9 Mart 2022 Çarşamba

Portakallı Islak Kurabiye Tarifi

 

Portakallı Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gr margarin veya tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı portakal suyu (400 ml)
  • 1 çay bardağı toz şeker

    Portakallı Islak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için uygun bir tencereye portakal suyu ve şekeri alalım, şeker eriyene kadar yaklaşık 5 dakika kaynatalım.
  • Şerbetimiz kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve derin bir kap içerisine dökerek soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için yoğurma kabına yumurta, sıvı yağ, pudra şekeri ve vanilyayı ekleyerek çırpalım.
  • Ardından üzerine tereyağı, portakal kabuğu rendesi, un ve kabartma tozunu alarak elimizle yoğurmaya başlayalım.
  • Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım ve elimizle yuvarlayarak şekil verelim.
  • Yuvarladığımız hamurlarımızı tepsiye dizelim ve önceden ısıtılmış 180°C fırında 25 dakika kadar pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen kurabiyelerimizi fırından alalım, soğuk şerbete batıralım ve servis tabağına dizelim. Tüm kurabiyelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Şerbete batırdığımız kurabiyelerimizin şerbetini güzelce çekmesi için bekletelim.
  • Ardından portakallı ıslak kurabiyelerimizi dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Dört Malzemeli Damla Çikolatalı Kıyır Kurabiye Tarifi

 

Dört Malzemeli Damla Çikolatalı Kıyır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 125 gram tereyağı veya margarin donuk pudra şekeri

    Dört Malzemeli Damla Çikolatalı Kıyır Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pudra şekeri hariç bütün malzemeleri bir kaba alıp, elinizle iyice birbirine yedirin.
  • Daha sonra küçük kare fırın kabına alalım, üzerini kaşık ile düzleștirelim.
  • En son üzerine pudra şekeri serpip, önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında 20-25 dakika pişirelim.
  • Soğuduktan sonra dilimleyip, servis edelim.

8 Mart 2022 Salı

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet tavuk bulyon (isteğebağlı)
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

    Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bulguru bir kaç su durulayıp, suyunu süzün.
  • Tereyağı ve sıvı yağı yükseğe yakın ateşte tencereye alın, hafifçe kızdırdıktan sonra, tel şehriyeyi de ilave edin. Şehriyeler kahverengileşene kadar kavurun.
  • Ardından salçayı ekleyerek bir kaç dakika daha kavuralım.
  • Bulguru da ekleyerek, en az 5-6 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Sıcak su ve damak zevkinize göre tuz ilavesini yapın ve kısık ateşte, tercihen ocağın küçük gözünde tencerenin kapağını kapatarak pilavımızı pişmeye alın. Tavuk suyu varsa normal su yerine kullanabilirsiniz. Bu tarife oldukça yakışacaktır.
  • Pilav göz  göz olana kadar yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • Suyunu çekip,  bulgur taneleri piştiğinde, altını kapatıp, tencerenin ağzına havlu kağıt koyun ve kapağını kapatarak pilavı 15 dakika kadar demlenmeye alın.
  • Arzu ederseniz bulyon yerine, et suyu veya tavuk suyu kullanabilirsiniz.
  • Tel tel,  nefis şehriyeli bulgur pilavımız servise hazırdır. 😋😍
  • Afiyet olsun

Efsane Lezzetiyle Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi

 

Efsane Lezzetiyle Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı tavuk veya et suyu (Yoksa tamamını suyla da yapabilirsiniz)
  • Yarım su bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • Naneli sos

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tereyağı ve sıvı yağı ısıtın içine rendelenmiş havucu ilave edip hafifçe yumuşayana kadar kavurun. İçine rendelenmiş sarımsağı da ekleyip bir tur daha kavurup tavuk suyunu ilave edin.
  • Kaynamaya başlayınca şehriyeyi ekleyin ve pişene kadar bekleyin.
  • Yoğurt, limon suyu ve unu iyice karıştırın ve kaynayan çorbadan 1 kepçe alıp terbiyenin içine dökün hızlıca karıştırın. Ilık hale gelen terbiyeyi tencereye döküp yine hızlıca karıştırın.
  • Kıvamını nasıl istiyorsanız ona göre su ekleyin ben 2 su bardağı ekledim. Kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Bu şekilde 5 dk daha pişirip en son tuzunu atın.
  • Hazırladığınız naneli tereyağlı sosla servis edin. Afiyet olsun 

Çok Pratik Karamelize Soğan Mezesi Tarifi

 

Çok Pratik Karamelize Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet soğan (kırmızı ya da beyaz)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Çeyrek çay bardağından biraz eksik su (20 ml)
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon

    Çok Pratik Karamelize Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanları piyazlık olacak şekilde doğrayalım.
  • Tavaya zeytinyağla birlikte soğanı alarak soğanlar yumuşayıncaya kadar soteleyelim.
  • Yumuşayan soğanların üzerine şekeri ekleyerek soğanlar hafif uç kısımlarından kızarmaya başlayıncaya kadar soteleyelim.
  • Kızarmaya başlayınca suyu ekleyerek ocak orta ateşteyken pişirmeye devam edelim.
  • Birkaç dk sonra karamelize olacaktır.
  • Su buharlaşıp karışımın kıvamı koyulaşınca ocağı kapatıp karışımı soğumaya bırakabiliriz.
  • Soğuyan soğanların üzerine nar ekşisi, tuz ve baharatları ekleyerek karıştıralım. Dilerseniz bu şekilde de servis edebilirsiniz. Ben süzme yoğurt üzerinde servis ediyorum

Etli Patlıcan Kebabı Tarifi

 

Etli Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı doğranmış et
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 adet patlıcan (ben 2 adet şişko patlıcan kullandım)
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (Sadece domates salçasıda kullanılabilir)
  • 1 bardak sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz

Patlıcanları kızartmak için;

  • Bol sıvı yağ

    Etli Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanların kabuğu bıçakla çizgili soyularak küp küp doğranır ve tuzlu suda bekletelim.
  • Sonrasında suyunu süzerek yağda hafif rengi dönünceye kadar kızartalım çok kızartmayın ve kağıt peçede üzerine alalım.
  • Et düdüklü yada normal tencereye alınır suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Üzerine sıvı yağ, yemeklik doğranmış soğan ilave edilerek soğanlar et ile beraber karıştırılarak kavrulur.
  • Doğranmış biber ve kabuğu soyularak doğranmış domatesler eklenir karıştırılarak sotelenir.
  • Salçalar eklenir karıştırılarak kavrulur, 1 su bardağı sıcak su ilave edilir çok hafif kızarttığımız patlıcan eklenir ve patlıcanları ezmeden karıştırılır yemeğin suyu kaynayınca tuz ve baharatlar eklenir ve ocağın altı kapatılır.
  • Fırın tepsisine yemeği boşaltalım üzerine dilimlenmiş domates yerleştirelim ve 180 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun 

Peynirli Kremalı Pasta (Käsesahnetorte) Tarifi

 

Peynirli Kremalı Pasta (Käsesahnetorte) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tuzu
  • 3 çay bardağından bir parmak eksik un

Kreması için

  • 600 ml sahne ( krema )
  • 500 gram quark ( labne )
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 paket krema sıklaştırıcı
  • 2 kutu konserve mandalina

Üzeri için

  • Pudra şekeri 12 dilim mandalina
  • İsteğe bağlı frambuaz

    Peynirli Kremalı Pasta (Käsesahnetorte) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtanın sarısı ve beyazını ayırıyoruz beyazına vanilya ekleyip kar haline gelene kadar mikserle çırpıyoruz.
  • Yumurta sarını ayrı bir kaba alıyoruz. Şeker ekleyip mikserler 5-6 dk köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Daha sonra sıvı yağ süt ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Un ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz.
  • Tekrar çırpıyoruz kek harcına hazırlamış olduğumuz yumurta beyazını ekleyip spatula ile alttan yukarı yavaş yavaş karıştırıyoruz.
  • Kelepçeli kalıbın alt tabanına yağlı kağıt yerleştirip kenarlarını yağlıyoruz.
  • Kek harcımızı kalıbımıza döküp güzelce yayıyoruz.
  • Üzerine file badem serpip 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
  • Kekimiz soğuduktan sonra ortadan ikiye kesiyoruz.
  • Kremayı uygun bir kaba alıyoruz vanilya krema sıklaştırıcı ekleyip koyulaşana kadar mikserle çırpıyoruz.
  • Ayrı bir kaba quarkı alıyoruz. Şeker ekleyip mikserle çırpıyoruz.
  • Daha sonra kremaya ekleyip spatula ile güzelce karıştırıyoruz.
  • Kekimizin alt tabanını kelepçenin içine yerleştiriyoruz.
  • Krema karışımının yarısını döküp güzelce yayıyoruz.
  • Mandalinaların suyunu süzüp kremanın üzerine yerleştiriyoruz.
  • Üzerine geri kalan kremayı döküp güzelce yayıyoruz.
  • Kekimizin üste gelecek parçasını dilimleyip kremanın üzerine yerleştiriyoruz.
  • Buzdolabında bir gece dinlendirip üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
  • Mandalina ve frambuazla süsleyip servis yapıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi tozu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti (toz halinde )

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi tozu

    Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için malzemeleri tencereye alıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra 5-6 dk daha kaynatıp kapatıyoruz soğuması için ayrı bir kaba alıyoruz (oda sıcaklığında).
  • Keki için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Diğer malzemeleri tek tek ekleyip karıştırıyoruz, koyu bir kıvamı olucak, borcamı çok az yağlayıp kek harcımızı koyuyoruz.
  • 170 derece fırında 25-30 dk pişiriyoruz.
  • Çıkınca şerbetimiz ılık, kekimiz dinlenip sıcağı çıkınca şerbetini veriyoruz,.
  • Kreması için malzemeleri tencereye alıyoruz karıştırıyoruz.
  • Yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz, ılık hale gelince toz krem şantiyi ekliyoruz mikser ile karıştırıyoruz.
  • Şerbetini çeken soğuyan tatlımızın üzerine döküyoruz.
  • Dolapta dinlendiriyoruz.
  • En az 2 saat kadar, çıkınca üzerine hindistan cevizi serpiştiriyoruz, isteğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz, afiyet olsun 

Dağılmayan Kolay Açılan İçli Köfte Tarifi

 

Dağılmayan Kolay Açılan İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase köftelik bulgur (seferkitel bulgur)
  • 1 kase kısırlık bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz 1 bardak ılık su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

İç harcı için

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Kişniş ( baharatlar tamamen tercihe bağlı )

Kızartmak için

  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz ( Silme)

    Dağılmayan Kolay Açılan İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcımızı hazırlayıp pişirmek için önce soğan sonra salça daha sonra kıymayla birlikte diğer malzemeleri ocakta kızartalım istediğiniz baharatlarla birlikte.
  • Daha sonra bulgurları rahatça yoğuracağımız bir kaba döküp suyla ıslatıp üzerini kapatıp 15 20 dakika kadar dinlendirelim.
  • Dinlenen hamuru suyu azsa çok az miktarda su ekleyip yoğuralım yaklaşık 25- 30 dakika ara ara elimizi yağlayıp yoğurmaya devam edelim.
  • Yumuşak elimize yapışmayan kıvama gelince hamurumuzu istediğimiz gibi açıp içine iç harcını koyup bir tepsiye dizelim arzuya göre yumurtada kızartıp veya suda haşlayarak tercih edebilirsiniz.
  • Ben 2 adet yumurta kırıp köfteleri yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartarak tercih ettim suda haşlayıp serviste edebilirsiniz.
    Afiyet olsun

Profiterol Pasta Tarifi

 

Profiterol Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ yada margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • Bir fiske tuz
  • 3 adet yumurta

Kreması için

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağından 1 parmak fazla şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti

    Profiterol Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kremamızı hazırlıyoruz.
  • Kremşanti ve vanilya hariç bütün malzemeleri uygun bir tencereye alıyoruz.
  • Ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra ocaktan alıp ara ara karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.
  • Ilıdıktan sonra kremşanti vanilya ekleyip mikserle 5-6 dk çırpıyoruz.
  • Daha sonra üzerini streç film le kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz.
  • Hamuru için.Tereyağ tuz ve suyu uygun bir tencereye alıyoruz. Yağ eridikten sonra un ilave edilip tahta kaşıkla 3-4 dk karıştırarak pişiriyoruz.
  • Daha sonra ocaktan alıp oda sıcaklığına gelene kadar dinlendiriyoruz.
  • Hamurumuza 1 yumurta ekleyip mikserle 1-2 dk çırpıyoruz.
  • Yumurtaları teker teker ekleyip çırptıktan sonra hamurumuzu sıkma torbasına alıp yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine halka şeklinde sıkıyoruz.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızara yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.
  • Hamurumuz soğuduktan sonra ortadan ikiye kesip arasına krema sıkıyoruz.
  • Arzuya göre çilek muz dilimleri koyup hamurun diğer parçasını kapatıp üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Kremasız Körili Tavuklu Makarna Tarifi

 

Kremasız Körili Tavuklu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket penne makarna (250 gr)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 parça tavuk göğüs eti
  • 2 su bardağı süt (400 ml)
  • 1 dolu tatlı kaşığı nişasta
  • 1,5 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik

Haşlamak için;

  • Sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Kremasız Körili Tavuklu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygun bir tencereye bolca sıcak suyu alalım.
  • Kaynamaya başladıktan sonra üzerine tuz ve  makarnayı ilave ederek yaklaşık 10-11 dakika haşlayalım.
  • Makarnalar haşlanırken diğer taraftan soğanı yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğrayalım.
  • Doğradığımız soğanları kenara aldıktan sonra tavuk göğsünü küp küp doğrayalım.
  • Güzelce doğradığımız tavuk etlerini sotelemek için, uygun bir tavaya sıvı yağını alalım.
  • Üzerine kuşbaşı doğradığımız tavuk göğsünü ilave ederek güzelce kavuralım.
  • Etler suyunu çekip hafif renk aldıktan sonra üzerine doğradığımız soğanları ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Soğanlar pembeleşip iyice kavrulduktan sonra üzerine; nişasta ile karıştırdığımız süt, köri, tuz ve kekik ilave ederek güzelce karıştırıp pişirelim.
  • Haşlanıp yumuşayan makarnanın suyunu süzelim ve kıvam alan sosun üzerine ilave ederek güzelce karıştıralım.
  • Güzelce karışan körili tavuklu makarnamız servise hazır. Afiyet olsun!