişiriyoruz. Tamamen soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz. Afiyetolsun.
Balkabağı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 4 dilim bal kabağı
- 2,5 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
Balkabağı Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce kabakların kalın dış kabuğu soyalım.
- Sonra küp küp doğrayalım.
- Doğranan kabakları yıkayıp sonra suyunu süzelim.
- Ardından kabaklar tencereye alalım ve şekeri ilave edelim.
- Şekeri kendi damak zevkinize göre arttırabilir veya azaltabilirsiniz.
- Bir gece kabakları bekletelim.
- Sabah kabakların şekeri erimiş ve sulanmış olmalıdır.
- En küçük ocağa tencereyi alıp kaynayana kadar pişirelim.
- Sonra kaynadığında altını en kısık ateşe alıp yavaş yavaş pişirelim.
- Limon suyunu da ekleyelim.
- Arada bir çatalla pişip pişmediğini kontrol edelim.
- Yarım saat kadar da kısık ateşte kaynatalım. Afiyet olsun💞.
Tencerede Patlıcan Güveç Tarifi İçin Malzemeler
- 300 /400 gram kuşbaşı et
- 5-6 patlıcan (Yaklaşık 700 gram )
- 3-4 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet büyük boy soğan
- 8.10 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı sıcak su
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
Tencerede Patlıcan Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı eti tencereye alıp, suyu çekene kadar pişirelim, yağını katıp çok az kavuralım.
- Soğanı, sarımsağı, yeşil biberi, kırmızı biberi de doğrayıp ete katip biraz daha kavuralım.
- Ben kırmızı kapya biberi koymayı unutmuşum tarifte oda var. Salçasını baharatlarınıda ekleyelim küp küp doğradığımız patlıcanları biraz tuzlu suda bekletelim 5. 10 dk.
- Sonra patlıcanları tuzlu sudan süzüp ekleyelim hiç karıştırmadan.
- Üzerine domatesleride ekleyelim.
- Yarım çay bardağı sıcak suyuda koyalım, su az gelirse şu ekleme yapabiliriz.
- En son göz kararı tuzuda ekleyip, tencerenin ağzını kapatalım.
- Yemek kaynayınca ocağın altını kısalım böylece 15 dk kısıkta kalsın.
- Sonra bir karıştıralım. Yumuşayıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Karışık Meyveli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Alt tabanı için:
- 200 gram bisküvi
- 100 gram eritilmiş tereyağ
Kreması için
- 750 gram labne peyniri (quark)
- 175 gram krem peynir (frischkäse)
- 2 adet yumurta
- 200 gram şeker (1 su bardağı )
- 200 ml süt ( 1 su bardagı süt)
- 1 paket vanilya tozu
- Yarım çay bardağı sıvıyag
Sosu için:
- 350gr buzluktan karışık frambuaz
- 6 yemek kaşığı şeker
- 4 paket vanilya şekeri
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
Karışık Meyveli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri rondoda un haline getirin tereyağını eritin ve çekmiş olduğunuz bisküvilerle birlikte karıştırın bisküvileri pasta kalıbının tabanına bardak yardımı ile düzleyin ve buzdolabına kaldırın.
- Karıştırma kabına krema malzemelerin hepsini ilave edin ve elinizle çırpın kremanızı pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra pasta kalıbına dökün pasta kalıbının kenarlarını folyo ile sarın.
- Fırının alt kısmına kenarına bir kase su yerleştirin pastanın çatlamaması için.
- Önceden ısıtılmış alt üst 170 derece ayarda fırının alt rafında yaklaşık 1 saat pişirin cheesecake piştikten sonra fırının altını kapatın ve fırın kapağını yarım açık bırakın pastanızı içerisinde yaklaşık yarım saat soğumaya bırakın.
- Eğer sıcak sıcak çıkarırsanız pastanızın orta kısmı içine çöker bu esnada sosunu hazırlayın bir tencereye karışık meyveleri ve şekerini ilave edin, orta ateşte hafif kaynatın ve mixerden geçirin.
- Yarım su bardağı suyu nişastayı güzelce karıştırın ve meyvelerin üzerine ekleyin kıvamı koyulaşana kadar karıştırın soğumuş cheesecake üzerine sosunuzu dökün ve dikatlice yayın buzdolabınde 5-6 saat bekletin.
Çıtır Peynirli Milföyler Tarifi İçin Malzemeler
- 6× dikdörtgen milföy
- 250 gr beyaz peynir
Üzerine;
- 1 yumurta beyazı
- 1 kase kavrulmuş susam
Çıtır Peynirli Milföyler Tarifi Nasıl Yapılır?
- Dikdörtgen milföyler ortadan kesin, en son 12 tane dörtgen milföy olacak.
- Milföylerin ortasına beyaz peyniri yerleştirip, katlayın.
- Sonunda üçgen olacak şekilde uçlarını çatalla bastırın. Tüm milföyleri bu şekilde yapın.
- Önce yumurta akına sonra kavrulmuş susama bulayın.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 25-30dk pişirin. Afiyet olsun.
Farklı Lezet İsteyen Bu Sütlacı Kaçırmasın Tarifi İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çorba kaşığı margarin
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 çimdik tuz
- Yarım vanilya
- 1.5 çorba kaşığı hindistan cevizi
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su unla nişastayı açmak için
- 2 su bardağı su
- 1 büyük çay bardağından 2 parmak eksik pirinç
Farklı Lezet İsteyen Bu Sütlacı Kaçırmasın Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce pirincimizi yıkayalım, üzerine 2 bardak su ilave edelim. Bir çimdik tuz atalım suyunu çekene kadar pişirelim.
- Sonra portakal rendesi, şekeri, margarini ve oda oda ısısındaki sütümüzü ilave edelim, kaynayınca nişasta, unu açalım ilave edelim karıştıralım topaklanmasın.
- Hindistan cevizinide katalım lezzeti sütlaca geçsin kıvam alıp koyulaşana kadar pişirelim zaten kendini belli ediyor.
- İçine vanilya ekleyip, altını kapatalım mis kokulu sütlacımız hazır kaselere bölelim.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin ben tarçın ve hindistan cevizi kulandım deneyecek olanlara afiyet olsun.
Bayatlamayan Mahlepsiz Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gr tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 adet yumurta akı
- Kavrulmuş susam
Bayatlamayan Mahlepsiz Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak, hamuru için uygun bir yoğurma kabına tereyağını alalım.
- Üzerine yoğurt, yumurtanın sarısı, sirke, sıvı yağ, toz şeker ve tuz ilave ederek karıştıralım. Dilerseniz hoş bir koku vermesi için 1 tatlı kaşığı kadar mahlepte kullanabilirsiniz.
- Malzemeler güzelce karıştıktan sonra kabartma tozu ve biraz un ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Kıvamı tutturabilmek için 3 su bardağı kadar unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
- Kıvam alan hamurumuz şekil vermeye hazır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizle uzun bir şerit haline getirelim. İki ucunu birleştirerek simit şeklini verelim.
- Şekillendirdiğimiz simitleri önce ayırdığımız yumurta akına, ardından kavrulmuş susama bulayarak fırın tepsisine dizelim. Dilerseniz susamı çörek otu ile karıştırarak da kullanabilirsiniz.
- Tüm hamur bitene kadar şekil verip fırın tepsisine dizmeye devam edelim. Ben bu tarifle yaklaşık 38 tane kandil simidi elde ettim.
- Şekillendirdiğimiz kandil simitlerini önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.
- Fırından çıkan kandil simitlerimiz servise hazır. Afiyet olsun!