13 Mart 2022 Pazar

Özel Şekli Ve Tadıyla Soya Soslu Ballı Tavuk Tarifi

 

Özel Şekli Ve Tadıyla Soya Soslu Ballı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 parça tavuk bonfile
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı bal (Opsiyonel)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) diş sarımsak rende
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber kekik pul biber

Üzerine;

  • Taze soğan

    Özel Şekli Ve Tadıyla Soya Soslu Ballı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk bonfileyi isterseniz lokmalık doğrayabilir ya da benim doğradığım gibi en alt kısmı kesmeden bütün olarak önce dikey sonra yatay kare kare keserek (daha iyi pişmesi için) bütün halde pişirebilirsiniz.
  • Bu şekli şart değil.
  • Üzerine tuz ve karabiber eklenir.
  • Bir kaba un alınarak tavuklar unlanır ve fazlalıkları silkelenir.
  • Pişireceğiniz tava ısıtılır. Tereyağı eklenir.
  • Tavuklar ilave edilir ve önce orta ateşte sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  • Bu aşamada sarımsaklar eklenir.
  • Biraz daha pişirilir. İsteğe bağlı biraz daha baharat ekleyebilirsiniz.
  • Bal, soya sosu ve elma sirkesi ilave edilir.
  • Yumuşadığında ve kızardığında servise hazır. Afiyet olsun soya sosu tuzlu olduğu için tuzu kontrollü ekleyin.

Sütlü Mantar Çorbası (Kremalı Tadında) Tarifi

 

Sütlü Mantar Çorbası (Kremalı Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 adet mantar
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı süt
  • Sıcak su (Gerekirse kıvamı ayarlamak için)
  • Tuz
  • Karabiber

    Sütlü Mantar Çorbası (Kremalı Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mantar temizlenir incecik doğranır. Sıvıyağ ve tereyağı ile birlikte sulandırmadan yüksek ateşte sotelenir. Kararmasın diye limon suyu eklenir.
  • Un eklenir ve kokusu çıkana dek birlikte kavurulur. Soğuk!! tavuk suyu eklenir ve çırpıcı ile güzelce çırpılarak unun topaklanması önlenir süt eklenir ve kaynayana dek karıştırılır.
  • Kıvamı koyu olduysa sıcak su eklenir ve istenilen yoğunluk ayarlanır.
  • Tuz ve karabiber eklenir, karıştırılır ve altı kapatılır. Servis esnasında ince kıyılmış maydanoz, dereotu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun 

Sultan Sarması Nasıl Yapılır?

 

Sultan Sarması Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)

Kakaolu Muhallebi İçin;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Toz Antep fıstığı
  • Kırmızı meyveler

    Sultan Sarması Nasıl Yapılır?

  • Sultan sarması tatlısı tarifi için ilk olarak tatlımızın muhallebisini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye süt, şeker, kakao ve unu alarak muhallebimiz koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Muhallebimiz koyulaşıp göz göz olmaya başladıktan sonra içerisine vanilya ve tereyağını ekleyerek ocağı kapatalım. Tereyağı eriyene kadar muhallebimizi güzelce çırpalım.
  • Fırın tepsimizin tabanını hindistan cevizi ile kaplayalım.
  • Hazırladığımız muhallebimizi hindistan cevizinin üzerine gezdirerek dökelim ve yayalım.
  • Ardından muhallebimizi dinlenmesi için oda ısısında bekletelim.
  • Arasına sürmek için uygun bir karıştırma kabına krem şanti ve sütü alarak çırpalım. Krem şantimizin daha güzel kıvam alması için kullandığınız sütün soğuk olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Krem şantimiz koyulaştıktan sonra muhallebimizin üzerine eşit olacak şekilde yayalım.
  • Ardından tepsimizi buzdolabına kaldıralım ve yarım saat kadar dinlendirelim. Eğer vaktiniz yoksa dinlendirmeden direkt sarma aşamasına da geçebilirsiniz.
  • Sürenin sonunda tatlımızı dolaptan alalım ve 12 parça olacak şekilde dilimleyelim.
  • Ardından dilimlerimizi köşesinden tutalım ve dikkatli bir şekilde rulo yapalım.
  • Rulolarımızı servis tabağına alıp dilediğimiz şekilde süsleyelim. Sultan sarmalarımız servise hazır. Afiyet olsun!

12 Mart 2022 Cumartesi

Lokmalık Kıyır Kıyır Ağızda Eriyen Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Lokmalık Kıyır Kıyır Ağızda Eriyen Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı üzerine beyazı hamura
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yaklaşık 4,5 su bardağı un yinede kontrollü koyun

Üzeri için

  • Susam çörek otu

    Lokmalık Kıyır Kıyır Ağızda Eriyen Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz
  • Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz. Kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlıyoruz.
  • Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpiyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

 

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı  Ayçiçek Yağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı Kırmızı Mercimek
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı  Tane Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 litre sıcak su

    Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tenceremize ayçiçek yağını alalım.
  • Ardından üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyerek kavuralım.
  • Üzerine unu ilave edelim ve kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuralım. Bu aşamada ocağı yüksek ateşte açarak unu yakmamaya dikkat etmelisiniz.
  • Mercimeklerimizi yıkayalım ve suyunu süzdükten sonra tenceremize ekleyerek karıştıralım.
  • Daha sonra zerdeçal, kimyon, tuz ve karabiber ekleyelim.
  • Son olarak sıcak suyu ekleyelim ve karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak çorbamızı pişmeye bırakalım.
  • Pişen çorbamızı ocaktan alarak pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderdan geçirelim.
  • Kaselere aldığımız lokanta usulü kırmızı mercimek çorbası servise hazır. Üzerine isteğe bağlı yağda kızdırılmış kırmızı biberli sostan gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun!

Fırında Sebzeli Misket Köfte Tarifi

 

Fırında Sebzeli Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan rendelenmiş
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı çekilmiş ekmek içi
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • İsteğe bağlı kimyon
  • 1 diș sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su

Diğer malzemeler;

  • 500 gram bezelye
  • 3 adet patates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 litre su

    Fırında Sebzeli Misket Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak köfte malzemelerini bir kaba alalım elimizle yoğuralım daha sonra misket büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım. Tavaya çok az sıvı yağ ekleyip rengi dönene kadar kızartıp ocaktan alalım.
  • Tencereye sıvı yağı ekleyip üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanları ekleyip kavuralım.
  • Ardından kușbașı doğranmış patatesleri ve havuçları ekleyip bir iki tur döndürelim, salçasını ilave edip tekrar karıștıralım.
  • Bezelyeyi, tuzunu, suyunu ilave edip orta ateşte 20 dk pişirelim ve fırına dayanıklı bir kaba pişen yemeği alalım.
  • Üzerine kızarmış köfteleri ilave edip önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dk üzeri yağlı kağıt ile kapalı pişirelim.
  • Üzerinden yağlı kağıtı alıp 5 dk daha pişirip fırından alalım.

Kuru Dolma (Bundan Daha Güzel Tarif Yok) Tarifi

 

Kuru Dolma (Bundan Daha Güzel Tarif Yok) Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet karışık olarak kuru biber patlıcan
  •  3 adet sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 259 gram kıyma
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 er tatlı kaşığı karabiber
  • Nane, pul biber

    Kuru Dolma (Bundan Daha Güzel Tarif Yok) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru biber ve patlıcanları su ekleyerek haşlıyoruz 👍
  • Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra kapatıyoruz süzüyoruz👍
  • Sarmısakları tuz ekleyerek havanda dövüyoruz 👍macun kıvamına getiriyoruz 👍
  • Bu sırada kıymamızı zeytinyağını ekleyerek kavuruyoruz.
  • Üzerine ince kıydığımız yada rondodan geçtiğimiz soğanları da ekleyerek öldürüyoruz👍salçalarla beraber sarımsağı ekleyerek kavuruyoruz 👍
  • Ardından yıkadığımız süzdüğümüz pirinçleri de ekleyip kavuruyoruz👌
  • Üzerine baharatları ve 1 yemek kaşığı nar ekşisi ekliyoruz👍güzelce karıştırıp yıkayıp kıydığımız maydanozu tencereye ekledik mi üzerine 1 su bardağı su ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz 👍
  • Suyunu çekince altını kapatıyoruz👍artık iç harcımız hazır👌 güzelce biber ve patlıcanlara dolduruyoruz 👍
  • Tencereye diziyoruz 👍
  • Dolmaların yarısına gelene kadar su ekliyoruz ama bu suya 2 yemek kaşığı nar ekşisi ekleyip karıştırıp öyle döküyoruz kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz

Brokoli Salatası Tarifi

 

Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 çiçek brokoli
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 3 adet kornişon turşu
  • Yarım su bardağı mısır
  • 2 dal yeşil soğan
  • Bir tutam maydanoz

Sosu için

  • 1 limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

    Brokoli Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle küçük bir tencereye su doldurup ocağa alın.
  • Daha sonra brokoliyi suya koyup kaynamaya başlayınca 5 dk kadar haşlayın. Ben hafif diri kalacak şekilde haşladım.
  • Daha sonra sudan çıkarıp soğuk suyunun önüne tuttum.
  • Küçük parçalara ayırdım.
  • Üzerine tuz ekledim biraz daha.
  • Sonra karıştırma kabına alın kornişon turşuyu da halka halka kesip ekledim.
  • Kırmızı biberi küçük doğrayıp ekledim.
  • Mısırını ekledim maydanoz ve yeşil soğanı da küçük doğrayıp ekledim.
  • Sosunu ayrı bir kapta karıştırıp salataya ekleyip karıştırdım salatamız hazırdır.

Türk Kahveli Katı Yağsız Kurabiye Tarifi

 

Türk Kahveli Katı Yağsız Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı türk kahvesi
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı toz tarçın (Olmasada olur)
  • Un

    Türk Kahveli Katı Yağsız Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta, şeker türk kahvesi ve sıvı yağı güzelce karıştıralım. Vanilya kabartma tozu nişasta ve unu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayalım.
  • En son ceviz ve damla çikolatayı karıştıralım. Yuvarlak toplar halinde şekil verip yağlı kağıt serili tepsimize dizelim.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 12 dk kadar pişirelim.
  • Üzeri kızarmadan çıkarıp bir bardağın arkasıyla nazikçe kurabiyeleri yassılayıp tekrar fırında pişirmeye devam edelim.
  • Üzeri hafif kızarınca fırından çıkaralım soğuyunca bu harika kurabiyeyi tüketebilirsiniz afiyet olsun

Kokostar Pasta Tarifi

 

Kokostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Vanilya
  • Kabartma tozu

Islatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Üzeri için;

  • 1 paket kremşanti
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı hindistan cevizi

Ganaj için;

  • 200 ml sıvı krema
  • 160 gram bitter çikolata

    Kokostar Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Daha sonra bir çay bardağı sütü koyduktan sonra un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Tüm malzemeleri güzelce karıştırın ve yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba aktarın.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz. Pişen keki fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın.
  • Üzeri için; kremşanti ve sütü koyulaşana kadar çırpın. Hindistan cevizi ekleyip, karıştırın.
  • Ganaj için; sıvı kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıttıktan sonra çikolatayı ekleyip, eriyinceye kadar karıştırın.
  • Soğuyan keki sütle ıslatıp, hazırladığınız kremşantiyi üzerine güzelce yayın.
  • Soğumuş çikolatalı ganajı kekin üzerine döküp, dolapta 3-4 saat dinlendirdikten sonra istediğimiz gibi süsleyip, servis yapın.

Çikolatalı Karamelli Kek Tarifi

 

Çikolatalı Karamelli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay bardağı un

Karameli için;

  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım kutu krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı kırık fındık veya krokan

Ganaj için;

  • Yarım kutu krema
  • 80 gram bitter veya sütlü çikolata

    Çikolatalı Karamelli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kek için; yumurta ve şekeri çırpalım, diğer malzemeleri de ekleyip, karıştıralım. Margarin ile yağlanmış kalıba dökelim. 180 derece 30 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Karameli için; şekeri küçük bir tencerede eritelim kehribar rengini alana kadar karıştıralım. Kremayı ekleyelim karıştırmaya devam edelim. Ocağın altını kapatıp tereyağı ve fındıkları ekleyelim.
  • Ganaj için; sos tenceresine kremayı ısıtalım içerisine çikolatayı ekleyip karıştıralım.
  • Fırından çıkan kek soğuduktan sonra ters çevirip çıkartalım. Üzerine karameli döküp, yayalım. Onun üzerine de ganajı döküp, dilediğimiz gibi süsleyip, dolaba kaldıralım. Afiyet olsun

Yulaf Unlu Ekşi Mayalı Cevizli Ekmek Tarifi

 

Yulaf Unlu Ekşi Mayalı Cevizli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 bardak yulaf unu
  • Yarım bardak beyaz un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 bardaktan biraz az ılık su
  • Ekşi maya
  • 1 avuç dövülmüş ceviz

    Yulaf Unlu Ekşi Mayalı Cevizli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Su ve ceviz hariç tüm malzemelerimizi derin bir kaba koyalım.
  • Suyumuzu azar azar ilave ederek yumuşak ele yapışmayacak şekilde hamur elde edelim.
  • Üzerini iyice kapatıp, etrafını sararak mayalanmaya bırakalım. 2 saate kadar mayalandırdım.
  • Mayalandıktan sonra hamurumuzu tezgaha alalım. Dövülmüş cevizlerimizi ekleyip, bir tur yoğuralım.
  • Ardından ekmek kalıbınıza yağlı kağıt sererek ve istediğiniz şekli verelim.
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun.