Fırında Izgara Tadında Enfes Tavuk Pirzola Tarifi İçin Malzemeler
- 12 adet tavuk pirzola
- 1,5 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağından fazlaca sıvı yağ
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 2,5 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı karabiber
- 4 doluca tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 silme tatlı kaşığı pul biber
- 1,5 tatlı kaşığı dağ kekiği
- 1 dolu tatlı kaşığı köri
Çay bardağı ölçüm 130 ml
Fırında Izgara Tadında Enfes Tavuk Pirzola Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavukların derilerini soyalım.
- Derin bir tepsi içine dizip üzerlerine sütünü yağını ve tüm baharatlarını ilave edip iyice karıştıralım.
- Streç folyo ile üzerini kapatıp 2-3 saat buzdolabında mutlaka dinlendirelim.
- Sonrasında 2 adet fırın tepsisi içine yağlı kağıt serip kemikli kısımları tabanda kalacak şekilde tavukları tepsiye sıkıştırmadan rahatça dizelim.
- Önceden ısınmış fanlı ayarda 200° de, tepsinin birini ikinci rafa, diğerini dördüncü rafa koyarak pişirelim.
- Süre sonunda tepsi yerlerini ters değişelim ve tekrar fırına sürelim 15-20 dk daha kızartıp fırından alabiliriz.
Deneyecek olanlara afiyet şifa olsun.
Not; daha az miktarda tek tepsi pişirmek isteyenler, alt üst ayarda 225° orta rafta 35 dk pişirebilir. Deneyecek olanlara afiyet şifa olsun.