26 Mart 2022 Cumartesi

Yeşil Sandviç Tarifi

 

Yeşil Sandviç Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • Bolca maydanoz
  • Kabartma tozu
  • 5 yemek kaşığı
  • Tuz
  • Baharatlar

Arası için ;

  • Marul
  • Domates
  • Salam veya hindi füme
  • Peynir
  • Mantar (Tercihen)

    Yeşil Sandviç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeleri homojen olacak kıvama gelene kadar mutfak robotunda çekin.
  • Kısık ateşte 1 yemek kaşığı yağ döktüğümüz yanmaz yapışmaz minik tavanıza karışımı dökün ve kapağını kapatın.
  • Alt yüzünün piştiğine emin olduktan sonra alt üst edip diğer yüzünü de pişirin.
  • Daha sonra ortadan ikiye kesip arasına koyacağınız malzemeleri yerleştirin afiyet olsun.

Portakallı Kurabiye Tarifi

 

Portakallı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün portakal
  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (1 inin beyazı üzerine ayrılacak)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 su bardağı un (Duruma göre ekle)
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • Ceviz

    Portakallı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir bütün 🍊 portakalımızı yıkayıp, kurulayalım, sonra küp küp kabukları ile beraber doğrayıp rondoya bırakalım.
  • Üzerine bir su bardağı şekeri boşaltıp rondodan çekelim, bir yoğurma kabına rondodan çektiğimiz portakalı bırakalım üzerine iki yumurta birinin akını ayırarak ekleyelim.
  • Sonra yumuşak margarini ve sıvı yağı kabartma tozunu ve nişastası ekleyip iyice macun kıvamında elimizle karıştıralım.
  • Sonra yavaş yavaş unu ekleyip yumuşacık portakallı kurabiye hamurumuzu yoğuralım, imkanınız varsa on dakika dinlendirin hamuru yoksa direkte kullanabilirsiniz.
  • Hamurdan ceviz kadar koparıp elimizle yuvarlayıp, hafif bastıralım, önce yumurta akına batıralım ve tepsiye kurabiyemizi bırakıp üzerine bütün veya yarım isteğinize göre birer adet ortasına ceviz batıralım. Tam bir tepsi ölçülü çıktı.
  • 180 derece fırında pespembe pişirelim pişerken harika 🍊 portakal kokusu eve yayıldı tavsiye ederim çok bereketli ve lezzetli bir kurabiye oldu afiyet olsun birbirinden lezzetli özellikle yöresel lezzetler ve tatlar için.

Kahvaltılık Avokado Ezme Tarifi

 

Kahvaltılık Avokado Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet olgunlaşmaya yakın avocado
  • 1 tam kalıp süzme peynir
  • Zeytinyağı
  • Kekik

    Kahvaltılık Avokado Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Avocadolarınız tam olgunlaşmaya yakın olması daha lezzetli yapıyor tam olgunlaşmış avocado ile bu lezzeti elde edemedim. Avocadoları çatal yardımıyla ezin hiç pürüz kalmadığından emin olun.
  • Süzme peyniri de iyice ezin ezdikten sonra avocado ile birbirine karıştırın.
  • Dilediğiniz oranda içerisine kekik atın -ki tarifin ana kahramanı diyebilirim :) yaptığınız karışımın içine 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı da ekleyin karıştırın.
  • Daha sonra kavanozlara alın aldıktan sonra her yerine değdiğinden emin olacak şekilde zeytinyağı gezdirin ve kekik serpin. Afiyetler olsun. Biz bayıla bayıla yedik 💚.

Muzlu Ekmek (Banana Bread) Tarifi

 

Muzlu Ekmek (Banana Bread) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı veya zeytinyağı
  • 3 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı süt
  • 4 adet olgunlaşmış muz (3 ü içine 1 isi üzerine)
  • 13 yemek kaşığı yulaf ezmesi (Robottan geçmiş)
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 tatlı kaşığı bal
  • 4-5 adet ceviz

Üzeri için;

  • Damla çikolata

    Muzlu Ekmek (Banana Bread) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Dışarıda dinlendirdiğimiz yumurtaları (Yumurta soğuk olunca kabarmıyor) iyice rengi değişene kadar bal ile çırpın.
  • Daha sonra hindistan cevizi yağını ekleyip, çırpmaya devam edelim.
  • Çırptığımız karışımın içine çatal ile ayrı tabakta iki adet muzu ezin. Karışıma ekleyin. Sonra yulaf ezmesini ve geriye kalan malzemeleri de ekleyip çırpın.
  • Dikdörtgen bir fırın kabını çok değil biraz yağlayın ve karışımı dökün. Üzerine ortadan ikiye kestiğiniz muzu ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dk kadar pişirin afiyet olsun !

Haşhaşlı Revani Tarifi

 

Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı mavi haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • 2 paket krema (Yada kremşanti )
  • 2 paket vanilya

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için; su şeker ve limon dilimini uygun bir tencereye alıyoruz. Ocakta kaynadıktan sonra 10 dakika orta ateşte kaynatıp soğuması için kenara alıyoruz.
  • Keki için; yumurta vanilya ve şekeri uygun bir kaba alıyoruz mikserle köpürene kadar çırpıyoruz süt sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Un, kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz ve irmiği de ekleyip çırpmaya devam ediyoruz, en son haşhaş ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  • Yağlamış olduğumuz borcama kek harcımızı döküp güzelce yayıyoruz önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dk üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirip, soğumuş olan şerbetimizi kekimizin üzerine döküyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
  • Kremayı uygun bir kaba alıyoruz vanilya ekleyip mikserle koyulaşana kadar çırpıyoruz.
  • Daha sonra soğuyan revanimizin üzerine döküp spatula ile güzelce yayıyoruz. Üzerini dilediğimiz gibi süsleyip, servis yapıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Soğuk Baklava Tarifi

 

Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz veya antep fıstığı

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket sütlü çikolata

    Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını eritip üzerindeki köpükleri alıyoruz ve sıvı yağı içine ekliyoruz. Yufkamızı paketten çıkarıp yapacağımız tepsiyi kalıp gibi kullanarak yufkalarımızı tepsi büyüklüğünde kesiyoruz.
  • Yufkaları bu aşamadan sonra bir bez arasına sarıyoruz ve tek tek alarak işlemleri yapıyoruz, çünkü baklava yufkaları çok çabuk kuruyan bir yapıdadır.
  • Tepsimizi yağlayıp tek kat yufkamızı seriyoruz ve fırça yardımıyla hafifçe yağlıyoruz. Ben her katı çok az az yağladım siz isterseniz iki kata bir yağlayabilirsiniz.
  • Yufkanın kesilen kısımlarından kalan parçalarıda ara katlara kullanıyoruz. Yufkalarımızın yarısını kullandıktan sonra dövülmüş ceviz veya antep fıstığı serpiyoruz. Yine üzerine kalan yufkalarımızı yağlayarak seriyoruz.
  • En üst katı da yağlayıp baklavamızı dilimliyoruz. Kalan yağıda üzerine gezdiriyoruz. 170-180 derecede ağır ağır iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Baklava pişerken şerbetini hazırlıyoruz. Bunun için şeker ve suyu tencereye koyup, ocağa alıp şeker eriyene kadar arada karıştırıyoruz.
  • Kaynayınca birkaç dakika sonra sütü ve vanilyayı ekleyip altını kapatıyoruz. Baklava pişene kadar şerbeti iyice soğumuş oluyor.
  • Baklava nar gibi kızardıktan sonra fırından çıkarıp ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbetini üzerine gezdiriyoruz. Ilıyınca buzdolabına kaldırıp iyice soğumasını bekliyoruz.
  • Son olarak pudra şekerini ve kakaoyu karıştırıp üzerine eleyerek serpiyoruz ve çikolatayıda ince şekilde rendeleyip üzerine serpiyoruz.
  • Dilerseniz antep fıstığı ile de süsleyebilirsiniz. Yine birkaç saat dinlendikten sonra servis ediyoruz. Enfesss lezzetli soğuk baklavamız hazır. Afiyetler olsun.

Haşhaşlı Yeşil Mercimekli Çıtır Börek (Mutlaka Deneyin) Tarifi

 

Haşhaşlı Yeşil Mercimekli Çıtır Börek (Mutlaka Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük boy yufka
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 çorba yemek kaşığı tereyağı
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ ya da zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber (İsteğe bağlı)
  • Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • Tuz

Aralarına sürmek için;

  • Yarım su bardağı ezilmiş sarı haşhaş
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ

Üzerine sürmek için;

  • 1 çorba kaşığı haşhaş ezmesi
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ

200 ml su bardağı kullandım

Haşhaşlı Yeşil Mercimekli Çıtır Börek (Mutlaka Deneyin) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle 1 su bardağı kadar yeşil mercimeği bol suda içine birazda tuz ekleyerek haşlayalım. Aşırı ezilmesin. Çünkü kavuracağız.
  2. Haşlanan mercimeği süzelim.
  3. Bir tavaya tereyağı ve zeytinyağ alıp, içine yemeklik dogradığımız soğanları ekleyip, pembeleşinceye kadar kavuralım.
  4. Salçayı da ekleyip, kokusu çıkana kadar kavuralım ve içine 2 su bardağı haşlanmış mercimeği ekleyip, karıştıralım. İçine baharat ve tuzunu ekleyelim.
  5. Orta ateşte ara sıra karıştırarak 3-4 dk pişirelim.
  6. Kavurduğumuz mercimekli harcı ocaktan alalım ve içine ceviz ve maydanozu ekleyip, güzelce karıştıralım ve soğuması için bir kenara alalım.
  7. Bu arada haşhaşlı sos için bir kabın içine haşhaş ve sıvı yağ ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
  8. Tezgaha ya da masaya yufkamızı serelim.
  9. Yufkanın yarısına haşhaşlı sostan sürelim.
  10. Yufkanın haşhaş sürmediğimiz kısmını, haşhaş sürmüş olduğumuz kısmına katlayalım. Yani yarım ay şeklinde olacak.
  11. Yufkamızı ortadan önce ikiye daha sonra her parçasını 4 parçaya keselim. Her yufkadan 8 parça börek çıkacak.
  12. Kestiğimiz yufkaların geniş kısımlarını bolca harcımızdan koyalım ve kenarlarını katlayıp, sigara böreği gibi saralım. Fakat sigara böreğinden kalın olacak.
  13. Sardığımız börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  14. Haşhaşlı karışımdan böreklerin üzerine de fırçayla sürelim.
  15. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri ve altı kızarana kadar pişirelim 30-35 dk yeterli olacaktır. Pişen börekleri fırından çıkartıp, afiyetle yiyebilirsiniz.

Not: aralarına sürmek için kullandığınız haşhaş artarsa üzerine kullanabilirsiniz. benim kalmadığı için ekstra hazırladım. ama fazla hazırlayarak üzeri içinde kullanabilirsiniz.

25 Mart 2022 Cuma

Kabak Çorbası Harika Lezzet Tarifi

 

Kabak Çorbası Harika Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 4 su bardağı su
  • 2 adet kabak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Bir tutam dereotu

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Biraz sıvı yağ
  • Pulbiber
  • Kırmızı toz biber

    Kabak Çorbası Harika Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvı yağı ve tereyağı orta boy bir tencereye alın.
  • Üzerine un ekleyip un kokusu çıkana kadar biraz kavurun.
  • Üzerine süt ve suyu ekleyip çırpıcı ile hızlıca karıştırıp kıvamı açın.
  • Kabakların kabuğunu soyup küp küp doğrayın tencereye ekleyip karıştırın bir taşım kaynayınca altını kısıp ara ara karıştırarak kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişince blender dan geçirin.
  • Tuzu karabiberi ilave edip karıştırın.
  • Dereotunu doğrayıp ilave edin biraz daha pişirip ocaktan alın.
  • Servis tabağına alın üzerine tereyağında biberi yakıp dökün. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi

 

Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg taze bakla
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı

Haşlamak için;

  • 1 litre su
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1/2 (yarım) limon suyu

Servis için;

  • 1 kase yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tutam dereotu

    Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağlı taze bakla yemeğimiz için baklaları öncelikle taze fasulye gibi uçlarını temizleyelim.
  • Sonra iyice yıkayalım.
  • Haşlamak için tencereye 1 lt su, tuz, şeker, un ve limon suyunu koyup karıştıralım.
  • Baklaları ince ince doğrayalım.
  • Her doğradığımızı hazırladığımız karışıma atalım. Bu sayede kararmasını önlemiş oluruz.
  • Bütün baklaları doğrayıp suya koyalım.
  • Sonra baklaları suyla beraber ocağa koyalım.
  • Kaynama başlayınca altını kısıp yarım saat kadar haşlayalım. Baklalar yumuşayınca tamamdır.
  • Biz bu arada bir adet kuru soğanı yemeklik doğrayıp tencereye koyalım.
  • Üzerine yağını koyup iyice kavuralım.
  • Salçayı ilave edip 1-2 tur karıştıralım.
  • Pulbiber, karabiber ve tuzu ilave edip karıştıralım.
  • Haşlanan baklaları ister süzerek ister kevgirle alıp soğana ilave edelim. 5 dakika daha kavuralım.
  • Üzerine haşladığımız sudan 1 çay bardağı ilave edelim.Kısık ateşte 10-15 dakika pişirelim.
  • Servis için yoğurda sarımsak ve tuz ilave edip karıştıralım.
  • Pişen zeytinyağlı bakla yemeğini biraz ılınmaya bırakalım.
  • Daha sonra servis tabağına koyalım.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim.
  • Tavada yağları eritelim.
  • Pulbiber veya kırmızı toz biber ilave edelim.
  • Ocağın altını kapatıp yoğurdun üzerine gezdirelim.
  • İnce kıyılmış dereotu serpelim.
  • Zeytinyağlı bakla yemeği servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun. 

Ispanaklı Tavuk Sarma Tarifi

 

Ispanaklı Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk fileto göğüs
  • 200 gram ıspanak (sadece yaprakları)
  • 1 kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 küçük parça tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı süt
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Kaşar peyniri

    Ispanaklı Tavuk Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hazırlanışı tavuk, karabiber ve 2 kaşık zeytinyağı ile marine edilir ve kenarda bekletilir. Y
  • emeklik soğan pembeleşene kadar sıvı yağ ile sotelenir.
  • İnce doğranmış ıspanak ile sotelenmeye devam edilir.
  • Tereyağ ıspanaklara eklenir ve eridiğinde un eklenerek 3-4 dakika kavurulur.
  • Soğuk süt eklenir ve topaklanmaması için iyice karıştırılır.
  • Tuz, pulbiber ve karabiber ile tatlandırılarak altı söndürülür.
  • Hazırlanan beşamelli sostan bir kaşık alınarak her tavuk parçası sarılır ve kürdanla sabitlenir.
  • Önceden ısınmış fırına atılır ve üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
  • Tavuk fırından alınır ve kürdanları çıkarılır.
  • Her parçanın üzerine 1 dilim kaşar dizilir. Kaşar eriyip kızarana kadar tekrar fırınlanır. Afiyet olsun 

Pandispanya Tarifi

 

Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 su bardak süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı  un

    Pandispanya Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları şeker ile krema kıvamı gelene kadar iyice çırpalım. (5dk)
  • İçerisine sıvı yağ ve ılık sütü ekleyeyim.
  • Portakal kabuğu rendesi ilavesinden sonra çok az karıştıralım. Ve kuru malzemelerimizi katalım bu aşamada mikseri kullanmayalım.
  • Unumuzu ve kabartma tozumuzu eleyerek karışıma ekleyelim. Ve tek yönlü harcı söndürmeden karıştıralım. Ve kalıba dökelim.
  • Fırınımızı 180° alt üst ayarda 35-40 dk kadar kontrollü olarak pişirelim. Yumuşacık sünger gibi bir pandispanya.
  • Ben üzerine pudra şekeri ile servis ettim siz yaş pastalarınızda kullanabilirsiniz. Afiyetler olsun diye