12 Mart 2022 Cumartesi

Galeta Unlu Poğaça Tarifi

 

Galeta Unlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 veya 5.5 bardak un

Üzerine;

  • 2 adet yumurta beyazı
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • Arzuya göre
  • Peynir
  • Lor peyniri

    Galeta Unlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kaseye un hariç bütün malzemeleri koyalım.
  • Unu da azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzu streç ile kapatarak. Yaklaşık 1 saat mayalandıralım.
  • Daha sonra hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparalım.
  • Arzu eden içine peynir veya lor peyniri kullanabilir.
  • Bezeleri elimizle yuvarlayalım.
  • İlk olarak yumurta beyazına daha sonra galeta ununa batıralım.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sırayla dizelim.
  • 15-20 dakika tepsi mayası yapalım.
  • Daha sonra 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim👍 Galeta unlu poğaçamız hazır 🥰🤗 Afiyet olsun

Muhallebi Dolgulu Kek Tarifi

 

Muhallebi Dolgulu Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2.5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin

    Muhallebi Dolgulu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabımıza yumurtamızı kıralım şekerimizi koyalım, çırpalım. Sıvı yağını sütüde koyup, çırpalım. Un, kakao, vanilya, kabartma tozunuda koyup, karıştıralım.
  • Yağlanmış orta boy fırın kabına harcımızı dökelim. 180 derecedeki fırında 30 dk pişirelim.
  • Pişen kekimizi ufak ufak delikler açıp çıkan kek parçalarını rondadan geçirelim.
  • Muhallebisi için; uygun bir tencereye şut şeker un nişastayı koyalım ocağa alalım muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
  • Margarin ve vanilyasını koyup, margarin eriyinceye kadar karıştıralım.
  • Muhallebimizi önce delikleri dolduralım kalan muhallebiyi hepsini kekin üstüne dökelim. Rondadan geçirdiğimiz kek kırıklarını muhallebinin üstüne dökelim.

Havuçlu Rulo Börek (Çok Pratik) Tarifi

 

Havuçlu Rulo Börek (Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 1 çay bardağı süt
  • 1çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için;

  • 3 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

    Havuçlu Rulo Börek (Çok Pratik) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce iç harcını hazırlıyoruz. Soğanları ince doğrayıp yağda kavuruyoruz. Üzerine rendelenmiş havucu ilave ediyoruz. Tuz ve baharatları ilave ediyoruz. İyice kavrulunca altını kapatıyoruz.
  • Bir kasede süt ve yağı karıştırıyoruz. Yufkaları aralarına bu sostan sürerek üst üste diziyoruz. En üste de sostan sürüyoruz. İç harcı yayıyoruz. Önce iki kenardan 10cm olacak kadar katlıyoruz. Daha sonra rulo haline getiriyoruz.
  • İnce şekilde dilimliyoruz yağlı kağıt serili tepsimize diziyoruz. Sostan az bir miktar kalmış oluyor.
  • Üzerine yumurta sarısı ilave edip karıştırıyoruz. Böreklerin üstüne sürüyoruz. 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.

Kolay Yapışıyla Muhteşem Lezzetiyle Ev Baklavası Tarifi

 

Kolay Yapışıyla Muhteşem Lezzetiyle Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Un (3,5 su bardağı un kullandım)

Arası için;

  • Nişasta

Üzeri için;

  • 250 gram margarin (Tereyağı kullanabilirsiniz)

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon

    Kolay Yapışıyla Muhteşem Lezzetiyle Ev Baklavası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncellikle şerbetimizi ocağa alalım ve 15 dakika kaynayan şerbetimize iki üç damla limon suyu ekleyip 10 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
  • Karıştırma kabımıza yumurta sirke tuz süt sıvı yağımızı alalım ve çırpalım sonra unumuzu kontrolü bir şekilde ekleyelim orta yumuşaklıkta olacak.
  • Hamurumuz iyice yoğurduğumuz hamurumuzu toplayalım ve streç filme saralım 15 dakika buzdolabında dinlendirelim dinlenen hamurumuzu üç eşit bezeye ayıralım, bezelerimizi açalım.
  • Katmeri açma şekli ile açalım arasına nişasta sürelim ve katlayalım 3 bezemizide nişastayla açıp katladıktan sonra açmaya başlayalım, hafif nişasta serperek açalım.
  • Hamurumuzu orta kalınlıkta açalım pişireceğimiz tepsimizin büyüklüğünde hamurumuzun kenarlarını keselim tepsiye aldığımız hamurumuzun üzerine kestiğimiz hamurları bırakalım ve cevizlerimizi serpelim.
  • Aynı şekilde diğer bezemizi açıp tepsimize bırakalım kestiğimiz parçaları üzerine ekleyip, cevizi serpip, son bezemizi açıp, kenarlarını üzerine bırakıp, dilediğimiz gibi baklavamızı kesip, erittiğimiz ve sıcak olan margarinimizi üzerinde gezdirelim.
  • Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımıza verelim 35 dakika üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Fırından aldığımız baklavamızın ilk sıcağı çıktıktan sonra ılımış şerbetimizi dökelim ve tepsimizin üzerini kapatalım ve en az 1 saat kadar şerbetini çekmesini bekleyelim. Şerbetini çeken baklavamız servise hazır. Afiyet olsun.

Portakallı Çikolatalı Kurabiye Tarifi

 

Portakallı Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 büyük portakal kabuğu rendesi
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • Aldığı kadar un (Ben 3 su bardağına yakın kullandım. kontrollü ekleyin)

Portakal sosu için;

  • 2 büyük portakal suyu
  • 2 dolu çorba kaşığı pudra şekeri

    Portakallı Çikolatalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce sıvı malzemeleri homojen oluncaya kadar karıştıralım.
  • Sonra nişasta, kabartma tozu ve aldığı kadar un ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • En son damla çikolatayı ekleyip, yuvarlayalım. 170 derecede hafif pembeleşen kadar pişirelim (Her fırının pişirme süresi farklıdır, buna dikkat edelim)
  • Portakal suyu ile pudra şekerini iyice karıştıralım. Kurabiyeler ılınınca sosa bulayalım (Kurabiyenin sadece üst kısmını sosa buluyoruz) Afiyet olsun.

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi

 

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram irmik
  • 125 gram tereyağı

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

Arası için;

  • Dondurma

    Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti için bir tencereye şeker, su ve sütü koyup karıştıralım 3 dk kadar kaynayıp, altını kapatalım bir köşeye bırakalım.
  • Helva için bir tencereye margarini koyun ve erimesini sağlayın. Sonra irmiği üzerine boşaltıp kavurmaya devam edin sürekli karıştırın. Rengi koyulaşana kadar.
  • Altını kapatın şerbeti içine yavaşça döküp, karıştırın ve ateşin altını açın, orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam almaya bırakın.
  • Kıvam aldıktan sonra altını kapatıp 10 dk kadar dinlendirin.
  • Kaseye önce helva ve ortasını açın dondurmayı ekleyin üzerine yine helva ve şekil verin. Tabağa ters çevirin ve servis edin afiyet olsun.

11 Mart 2022 Cuma

Sini Köfte Tarifi

 

Sini Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Kıymalı harcı için;

  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 2 adet soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Tuz

Bulgurlu harcı için;

  • 2 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz,karabiber,pulbiber

Bulguru ıslatmak için;

  • 2 su bardağı sıcak su

    Sini Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tepsiye bulgur ve irmiği alalım, üzerine 2 su bardağı sıcak suyu ekleyelim, üzerini kapatıp 3 -4 dakika bekletelim.
  • Daha sonra yumurta, un ,şalca ve baharatları ve tuzunu ekleyip iyice yoğuralım.
  • İç malzemesi için;Tencereye sıvı yağı ve küçük küçük doğranmış soğan ve kıymayı alıp kavuralım.
  • Baharatlarını ekleyelim.
  • Tepsiyi sıvı yağ ile yağladıktan sonra ikiye böldüğümüz bulgurlu harcı önce alt tabanını hazırlayalım, elimizle bastırıp yayalım, kıymalı harcı ortasına koyup kalan bulgurlu harcı da üst kısmına aynı şekilde yayalım.
  • Üzerine sıvı yağ sürelim.
  • 170 derecede yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.
  • Kare kare dilimleyip servis yapalım👌.
  • Afiyet olsun şimdiden 

Tas Kebabı Tarifi

 

Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg.dana kuşbaşı et
  • 1 baş kuru soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Tas Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle dana kuşbaşı et güzelce yıkanır. Kanlı suyundan süzülür.
  • Düdüklü tencerede üzerine geçene kadar su ilave edip dakikasına göre pişirilir.Benim 15 dk pişti.
  • Diğer tarafta yemeklik doğranmış soğanı iri iri doğranmış sivri yeşil biberleri, zeytinyağında pembeleştirilir,domates püresi ve salçayı da ekleyip bir kaç tur daha karıştırılır.
  • Haşlanmış etleri ve yeterince suyundan ilave edilir en son tuzunu da ekleyip 10 dk daha orta ateşte pişirilir.
  • Lokum kıvamında taş kebabımız hazır afiyet olsun

Fellah Köftesi Tarifi

 

Fellah Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı un

Sosu için;

  • 2 adet domates rendeliyoruz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 çay karabiber,pulbiber
  • Tuz

Üzeri için ;

  • Sarımsaklı yoğurt

    Fellah Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bulguru sıcak şu ile ıslatıp bekletiyoruz.
  • Soğuyunca bir adet soğanı rendeliyoruz.
  • Ardından baharatları,tuzu ,salçayı ekleyip yoğurmaya başlıyoruz .
  • Unumuzu ekleyerek yoğuruyoruz,yoğurma işlemi bittikten sonra,şeklimiz veriyoruz.
  • Ufak misket gibi yuvarlayıp,serçe parmağımızı bastırarak ünlü tepsimize yapıp biriktiriyoruz .
  • Ardından büyük tencereye su koyup kaynatıyoruz.
  • Kaynayan suyun içine iki tatlı kaşığı tuz atıyoruz ki yapışmasın ve ardından köfteleri atıp haşlıyoruz ortalama 10 dakika.
  • Bir kevgirle süzüp servis tabağımıza alıyoruz üzerine bol sos ekleyip sarımsaklı yoğurt döküp afiyetle tüketiyoruz.
    Sos yapımı :bir tavada rendelenmiş domates,sıvı yağ,salça,tuz,ve suyu ekleyip 5 dakika pişirip köftelerimizin üzerine döküyoruz.
    Afiyetler olsun

Herkesin Hazır Sandığı Sizi Star Yapacak Cocostar Pasta Tarifi

 

Herkesin Hazır Sandığı Sizi Star Yapacak Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Üzeri için;

  • 1 poşet krem şanti
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri

Çikolatası için;

  • 1 paket sıvı krema
  • 120 gram çikolata
  • Herkesin Hazır Sandığı Sizi Star Yapacak Cocostar Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kelepçeli kabımızın alt tabanını ölçü alarak yağlı kağıdı kesip tabanına yerleştirelim.
  • Fırını 180 dereceye ayarlayıp kekimize başlayalım.
  • Şeker ve yumurtayı beyazlaşana kadar çırpın.
  • Üzerine sütü ekleyin.
  • Ardından vanilya ,kabartma tozu ,kakao ekleyin ve çırpın👌
  • Son olarak unu ekleyin 👌fırına verin.
  • Ardından krem şantiyi süt ile kıvam alana kadar çırptıktan sonra şekerini ve hindistan cevizini ekleyip çırpalım.
  • Kekimiz pişince fırından çıkaralım soğuyunca süt ekleyip ıslatalım👌
  • Sütü çekince hindistancevizli harcımızı kekimizin üstüne yayalım.
  • Son olarak kremamızı ocağımıza alıp kaynayınca kapatalım, çikolataları ekleyelim karıştıralım .
  • Kekin üzerine yayalım soğuyunca çileklerle süsleyelim 🍓
  • Beyaz çikolatayı eritip gezdirelim. Afiyetle yiyelim

Fıstık Ezmeli Yulaflı Diyet Atıştırmalık Tarifi

 

Fıstık Ezmeli Yulaflı Diyet Atıştırmalık Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 avuç ceviz
  • Yarım su bardağı(2 dolu yemek kaşığı)fıstık ezmesi
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 3 yemek kaşığı bitter damla çikolata

    Fıstık Ezmeli Yulaflı Diyet Atıştırmalık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yulaf ezmesi ve cevizi rondodan geçiriyoruz.
  • Tüm malzemeyi derin bir kaseye alıp iyice yoğuruyoruz.
  • Malzemelerin lezzetinin birbirine geçmesi için 5-6 dk yoğuralım.
  • Lokmalık parçalar koparıp yuvarlayalım.
  • İsteğe göre hindistan cevizine veya antep fıstığına bulayabilirsiniz.
  • Afiyet olsun