12 Şubat 2022 Cumartesi

Fırında Izgara Tadında Enfes Tavuk Pirzola Tarifi

 

Fırında Izgara Tadında Enfes Tavuk Pirzola Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet tavuk pirzola
  • 1,5 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağından fazlaca sıvı yağ
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 2,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 4 doluca tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 silme tatlı kaşığı pul biber
  • 1,5 tatlı kaşığı dağ kekiği
  • 1 dolu tatlı kaşığı köri

Çay bardağı ölçüm 130 ml

Fırında Izgara Tadında Enfes Tavuk Pirzola Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tavukların derilerini soyalım.
  2. Derin bir tepsi içine dizip üzerlerine sütünü yağını ve tüm baharatlarını ilave edip iyice karıştıralım.
  3. Streç folyo ile üzerini kapatıp 2-3 saat buzdolabında mutlaka dinlendirelim.
  4. Sonrasında 2 adet fırın tepsisi içine yağlı kağıt serip kemikli kısımları tabanda kalacak şekilde tavukları tepsiye sıkıştırmadan rahatça dizelim.
  5. Önceden ısınmış fanlı ayarda 200° de, tepsinin birini ikinci rafa, diğerini dördüncü rafa koyarak pişirelim.
  6. Süre sonunda tepsi yerlerini ters değişelim ve tekrar fırına sürelim 15-20 dk daha kızartıp fırından alabiliriz.

Deneyecek olanlara afiyet şifa olsun.

Not; daha az miktarda tek tepsi pişirmek isteyenler, alt üst ayarda 225° orta rafta 35 dk pişirebilir. Deneyecek olanlara afiyet şifa olsun.

Yumuşacık Muzlu Kek Tarifi

 

Yumuşacık Muzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta (Vegan için 1 teneke nohudun suyu)
  • 1,5 bardak şeker
  • 3 adet muz (Çok tatlı istemezseniz 2)
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2-2,5 bardak un
  • Yarım bardak badem veya başka kuru yemiş (isteğe bağlı)
  • Servis önerisi (isteğe bağlı)
  • Üzerine serpmek için;
  • Pudra şekeri

    Yumuşacık Muzlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şeker beyazlaşıp kabarana kadar çırpılır. Yağ, vanilya eklenir hafif karıştırılır.
  • Ardından kabartma tozu ve un karışımı eklenir katlayarak karıştırılır. Ben 2 bardak un kullandım ancak ununuza göre daha çok eklemeniz gerekebilir, katı bir karışım olması gerekiyor fotoğraflardan görebilirsiniz. Muzlar hamuru yumuşatacak.
  • Bu sırada muzlar soyulup, doğranır ve bademler ince kıyılır. Kek hamuruna eklenip yavaşça karıştırılır.
  • 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirilir. Pişme süresi fırına göre değişebilir, üstü biraz koyulaşmalı, içinin pişip, pişmediğini kontrol için bıçak testi yapabilirsiniz.
  • Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Kek ertesi gün daha güzel tadacaktır.

Pizza (Hazırlardan Daha Lezzetli) Tarifi

 

Pizza (Hazırlardan Daha Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya (Ya da yarım paket yaş maya)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı ılık su

Sosu için;

  • 2 su bardağı domates sosu veya1 yemek kaşığı salçayı sulandırılır 1 su bardağına
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • 1 çay kaşığı kekik

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri
  • Sucuk
  • Sosis
  • Biber
  • Zeytin
  • Mantar
  • Mısır (gibi v.s.)

    Pizza (Hazırlardan Daha Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un yoğurma kabına alınır ve ortası havuz şeklinde açılır.
  • Unun ortasına maya, şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık suyu yavaş yavaş ilave ederek hamur yoğrulmaya başlanır.
  • Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Toparlanan hamurun üzerini streç film örterek yaklaşık 30 dk kadar mayalanmaya bırakılır.
  • Mayalanan hamurun üzerini açılır ve un serptiğimiz tezgaha hamuru alınır.
  • Elimizle yine toparlayıp havasını aldıktan sonra 2 eşit parçaya bölünür. Eğer ince hamurlu pizza hazırlamak istiyorsanız aynı hamuru 3 parçaya da bölebilirsiniz.
  • Kestiğimiz parçayı beze haline getirerek un serptiğimiz tezgahta merdane yardımıyla açılır.
  • Açtığımız hamuru pizza tepsisine almadan önce boyutu kontrol edilir.
  • Açtığımız hamuru unlanan veya yağlı kağıt serilen pizza tepsisine alınır. Elimizle etrafı düzeltilir.
  • Bir çatal yardımıyla hamurun tüm yüzeyine delikler açılır. Böylelikle hamur pişerken kabarmayacaktır.
  • Pizza tepsisini önceden ısıtılan 200 derece fırına sürerek hamurumuzu 10 dk pişirilir.
  • Hamurumuz pişerken pizzanın sosu için domates sosu, zeytinyağı, kuru fesleğen ve kekiği ekleyerek güzelce karıştırılır.
  • Yarı pişen hamur fırından alınır hazırladığımız sosu üzerine bolca sürülür.
  • Domates sosunun üzerine bolca kaşar peyniri rendesini yerleştirilir.
  • Üzerine tercihe göre dilimlenmiş sucuk, dilimlenmiş sosis, mantar, biber, mısır, zeytin gibi cesitler yerlestirilir.
  • Son olarak pizza tekrar fırına sürülür ve 200 derece fırında pişirilir♥️afiyet olsun

Haşhaşlı Portakallı Revani (Tart Kalıbı İçin Tam Ölçü) Tarifi

 

Haşhaşlı Portakallı Revani (Tart Kalıbı İçin Tam Ölçü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı mavi haşhaş
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet portakal

Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Üzeri için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti 

    Haşhaşlı Portakallı Revani (Tart Kalıbı İçin Tam Ölçü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yumurtayı ve şekeri karıştırma kabına alıp güzelce köpürtüyoruz .
  • Daha sonra sırayla yağ ,süt ,portakal kabuğu rendesi ve yarım portakalın suyunu katıp güzelce çırpıyoruz.
  • Üzerine un kabartma tozu, vanilya, irmik ve haşhaşı da ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Kıvam alan hamuru önceden yağladığımız kek kalıbına döküp 180 dercece fırında yaklaşık 20 dk pişiriyoruz.
  • Bu arada şerbetimizi hazırlayıp ılıtıyoruz.
  • Şerbetin içerisine ayırdığımız yarım portakalın suyunu da ekliyoruz.
  • Pişen revanımızın ilk sıcağı çıkıp ılıyınca ılık olan şerbetimizi döküyoruz.
  • Şerbeti çekince köpürtüp hazırladığımız krem şantiyi yayıyoruz ve bir gece buzdolabında bekletip servis ediyoruz.
  • İlk döktüğünüzde şerbet çok gibi gözükebilir ama bekletince çekiyor ve tam kıvamında oluyor ayrıca şerbetin şekeri artırılıp azaltılabilir damak zevkinize göre.
    Afiyet olsun.

Sodalı Pişi Tarifi

 

Sodalı Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sulu yoğurt (oda sıcaklığında olacak)
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 3 – 3.5 su bardağı un

    Sodalı Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığında sulu yoğurdu geniş bir kaba alarak yumurtayı,tuz ve karbonatı ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Sonra unu ekleyelim ele yapışmayan hamur elde edelim.
  • Hamuru elimizle yada oklava yardımıyla düzelterek istediğimiz şekil vererek keselim.
  • Tavaya yağ ekleyelim kızmaya başlayınca pişilerimizi önlü arkalı kızartalım.
  • Şimdiden afiyet olsun 🌺

Açık Tost (Nefis Bir Tarif) Tarifi

 

Açık Tost (Nefis Bir Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy bazlama (kişi sayısınca arttırabilirsiniz)
  • 1 ufak domates (halka dilimlenmiş)
  • Birkaç dilim sucuk
  • Yeteri kadar kaşar peyniri rendesi

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı salça (biber kullandım)
  • Minik bir diş sarımsak rendesi
  • Pulbiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Açık Tost (Nefis Bir Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bazlamayı ortadan ikiye bölelim sos için gerekli malzemeleri bir kâsede karıştıralım (salça tuzluysa dikkat edin çok baskın tat vermesin domates salçasıyla karıştırarak da kullanabilirsiniz) .
  • Bazlamanın üzerine inceden sürelim ,her yerine gelecek şekilde.
  • Kaşar peyniri rendesi serpelim .
  • Domates ve sucuk dilimi yerleştirip tost makinesine alalım .
  • Üzerine ikiye katlanmış yağlı kağıt serip makinenin kapağını kapatalım.
  • Kaşar peyniri eriyince biraz bekleyin kağıdı hafif kaldırıp kontrol edelim.
  • Yapışmadan rahat kalkıyorsa kağıdı alalım tostlarımız hazır sıcak servis edelim.
  • Afiyet olsun 💜.

Kırmızı Kadife Kapkek Tarifi

 

Kırmızı Kadife Kapkek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı (250 gr) un
  • 1 kupa tozşeker + 1/2 (yarım) çay bardağından biraz az (250 gr)
  • 1 çorba kaşığı (20 gr) kakao
  • 3 adet yumurta
  • 5 gram soda
  • 5 gram kabartma tozu
  • Bir çimdik tuz
  • 1 çay bardağı (125 ml) sıvı yağ
  • 250 ml kesik süt (250 ml süte 1 çorba kaşığı sirke veya limon sıkıp karıştırın ve 30 dk kenarda bekletin. Ayran da kullanabilirsiniz.)
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı dolusu jel kırmızı gıda boyası

Kreması:

  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml sıvı krema
  • 1/2 (yarım) çay bardağı pudra şekeri
  • Vanilya

    Kırmızı Kadife Kapkek Tarifi Nasıl Yapılır?


    1. Karbonat hariç bütün kuru malzemeleri bir kaseye eleyin.
    2. Yumurta beyazı ve sarısını ayırın.
    3. Yumurta beyazını şekerle kar beyaz olana kadar çırpın içersine teker teker yumurta sarısını ekleyip çırpmaya devam edin.
    4. İçersine sıvı yağ, kesik sütü, sirke ile köpürttüğümüz karbonatı ve gıda boyasını ekleyip çırpın.
    5. Son olarak kuru malzemeleri ekleyip spatula ile karıştırın.
    6. Kapkek kağıdı yerleştirdiğiniz kapkek kalıplarına kek harcından paylaştırın ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20-25 dk pişirin.
    7. Kekler soğuduktan sonra üzeri için mascarpone, sıvı krema, şekeri ve vanilyayı birlikte çırpın.
    8. Sıkma torbasına koyun ve kekin üzerine sıkın.

Yalancı Kruvasan Tarifi

 

Yalancı Kruvasan Tarifi İçin Malzemeler

  • İstediğiniz kadar milföy
  • Nutella

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta akı
  • Toz şeker
  • Pudra şekeri

    Yalancı Kruvasan Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Milföyleri hafif çözdürelim.
  • Uzun dikdörtgen milföyü bir uçtan bir uca üçgen keselim.
  • Geniş tarafına nutella koyup rulo şeklinde saralım.
  • Üzerine fırça ile yumurta akı sürüp toz şeker serpelim.
  • 180 derecede fanlı kızarana kadar pişirelim.
  • Pudra şekeri ile servis edelim.

Sarımsaklı Ekşili Patates (Mersin Usulü) Tarifi

 

Sarımsaklı Ekşili Patates (Mersin Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • Sumak
  • 4/5 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • Maydanoz

Servis için;

  • Yoğurt

    Sarımsaklı Ekşili Patates (Mersin Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri halka halka doğrayın.
  • Bol yağda kızartın.
  • Havlu kağıda alıp fazla yağını aldıktan sonra servis tabağına alın.
  • Patateslerin üzerine ince ince kıyılmış sarımsak serpin.
  • İnce doğranmış maydanoz serpin.
  • Bol sumak serpin.
  • Yarım limon sıkın ve yoğurtla servis edin.

Ekler Tarifi

 

Ekler Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 200 ml su
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 5 adet küçük boy yumurta

Kreması için;

  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 adet yumurta
  • 4 çay kaşığı mısır nişastası
  • 1 çimdik tuz
  • 2 su bardağı süt
  • 150 gram beyaz damla çıkolata
  • 100 gram badem unu
  • 50-60 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya

    Ekler Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yağ, su, tuz ve tozşeker bir tencereye alınır. Kaynamak için ocağa koyulur. Kaynadıktan 1-2 dakika sonra altın kapatılır.
  • Unu üzerine ilave edip karıştırıyoruz spatulayla bir kenara alıp soğumasını bekliyoruz hamurun.
  • Hamur tamamen soğuduktan sonra yumurtaları bir-bir üzerine ilave ediyoruz, hamura karışana karışana kadar.
  • Hazır olan hamuru krem torbasına yerleştirip, şeklini verip, tepsiye diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırın kapağını açmadan 30-35 dakika pişiriyoruz.
  • Kreması için; süt, yumurta, şeker, tuz, nişastayı bir tencere alıyoruz, bir güzelce çırpıcıyla çırparak nişastayı açıyoruz (Sütü azar azar ilave ederseniz daha çabuk açılır nişasta ve de yumurta)
  • Sonra ocağa alıyoruz ve de sürekli karıştırarak çırpıcıyla fokur fokur olana kadar pişiriyoruz. Kıvamı koyu olmalı.
  • Ocağı kapatıp, çikolotayı, tereyağını, badem ununu ve de vanilyayı ilave edip tamamen karışana kadar karıştırıyoruz.
  • Soğutup sonra krema olarak kullanıyoruz. Soğudukça kıvamı iyice koyulaşıyor.
  • Hazır olan ekleri tam soğuduktan sonra ağız tadımıza uygun kremalıyoruz. Üzerini de kendi zevkimize uygun olarak süslüyoruz

Orjinal Tiramisu (Pişirmeden En Kolay Pasta) Tarifi

 

Orjinal Tiramisu (Pişirmeden En Kolay Pasta) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram labne peyniri
  • 4 adet yumurta beyazı
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kedisi dili bisküvi
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 3 su bardağı su

Üstü için;

  • Nesquik (Kakao)

    Orjinal Tiramisu (Pişirmeden En Kolay Pasta) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yumurtanın beyazı ile sarışını ayırınız. Sonra beyazı ile şekeri kar gibi oluncaya kadar çırpınız.
  • Diğer tarafta labne peynirini ve yumurtaların sarısını mikserin en düşük ayarı ile çırpınız.
  • Sonra çırpmış olduğunuz yumurtanın beyazını kaşıkla azar azar koyup, söndürmeden spatulayla karıştınız.
  • Neskafeyi sıcak suyla eritip, bisküvilerin şekerli kısımlarını neskafeye batırıp, tepsiye diziniz.
  • Üzerine labne peynirinin yarısını yayınız. Tekrar bisküvi döşeyip labne peynirinin kalan yarısını üzerine yayıp, kakao serpiniz.
  • En az 7 -8 saat yumuşaması için buzdolabında bekletiniz. Servis yapınız afiyet olsun.
  • Not: Tramîsu hemen yaptığınız gibi yenebilecek bir pasta değil kıvama gelmesi için bir gece bekletiniz çok daha güzel olur ama daha çabuk olmasını istiyorsanız bisküvileri kuru yeri kalmadan tamamen ıslatınız daha çabuk olacaktır. Birde ıslatırken kahvenin içinde fazla bekletmeden batırıp çekiniz yoksa içine çok şu çeker ve pastanız sulu sulu olur.

11 Şubat 2022 Cuma

Mis Gibi Portakal Kokan Çocukluğumuzu Hatırlatan Enfes Anne Kurabiyesi Tarifi

 

Mis Gibi Portakal Kokan Çocukluğumuzu Hatırlatan Enfes Anne Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane portakal
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta 1 inin sarısı üzerine
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım paket karbonat
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 4-5 su bardağı kadar un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • Yarım paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

    Mis Gibi Portakal Kokan Çocukluğumuzu Hatırlatan Enfes Anne Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri rondoya koyup (portakalı 4 e bölerek) pürüzsüz hale getiriyoruz.
  • Sonra ayrı bir kaba alıp üzerine unu katıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıp en son ceviz ve üzümü de katıp yoğurup yuvarlak şekil veriyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı, vanilya, pekmez ve yağla çırpıp, üzerine sürüyoruz.
  • Bıçakla çizikler atıyoruz.
  • Sonra fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.