28 Mart 2022 Pazartesi

Çıtır Yufkalı Sebzeli Yoğurt Salatası Tarifi

 

Çıtır Yufkalı Sebzeli Yoğurt Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 3 adet közlenmiş biber
  • 1 büyük kase sarımsaklı yoğurt
  • 1 adet yufka

Kızarmak için;

  • Sıvı yağ

    Çıtır Yufkalı Sebzeli Yoğurt Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sebzeleri küp küp doğrayıp, kızarıyoruz.
  • Közlenmiş biberi de doğrayıp, karıştırma kabına koyup, sarımsaklı yoğurt ile karıştırıp, servis tabağına alıyoruz.
  • Yufkayı rulo şeklinde sarıp, bir parmak büyüklüğünde kesip, kızarıyoruz.
  • Karışımımızın üzerine koyuyoruz, her yemeğin yanına yakışan harika bir lezzet, ✨🤗afiyet olsun

Ağızda Dağılan Pastane Kurabiyesi Tarifi

 

Ağızda Dağılan Pastane Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 4.5 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu

Süsleme için:

  • Karamel, çikolata, böğürtlen sosları

    Ağızda Dağılan Pastane Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamurumuz için un hariç diğer malzemelerimizi karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz.
  • Unu azar azar ekleyerek yumuşak kıvamlı güzel bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurumuzu tırtıklı duy ile şekiller veriyoruz. Hamurun hepsini yaptıktan sonra ortasına hafif bastırıyoruz.
  • Yağlı kağıt serili tepsimize diziyoruz. 170 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  • Pişen kurabiyelerimizi fırından alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyan kurabiyelerin ortasına dilediğiniz gibi soslarla süsleyip servis edebilirsiniz.
  • Hem çok lezzetli hem çok şık bu kurabiye tarifimi mutlaka denemelisiniz 🤗 şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.

Bol Malzemeli Tepsi Pizzası Tarifi

 

Bol Malzemeli Tepsi Pizzası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) paket instant maya
  • Aldığı kadar un (3-3,5 sb)

Sosu için

  • 1 domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 küp şeker
  • 1-2 damla sirke ( tercihen)
  • 1/2 (yarım) çay kşığı tuz, kırmızı toz biber, kuru fesleğen, kekik

Üzeri için

  • Kaşar peyniri rendesi
  • Mantar
  • Kapya- yeşil biber
  • Sucuk sosis vs
  • Mısır, zeytin
  • Az susam ( tercihen )

    Bol Malzemeli Tepsi Pizzası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için gerekli malzemeler yoğurma kabına alınır ve yoğrulur. Unu kontrollü bir şekilde eklenir.Ele yapışmayan yumuşak bi hamur olacak.
  • Oda sıcaklığında mayalanmaya bırakılır. (20-25 dk ).
  • Sosu için, domates rendesi, salça, sarımsak ve zeytinyağ uygun bir tencereye alınıp pişirilir.
  • Suyunu çekmeye başladığında tuz, baharatlar ve diğer malzemeler eklenir. 1-2 dk sonra kapatılır. Ve soğumaya bırakılır.
  • Mayalanan hamurun havası alınır ve tekrar yoğrulur.
  • Tereyağ ile yağlanan tepsiye pizza hamuru eşit şekilde yerleştirilir.
  • Sosu her yerine sürülür. Biraz kaşar peyniri serpiştirilir.
  • Üzerine diğer malzemeler yerleştirilir. Damak tadınıza göre ayarlayın.
  • Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 190 derecede 20-25 dk pişirilir.
  • Sonra kaşar peyniri ve susam ilave edilip 2-3 dk daha pişirilir.
  • Peynirler eriyince kapatılır ve ilk sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun

Beyaz Çikolatalı Cheesecake Tarifi

 

Beyaz Çikolatalı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Kreması için;

  • 750 gram quark (sadece labne ile yapabilirsiniz)
  • 1 paket labne
  • 1 paket krema
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı un

Üzeri için

  • 1 paket krema (200 gr)
  • 400 gram beyaz çikolata

Süslemek için

  • 50 gram bitter çikolata (eritilmiş)
  • Çilek ,isteğe göre meyveler

    Beyaz Çikolatalı Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bisküvileri rondodan geçiriyoruz, tereyağını eritip üzerine döküyoruz karıştırıyoruz.
  • Kalıbımıza döküp düzeltiyoruz.
  • Kreması için; malzemeleri bir kaba alıyoruz, mikserle ya da çırpma teliyle karıştırıyoruz.
  • Kalıbımıza döküyoruz, aluminyum folie ile kalıbın etrafını sarıyoruz, fırının altına borcamda su koyuyoruz, üzerinin yanmaması için.
  • 170 derece fırında 55 dakika pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra bir saate yakın fırın kapağı açık şekilde içinde bırakıyoruz.
  • Daha sonra çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Üzeri için kremayı tencereye alıyoruz ısıtıp çikolataları ekliyoruz.
  • Çikolatalar eridikten sonra pastamızın üzerine döküyoruz.
  • 2-3 saat kadar dolapta dinlendiriyoruz.
  • Üzerine benmari usulü çikolata eritip süsleyebilirsiniz, afiyet olsun

Tavuklu Bezelye Yemeği Tarifi

 

Tavuklu Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tavuk (but parçası veya göğüs)
  • 1 adet havuç
  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Kıvamına göre su

    Tavuklu Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tenceremize yağımızı alalım.
  • Soğanımızı koyup kavuralım.
  • Salçasını ekleyip biraz daha kavuralım.
  • Doğradığımız tavuğu ekleyip bir kaç dakika daha kavuralım.
  • İçerisine havuç ve patates ekleyelim.
  • Tuzunu ve suyunu da ekleyip pişmeye bırakalım.
    Afiyet olsun.

Pastane Poğaçası Tarifi

 

Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta, 1 inin akı içine sarısı üzerine
  • 1 paket maya
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un
  • 250 gram tereyağı

İçi için :

  • Peynir
  • Pulbiber
  • Maydanoz

Üzerine

  • Susam

    Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kaba tereyağı ve un hariç tüm malzemeler konup karıştırılır.
  • Ardından unun birazı eklenir yumuşamış tereyağı eklenir.
  • Kalan un eklenir iyice yoğurulur. Ele yapışmıyacak yumuşak bir hamur oluyor.
  • Üzerini örtelim 1 saat dinlensin. Elimizle hafifçe yaslayıp peynirli harçdan koyup kapatalım.
  • Ortasından bastıralım.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim üzerini örtelim.
  • 1 saat daha dinlensin.Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  • Isınmış 210 derece fırında 30 dk pişirelim. Afiyet olsun.

Taş Kadayıf Tatlısı Tarifi

 

Taş Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2,5 su bardak süt
  • 1 su bardak su
  • 2 su bardak un
  • 1 su bardak irmik
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 instant maya

Şerbeti için:

  • 2 su bardak su
  • 2 su bardak şeker

İçi için:

  • İnce çekilmiş ceviz

    Taş Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Şeker ve suyu tencereye alıyoruz.
  • Kaynamaya başlayınca 15-20 dk daha kaynayıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Sütü ılıtın.
  • İnstant mayayı ılık su ile birlikte eritin.
  • Kalan malzemeleri ekleyin.
  • Hamur çok cıvık veya çok sert olmamalıdır. Boza kıvamında olacak. Gerekirse, biraz daha su veya un ekleyin.
  • Yaklaşık 30 dakika ılık bir yerde dinlenmeye bırakın.
  • Tavayı ısıtın ve hamuru tavaya dökün. Daha büyük bir tavada aynı anda birkaç tane pişirebilirsiniz.
  • Çevirmek yok!! tek taraflı pişecek. Pişen kadayıfların içine ceviz içi koyup kenarları birleştirilip yapıştırın.
  • Şimdi tencerede bol yağı ısıtın ve hamur parçalarını kızarana kadar pişirin.
  • Kızarttıktan hemen sonra bir kaç dakika şerbete daldırın.
  • Hepsini geniş bir tabağa koyun ve servis yapın. Afiyet olsun! ♥️

Tavuk Tava Tarifi

 

Tavuk Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 parça tavuk bonfile
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 8-10 adet küçük patates
  • 6-7 adet arpacık soğan
  • 1 adet havuç
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı + 1 su bardağından bir parmak eksik sıcak su

    Tavuk Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavaya aldığımız zeytinyağında et, arkalı önlü yaklaşık 2 dakika kadar pişirilir.
  • Etler, tavadan çıkarılır, ayrı bir tabağa alınır.
  • Aynı tavaya tereyağı eklenir, soyup doğradığımız havuç, bütün halinde eklediğimiz patates, soğan ve sarımsaklar 2-3 dakika kavrulur.
  • Daha sonra salçalar, tuz ve karabiber eklenir, tavuklar tekrar tencereye alınır.
  • Üzerine sıcak su ilave edilip kısık ateşte 1 saat kadar pişmeye bırakılır.
  • Suyunu büyük ölçüde çeken yemek tabağa alınır.
  • Üzerine kıyılmış maydanoz serpilir ve servis edilir. Afiyet olsun.

Erik Pestili Tarifi

 

Erik Pestili Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo erik
  • 2 su bardağı şeker ( ben katmadım, tatlı sevenler için)

    Erik Pestili Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Erikleri dallarından toplayıp bir güzel yıkayalım,çekirdeklerini çıkartalım. Oldukça büyük bir tencereye eriklerimizi alıp ocağın üzerine koyalım.
  • Erikler ezilene kadar kaynatıp pişirelim.
  • Pişen eriklerimizi soğumaya bırakalım.
  • Daha sonra kevgir alıp altına temiz bir kova yerleştirelim.
  • İsteyen blendır den geçirip süzebilir.
  • Bir kap yardımı ile eriklerimizi kevgire aktarıp elimizle kevgirin üzerinde gezdirerek ezip alttaki kovaya suyunun geçmesini sağlayalım.
  • Kevgirde eriklerin sadece kabukları vede çekirdekleri kalmalı. Bu şekilde tenceremizde ki tüm eriklerimizi bitirelim.
  • Kovada ki erik suyumuzu tepsilerimize aktarıp düz bir zemine yerleştirelim.
  • Pestil akıcı olduğundan, istediğiniz kalınlıkta yayabilirsiniz. Bir hafta kurumasını bekleyelim.
  • Daha sonra istediğiniz gibi kesebilirsiniz. Ben pestil de nişasta veya şeker kullanmayı sevmiyorum tamamen doğal olsun istiyorum. Siz dilerseniz ekleyebilirsiniz. Pestillerimiz yemeye hazırdır. Afiyet olsun

Orjinaline En Yakın Burger Ekmekleri Tarifi

 

Orjinaline En Yakın Burger Ekmekleri Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket kuru maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullandım)
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 6 su bardağı un (duruma göre az veya çok girebilir)

    Orjinaline En Yakın Burger Ekmekleri Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Su, süt, maya ve şekeri derin bir kabın içerisine alıp 15 dakika mayanın aktifleşmesi için bekleyelim.
  • Ardından yumurtanın akını, zeytinyağını ekleyip karıştıralım ve unu eklemeye başlayalım yavaş yavaş,.
  • Hamur ele yapışmayan ama güzel bir yumuşaklığa gelince un eklemeyi bırakalım ve hamuru tezgaha alıp 15-20 dakika kadar hiç durmadan yoğuralım (burası hamurun güzel kıvam alması için önemli).
  • Daha sonra hamuru iki eşit parçaya bölüp ilk parçayı tezgah üzerinde yuvarlak bir tepsi boyutunda açalım, ikinci hamuru da o şekilde açıp ilk hamurun üstüne indirelim iki kat olmalı.
  • Ardından büyük yapmak isterseniz büyük küçük isterseniz küçük bardakların ağız kısmı ile yuvarlaklar elde edelim.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizip bir kısmının üzerine yumurta sarısını bir kısmının üzerine de sadece süt sürüp tam tamına 2 saat kadar mayalandırmaya bırakalım.
  • 2 saatin sonunda önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim yaklaşık 15-20 dakika kadar sürüyor ama kontrollü olalım.
  • Pişen burger ekmeklerini dinlenip soğuduktan sonra bölmeli yerinden kesip kullanabiliriz afiyet olsun

Limonlu Cheesecake Tarifi

 

Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için

  • 3 paket burçak bisküvi
  • 100 gram tereyağı

Kreması için

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gram labne peyniri
  • 1 paket vanilya

Limonlu sos

  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım su bardağı limon suyu
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tane limon kabuğu rendesi
  • Yarım çay kaşığı zerdaçal

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı antep fıstığı
  • Beyaz çikolata (sadede bırakabilirsiniz nasıl arzu edersiniz)

    Limonlu Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını eritip büskıvileri röbattan geçirelim.
  • Eriyen tereyağını toz haline gelmiş bisküviyi ekleyip iyice karıştırın.
  • 28x 28 büyüklüğünde borcam yada kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serelim.
  • Sonra karışımı dökelim benim kelepçeli kalıbım vardı onu kullandım. Karışımı döküp bir bardak yardımı ile üzerini batıralım iyice sıkıştıralım.
  • Daha sonra kreması için süt ,şeker, nişasta ,irmiği ekleyip karıştıralım ve tencereyi ocağa alıp altını açalım ve sürekli karıştıralım.
  • Pişen kremayı ocaktan alalım.
  • İlk sıcaklığı çıkınca üzerine labne peyniri ve vanilya ekleyelim.
  • Tekrar karıştırıp bisküvilerin üzerine dökelim düzeltelim.
  • Yarım saat buzdolabına koyalım.
  • Sosunu hazırlayalım tencereye şu limon suyu zerdaçal ,nisasta, limon kabuğu rendesi toz şekeri, zerdaçalı ekleyelim karıştıralım ve ocağa alalım. Kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Sosumuz kıvam alınca cheesecakekin üzerine dökelim. Düzeltelim en az 6 saat beklemesi gerekiyor. Akşamdan yaparsak çok güzel olur ilk defa yaptım harika oldu mutlaka deneyin afiyetler efendim