Lokum Gibi Yumuşacık Sebzeli Kağıt Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram kuşbaşı dana eti
- 2 adet orta boy havuç
- 2 adet orta boy patates
- 1 su bardağı bezelye
- 4 yemek kaşığı domates sosu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- 20 adet arpacık soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıcak su (200 ml)
Lokum Gibi Yumuşacık Sebzeli Kağıt Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye aldığımız sıvı yağ içerisinde arpacık soğanları çok az çevirelim.
- Üzerine kuşbaşı etimizi ekleyelim ve pişirmeye devam edelim.
- Etlerin rengi hafif dönmeye başladığında tenceremizin kapağını kapatalım ve pişmeye bırakalım.
- Etlerimiz pişerken bizde kabuklarını soyduğumuz patatesleri küçük küpler halinde doğrayalım.
- Havucu da küp küp olacak şekilde doğrayalım.
- Etlerimiz suyunu çektikten sonra üzerine domates salçası ve domates sosunu ekleyerek 1-2 dakika kavuralım.
- Ardından sıcak suyu ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatalım ve orta ateşte 7-8 dakika pişmeye bırakalım.
- Daha sonra patates, havuç ve bezelyeyi ekleyerek karıştıralım, sebzelerimiz diriliğini kaybedinceye kadar pişirelim.
- Sebzelerimiz hafif yumuşadıktan sonra üzerlerine kekik, tuz ve karabiberi ekleyerek son kez karıştıralım ve ocağı kapatalım.
- Sar pişir kağıdını ortadan iki keselim, yemeğimizi ortasına yerleştirerek kenarlarından katlayalım.
- Tüm yemeğimizi bu şekilde hazırlayarak fırın tepsisine yerleştirelim.
- Kağıt kebabımızı önceden ısıttığımız 190°C fırında yaklaşık 20-25 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen, lokum gibi eti ile beğenileri kazanacak kağıt kebabımız servise hazır. Afiyet olsun!
Snickers Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağ(oda ısısında yumuşamış)
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta
- 100 gram pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı çekilmiş fındık
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 paket vanilya
- 300 gram un
Karameli için:
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım paket krema(100gr)
Üzeri için:
- 200gr kavrulmuş tuzsuz fıstık
- 100 gram çikolata
Snickers Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir yoğurma kabına tereyağ,yumurta beyazı, pudra şekeri ve vanilya koyup şeker eriyene kadar karıştırılır.
- Nişasta, çekilmiş fındık ve unu kontrollü olarak yavaş yavaş ekleyip yoğurulur.
- Buzdolabında biraz dinlendirip iki yağlı arasında merdane ile açılır.
- İstediğiniz bir kalıpla bisküvi kalınlığında kesilir ve fırın tepsisine dizilir.
- 160 derece ısınmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
- Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra karameli sürülür.
- Karamel için bir tavaya şeker koyulur orta ateşte ısıtılır kenarlardan erimeye başlayınca karıştırmaya başlanır.
- Şeker eriyip rengi değişene kadar karıştırılır.
- Tamamen eriyince tereyağ ekleyip hızlıca karıştırılır.
- Kremayıda ekleyip karıştırmaya devam edilir.
- Bu esnada şeker sertleşebilir ama karıştırdıkça eriyecektir.
- Kurabiyelerin üzerine biraz ılımış karamelden bir kaşıkla sürülür ve fıstıklar serpilir. Bu işlemi hızlıca yapın karamel donabilir.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra eritilmiş çikolata ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un (Yumurtanın büyüklüğü küçüklüğüne göre yoğurdun sulu veya katı oluşuna göre yarım bardak değişebilir)
Kırıntı hamuru için;
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 2 elma
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Bardak ölçüsü 200 ml.
Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle elmaları soyup, ince dilimler halinde bölüyoruz. Üzerine şekeri ve tarçını döküp karıştıralım.
- Yoğurma kabına oda ısısında ki yağı ve tüm malzemeleri alıp, oyuncak hamuru kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurun üçte birini ayıralım.
- Ayırdığımız ufak hamurun üzerine şeker ve unu dökerek parmak uçlarımız ile mıncıklayarak kırıntı haline getirelim.
- Beklemede olan hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparak avucumuzun boyutunda açıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim.
- Tüm hamuru bu şekilde yapıp hazırlayalım.
- Hazırladığımız pastalarımızın üzerine elma dilimlerini yelpaze şeklinde sıralayalım.
- Bu şekilde hazırladığımız tüm pastalarımızın üzerine kırıntı hamurundan tepeleme olacak şekilde döküyoruz.
- Tepsiye de dökülebilir hiç sıkıntı yapmıyoruz, dökülenleride üzerlerine tekrar koyabiliriz.
- Hazırladığımız pastalarımızı 180 derece önceden ısıtılan fırında 20 dakika pişirmeye bırakıyoruz.
- Süre sonunda ilk sıcağı çıktığı gibi üzerine pudra şekeri döküp ikram için hazır hale getirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 150 gram oda sıcaklığında margarin
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
İç harcı için;
- 3 adet elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı çekilmiş fındık
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcı hazırlamak için, elmalar soyulup rendelenir.
- Küçük bir tencereye konulup, üzerine tarçın ve pudra şekeri eklenir.
- Elmalar suyunu çekene kadar karıştırılarak pişirilir.
- Son olarak çekilmiş fındık eklenerek karıştırılıp soğumaya bırakılır.
- Hamur için derin bir kaba margarin, yumurta, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu konulup, üzerine yavaş yavaş un eklenerek yoğrulup, yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamur üç bezeye ayrılır. Her beze ince uzun bir genişlikte açılıp, hamurun uç kısmı kesme aparatı yada bıçak ile çizikler şeklinde kesilerek şekillendirilir.
- Hamurun kenar kısmına iç harç konulup, rulo şeklinde sarılır. Şerit halindeki hamur, istenilen genişlikte kesilir.
- Her beze aynı şekilde hazırlanıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyeler dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak yaklaşık 15 dakika pişirilir.
- Fırından çıkan kurabiyeler iyice soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.
Elmalı 3 Renk Kurabiye (Tutku) Tarifi İçin Malzemeler
3-2-1 hamuru için;
- 100 gram seker
- 200 gram tereyağı (Yumuşak )
- 300 gram un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- Vanilya
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı kakao
Elmalı iç harcı için;
- 4 adet tatlı elma (Benimkiler küçük boydu, eğer elmalarınız büyükse 3 adet ekleyin )
- 1/2 (yarım) çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı kırık fındık fındık
Elmalı 3 Renk Kurabiye (Tutku) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru ile başlayalım. Bunun için tüm malzemeleri (Tarçın ve kakao hariç )yoğurma kaşesine alalım ve güzelce yoğuralım.
- Ardından hamuru üç bezeye ayıralım. İlk beze sade kalacak. İkinci bezeye tarçını ilave edelim ve güzelce hamura yedirelim. Üçüncü bezeye de kakaoyu ilave edelim ve aynı şekilde yedirelim.
- Hamurları bir poşete alalım iç harcını hazırlayana kadar. İç harcı için elmlaları soyalım ve güzelce rendeleyelim. Tavaya şekeri dökelim ve orta ateşte karamelize etmeye başlayalım. Şeker eriyince ve altın sarısı olunca tereyağını ilave edelim.
- Ardından rendelediğimiz elmaları da ekleyelim ve suyunu çekene kadar kavuralım. Yeterince suyunu çeken elmalara şimdi de kırık fındık veya cevizi ekleyelim ve harcımıza yedirelim.
- Son olarak da tarçin ilavesini yapalım ve aynı şekilde güzelce yedirelim. Ocağın altını kapatabiliriz. Gelelim üç renk hamurumuza.
- Her bezeden misket büyüklüğünde toplar yuvarlayalım (Evet biraz zaman alıyor😂) ardından her üç renkten toplar alalım (Toplamda ikişer adet, yani 6 adet top ) ve çiçek gibi birleştirelim.
- Avucumuzun içinde yuvarlamaya başlayalım ve elimizde ezelim çay tabağından biraz daha ufak olacak şekilde. Çok sıcak olmayan iç harcımızdan 1 tatlı kaşığı ekleyelim ve hamuru kapatalım.
- Hazırladığımız kurabiyeleri tepsiye dizelim ve önceden ısıtılmış fırına verelim ( 200 derece, alt/üst ayar, 15 dakika ). Kurabiyeler gerçekten muhteşem oldular.
- Tutku kurabiyesinden esinlenerek biraz farklı yorum katmak istedim. Umarım dener ve beğenirsiniz🥰
Milföylü Pratik Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet milföy hamuru (Ben 1 hamuru ikiye keserek 2 kare dilim elde ettim. toplamda 6 adet böreğim oldu.)
- Dilimlenmiş salam (3 dilim)
- 1 kırmızı biber
- 1 yeşil biber
- 2 yemek kaşığı beyaz beynir
- 4-5 dal maydanoz yaprağı
Üzeri için;
- 1 tane yumurtanın sarısı
- Çörek otu
Milföylü Pratik Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce yapacağımız kadar milföy hamurunu çözdürmek için buzluktan çıkaralım.
- Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayalım. Yağlı kağıdı tepsiye yerleştirelim.
- Peyniri bir kaseye alalım. Üzerine yıkayıp süzdüğümüz maydanoz yapraklarını ekleyelim. Ben maydanozu makasla kesiyorum, daha hızlı oluyor. Bir çatal yardımıyla peynir ve maydanozu karıştıralım. Kenara alalım.
- Biberleri küçük parçalara keselim. Detayları fotoğraflarda bulabilirsiniz. Üzerine kesilmiş salam dilimlerini ekleyelim. Bir tutam tuz atarak biraz karıştıralım.
- Milföy hamurunu ikiye keselim. Kare dilimleri fırın tepsisine yerleştirelim.
- Hamurların yarısına biberli içten, diğer yarısına peynirli içten koyalım. Yarıya katlayalım.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve çörek otu serpiştirelim.
- Tepsiyi ısınmış fırına yerleştirelim. Tepsiyi fırına koyunca dereceyi 170’e getirelim. Bu şekilde 20-25 dk pişecek. Fırın özellikleri kişiden kişiye değişebilir.
- Üzeri iyice kızarıp, katları yeterince açıldıysa pişmiş demektir. Afiyet olsun
Bulgur Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı bulgur
- 1.5 su bardağı su
- 5-6 adet kornişon salatalık
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
Üzeri için;
- Sıvı yağ
- Nane
- Toz biber
Bulgur Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencerede az sıvı yağ da bulguru bir iki çevirip, suyunu ilave edin altını çekene kadar pişirin ve kapağı açık şekilde soğumaya bırakın.
- İnce doğranmış maydanoz ve dereotu, salatalık ekleyin. Yoğurtla birlikte mayonezi karıştırıp, birazda tuz ilavesi yapmayı unutmayalım harmanlayın ve sunum tabağınıza alın.
- Üzeri için; kızdırılmış yağda tozbiberi ve nane ekleyip bulgurun üstüne gezdirin. Muhteşem bir 5 çayı salatası mutlaka tavsiye ederim.
Soğanlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet but
- 1 adet büyük soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz pul biber karabiber ve tavuk çeşnisi
Soğanlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk etini jülyen jülyen doğrayalım.
- Ardından soğanları küp küp doğrayalım.
- Ardından doğradığımız tavuk etini yıkayıp, ocağa alalım.
- Suyunu salıp, çekene kadar karıştırarak kavuralım.
- Ardından sıvı yağ ekleyelim, tavukları hafif kavuralım.
- Ardından soğanı ve baharatları ekleyip, soğanlar yumuşayıncaya kadar kavuralım.
Patates Mücveri Tarifi İçin Malzemeler
- 2 büyük boy patates
- 2 adet yumurta
- Yarım demet maydanoz
- 4-5 dal yeşil soğan
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kızartmak için; sıvıyağ
Patates Mücveri Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyun ve rendeleyin. Daha sonra suyunu sıkarak geniş bir kaseye alın.
- Üzerine küçük doğranmış maydanoz ve yeşil soğan, yumurta, un, rendelenmiş kaşar peyniri, pulbiber ve tuz ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırın.
- Kızartma tencerenize sıvı yağ ekleyin ve yağ ısınınca bir kaşık mücver harcından koyarak kızartın. Afiyet olsun
İnce Mutfak Usulü Avcı Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo orta yağlı kıyma
- 2 adet havuç
- Yarım çay bardağı iri doğranmış ceviz içi
- 1 kapya biber
- 1 kuru soğan
- 2 yemek kaşığı pilavlık bulgur
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- 4 böreklik yufka
Kızartmak için;
- 2 tane yumurta
- Yarım su bardağı galeta unu
- Sıvı yağ
İnce Mutfak Usulü Avcı Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kıymamızı tavaya alıp, yağsız kavuruyoruz.
- Üzerine küçük küçük doğranmış kuru soğanı ekleyip biraz daha kavuralım.
- Rendelenmiş havuç ve bulguru aynı anda atıp tekrar kavuralım. Su koymaya gerek yok bulgurlar havucun suyuyla yumuşuyor.
- Ocağı kapatıp, maydanozları ve cevizi ekleyip soğumasını bekleyelim.
- Her bir yufkayı 8 eşit parçaya kesip, soğuyan harcımızla birlikte rulo şeklinde saralım.
- Önce çırpılmış yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp kızartalım. Afiyet olsun
Şevketi Bostan Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo şevketi bostan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 500 gram kuzu kuşbaşı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 limon suyu
- Tuz
Şevketi Bostan Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şevketi bostanların beyaz kısmıyla yeşilliğin birleştiği yerde orta kısmında sert odunumsu kısım ayıklanarak atılır. Bazen beyaz üst kısmında da çubuk şeklinde sert odunumsu kısım olabiliyor. O da ayıklanarak atılır.
- Ayıklanmış şevketi bostan bol suyla dört beş su iyice yıkanır. Yıkanmış şevketi bostanların beyaz ve yeşil kısımları ayrı ayrı doğranır. Beyaz kısmı serçe parmağı şeklinde şeritler halinde doğranır. Yeşil kısmı da parmak uzunluğunda doğranır.
- Zeytinyağının yarısı tencereye alınır. Ben soğan koymadım. Ama kuru soğan ve zeytinyağında bütün olarak çevrilir ve kuşbaşı kuzu eti kavrulur.
- Etler suyunu salıp, çekince şevketi bostanın beyaz kısmı ilave edilerek üç dört dakika kadar çevrilir. 2 su bardağı sıcak su ilavesiyle, kapağı kapalı pişirilir. 15 dakika sonra yeşillikler üzerine eklenir ve pişirilmeye devam edilir.
- Etler ve şevketi bostan pişince ateşten indirmeden 5-10 dakika önce un, tuz ve limon suyu çırpılarak ilave edilir. Altı kapatılır, bütün kuru soğan çıkarılır ve kapaklı borcama alınarak dinlendirilir.
- Üzerine kalan zeytinyağı gezdirilir. Afiyet olsun
Yaş Pasta Lezetinde Tavada Burowni Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane yumurta
- 1 bardak şeker
- Yarım bardak sıvı yağ
- Yarım bardak ılık su
- 1 bardak sulu yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı karbonat olmasada sorun olmaz bir kaç damla limon suyu
- 1.5 tatlı kaşığı kakao
- 2.5 bardak un
- Tavayı yağlamak için margarin
- Bardak ölçüm büyük çay bardağı
Üzeri için;
- 1.5 su bardağı süt 200 ml bardak ölçüm
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 çorba kaşığı şeker
- Üzeri için hindistan cevizi ben muzda kulandım siz dilediğiniz gibi süsleyin
Yaş Pasta Lezetinde Tavada Burowni Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce sıvı malzemeleri kabımıza alıyoruz, çırpıyoruz sonra unumuzu kakaoyu ilave edelim, çırpalım. Geri kalan malzemeyi ekleyelim karıştıralım. Tavamızı soğuk margarinle yağlayalım kekimizi tavaya dökelim.
- Üzerine kapak kapatalım 4 kat folyoyu tavanın altına koyalım en ufak ocağın bir büyüğünde pişirelim önce 5 dk altı kısık sonra söndürür gibi kısa bildiğimiz kadar kısalım 20 dk sonra kontrol edelim kekimiz kendini çekince altını kapatalım.
- Dilerseniz üzerine yağlı kağıt koyup, bir alt üst yapa bilirsiniz sonra tabağa alalım ilk sıcağı çıkınca sütlü malzemeyi çırpıp, üzerine dökelim.
- Oda ısısına gelince dolaba kaldıralım soğuyunca üzerini süsleyip servis edelim deneyecek olanlara afiyet olsun.