27 Şubat 2022 Pazar

Mantarlı Ve Sebzeli Tavuk Yemeği Püre İle Makarna Eşliğinde Tarifi

 

Mantarlı Ve Sebzeli Tavuk Yemeği Püre İle Makarna Eşliğinde Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk için ön işlem;

  • 5-6 tavuk göğsü
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yemek için;

  • 1 büyük boy kabak
  • 1 büyük boy havuç
  • 2 kutu hazır mantar
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1’er yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 litre tavuk bulyonlu sıcak su
  • Karabiber
  • Biberiye
  • Toz kırmızıbiber
  • İsteğe göre 1 tatlı kaşığı şeker

Bağlamak için;

  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı soğuk su

Patates püresi;

  • 5-6 orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat tozu
  • Makarna
  • Zeytinyağı
  • Sebze tuzu

    Mantarlı Ve Sebzeli Tavuk Yemeği Püre İle Makarna Eşliğinde Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce soğan, sarımsak ve sebzeler dilimlenip hazır edilir.
  • Tavuk göğüslerini yatay olarak ince kesin ve tuz ve karabiber ile baharatlayalım ve geniş bir tencerede az kızgın yağda arkalı önlü hafif kızartın.
  • Kızaran tavukları ayrı tabağa alın. Aynı tencereye tereyağı ile zeytinyağını ekleyip, mantarlar hariç, önce tüm soğan sarımsak ve sebzeleri kavurun.
  • Kavrulan sebzelere unu ekleyip kavurun ve ardından domates salçasınıda ekleyin devam kavurun.
  • Üzerlerine 1 litre bulyonlu sıcak suyu, baharatlarıda ve mantarlarıda ekleyin, karıştırın.
  • Kızartmış olduğunuz ve kenara aldığınız tavuk göğüslerini yemeğin içine teker teker koyun ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yarım saat pişirin.
  • Pişen yemeği bağlamak (Koyu kıvam alması) için bir çay bardağı soğuk suya 2 tatlı kaşığı nişasta koyun ve yemeğe ekleyip karıştırın, hemen koyulaşır.
  • Püresi için; patatesleri 4 de bölün ve bir tencereye alıp, çatalla kolaylıkla ezilir hale gelesiye haşlayın.
  • Haşlanan patateslere tereyağını, sütü ve baharatları ekleyip ezerek püre haline getirin.
  • Makarna için; makarnalar kaynar suda haşlanır ve süzülür.
  • Zeytinyağı kızdırılır pişen makarnaların üzerine gezdirilir, sebze tuzu eklenir karıştırılır. Servis etmeye yemeğiniz hazır, afiyet olsun.

Pazar Klasiği Omlet Tarifi

 

Pazar Klasiği Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2-3 dilim sucuk
  • 2-3 dal maydanoz
  • 1 küçük kase kaşar rendesi
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

    Pazar Klasiği Omlet Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 2 yumurtayı çırpalım, tuzunu ve baharatlarını koyalım.
  • Tavayı ocağa koyalım.
  • Tavanın içine sıvı yağı yaydıralım, üzerine çırptığımız yumurtayı dökelim.
  • Kapağını kapatıp, kısık ateşte altı pişip tavadan ayrılana kadar pişirelim.
  • Yarısına kaşar rendesi ve sucuğu koyalım, diğer yarısını da üzerine kapatalım.
  • Tavanın kapağını kapatıp kaşar eriyince ocaktan alalım.
  • Üzerine maydanoz ve pul biber serperek servis edelim.
  • Sıcakken servis edelim, afiyet olsun,

Kremalı Sebze (Fırın Kullanmadan Efsane Lezzet Bombası) Tarifi

 

Kremalı Sebze (Fırın Kullanmadan Efsane Lezzet Bombası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet orta boy patates
  • Küçük boy brokoli
  • 2 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un(Hafif tepeli)
  • 2 kutu sıvı krema
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı senze tozu (İsteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Çay kaşığı ucuyla çok az muskat tozu (Yada biraz muskat rendesi)
  • Tuz

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Kremalı Sebze (Fırın Kullanmadan Efsane Lezzet Bombası) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesler ve havuçlar küp şeklinde doğranır, brokolileri çiçeklerinden ayırın.
  • Uygun bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağ koyulur eritilir üzerine un ilave edilir unun kokusu çıkana kadar karıştırarak kavrulur,2 kutu sıvı krema, bir çay bardağı su eklenir,baharat ve tuz koyulur karıştırılır kaynamaya bırakılır.
  • Patates ve havuçlar ilave edilir karıştırılır kaynayınca ocağın altı kısılır kapağı kapatılır ara ara karıştırılarak pişirilir, patatesler biraz yumuşayıp pişince brokolileri ekleyin karıştırın kapağını kapatın.
  • Tüm sebzeler pişene kadar orta ateşte pişirin (Ben brokolileri ekledikten sonra 6-7 dakika pişirip ocağı kapattım)
  • Ocağı kapatın tavanın kapağını açın rendelenmiş kaşar peynirini serpip, tekrar kapağı kapatın peynir eridikten sonra servis yapabilirsiniz.
  • Peynirli sevmeyenler kullanmayabilirsiniz. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️

Böğürtlenli Cheesecake Tarifi

 

Böğürtlenli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram labne
  • 1 paket krema
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 5 adet yumurta (Yumurtanın 1 inin sadece sarısı)
  • 1 paket vanilya

Alt taban için;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • Yarım çay bardağından biraz az süt

Üzerinin sosu için;

  • 250 gram böğürtlen
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı su

    Böğürtlenli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Alt taban için; bisküviler ince ince çekilir, tereyağ ve süt ile iyice karıştırıp yağlanan kelepçeli kalıba iyice batırarak döşenir. Dinlenmesi için buzdolabına konur.
  • Sos kısmı için; böğürtlenler su ile beraber karıştırıp 30 dakika kadar bekletilir. Daha sonra üzerine şeker ve nişasta eklenip kaynatılır.
  • Sos kıvam alınca kapatılır ve dinlenmeye bırakılır.
  • Kek kısmı için; labne ve krema güzelce çırpılır. Ardından yumurtalar tek tek, çırpılarak ilave edilir. Un ve vanilya ilave edilip tabanın üzerine dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50 dakika pişirilir. (kontrollü pişirelim! keki sallayıp iç kısmı sallanmıyor ise pişmiştir).
  • Soğuyan kek üzerine hazırlanan sos dökülür ve en az 8 saat kadar buzdolabında bekletilir. Daha sonra servis yapılır. Afiyet olsun.

Browni İntense Çikolatalı Kek Sadece 2 Malzemeli Tarifi

 

Browni İntense Çikolatalı Kek Sadece 2 Malzemeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta akı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu (İsteğe bağlı)
  • 2 kalıp çikolata (Toplam 160-170gr bir kalıp bitter bir kalıp sütlü)

    Browni İntense Çikolatalı Kek Sadece 2 Malzemeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yumurtalar sarısından iyice ayrılmış olmalı.
  • Daha sonra yumurta beyazlarını kabartma tozunu ekleyerek çırpıcıda çırpıyoruz (Bu tarifte mikser çok önemli çünkü elde çırptığımızda istediğimiz kıvamı almıyor) bulut kıvamına gelecek. Bembeyaz kremşanti gibi olacak çırptıkça.
  • Bu süreçte biraz sabırlı oluyoruz ve yaklaşık 7-8 dakika boyunca yumurta beyazları kıvam alana kadar mikserle çırpmaya devam ediyoruz.
  • Bir yandan da çikolataları benmari usulü eritiyoruz (Kaynamış suyun üzerine bir kap koyarak çikolataları buhar ve ısı yardımı ile eriterek)
  • Daha sonra yumurtaların beyazı kıvam alınca silikon ya da ahşap bir kaşık yardımı ile erittiğimiz çikolatanın yarısını içine ekliyoruz. Sonra kaşıkla söndürmeden hafif hafif çevirerek çikolatayı yediriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz. Dikkat edin yağlı kağıda döktüğünüz de hamurumuzu incecik yaymayın kenarlarının kurumaması önemli. Kontrollü pişirin.
  • 15 dakika sonunda keki fırından alalım ve elinizi yakmayacak kadar soğuduğunda keki hamur gibi yoğuralım. Eğer kenar kısımlarında kuruluk olmuşsa çok az süt sürerek yumuşatabilirsiniz.
  • Yoğurduğumuz keke elle şekil veriyoruz ben browni intense gibi uzun dik dörtgen yapmaya çalıştım (Ben hamuru iki parçaya böldüm siz daha minik minikte yapabilirsiniz)
  • daha sonra şekil verdiğiniz kekin orta kısmını çikolata dolduracak kadar çok derin olmadan hafif hafif oyuyoruz. Ben bir çatalın arka kısmını kullandım.
  • Eze eze oydum sonrada kaşıkla iç kısma çikolata döküyoruz (Aşağıda resmi var)sonra keki ortadaki çikolata donsun diye buzluğa koyuyoruz.
  • Çikolata donunca keklerimizi benmari usulü erittiğimiz çikolatanın diğer kalan yarısına batırıp kekin her tarafını çikolata ile kaplıyoruz.
  • Bir çatal yardımı ile çikolataya buladığıımız kekleri yağlı kağıda koyup donması için tekrar buzluğa koyuyoruz. Kekler donunca üzerine bir kaşık yardımı ile eriyen çikolatadan çizgi çizgi şekil verip 5 dakika daha dondurduktan sonra servise hazır.
  • Tüm bu işlemler yaklaşık yarım saat bile sürmedi çok çabuk donuyor zaten. Beğeneceksiniz eminim hadi akşama çayların yanına yetiştirin hepinize afiyet olsun güzel insanlar 🙋🏻‍♀️☕🤤🍩.

Kapış Kapış Giden Efsane Lahmacun Böreği Tarifi

 

Kapış Kapış Giden Efsane Lahmacun Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

İç harcı için;

  • 300 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sosu için;

  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 1 adet yumurta akı
  • Yarım çay kaşığı tuz

Kenarları için;

  • 1 adet yumurta sarısı

    Kapış Kapış Giden Efsane Lahmacun Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç harcı için uygun bir kap içerisinde kıyma, küçük küçük doğranmış yeşil biber, rendelenmiş domates, yemeklik doğradığımız soğan, domates salçası, sıvı yağ, ince kıyılmış maydanoz, tuz, sarımsak, karabiber ve kimyonu alarak karıştıralım.
  • Ardından sosu için küçük bir kase içerisinde süt, sıvı yağ, yumurta akı ve tuzu karıştıralım, bir kenara alalım.
  • Yufkamızı üçgen şeklinde keselim, fırça yardımı ile hazırladığımız sostan yufkanın geniş olan kenarı hariç her yerine gelecek şekilde sürelim.
  • Yufkamızın sos sürmediğimiz geniş kısmına oklavayı yerleştirelim, uç kısmında biraz pay kalacak şekilde yufkayı saralım. Burada yufkanın oklavaya yapışmamasını istediğimiz için geniş olan kenarına sostan sürmüyoruz.
  • Yufkamızı oklava ile sardıktan sonra iki tarafından ortada buluşturarak büzgü şeklini verelim.
  • Ardından yufkayı oklavadan yavaşça çıkartalım ve iki ucunu birleştirelim.
  • Uçta kalan kısmı içe doğru katlayarak büzgünün açılmasını engelleyelim.
  • Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Böreklerimizin orta kısmına hazırladığımız harçtan yerleştirip ardından kenarlarına güzelce kızarmaları için yumurta sarısı sürelim.
  • Böreklerimizi önceden ısıttığımız 190 derece fırında 30-35 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda lahmacun böreklerimiz servise hazır. Maydanoz, domates ve limon dilimleriyle servis edebilirsiniz.

26 Şubat 2022 Cumartesi

Tencerede Patates Oturtma Tarifi

 

Tencerede Patates Oturtma Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adet orta boy patates
  • 300-500 gram kıyma
  • 3 adet sivri biber
  • 5-6 ceri domates ( normalde kullanabilirsiniz )
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

    Tencerede Patates Oturtma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyalım, yarım ay şeklinde doğrayıp kızartalım.
  • Bir tencereye soğanları küp küp doğrayıp koyalım kavuralım.
  • Kavrulan soğanlara kıymamızı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Suyunu çekmeye başlayan kıymaya biberleri de ekleyelim.
  • Biberler biraz ısı gördükten sonra domatesimizi ekleyelim.
  • Biraz kavurduktan sonra salçamızı ekleyip karıştıralım.
  • Pişen sosumuzu bir kaseye alalım.
  • İç yaptığımız tenceremize patatesleri ekleyelim.
  • Kıymalı harcımızı da üzerine serelim.
  • Bir sıra daha patates ekleyelim.
  • Suyumuzu da ekleyelim.
  • Kısık ateşte 15-30 dk arası kontrollü pişirelim

Ay Şekilli Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Ay Şekilli Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 2 adet yumurta akı (Sarısı üzere)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un

Üzeri için:

  • Çörek otu ,susam

    Ay Şekilli Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına un hariç bütün malzemeler eklenir ve yoğurulur.
  • Daha sonra kontrollü bir şekilde un eklenir.
  • Kulak memesi kıvamı yumuşaklığından kum gibi dağılan bir hamur elde edilir.
  • Hamur iki eşit parçaya bölünür ve silindir şekli verilir.
  • Silindir şekli verdiğimiz hamurların üstüne bastırılır ve hamur kalınlığının eşitlenmesi sağlanır.
  • Daha sonra su bardağı yardımı ile ay şekli verilir(dilediğiniz başka şekilleri de verebilirsin).
  • Şekil verdiğimiz hamurların üzerine yumurta sarıları sürülür.
  • Üzerine çörekotu ve susam serpilir.
  • Önceden ısıtılmış fırında 170°’de altı üstü kızarana kadar 20 dakika kontrollü şekilde pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Az Ölçülü Tam Kıvamında Un Helvası Tarifi

 

Az Ölçülü Tam Kıvamında Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 50 gram margarin veya tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 1 su bardağı süt (+çeyrek bardak daha)
  • 1 su bardağı toz şeker

    Az Ölçülü Tam Kıvamında Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yağları uygun bir tencereye alıp eritelim.
  • Üzerine un ekleyip karıştıralım kısık ateşte devamlı karıştırarak güzel bir renk alana kadar kavuralım.
  • Bir yandan da süt ve şekeri uygun bir cezveye koyup ocağa alalım karıştırarak şekerini eritelim.
  • Kaynamasına gerek yok güzel ısınmış şekeri erimiş olsun yeterli ocaktan alalım un güzel kavrulunca tencereyi ocaktan alalım.
  • Üzerine azar azar şerbetini ekleyip bir yandan da karıştıralım.Topaklanma olmadan şerbetini yedirelim helvamız hazır. Afiyet olsun 

Çıtır Çıtır Nokul Tarifi

 

Çıtır Çıtır Nokul Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt yada yoğurt kaymağı
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı zeytinyağ
  • 125 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Çay kaşığı ucuyla tuz
  • 3-3,5 su bardağı un

İçi için;

  • 2 su bardağı fındık,ceviz
  • 2 su bardağı kuru üzüm
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı.sıvı yağ

    Çıtır Çıtır Nokul Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için su, maya ve şekeri derin bir kaba alıp karıştırın.
  • Diğer malzemeleri de ekleyelim.
  • Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru toplayıp üzerini örtün ve 30 dk. Dinlendirin.
  • İç harcı için fındıkları taneli kalacak şekilde çekin.
  • Üzümlerin suyunu süzün.
  • Bir kasede çekilmiş fındık, üzüm ve şekeri karıştırın.
  • Tereyağını eritin.
  • Hamuru tekrar yoğurup 5 parçaya bölün.
  • Parçalardan birini unladığınız tezgaha alıp (diğerlerini üzeri örtülü şekilde bekletin) üzerine bir fırça yardımıyla tereyağlı karışımı sürüp üzümlü harçtan serpin.
  • Uzun kenarından rulo şeklinde sarın.
  • Ruloyu üç parmak kalınlığında dilimleyip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Kalan hamur parçalarını da aynı şekilde açıp hazırlayın ve dilimleyip tepsiye dizin.
  • Yumurta sarısının içine bir yemek kaşığı su ekleyip karıştırın ve fırçayla nokulların üzerine sürün.
  • 190 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Pamuk Pankek Tarifi

 

Pamuk Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 tutam tuz

Pişirmek için:

  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Servisi için:

  • Bal,çikolata,meyve 

    Pamuk Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir karıştırma kabında 2 yumurta ve yarım su bardağı şekeri alın.
  • Şeker eriyene ve karışım krema kıvamını alana kadar çırpın.
  • 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin ve bir tutam tuzu da eleyerek karışımın içerisine ekleyin.
  • Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  • İlk pankeki pişirmek için; krep tavasını ayçiçek yağı ile yağlayın.
  • Kızdırdığınız tavaya küçük bir kepçe ya da bir kahve fincanı kadar pankek harcını aktarın.
  • Ocağın altını kısın.
  • Pankeki, üzeri göz göz olana kadar pişirin.
  • Bir spatula yardımıyla çevirdiğiniz pankekin diğer tarafını da aynı şekilde pişirin.
  • Servis tabağına aldığınız pankeklerin üzerine tereyağı koyup bal gezdirebilirsiniz, afiyet olsun.