Portakallı Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gr margarin veya tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 2 su bardağı portakal suyu (400 ml)
- 1 çay bardağı toz şeker
Portakallı Islak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için uygun bir tencereye portakal suyu ve şekeri alalım, şeker eriyene kadar yaklaşık 5 dakika kaynatalım.
- Şerbetimiz kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve derin bir kap içerisine dökerek soğumaya bırakalım.
- Hamuru için yoğurma kabına yumurta, sıvı yağ, pudra şekeri ve vanilyayı ekleyerek çırpalım.
- Ardından üzerine tereyağı, portakal kabuğu rendesi, un ve kabartma tozunu alarak elimizle yoğurmaya başlayalım.
- Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım ve elimizle yuvarlayarak şekil verelim.
- Yuvarladığımız hamurlarımızı tepsiye dizelim ve önceden ısıtılmış 180°C fırında 25 dakika kadar pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen kurabiyelerimizi fırından alalım, soğuk şerbete batıralım ve servis tabağına dizelim. Tüm kurabiyelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Şerbete batırdığımız kurabiyelerimizin şerbetini güzelce çekmesi için bekletelim.
- Ardından portakallı ıslak kurabiyelerimizi dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!