Muhteşem Sütlü Biber (Hafta Sonu Kahvaltıya) Tarifi İçin Malzemeler
- 8-10 adet taze yeşil biber
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı silme un
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı toz biber
- Tuz
Muhteşem Sütlü Biber (Hafta Sonu Kahvaltıya) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yeşil biberleri istediğiniz boyda doğrayın ve tavaya alın.
- Bir fincan sıvı yağdan bir yemek kaşığı kadar ayırın kalanını biberlerin üzerine dökün.
- Biberleri hafifçe kızartın, üzerine damak tadınıza göre tuzunu atıp, bir silme yemek kaşığı unu ekleyerek un kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
- Daha sonra bir bardak sütü ilave edin ve karıştırın, un sütü tamamen çekinceye kadar pişirin.
- Küçük bir tavada fincandaki kalan sıvı yağı ısıtın, toz biberi ekleyerek karıştırın. Ocaktan alın.
- Biberleri servis tabağına alın üzerine toz biberli yağını dökün, afiyetler olsun.
Kuru Biber Kavurması Yapılışı İçin Malzemeler
- 1 büyük tabak kuru biber
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Tuz
Kuru Biber Kavurması Yapılışı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir büyük tabak kuru biberi, kaynayan suya bırakıp haşlıyoruz.
- Yumuşaklığını kontrol edip, altını kapatıp süzüyoruz.
- Bu arada soğanı kavuruyoruz.
- Salçasını ekleyip, kavurmaya devam ediyoruz.
- Sonra biberleri ve tuzu ekliyoruz ve birkaç dakika daha ocakta tutuyoruz. Servise hazır.
Afiyet olsun.
Arpa Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- ️1 çay bardağı şehriye
- ️1 yemek kaşığı tereyağı
- ️1 yemek kaşığı domates salçası
- ️Biraz maydanoz
- ️1 litre su
- ️1 tutam tuz ve karabiber
Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağını bir tencereye koyun ve domates salçası ile karıştırın. Hafifçe kavurun.
- Şehriyeyi ekleyin ve domates salçası ile yaklaşık 3 dakika kavurun.
- 1 litre suyu içine katıp,tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Son olarak maydanozu ekleyin ve şehriyemiz yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
Ciğer Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg dana ciğeri (dilerseniz kuzu ciğeri de kullanabilirsiniz)
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Sıvı yağ
- Tuz, pul biber
- 1 su bardağı sıcak su
Ciğer Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ciğerlerin zarı soyularak iri küpler halinde doğrayalım. Biraz süzgeçte bekletelim ve varsa kanın süzülmesini sağlayalım. (Ciğerimizin yumuşak olması için dikkat etmemiz gereken püf noktaları tarifin devamında bulabilirsiniz)
- Ciğerlerimizi tencereye alarak suyunu verip çekene kadar pişirelim. Bu aşamada tencerenin kapağını kapalı tutalım ve orta ateşte pişirelim.
- Suyunu çekince 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip daha önceden yemeklik doğranmış soğanları ekleyelim.
- Soğanlar diriliğini yitirinceye kadar kavurmaya devam edelim.
- Daha sonra salça ve baharatları ekleyerek ciğer sotemizi karıştıralım.
- Bir su bardağı kadar da sıcak su ekleyelim kısık ateşte 8-10 dk daha pişirelim.
- Yumuşacık ciğer sotemiz hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Kızarmış Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet orta boy patates
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet kırmızı soğan
- Çeyrek demet maydanoz
- Çeyrek demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım limon suyu
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Kızarmış Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patateslerimizin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
- Ardından ocağa aldığımız tavaya sıvı yağı alalım ve kızdıktan sonra patateslerimizi kızartalım.
- Altın sarısı rengi alan patateslerimizi kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım.
- Bir yandan da kabuklarını soyduğumuz soğanımızı piyazlık olacak şekilde doğrayalım. Elimizle şöyle bir karıştıralım.
- Kırmızı biberin içini temizleyelim ve onu da küçük küçük doğrayarak bir kaba alalım.
- Dereotu ve maydanozu da ince ince kıyalım.
- Ardından geniş bir karıştırma kabına doğradığımız soğanları, biberi, maydanoz ve dereotunu alarak güzelce karıştıralım.
- Tuz, pul biber, sumak, nane, limon suyu ve zeytinyağını da ilave ettip karıştırdıktan sonra patateslerimizi de ekleyelim ve son kez güzelce karıştıralım.
- Hazır olan kızartılmış patates salatamızı servis tabağına alalım. İsteğe bağlı üzerine çok az zeytinyağı gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun!
Avokado Ezmesi Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 3 adet avokado
- Yarım çay bardağı limon suyu (60 ml)
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Çay kaşığının ucuyla karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam maydanoz
Avokado Ezmesi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle avokadomuzu döndürerek ortadan keselim.
- Ardından elimizle çevirelim ve ikiye ayıralım.
- Bıçağı dikkatli ve sert bir şekilde avokadonun çekirdeğine sağlayalım ve çekirdeğini çıkartalım.
- Ardından kaşık yardımı ile avokadomuzun içerisini çıkartalım ve uygun bir kap içerisine alalım.
- Çatal veya patates ezici yardımı ile güzelce ezelim.
- Ardından üzerine limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber, sarımsak ve ince kıyılmış maydanozları ekleyerek karıştıralım.
- Ezmemizi servis tabağına alalım ve güzelce yaydıralım. Dilerseniz çatal ile üzerine hafif çizikler atarak daha güzel görünmesini sağlayabilirsiniz.
- Avokado ezmemiz servise hazır. Afiyet olsun!
Kfc Tadında Çıtır Tavuk (Lezzet Bombası) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 parça tavuk göğüs eti
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- 1 adet yumurta
- Köri
- Toz kırmızı biber
- Karabiber
- Sarımsak
- Tuz
Dışı için:
Kızartmak için:
- Sıvıyağ
Kfc Tadında Çıtır Tavuk (Lezzet Bombası) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuk miktarını artırıp azaltabilirsiniz.
- Tavuk ve mısır gevreği hariç tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın.
- Doğradığınız tavukları bu karışıma ekleyin ve 1 saat buzdolabında dinlendirin.
- Mısır gevreğini 2-3 kez rondodan geçirin. Çok un haline gelmesin biraz diri bırakın.
- Sosun içerisinden aldığınız tavuğu mısır gevreğine bulayıp bol yağda kızartın. İsterseniz fırında da pişirebilirsiniz.💁🏻♀️ afiyet olsun
Lokum Gibi Pişen Efsane Tavuklu Arap Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gr tavuk göğüs eti
- 3 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- 1 su bardağı su (200 ml)
Lokum Gibi Pişen Efsane Tavuklu Arap Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavuk göğsümüzü kuşbaşı olacak şekilde doğrayalım.
- Yıkayıp içini temizlediğimiz yeşil biberi, kırmızı biberi ve soğanı da küçük küçük doğrayalım.
- Domatesin kabuklarını soyalım ve onu da doğrayarak tabağa alalım.
- Sarımsakların ve patatesinde kabuklarını soyarak uygun olacak şekilde doğrayalım.
- Bir fırın tepsisinin içerisine doğradığımız tüm malzemeleri alalım.
- Üzerine salça, kırmızı biber, karabiber, pul biber, tuz, sıvı yağ ve suyu da ekleyerek elimizle güzelce karıştıralım.
- Tüm malzemeler birbiri ile güzelce harmanlandıktan sonra tepsinin her yerine eşit gelecek şekilde yayalım.
- Yemeğimizin üzerine sarpişir kapatalım ve önceden ısıttığımız 180°C fırında 30 dakika kadar pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda yemeğimizi ocaktan alalım ve üzerindeki sarpişiri çıkartarak 15 dakika daha pişmeye bırakalım.
- Üzeri güzelce kızaran ve lokum gibi pişen tavuklu Arap tavası servise hazır. Afiyet olsun!
Peynirli Brokoli Mücveri (Sevdiren Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram brokoli
- 2 tane yumurta
- 3 dal taze soğan
- Yarım bağ maydanoz
- Yarım bağ dere otu
- 100 gram beyaz peynir
- 150 gram kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
Sosu :
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Nane
Peynirli Brokoli Mücveri (Sevdiren Lezzet ) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Brokoli küçük ağaçlara bölünerek haşlanır ya da buharda pişirilir. Haşlandıktan sonra sünger yapısından dolayı suyu içine çeker. Bu nedenle fazla suyu sıkılır. Tülbent kullanarak ya da elle sıkabilirsiniz.
- Brokoli ezici ile ezilir ancak içinde minik parçalar kalmalı çok fazla ezilmemeli.
- Taze soğan, maydanoz, dere otu ince kıyılır ve brokoli in üzerine eklenir.
- Kaşar peyniri ve beyaz peynir rendelenerek eklenir. İçine yumurta kırılır.
- Üzerine baharatlar, tuz ve un atılarak kaşıkla karıştırılır. Çok cıvık kıvamlı olmamasına dikkat edilir.
- Tavaya çok sığ olmayan miktarda yağ alınır. Mücverden bir kaşık alınarak yağa koyulur.
- Üzerine hafif bastırılarak şekil verilir. Arada bir altı kontrol edilerek renk alınca çevrilir.
- Pişen mücverler ezilmiş sarımsaklı yoğurt ve nane karışımı ile servis edilir. Afiyet olsun 🥰Not :dilerseniz tarifi fırında deneyebilirsiniz. Brokolinin suyunu iyi sıkmadığınızı fark ederseniz yumurta miktarını 1 tane daha artırabilirsiniz.
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kabak
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 çubuk tarçın
- 2 paket vanilya şekeri
Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabakları yıkayıp kabuğunu soyun ve dilimleyin .
- Teflon tavaya kabakları dizin üzerine şeker ilave edin ( şeker oranını kendi damak tadınıza göre daha az veya daha çok ayarlayabilirsiniz).
- Tarçın ekleyin ardından.
- Kabakların üzerine ortasına delik açtığınız fırın kağıdını koyun ve kapağını kapatın.
- Kısık ateşte bu şekil yarım saat pişirin.
- Çatal ile kontrol edin pişmişse üzerine şerbetinden gezdirin. Kapağı açık fakat fırın kağıdını tekrar üzerine kapatarak 5 dk daha pişirin.
- Üzerine tahin ve cevizle servis edin afiyet olsun.
Sıvıyağlı Lokumlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
- 2-2.5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- Kurabiye sayısınca kuş lokumu (yada normal lokum kesilerek)
Sıvıyağlı Lokumlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sıvı yağ ve pudra şekeri bir kap içinde iyice karıştırılır.
- Sırasıyla nişasta, vanilya ve un kontrollü bir biçimde eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir (benim 2.5 su bardağı un aldı).
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp ortasına bir çukur yapılarak lokum konulup tekrar yuvarlanır.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 🌹.
Yoğurtlu Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin;
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı İçin;
- 3 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
Yağlamak İçin;
- 125 gram tereyağı (margarin)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yoğurtlu Arnavut Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için geniş bir kaba unu ekleyelim ortasına havuz yapalım.
- Tuz ve ılık su ekleyelim iyice yoğuralım.
- Hamuru eşit iki parçaya ayıralım üzerini kapatalım 15 dakika kadar dinlendirelim.
- Tereyağını eritelim sıvı yağını da ekleyelim.
- Dinlenen hamurun ilkini tepsi büyüklüğünde açalım ve iyice her tarafını yağlayalım.
- Elimizle yağlanan hamuru açabildiğimiz kadar açalım bir bıçak yardımıyla hamurun ortasını daire olacak şeklinde çiçek gibi keselim ve daireye diğer kestiklerimizi üst üste dizelim ve bir beze gibi kapatılım.
- Diğer bezeye de aynı işlemi uygulayalım.
- İlk yağladığımız bezeyi tepsi büyüklüğünde açalım. Diğerini de aynı şekilde açalım.
- İç harcı için yoğurdu bir kaba alalım. Yumurta ,un ve tuzu ekleyip iyice karıştıralım.
- Açtığımız hamuru tepsiye koyalım. İlk koyduğumuz hamuru tepsiden biraz büyük açalım. Kenarlarını havuz yapalım ki yoğurt tepsiye akmasın.
- İç harcı ekleyelim üzerini örtelim. Ve yağlayalım. 220 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Çıtır Çıtır El Açması Börek (Oklavasız,Merdanesiz) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı ılık su( 200 ml)
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 paket instant kuru maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- Un (yaklaşık 7 su bardağı kontrollü)
Bezeleri yağlamak için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 100 gram eritilmiş tereyağı
İç harcı;
- 1 küçük kase beyaz peynir
- 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
- Maydanoz ( hepsi karıştırılacak)
Üzerine;
- 2 adet yumurta sarısı
- Çörekotu,susam
Çıtır Çıtır El Açması Börek (Oklavasız,Merdanesiz) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un ve tuz hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırdım.
- Ardından tuzu, kontrollü olarak unu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur hazırladım. (biraz ele yapışkan)
- Hamuru hazırladıktan sonra 18 eşit parçaya böldüm ve beze haline getirdim.
- Eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımını borcama döktüm üzerine bezeleri elimle bastırarak önlü arkalı iyice yağlanmasını sağladım.
- Daha sonra borcamın üzerini streçle kapladım ve 20 dakika dinlendirdim.
- Daha sonra her bir bezeyi tezgah üstüne alarak elimle açtırdım,daha sonra hamurumun iki yanından katladım ve iç harcını ekleyip iki yandan katlayarak rulo şeklinde sardım,(hamuru sararken sürekli elinizle açın)ve tepsiye dizdim.
- Tüm hamurlar için aynı işlemi uyguladım.
- Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpip önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarda kızarıncaya kadar pişirdim. Yaklaşık 35- 40 dakika.
Afiyet olsun.