9 Şubat 2022 Çarşamba

1 Bardak Yoğurtla Yağ Çekmeyen Puf Böreği Tarifi

 

1 Bardak Yoğurtla Yağ Çekmeyen Puf Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

Bezeleri açmak için

  • 1 su bardağı un

Patatesli harç için

  • 3 orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam maydanoz

Peynirli harç için

  • 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
  • 3-4 dal maydanoz

Kızartmak için

  • 1,5- 2 bardak kadar sıvı yağ

    1 Bardak Yoğurtla Yağ Çekmeyen Puf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce patatesli iç harcını hazırlayalım ki biz hamuru yapana kadar soğusun.
  • Patatesleri kabuğunu soyalım ve rendeleyip sütunu sıkalım.
  • Soğanı çok minik olacak şekilde doğrayalım(el rondosunda çektim)tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağı nı ve soğanı alalım.
  • Soğanlar pempeleşinceye kadar kavuralım.
  • Rendelenmiş ve suyu sıkılmış patatesleri ilave edelim.
  • Baharatlarını ekleyip 6-7dakika kavuralım ocağı kapatalım ince kıyılmış maydanoz u ekleyip karıştıralım ve bir kenara alalım.
  • Peynir ve ince kıyılmış maydanozu karıştıralım hazır olsun.
  • Püf böreğinin hamuru için yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri alalım.
  • Üzerine unu yavaş yavaş ilave ederek yoğuralım yumuşak bir hamur elde edelim. Zaten verdiğim ölçülerle bire bir tutuyor.
  • Üzerine örtelim 10 dakika dinlendirelim.
  • Hamuru rulo yapalım ve eşit şekilde bölelim.
  • Ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım. Ben 14 beze yaptım+böreğin kenarlarından kestiğim hamur parçalarından 2tane daha beze yaptım toplam 16 beze oldu.
  • Bezelerin üzerine örtü kapatalım kurumasın.
  • Bezelerin altına ve üstüne bir tutam un alalım oklava ile ince olacak şekilde küçük tabak ağzı genişliğinde açalım.
  • Bir yardımına iç malzemesinden ekleyelim ve d şeklinde kapatıp kenarına iki parmğımızla bastırarak kapatalım ve hamur kesme ruleti ile kenarını düzgünce keselim.
  • Kenarlardan çıkan hamurları bir kenarda toplayalım en sonunda beze yapalım.
  • Bezelerin hepsini böyle yaparak tepsiye dizelim.
  • Tavaya bolca sıvı yağ alalım iyice ısınınca püf böreklerini ard arda iki yüzünü de kızartalım(kızarırken göreceksiniz kabara kabara kızardığını )
  • Servis tabağına alalım. Sıcak sıcak servis yapalım. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim çok beğeneceğiniz den eminim 😊.

Arpa Şehriyeli Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi

 

Arpa Şehriyeli Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 3-4 kaşık şehriye
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 su bardağı kaynar su
  • Tuz

    Arpa Şehriyeli Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri 1 veya 2 saat tuzlu suda bekletiyorum ara ara karıştırıyorum nişastasını saldıktan sonra soğuk su ile güzelce nişastası gidene kadar yıkıyorum, suyunu süzüyorum.
  • Tencerede sıvı yağını ısıtıp şehriyeleri ilave ediyorum, altın sarısı olana kadar kavuruyorum.
  • Ardından pirinçleri ilave ediyorun 2-3 dk boyunca pirinçleri (kesinlikle güzelce kavuruyorum) tereyağını ekliyorum, karıştırıyorum.
  • Benim ocağımın 9 ayarı var indüksiyon ocağı kullanıyorum ben bu işleme kadar ocağın altını 6/7 tutuyorum.
  • Kaynar suyu ekliyorum tuzunu ilave ediyorum karıştırıp kapağını kapatıyorum ve ocağın altını 3/4 ayara kısıyorum.
  • Kısık ayarda yaklaşık 15 dk pişiriyorum, pirinçler suyunu çektikten ve göz göz olduktan sonra altını kapatıyorum, bir kez pilavı karıştırıp kapağını tekrar kapatıp 15 dk servise kadar dinlendiriyorum. Afiyet olsun.

Turşu Tadında Mor Lahana Salatası Tarifi

 

Turşu Tadında Mor Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 kase kadar doğranmış mor lahana
  • 1 küçük limonun suyu
  • Çeyrek çay bardağı sirke
  • Tuz
  • 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı

    Turşu Tadında Mor Lahana Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle lahanaları doğrayıp, bir kaba alalım.
  • Zeytinyağ hariç tüm malzemeleri ekleyip, karıştıralım.
  • Üzerini strecleyip, en az 1 saat arada sırada karıştırarak, bekletelim.
  • Servis etmeden önce zeytinyağını ekleyelim ve karıştıralım. Afiyet olsun 👌😋💜.
  • Not: Ne kadar çok bekletirseniz. O kadar lezzetli oluyor. Yağını mutlaka servis etmeden önce ekleyin.

Brokolili Mercimek Çorbası Tarifi

 

Brokolili Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 4-5 çiçek brokoli
  • 1 adet patates
  • 1 adet mor soğan
  • 1 adet havuç
  • Sebzelerin üzerini 2 parmak geçecek kadar su
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzerindeki sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Brokolili Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Brokoliler yıkanır ve köklerinden ayrılır.
  • Patates ,soğan ve havuç küçük küçük doğranır.
  • Kırmızı mercimek yıkanır.
  • Tül malzemeler bir tencereye konulur ve üzerine 2 parmak geçene kadar su eklenir.
  • Tüm sebzeler pişince blenderdan geçirilir.
  • İçine tuz ilave edilerek bir taşım daha kaynatılır.
  • Servis edilirken toz biber tereyağında yakılır ve üzerine dökülür

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi

 

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk but
  • 4 adet patates
  • 3 adet havuç
  • 6-7 adet arpacık soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Terbiyesi için;

  • 1 tatlı kaşığı un
  • Yarım limon
  • Yarım çay bardağı sıcak su

    Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk butlarının derilerini temizleyelim.
  • Yıkayarak tencereye normalden biraz fazla su koyarak, tuz serpip haşlamaya bırakalım.
  • Onlar haşlanırken diğer malzemeleri hazırlayalım.
  • Havucu soyarak bi tanesi rendeleyelim, diğer kalanı yuvarlak olacak şekilde doğrayalım.
  • Pişirceğimiz tencere yağları alalım.
  • Bütün soğanları (büyük soğanınız varsa dörde bölebilirsiniz), rendelenmiş ve doğranmış havucu, büyük küpler halindeki patatesi, sarımsağı alarak orta ateşte 10 dakika kadar kavuralım.
  • Haşlanan tavukları ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Tamamen kavrulduğuna emin olduğunuzda tavuk suyunu süzerek yemeğimize ilave edelim. Eğer suyu gözünüze az gelirse sıcak su ekleyebilirsiniz.
  • Tuz ve karabiber ekleyerek pişmeye bırakalım.
  • Ocaktan almaya yakın terbiyesini hazırlayalım.
  • Bir kaseye tüm malzemeleri alarak iyice karıştıralım.
  • Yemeğin suyundan 2 kepçe alarak kaseye ilave edelim.
  • Tamamen karıştığında yemeğin üzerine gezdirelim.
  • Kısık ateşte 5 dakika kadar kaynayınca ocağı kapatalım.
  • Afiyet olsun.

Frambuazlı Cheesecake Tarifi

 

Frambuazlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:

  • 120 gr burçak bisküvi
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı

Kreması için:

  • 800 gram labne peyniri
  • 200 gram şeker
  • 120 ml sıvı krema
  • 5 yumurta
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya şekeri
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için

  • 500 gram frambuaz
  • 80 gram şeker
  • 2 yemek kaşığı su

    Frambuazlı Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bisküvileri rondodan geçirin ve erimiş tereyağı ile karıştırın ve 20 cm kalıbınızın dışını fırın kağıdı ile kaplayın sonra içine bir bardağın alt tabanından destek alarak düz bir pasta tabanı elde edin.
  • Kreması için olan bütün malzemeleri mikserin orta ayarı ile çırpın (hızlı yaparsanız için hava almış olur ki pişince sönük kalır o yüzden en hızlı ayarda çırpmamaya çalışın).
  • Püf nokta : yumurtaları teker teker aktarın her birin çırptıktan sonra diğerine sıra gelsin aksi halde hepsini birden yaparsanız çok cıvık olabilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında önce 30 dk pişirin daha sonra ayarını 150 dereceye indirip birde 40 dk daha pişirin.
  • Piştikten sonra fırın kapağını arasına bir tahta kaşık sıkıştırarak 1 saat kapalı fırının içinde dinlenmeye bırakın.
  • Bu sırada üzer için olan frambuazlı sosumuzu hazırlıyabiliriz. Nişastayı su ile topak kalmıyacak şekilde karıştırın ve bütün malzemeleri bir tencerenin içine alın ve orta ateşte sürekli eriyene kadar karıştırın.
  • Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Sos ve pastamız artık yeterince soğuduktan sonra sosumuzu pastanın üstüne dökün ve en 3 saat buz dolabında dinlenmeye bırakın. Şimdiden afiyet olsun 

Patates Salatası Tarifi

 

Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4,5 orta boy patates
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • Yarım demet dereotu
  • 6-7 adet kornişon turşu
  • Tuz

Üzeri için

  • Dereotu, kornişon turşu ,konserve mısır
  • 1 adet kırmızı biber

    Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri haşlayalım soyup çatalla ezin çok püre haline getirmeyin.
  • Havuçları rendeleyin bir yemek kaşığı sıvı yağ da soteleyelim bir kenarda soğusun.
  • Dereotunu ince ince doğrayalım.
  • Kornişon turşuları küp küp doğrayın.
  • Daha sonra doğranan tüm malzemeleri ezdiğimiz patatese ekleyip yoğurdu 2 kaşık mayonezi tuzu da ekleyin karıştıralım isterseniz bir kare veya borcama koyup üzerini süsleyin isterseniz de benim gibi yapın.
  • Kelepçeli bir kalıbı strecleyelim karışımı koyup düzeltelim.
  • Dolapta 2-3 saat dinlensin.
  • Daha sonra sunum tabağına ters çevirip kalıptan düzgünce çıkaralım.
  • Üzerini resimdeki gibi süsleyelim tabi bu hayal gücünüze bağlı ( görsellik önemlidir 😇)Afiyet olsun.

Sodalı Tuzlu Gevrek Kurabiye (Mutlaka Deneyin) Tarifi

 

Sodalı Tuzlu Gevrek Kurabiye (Mutlaka Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket yumuşamış margarin yada 120 gram tereyağı ( oda sıcaklığında bekletilmiş)
  • 1 çay bardağı sıvı yağı yada zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 şişe sade maden suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı dolusu toz şeker
  • Yarım silme yemek kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta akı ( sarısı üzeri için ayırın)
  • 3,5-4 su bardağı un  ( Kontrollü yavaş ekleyin hamur kulak memesi kıvamında olacak)
  • 1 silme tatlı kaşığı mahlep ( yoksa koymanız şart değil)

Üzerine serpmek için;

  • İsteğe bağlı susam, çörek otu yada haşhaş

    Sodalı Tuzlu Gevrek Kurabiye (Mutlaka Deneyin) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle un hariç diğer malzemeleri sıra sıra koyup karıştıralım. En son unu kontrollü yavaş bi şekilde ekleyip yoğuralım. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak.
  • Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayalım. Kıvama gelen hamurdan eşit parçalar koparıp istediğiniz şekilde verip tepsiye dizip üzerine yumurta sarısını sürün.
  • İsteğe bağlı susam yada çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek yaklaşık 20-30 dakika arası pişirin benim fırın 25 dakikada pişirdi. Fırından fırına pişme süresi değişebilir bu yüzden kendiniz pişme süresini belirleyip ayarlayabilirsiniz.
  • Pişen kurabiyeleri fırında çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra afiyetle sağlıkla tüketebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bi sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın

Malaga Pasta Tarifi

 

Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 700 ml süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 paket kremşanti
  • 12 adet muz

Keki ıslatmak için

  • 1 çay bardağı süt

Çikolata sosu için;

  • 1 paket krema 200ml
  • 150 gram bitter 50 gram sütlü çikolata

    Malaga Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kek için yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz.
  • Ardından sıvı malzemeleri ekliyoruz.
  • Diğer malzemeleri eleyerek ekleyip spatula ile karıştırıyoruz.
  • Yağladığımız büyük dikdörtgen borcama döküp 170 derece alt üst ayarda 20 dk kadar pişiriyoruz.
  • Kürdan testi ile kontrollü pişirin.
  • Kremamız için tereyağı ve kremşanti hariç diğer malzemeleri ekleyip göz göz olana kadar ocakta karıştırarak pişiriyoruz.
  • Altını kapatıp tereyağını ekleyip karıştırıp soğumaya alıyoruz.
  • Soğuyan kekimizin üzerine bir çay bardağı sütü gezdiriyoruz.
  • Soğuyan kremamızın üzerine toz kremşantiyi ekleyip mikser ile 3-4 dk pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
  • Kekimizin üzerine kremayı eşit bir şekilde yayıp muzları görseldeki gibi üzerlerine diziyoruz.
  • 1 paket sıvı kremayı ocakta kaynatmadan ısıtıyoruz içine çikolataları ekleyip karıştırarak eritiyoruz.
  • 4-5 dk bekletip muzların üzerinden gezdiriyoruz tüm borcamı çikolata ile kaplıyoruz.
  • Üzerine çikolata eritip sıkma torbası ile şekil verebilirsiniz. Fıstık yada fındık ile süsleyebilirsiniz. Yapacak arkadaşlara şimdiden afiyet olsun 

Nefis Fırında Ispanak Tarifi

 

Nefis Fırında Ispanak Tarifi İçin Malzemeler

  • 250-300 gram kıyma
  • 500-600 gram temizlenmiş doğranmış ıspanak
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber

Beşamel sos için.

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı yarım çay kaşığı karabiber

Üzerine

  • 1 kase kadar rendelenmiş kaşar peyniri (arzuya göre)

    Nefis Fırında Ispanak Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İnce ince doğranmış soğanları ve sıvı yağını uygun bir tencereye alalım.
  • 1-2 dakika kavuralım.
  • Salçayı ilave edip karıştıralım.
  • Ardından kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim yaklaşık 7-8 dakika kadar.
  • Doğranmış ıspanaklar yarım çay bardağı su ilave ederek karıştıralım kapağını kapatıp pişmeye bırakalım. ( benim ıspanağım tamamen kurumuştu eğer yeni yıkamış iseniz hafif ıslaksa su ilave etmenize gerek yok).
  • Bu arada beşamel sosu hazırlayalım.Sıvı yağ ve tereyağı uygun bir tencereye alalım orta ateşte eritelim.
  • Un ilave edilip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Sütü ekleyip hızlı hızlı çırpalım koyulaşan sosumuzu tuz ilave edip altını kapatalım.
  • Pişen ıspanaklarımızı uygun bir fırın kabına alıp üstüne beşamel sosu eşit bir şekilde dökelim.
  • Kaşar peyniri rendesi ilave ederek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun