17 Mart 2022 Perşembe

Rulo Pasta (Sararken Kırılmayan Pamuk Gibi) Tarifi

 

Rulo Pasta (Sararken Kırılmayan Pamuk Gibi) Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 4 adet yumurta (beyazı ve sarısı ayrı çırpılacak )
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 6-7 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartmatozu
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao

Ara kreması için;

  • 2 su bardağı süt (400 ml)
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 buçuk yemek kaşığı nişasta
  • 1 buçuk yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet toz krem şanti
  • 40 gram sütlü-40 gram bitter çikolata

Üzeri için;

  • 100 ml kremayı ısıtıp
  • Ayrıca 40 gram sütlü-40 gram bitter çikolatayı ekleyin ve karıştırın.

    Rulo Pasta (Sararken Kırılmayan Pamuk Gibi) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kekimiz için; 4 yumurta beyazı ve 1 çay bardağı toz şekeri kuru bir kapta çırpıyoruz ters çevirdiğimizde akmayacak katı kıvamda olacak.
  • Başka bir kapta 4 yumurta sarısını çırpma tel ile çırpıyoruz kıvam açılmasını sağlıyoruz ve 6- 7 yemek kaşık olan sıcak suyumuzu da yavaş yavaş sarılara katıyoruz yavaş katalım yoksa yumurta pişer.
  • Suyu kattıktan hemen sonra bekletmeden ayrı bir kasede karıştırdığımız bu malzemeleri (1 çay bardağı un, yarım çay bardağı nişasta ,1 paket vanilya, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 2 buçuk yemek kaşık kakao) tek seferde yumurtanın sarısı olan sulu karışıma ekliyoruz ve kas katı artık zor çırpılan bir karışım oluyor 2 yemek kaşığı daha sıcak su ekleyip bir iki tur daha karıştıralım.
  • İlk başka hazırladığımız yumurta akından ıkı yemek kaşık kakaolu karışıma ekleyelim ve spatula ile karıştırmaya devam ediyoruz .
  • Yeniden beyazdan alıp devam ediyoruz.
  • Sonra kakaolu karışımı kalan beyaz aklara katıyoruz spatula ile karıştırıp iyice birbirine geçmesini sağlıyoruz.
  • Önceden 175 derece ısıtılmış fırında yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine karışımı döküyoruz.
  • 7- 8 dakika kürdanla bakalım pişince çıkarıyoruz.
  • Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra ılk sıcaklığı geçince rulo olarak sarıyoruz ve o şekilde 20 -25 dakika bekliyor kekimiz. 20 dakika sonra yağlı kağıttan çıkarıyoruz.
  • Kreması için.
  • 2 su bardağı süt içine 1 yumurta, yarım çay bardağı toz şekeri ,nişastayı ve unu koyup göz göz olana kadar pişiriyoruz.
  • karıştırmayı asla bırakmıyoruz pişene kadar karışacak katı hale gelecek.
  • Piştikten 5 -6 dakika sonra (ilk sıcaklık çıkınca) içine 1 paket vanilyayı ve çikolataları ekliyoruz.
  • Mikser yada rondo ile karıştırıyoruz ve hemen 1 paket krem şanti ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Buzdolabına koyup 15- 20 dakika biraz daha koyu kıvam almasını sağlıyoruz.
  • En üstüne çikolata sos için kremayı ateşte kaynatıyoruz ateşten alıp çikolataları ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  • 10 dakika sonra kekin üstüne dökelim sıcakken dökmeyelim.
  • Şimdi kekimizin içine ara kremayı sürüyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz .
  • En üstüne de kremayla yaptığımız çikolata sosundan döküyoruz.
  • İsteğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Buzdolabına koyalım 2 -3 saat sonra servis edebiliriz.

Aşırı Lezzetli Kıymalı Dürüm Tarifi

 

Aşırı Lezzetli Kıymalı Dürüm Tarifi İçin Malzemeler

  • Dürümlük lavaş ekmeği
  • 200 gr dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Biraz karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • Biraz kimyon

Ekleyecek olacamız malzemeler

  • Chedar peyniri 2-3 dilim
  • 5-6 adet cherry domates
  • Biraz yeşil salata
  • Başka şeylerde ekleyebilirsiniz damak tadınıza göre

Sos için malzemeler

  • 2-3 hıyar turşusu çok küçük doğranmış
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı mayonez az yağlı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt az yağlı
  • Biraz tuz ve karabiber
  • 1 yemek kaşığı dolusu ince doğranmış frenk soğanı

    Aşırı Lezzetli Kıymalı Dürüm Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavamıza bir yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz ve soğanlarımızı ekliyoruz biraz kavurduktan sonra kıymamızı ekliyoruz.
  • Ardından salçamızı ve baharatlarımızı ekleyip güzelce kavuralım.
  • O sırada içerisini dolduracamız cherry domateslerimizi salatamızı kesiyoruz hazırlıyoruz.
  • Chedar peyniri küçük parçalara bölelim.
  • Son olarak sosumuzu hazırlıyoruz.
  • Tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
  • Lavaş ekmeğimize kıymamızı ekliyoruz ve içerisine girecek olan tüm malzemeleri ilave ediyoruz.
  • Daha sonra üzerine sosunu gezdiriyoruz ve sarıyoruz.
  • Bir tavada hafifçe her yanını kızaracak şekilde biraz çevirerek bekletiyoruz.
    Tadına doyamayacanız yapılışı çok kolay ve çok lezzetli bir tarif umarım sizlerde beğenirsiniz.
    Afiyet olsun 

Dereotlu Mahlepli Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Mahlepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • ️4 su bardağı un
  • ️2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine ayrılacak)
  • ️1 çay bardağı sıvı yağ
  • ️2 yemek kaşığı tereyağı
  • ️1 yemek kaşığı mahlep
  • ️1 yemek kaşığı sirke
  • ️1/2 (yarım) demet dereotu
  • ️2 yemek kaşığı yoğurt
  • ️1 yemek kaşığı şeker
  • ️1 tatlı kaşığı tuz
  • ️1 paket kabartma tozu

İç malzeme için;

  • ️Kaşar peyniri ve
  • ️Beyaz peynir karışımı

Üzerine;

  • ️Yumurta sarısı
  • ️Çörekotu susam

    Dereotlu Mahlepli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derince bir kaba yumurta, tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, mahlep, sirke, tuz ,şeker ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip, karıştırdım.
  • Unu ve kabartma tozunu da ilave edip, yumuşak bir hamur yoğurdum.
  • Cevizden büyük toplar yapıp, tezgahta açtım içine beyaz peynir ve kaşar karışımından bir yemek kaşığı koyup, uzunlamasına kapattım. Ters çevirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdim.
  • Üstüne yumurta sarısı sürdüm. Susam ve çörekotu serptim 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar 30-35 dakika pişirdim.
  • Sıcakken servis yaptım. Pratik ve lezzetli bu kıyır kıyır poğaçayı pazar kahvaltılarından ve beş çaylarından eksik etmeyin

Kıyır Kıyır Şipşak Poğaça Tarifi

 

Kıyır Kıyır Şipşak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr yumuşak tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt suyu ile birlikte
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı üzüm veya elma sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3.5 su bardağı kadar un kontrollü kullanın yumuşacık kalması gerekiyor

İçi için

  • 1 kalıp içim süzme peynir

Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

    Kıyır Kıyır Şipşak Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeyi güzelce yoğuralım. Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.
  • Minik minik bezeler yapıp inceltelim ve içine peynir koyup kapatalım.
  • Fazla büyük ve kalın yapmanızı tavsiye etmem böyle minik minik ince açarsanız daha güzel olacaktır.
  • Fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı karışımı sürelim üzerini çatalla çizelim.
  • 175°önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Parıltılı Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Parıltılı Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • Herkese selamlar! ️ çayların yanına yakışan ve görüntüsüyle mest eden çikolatalı nefis bir kurabiye tarifim var. mutlaka deneyin. Sürekli yapmak isteyeceksiniz.

Hamuru için:

  • 125 gram margarin ya da tereyağı (yarım paket)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı nişasta (buğday ya da mısır fark etmez)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Bulamak için:

  • Yarım çay bardağı şeker

Üzeri için:

  • Benmari usulü eritilmiş bitter çikolata ve beyaz çikolata

    Parıltılı Çatlak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un ve kakao hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım ve yoğurmaya başlayalım. (tüm malzemeler oda ısısında olacak, özellikle margarin).
  • Ardından unu azar azar ekleyelim ve ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  • Son olarak kakaoyu da ekleyelim ve iyice hamura yedirelim.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım ve hafif bastırarak bir yüzünü şekere bulayalım.
  • Şekere buladığımız kısmın ortasına baş parmağımızla bastırarak çukur açalım. (fotoğraflarda gösterdim).
  • Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 5-6 dk pişirdikten sonra çay kaşığının ucuyla kapanan çukurları tekrar açalım.
  • Tekrar fırına sürdükten sonra 15 dk daha pişirip fırından alalım. (süre fırından fırına fark edebilir, kontrollü pişirelim) Not: bu ölçülerde 24-25 adet kurabiye çıkıyor. Afiyet olsun.

Şerbetsiz Lokma Böyle Bir Tat Yok Tarifi

 

Şerbetsiz Lokma Böyle Bir Tat Yok Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tane kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Alabildiği kadar un

Bulamak için

  • 1 su bardağı şeker

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

    Şerbetsiz Lokma Böyle Bir Tat Yok Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bir kapta sıvı malzemeleri koyalım.
  • Sonra mayayı, tuzu ,şekeri koyup karıştıralım.
  • Ardından unu dikkatli bir şekilde kulak memesi kıvamında hamur elde edelim ve mayalanmaya bırakalım
  • Yaklaşık 45 dk yeterli olucak çok güzel kabaran hamurumuzdan alıp tezgaha koyalım ve yuvarlayalım.
  • Uzun yılan şekline getirelim.
  • Tezgaha şekeri dökelim ve yılan şeklini verdiğimiz hamuru şekere bulayalım.
  • Bularken elimizle bir ileri bir geri yaparak hamuru şekere girmesini sağlayalım.
  • Sonra yılan şeklinde olan hamuru bıçak yardımı ile keselim ufak ufak 2 parmak aralığında olsa yeterli.
  • Sonra bol ayçiçek yağında hamurları atıp kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Servis tabağına alalım ve üstüne pudra şekeri serpelim isteyen bal batırarak da yiyebilir öğle lezzetli oluyor ki tavsiye ederim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Karnabahar Mücveri Tarifi

 

Karnabahar Mücveri Tarifi İçin Malzemeler

  • (700-800 gr )️ ortaboy karnabahar
  • ️3 adet yumurta
  • ️3 yemek kaşığı un
  • ️1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
  • ️1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
  • ️1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

️Kızartmak için

  • Zeytin yağ

    Karnabahar Mücveri Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharı küçük parçalara bölün ve kaynayan tuzlu suda 25-30 dakika pişirin.
  • Süzün ve soğumaya bırakın.
  • Karnabaharı yumurta, un ve baharatlar ile bir kabın içine alın iyice karıştırın.
  • Bir tavada yağ kızdırın ve karnabahar karışımından bir yemek kaşığı dolusu tavaya dizin ve orta ateşte iki tarafını da kızartın.
  • Sarımsaklı yoğurt ile servis edin.

Cheesecake Tarifi

 

Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • ️1 kg labne (sek quark)
  • ️250 ml sıvıyağ
  • ️250 ml süt
  • ️250 gram şeker
  • ️4 adet yumurta
  • ️2 paket vanilya
  • ️80 gram mısır nişastası
  • ️150 gram kiraz/ vişne konserve

Kek içi:

  • ️70 gram tereyağ (margarin de olur)
  • ️60 gram şeker (3 dolu yemek kaşığı)
  • ️1 adet yumurta
  • ️1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • ️150 gram un

    Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kek malzemelerini bir kabının içine alın ve yoğurun. Sonra buzdolabına alın.
  • Peynir harcı için labneyi, sıvıyağı, süt, şeker, vanilyayı, yumurtaları ve nişastayı bir kabın içinde karıştırın.
  • Kek hamurunu iki yağlı kağıdın arasında açın ve 26 santimlik kalıbın içine serin.
  •  Sonra peynir harcını kalıbın içine dökün ve kirazları üstüne dağıtın.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180°’de alt üst ayarda 60-70 dakika pişirin.

Çok Lezzetli Elmalı Kek (Süt Yoğurt Yok) Tarifi

 

Çok Lezzetli Elmalı Kek (Süt Yoğurt Yok) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1, su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3 adet elma

    Çok Lezzetli Elmalı Kek (Süt Yoğurt Yok) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Elmalı tarçınlı kek için öncelikle karıştırma kabında yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
  • Üzerine sıvı yağı ekleyerek 1-2 dakika daha çırpalım.
  • Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını da ekleyerek malzemeler güzelce karışıncaya kadar çırpalım.
  • Küp küp kestiğimiz elmayı ve 1 çay bardağı çekilmiş cevizi de ekleyerek spatula ile karıştıralım.
  • Ben kelepçeli kalıp kullanacağım siz borcama da yapabilirsiniz hazırladığımız harcı kalıbımıza boşaltalım.
  • Kekimizi önceden ısıttığımız 170 °c fırında yaklaşık 35-40 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen kekimizi fırından alarak ilk sıcaklığının geçmesi için bekleyelim.
  • Soğuduktan sonra kekimizi pudra şekeri ile süsleyip dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun😊. Süt yok!!! yoğurt yok!!! en lezzetli “elmalı kek “tarifi 😍 bu keke bayılacaksınız

Patatesli Sote Tarifi

 

Patatesli Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy patates
  • Yarım kırmızı kapya biber
  • Yarım yeşil kapya biber
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Sarımsak tozu
  • Pulbiber

    Patatesli Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri küp küp doğrayıp önce kızartıyoruz.
  • Daha sonra çok sıvı yağında küp küp doğranmış biberleri soteleyip üzerine kızarmış patatesleri ilave ediyoruz
  • Baharatlarını ilave ederek üzerine ince kıyılmış maydanozları ekleyip sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz. Kahvaltılarınızda afiyet şifa olsun 

16 Mart 2022 Çarşamba

Tavada Soslu Kakaolu Hızlı Kek (Sadece 1 Yumurta İle) Tarifi

 

Tavada Soslu Kakaolu Hızlı Kek (Sadece 1 Yumurta İle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 tatlı kaşığı kakao
  • 3,4 çay bardağı kadar kontrollü un

Sosu için :

  • 1,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tozşeker
  • 3 tatlı kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

    Tavada Soslu Kakaolu Hızlı Kek (Sadece 1 Yumurta İle) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yanmaz yapışmaz bir tavayı bir yemek kaşığı tereyağı ile yağlayın.
  • Bir yumurtayı bir çay bardağı tozşekerle bir dakika kadar çırpın.
  • Sıvıyağ ve sütü ilave edin, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.
  • Ununu ekleyerek kek hamurunu hazırlayın kıvamı normal kekten birazcık daha yoğun olmalıdır üç çay bardağından sonra kontrol ederek ilave edin.
  • Hamuru tavaya dökün düzletin, tavaya uygun bir kapağı mutfak bezi ile sarın kapağı kapatın.
  • Orta ocakta ve kısık ateşte pişirin kekinizi 20 dakika sonra kontrol edin üzeri daha hamur gibiyse pişirmeye devam edin.
  • Üzeri tamamen ele yapışmayan bir doku olduğunda pişmiş demektir ( iki aşama resmine bakabilirsiniz ).
  • Kek pişerken sosunu hazırlayın, küçük bir derin tavada süt, tozşeker, kakao ve bir yemek kaşığı sıvı yağı karıştırın.
  • İyice karışınca bir taşım kaynatın, ocaktan alın.
  • Kek piştikten beş dakika sonra ilk sıcağı çıkınca dilimleyin.
  • Sosunu dökün yarım saat bekletin sonrasında servis edebilirsiniz, afiyetler olsun

Nohutlu Pilav Tarifi

Nohutlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı tavuk suyu veya sıcak su (her ikisini karıştırarak kullanabilirsiniz)
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut

    Nohutlu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinci yıkayarak, yaklaşık 15-20 dk kadar tuzlu ve ılık suda beklettikten sonra suyunu süzün.
  • Tencereye sıvı yağı ve tereyağını ekleyin, tereyağı eridikten sonra yıkanıp süzülen pirinçleri ilave edin.
  • Biraz kavurduktan sonra kaynamış su veya tavuk suyunu, ardından da tuzunu ekleyin.
  • Haşlanmış nohutları da ilave ederek, tencerenin kapağını kapatın. Dilerseniz haşlanmış nohutları pirinçle birlikte de ekleyebilirsiniz, her iki şekilde de çok güzel oluyor.
  • Pilavımız kaynayıncaya kadar yüksek, üzeri göz göz olup suyunu çekinceye kadar da kısık ateşte pişirin.
  • Pilav suyunu çekip pirinçler yumuşadıktan sonra, ocaktan alabilirsiniz.
  • Üzerini havlu kağıt ile kapattıktan sonra, 10 dakika dinlendirin.
  • Pilavımız servise hazır.
  • Afiyet olsun.