10 Mart 2022 Perşembe

Kıymalı Rulo Patates (Mükemmel Lezzette Çok Pratik) Tarifi

 

Kıymalı Rulo Patates (Mükemmel Lezzette Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

Dış kaplama için;

  • 800 gram patates (6 orta boy)
  • 220 gram kaşar rendesi
  • 2 adet yumurta
  • 2 tutam kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

İçi için;

  • 400 gram kıyma
  • 4 adet sivri yeşil biber
  • 1 tane kırmızı kapya biber
  • 1 adet iri kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3-4 yemek kaşığı zeytin yağ
  • Yarım tatlı kaşığından biraz fazla tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 silme çay kaşığı kimyon
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • 220 ml kaynar su (1 su bardağı)

Üzeri için;

  • 100 gram kaşar
  • 1 yemek kaşığı ketçap ve 1-2 yemek kaşığı su

    Kıymalı Rulo Patates (Mükemmel Lezzette Çok Pratik) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve biberleri yemeklik şekilden az irice doğrayıp hazırda bekletelim.
  • Maydanozu kıyıp tabağa alalım. 2 ayrı kap içine kaşar peynirleri rendeleyip ayıralım.
  • Tüm hazırlık aşamasını bitirdikten sonra fırını 180° alt üst ayarda açıp ısıtalım.
  • Patatesleri soyup iri taraf ile rendeleyelim. Ellerimiz ile tutam tutam alıp avuç içinde sıkarak suyunu çıkaralım. Posasını karıştırma kabına alalım.
  • Patates üzerine yumurta baharatlar ve kaşar rendesini ilave edip iyice karıştıralım.
  • Fırın tepsimiz içine yağlı kağıt serip patatesi içine boşaltalım. Çok ince yada çok kalın olmayacak şekilde dikdörtgen formda kaşık arkası ile basarak düzleyelim. Tepsiyi boydan boya dolmuyor etraflardan boşluklar bırakıyoruz.
  • Daha sonra tepsiyi alttan ikinci rafa sürelim. Bendeki süre; 23 dakika pişirdim ardına, orta rafa çıkarıp 8-10 dk daha pişirip tepsiyi fırından çıkardım.
  • Altının ve üstünün orta kızarıklıkta olması gerekir. Süreyi fırınınıza göre kendiniz ayarlayınız.
  • Fırına patatesi sürer sürmez bizde kıymasını hazırlamaya başlayalım.
  • Tavayı kızdıralım yağını ilave edip yüksek ateşte kıymayı kavuralım. Kavrulunca üzerine soğan ve biberleri ekleyelim. 3-4 dk karıştırarak devam kavuralım.
  • Sonra salçasını ekleyip 2-3 tur karıştırıp sıcak suyunu ve baharatlarını ekleyelim, karıştırıp kapak örtelim orta ateşe yakın suyunu çekene dek pişirelim ve ocaktan alalım.
  • Fırından çıkmış kızaran patatesi kağıdından tutup tezgaha alalım üzerine kıymayı döküp eşitçe yayalım. Sonra kağıttan yardım alarak uçtan tutup kıvırarak rulo haline getirelim.
  • Tekrar tepsi içine aktarıp üzerine kaşar rendesi serpelim ve sulandırılmış ketçap döküp, fırının orta rafına sürelim. 15-20 dk kaşarlar eriyene dek daha pişirip ardına servis edebiliriz. Afiyet bal şifa olsun.

Mereng Rulo Pasta Tarifi

 

Mereng Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Mereng için

  • 5 yumurta akı (oda sıcaklığında)
  • 1 çimdik tuz
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 avuç file badem

Krema için

  • 1 paket krem şanti
  • 200 gram labne peynir
  • 1 kutu krema (200 gr)
  • 1 paket vanilin
  • Meyve olarak
  • Çilek
  • Frambuaz
  • Böğürtlen dilediğinizi kullanabilirsiniz.

    Mereng Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle krema için malzemeleri mikserle sert kıvam alana kadar çırpın ve buzdolabına kaldırın.
  • Mereng için yumurta aklarını önce tuzla beraber kısa bir süre düşük hızda çırpalım. Ardından pudra şekerini eleyerek ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
  • Sonrasında nişasta ve vanilyayı da eleyerek ekleyelim. Biraz daha çırptıktan sonra son olarak limon suyunu ekleyelim ve çırpalım. Kaptan düşmeyecek kadar sert kıvama geldiyse mereng hazır demektir.
  • Yağlı kağıdımızı yağlayalım ve merengi spatula yardımıyla eşit şekilde yayalım. Üzerine file bademleri serpiştirelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika kontrollü pişirelim. Fırın kapağını hemen açmayalım ki mereng çökmesin.
  • Fırından çıkardıktan sonra ayrı bir yağlı kağıt üzerine merengi ters cevirelim ve diğer yağlı kağıdı dikkatlice merengden ayıralım.
  • Hızlıca ve dikkatlice rulo yapalım (Kırılmaması için bu çok önemli) tekrar geri açalım ve kremayı mereng üzerine yayalım, meyveleri dizelim, tekrar dikkatlice rulo yapalım (Meyve olarak böğürtlen ve çilek reçelinin tanelerini kullandım)
  • Buzdolabında 5-6 saat dinlendirdikten sonra üzerine pudra şekeri serpip dilimleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Milföy Pide Tarifi

 

Milföy Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet kare milföy
  • 2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üstüne sürmek için)
  • Biber
  • Domates
  • Sucuk(istediğiniz malzemeler olabilir salam sosis mantar ıspanak kıyma)
  • Peynir

    Milföy Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Milföyler hafif çözüldükten sonra merdane ile açıp pide şekli veriyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alıyoruz (Malzemesini koymadan boş olarak koyun malzeme ekleyince tepsiye alması zor olur).
  • Diğer tarafta tüm malzemeleri karıştırıp milföylere paylaştırıp yumurtanın sarısını kenarlarına sürüyoruz.
  • 200 derece 20 dk servise hazır. Afiyetler olsun.

Çay Saatlerinin Vazgeçilmezi Lezzetli Şehriye Salatası Tarifi

 

Çay Saatlerinin Vazgeçilmezi Lezzetli Şehriye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • Yarım çay bardağına yakın sıvı yağ yada zeytinyağı
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 adet közlenmiş kapya biber
  • 2-3 adet salatalık turşusu
  • 2-3 dal yeşil soğan
  • Çeyrek demet dereotu
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 tane küçük boy havuç
  • Konserve mısır (evde kalmadığı için kullanamadım.)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Limon suyu

    Çay Saatlerinin Vazgeçilmezi Lezzetli Şehriye Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şehriyemizi yağ koyduğumuz bir tencerede rengi biraz değişene kadar kavuralım.
  • Rengi değiştikten sonra suyunu ve biraz tuz ekleyip kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
  • Suyunu çekip, piştikten sonra kapağını kaldırıp, karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  • Kapya biberi ocakta közleyelim. Közlenen biberleri temizleyelim.
  • Bütün malzemeleri ince bir şekilde doğrayalım ve havucu rendeleyelim.
  • Soğuyan şehriyenin içine malzemeleri ekleyelim.
  • Karabiber, limon suyunu ekleyelim ve karıştıralım.
  • Tuzu, limon suyu ve yağı eksikse biraz daha ekleyebilirsiniz damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Lezzet Bombası İçi Kaşarlı Tavuk Köfte Tarifi

 

Lezzet Bombası İçi Kaşarlı Tavuk Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram tavuk göğsü
  • 8-10 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 7-8 dal maydanoz
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım tatlı kaşığı köri

Kızartmak için;

  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

İçi için

  • Yeteri kadar küpler halinde doğranmış kaşar peyniri

    Lezzet Bombası İçi Kaşarlı Tavuk Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu, yumurtayı, soğan, sarımsak, kapya biber ve maydanozu robottan geçirin (benim taze maydanozum kalmamıştı buzluktan hazır ince kıyılmış maydanoz sonra ilave ettim)
  • Derin bir kaba alınır, üzerine salça, galeta unu ekleyip yoğurun.
  • Elinize yapışan bir kıvam oluyor ama merak etmeyin elinizi ıslatarak kolayca sekil verebilirsiniz.
  • Köfte harcını zamanınız varsa yarım saat buzdolabında bekletin, kendini çekince daha kolay sekil verebilirsiniz.
  • Dinlenen harçtan parçalar alıp elinizle açın. İçine bir küp doğranmış kaşar peyniri yerleştirip kapayın. Bu işlem bitene kadar uygulayın.
  • Tavada sıvı yağını kızdırın, dereceyi biraz düşürün ve köfteleri arkalı önlü kızartıp servis edin. Afiyet olsun 

Muzlu Magnolia Tarifi

 

Muzlu Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • Yarım paket krema
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket bebe bisküvisi (siz yulaflı bisküvide kullanabilirsiniz)
  • 1/2 (yarım) su bardağı fındık
  • Muz (dilerseniz çileklide yapabilirsiniz)

    Muzlu Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle vanilya hariç bütün malzemelerimizi tenceremize alıp koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim ve ocak’tan alıp içine vanilya ekleyelim.
  • Bisküvi ve fındıkları robotta çekip ikisini de aynı kaba alıp karıştıralım.
  • Meyvelerimizi dilimleyelim ve istediğimiz sıralamayla tatlımızın son halini oluşturalım.
  • Ben fındık+bisküvi karışımı, muz üzerine muhallebi en üste ise tekrar fındık+bisküvi karışımından koyup süsleyerek işlemimi gerçekleştirdim ve soğuması için dolabıma koydum.Dinlenen enfes tatlılarımız servise hazır👩🏻‍🍳Afiyet olsun

Domates Soslu Sosisli Spagetti Tarifi

 

Domates Soslu Sosisli Spagetti Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket spagetti makarna (çubuk makarna veya nasıl isterseniz)
  • 250 gram sosis (dana sosis kullandım)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı kadar domates sosu (yoksa 1 rendelenmiş domates)
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber 

    Domates Soslu Sosisli Spagetti Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Makarnanın suyunu kaynamaya alalım. Diğer taraftan da sosisleri doğrayalım.
  • Kaynayan suya tuz ve spagetti makarnayı atalım. 9-10 dakika haşlanmaya bırakalım.
  • Sosisli makarna sosu için; tavaya sıvı yağı alıp doğradığımız sosisleri yağda çevirerek soteleyelim.
  • Sosislerin iki yüzleri de kızarınca domates salçasını ekleyip 1-2 dk karıştıralım.
  • Üzerine varsa yazdan hazırlanmış domates sosundan ekleyelim. Domates sosu yoksa kullanmak zorunda değilsiniz, rondodan geçirilmiş bir olgun domates de olur veya hiç kullanmayabilirsiniz de.
  • Ardından yine tercihe bağlı kekik ve kırmızı pul biber ekleyip karıştıralım.
  • Sıcak suyu ekleyip 2-3 dk pişirelim. Sosumuz hazır.
  • Makarnanın suyunu süzüp salçalı sosislere ilave edelim ve karıştıralım. Sıcağıyla servis edelim. Afiyet olsun :)
  • not: kullandığım salça tuzlu olduğu için ve makarnanın haşlama suyunda tuz olduğu için sosuna tekrar tuz eklemedim. Kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Dondurma Kurabiye Tarifi

 

Dondurma Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr oda ısısında tereyağ ya da margarin (100 gr margarin 100 gram tereyağ kullandım)
  • 100 ml sıvı yağ ( klasik kahveci çay bardağı ölçüsü)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta ( mısır/buğday)
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı (100 ml ) damla ya da parça çikolata

    Dondurma Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağ, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekeri karıştırma kabına alınır ve çırpılır. ➡️
  • Çırpma aşamasını mikser ile yapmak dokusu çok güzel bir kurabiye hamuru için önemli. 1 su bardağı nişasta eklenir ve yine çırpılır. Kabartma tozu ,vanilya ve un eklenerek hamur yoğurulur.
  • Hazırlanan hamura damla çikolata eklenerek tekrar yoğurulur. Bu aşamada hızlı olmalısınız. Çikolata erimeden hızlıca yoğurup bırakılır.
  • Hamur dondurma kaşığı ile şekillendirilerek fırın tepsisine alınır.
  • Önceden ısınmış 170 ° alt üst ayarda 20-25 dakika beyaz kalacak şekilde pişirilir. Kurabiyeler fırından çıktığında hafif yumuşak oluyor ancak dışarıda bekledikçe sertleşiyor❗ ➡️➡️kurabiyeyi lütfen çok pişirmeyin, beyaz kalması gerekiyor. Afiyet olsun 

Salçalı Sosis Tarifi

 

Salçalı Sosis Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 g sosis ( her zaman %100 dana sosisi almaya özen gösteriyorum ama tercih sizin)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • tercihe bağlı 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay bardağı domates sosu (isteğe bağlı)

    Salçalı Sosis Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Salçalı sosis yapmak için önce sosisleri küçük küçük dilimleyelim.
  • Sıvı yağ ile birlikte sosisleri 2-3 dakika kadar  tavada çevirin. Her iki yüzü de pişip sosisler kabaracaktır.
  • Kızaran sosislerin üzerine salçayı ve domates sosunu ekleyelim. Bu aşamada domates sosunuz yoksa domatesi rendeleyerek de kullanabilirsiniz. Dilerseniz hiç kullanmadan da hazırlayabilirsiniz.
  • Ardından kekiği ve yarım su bardağı sıcak suyu ilave edip karıştıralım ve 2-3 dakika daha pişirelim..
  • Yaklaşık 1 dakika kadar daha pişirdikten sonra ocaktan alabilirsiniz. Afiyet olsun..

Mermer Kek Tarifi

 

Mermer Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı+2 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 150 gram tereyağı oda sıcaklığında
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 120 gram bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı kakao

    Mermer Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle çikolatayı benmari usulü eritelim. (kaynayan suyun içerisine bir kab oyurtup çikolataları içine koyarak eritelim)
  • İyice yumuşamış tereyağını 3-4 dakika mikserle çırpalım. Şekeri ilave edip hacim alıp rengi dönene kadar mikserin yüksek ayarında çırpalım.
  • Yumurtaları teker teker ekleyip karışana kadar düşük ayarda çırpalım.
  • Un kabartma tozu ve vanilyayı bir kaba eleyip kek karışımına yarısını ve sütün yarısını döküp çırpalım.
  • Kalan yarımları da döküp çırpalım ve harcı ikiye bölelim.
  • Yarısına 1 kaşık kakao ve erimiş çikolatayı ekleyelim ve sadece karışana kadar düşük ayarda çırpalım.
  • Kek kalıbının içine yağlı kağıt yayalım ve üzerine 1 kaşık sade harçtan üzerine 1 kaşığı çikolatalı harçtan koyarak harç bitene kadar devam edelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında batırdığımız kürdan temiz çıkana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Şambali Tatlısı Tarifi

 

Şambali Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı irmik (750g)
  • 1.5 su bardağı bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt (400 ml)
  • 1 tatlı kaşığı karbonat (10 gr)

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su (600 ml)
  • Çeyrek limon suyu

    Şambali Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sütün içerisine toz şekeri ekleyelim. Şeker sütün içerisinde eriyinceye kadar güzelce karıştıralım.
  • Diğer taraftan yoğurma kabına  irmik ve karbonatı ekleyelim.
  • Ilıttığımız sütü irmiğin üzerine yavaş yavaş boşaltalım ve tüm malzemeyi bir spatula veya tahta kaşık yardımı ile karıştırdıktan sonra kabın üzerini streç filmle kapatarak bir gece dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım. Şambali hazırlarken hamurunu bu şekilde bir gece önceden hazırlayıp mutlaka en az 12-15 saat dinlendirmemiz gerekiyor.
  • Yeterince dinlendirdiğimiz irmiği dolaptan çıkardıktan sonra bi 15-20 dakika bekletelim ve elimizle irmiği 3-4 dakika kadar yoğuralım.
  • Fırın tepsisinin tabanını yağlayalım ve içerisine hamuru boşaltalım. Ben 25×35 santimetrelik baklava tepsisi kullandım.
  • Hamuru tepsiye eşit miktarda dağıttıktan sonra üzerini önce elimizle daha sonra bir spatula yardımıyla güzelce düzleyelim.
  • Daha sonra tatlımızı eşit olacak şekilde keselim. Bu aşamada tatlıyı tamamen kesmenize gerek yok. Kesme yerleri belli olacak şekilde iz yapmanız yeterli olacaktır.
  • Her bir dilimin üzerine daha sonra tuzsuz yer fıstığı yerleştirelim.
  • Tatlımızı 180 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Şambali tatlımızın şerbeti için toz şeker ve  suyu tencereye alarak karıştıralım.
  • Şerbetimiz kaynamaya başladıktan sonra içerisine limon suyunu ilave edelim ve 15 dakika daha kaynatalım.
  • Fırından aldığımız tatlıyı üzerindeki izlerden geçerek keselim.
  • Sıcak şambalinin üzerine sıcak şerbeti gezdirerek dökelim.
  • Tatlımızı en az 4-5 saat bu şekilde dinlendirelim ve servis edelim. Afiyet olsun!

Lezzetli Küçük Pastalar Tarifi

 

Lezzetli Küçük Pastalar Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için:

  • 5 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1/2 (yarım) çay bardağı nişasta
  • 5 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao

Krema için:

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket (80 gr) çikolata
  • 1 paket toz krem şanti

Üzerine

  • 1 paket benmari usulü çikolata

    Lezzetli Küçük Pastalar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kremayı yapalım: Tereyağı, çikolata ve krem şanti hariç tüm malzemeyi tencereye alalım ve kaynayana kadar pişirelim.
  • Kaynadıktan sonra altını kapatalım ve içine tereyağı ve çikolatayı ekleyip karıştırın iyice erisin.
  • Oda sıcaklığına gelene kadar arada karıştırarak ılımasını bekleyin.
  • Ilıdıktan sonra toz krem şanti ekleyip güzelce çırpın. Ve buzlukta yaklaşık 30 dakika bekletin.
  • Pandispanya için yumurtanın sarısı ve beyazını ayıralım.
  • Yumurta sarısı ve şekeri yaklaşık 6 7 dakika çırpalım.
  • Ardından yumurta beyazını da ayrı bir kapta iyice katılaşana kadar çırpalım.
  • Yumurta sarılı karışıma sıcak suyu ekleyelim ve 1 dakika çırpalım. Un, nişasta, kakao ve kabartma tozunu da ekleyip güzelce çırpalım.
  • Son olarak 3 kere de yumurta beyazını ekleyelim ve spatula yardımı ile dıştan içe doğru iyice yedirelim.
  • Fırını 170 175 derece alt üst ayarına getirelim ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine kekimizi dökelim tam dikdörtgen şekilde kaşıkla yayalım. Sıcak fırına koyalım ve 9- 10 dakika pişirelim çok pişirirseniz kekiniz sertleşir ve kırılır.
  • Keki fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra yuvarlak halkalar keselim. Ben toplam 12 yuvarlak halka yaptım 3 katlı 4 küçük pasta yaptım. Bu arada 80 100 gram çikolatayı benmari usulü eritin pastanın üzerine dökücez.
  • Halkaların arasına krema meyve ve ceviz parçaları koydum ben size kalmış ve en üste yine krema sürüp benmari usulü eritilmiş çikolata ekledim ve süsledim.Pastamız hazır afiyet olsun 

9 Mart 2022 Çarşamba

Kerevizli Pırasa Zeytinyağlısı Tarifi

 

Kerevizli Pırasa Zeytinyağlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram pırasa (ince uzun olması daha iyi olur)
  • 1 adet havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet minik boy kereviz ( küp doğranmış)
  • 2 adet küp şeker
  • 1 adet orta boy portakal
  • Yeterli miktarda zeytinyağı ve tuz

    Kerevizli Pırasa Zeytinyağlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın, üzerine v şeklinde doğranmış havuçları ve küp şekeri ilave edip soteleyin.
  • Küp doğranmış kereviz üzerine ilave edip 6 dakika daha sotelenir.
  • Pırasalarıda v şeklinde doğrayın ve kerevizlerin üzerine ilave edin.
  • Tuzunu da ekleyip kısık ateşte 5 dakika soteleyip 1 adet portakalın suyunu da ekleyelim.
  • Kısık ateşte sebzelerimiz yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Afiyetler olsun.

    Not : ben diğer tariflerimde olduğu gibi bu zeytinyağlı tarifimi de fishleer marka düdüklü tencerede pişirdim bu tencerede soteleme aşamalarım 2 şer dakika sonrada toplam pişirme surem+ 5 dakika oldu. Eğer tencerede pişirecekseniz bir miktar su da ilave edin 1 çay bardağı kadar yeterli olur.

    Tarifteki pişirme süresi de yeterli olacaktır.